Hamileyken bebeği olacagını idrak edemeyen var mı ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Son aydayım hareketi vs var ama hala idrak edemiyorum karnımda bebek oldugunu bebeğim olacagını idrak edemiyorum normal mi bu anormal miyim doğumdan sonra da kabullenememe bebeği benimsememe gibi bişey olur mu

Evet ben yaşadım ve etrafımda güvendiğim arkadaşlarla bu konuyu konuştuk. Onlar da aynı süreci geçirmiş. Pek konuşulan bir durum değil bence, herkes sanki çocuğunun adını koymuş ilk günden karnıyla konuşuyor gibi duruyor ama birçok kişi doğumdan sonra hatta aylar sonra bile anlayabiliyor. Meraklanmayın, her şey yoluna girecek inşallah.

Ben bebek doğduktan sonra da idrak edemedim, ilk aylar çok tepkisiz oluyorlar ya böyle o bana bakıyor ben ona tuhaf geliyor, ben mi yaptım, benim mi diye düşünüyordum, 5 ayda tam anne oldum psikolojisine girdim.

Bebeği iyice hissettiğinde anlarsın diyorlardı ama son aya geldim artık evet hareket vs ediyo bazen etsin diye dürtüyorum vs ama bazen hala bebekmiş gibi gelmiyor sanki öyle karnım şişmiş de ne biliyim anne olacakmışım gibi gelmiyor ya bebeği doğunca benimseyemezsem diye korkuyorum arada

Evet doğumdan sonra normal bebek.. içimden çıktı.. diye şoklardaydım. Ne bekliyorsam.
Ay böyle olcam bende içimdeki sanki bebek değil öyle bi şişmiş karnım falan. Hareket etmeye başlayınca anlarsın dediler ama iyiye ediyor artık son aya geldim hala idrak edemiyorum

Bebeğin karşında oturuyormuş gibi yaşadıklarıni anlat karnına dokunup onunla her şeyi konuş yapacağın yemekten alacağın patatese kadar farkı gorurusun

Bebeğin karşında oturuyormuş gibi yaşadıklarıni anlat karnına dokunup onunla her şeyi konuş yapacağın yemekten alacağın patatese kadar farkı gorurusun
Deli gibi hissediyorum kendi kendime konuşuyorum gibi geliyo içimde bebek varmış gibi gelmiyor ki tekme atmaya başlayınca anlarsın diyorlardı oysaki

Son aydayım hareketi vs var ama hala idrak edemiyorum karnımda bebek oldugunu bebeğim olacagını idrak edemiyorum normal mi bu anormal miyim doğumdan sonra da kabullenememe bebeği benimsememe gibi bişey olur mu
Gayet normal. Asıl doğum sonrası sorumlulukların 100 katına falan çıkıyor ve ilk bebeğinse yine normal. Sonra emzirmekle bebek anne ilişkisi kuruluyor

Ay böyle olcam bende içimdeki sanki bebek değil öyle bi şişmiş karnım falan. Hareket etmeye başlayınca anlarsın dediler ama iyiye ediyor artık son aya geldim hala idrak edemiyorum
herkes başka bir zamanda idrak ediyor. ben bağı bebek hareketlerini hissedince ve cinsiyetini öğrenince yaşadım. ama karnımla konuşan bi tip hiç olmadım

Benim iki çocuğum var, ikisinde de hamileyken sevgi pıtırcıgina dönmedim. Hatta ilk gebelikte, doğuma çok az kala doğurmak istemiyorum, biraz daha hamile kalmak istiyorum diye ağlamıştım

Benim iki çocuğum var, ikisinde de hamileyken sevgi pıtırcıgina dönmedim. Hatta ilk gebelikte, doğuma çok az kala doğurmak istemiyorum, biraz daha hamile kalmak istiyorum diye ağlamıştım
Doğurmasam da olur böyle iyiyim şahsen içeride biraz daha durabilir imkan olsa

Bende 23 haftalık hamileyim ve aynı durumdayım. Hatta bende şöyle bir sıkıntı var;kaynanam ve görümcem o kadar abartılı bir heyecan icindeler ve bebeğe karşı öyle abartılı bir sevgi duyuyorlar ki ben kendimi ekstra yadirgiyorum. Habire karnımı öpüp oksuyorlar ben uzaylı gibi izliyorum. Ve bende aynı sizin gibi doğumdan sonra da böyle olursam diye aşırı korkuyorum. Yani yalnız değilsiniz.

Benimsememe gibi bişey oldu mu peki
Benimsememe olmuyor ya sadece yavaş yavaş öğrendiğin için olayı tam kavrayamıyorsun. Agu mugu güldürmeye çalışıyorsun tepki yok, böyle suratına sürekli bakasın geliyor, ses çıkarınca acaba ses tonu nasıl olcak geleceği falan düşünüyorsun pek ânı yaşayamıyorsun beyin çok dolu oluyor. Birde herşeyi unutuyorsun bu yüzden doğduğunda günlük tutabilirsin yada telefon da notlara her gün 2 satır birşey yazabilirsin. Ben küçük küçük notlar aldım. Bence annelerin çoğu unutuyor çünkü unutmasa ikinciyi yapmazlardı bilimsel olarak da doğum sonrası unutkanlık olduğu kanıtlanmış.

16 haftalık hamileyim ikinci doğumum olacak Allah izin verirse ... İlk oğlumda bağımı hareket edene kadar kuramadım ağladım hatta defalarca kez hazır değildim planlı değildi.. ne zaman kımıldadı o zaman idrak etmeye başladım ama doğumdan sonra bu benim mi şoku uzun sürdü yalan yok .. kabul etmeme değilde çok farklı bir his oluyor ... Şuan ise planlı isteyerek yaşadığım gebelikte evet heyecanlıyım evet istiyorum ama hamile olduğumu etrafımdaki itinalı davranışlar ve hamilelik semptomlarıyla idrak ediyorum... İki çocuklu kendimi düşününce yok ya diyorum ilk oğlumdaki gibi bir bağ kuramadım henüz hissediyorum hareketlerinide üstelik ama yok göbekle bende konuşamıyorum
Allah sağlıklı doğum sağlıklı evlat versin doğumdan sonra herşey yoluna girecektir gönlünde fazla kafaya takarsan korkularını bilinçsiz şekilde öyle olmasa da yaşarsın bilinç altına güzel olumlamalar kaydet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…