- 7 Mart 2019
- 2.972
- 1.470
- 133
- 32
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Bebeği iyice hissettiğinde anlarsın diyorlardı ama son aya geldim artık evet hareket vs ediyo bazen etsin diye dürtüyorum vs ama bazen hala bebekmiş gibi gelmiyor sanki öyle karnım şişmiş de ne biliyim anne olacakmışım gibi gelmiyor ya bebeği doğunca benimseyemezsem diye korkuyorum aradaEvet ben yaşadım ve etrafımda güvendiğim arkadaşlarla bu konuyu konuştuk. Onlar da aynı süreci geçirmiş. Pek konuşulan bir durum değil bence, herkes sanki çocuğunun adını koymuş ilk günden karnıyla konuşuyor gibi duruyor ama birçok kişi doğumdan sonra hatta aylar sonra bile anlayabiliyor. Meraklanmayın, her şey yoluna girecek inşallah.
Ay böyle olcam bende içimdeki sanki bebek değilEvet doğumdan sonra normal bebek.. içimden çıktı.. diye şoklardaydım. Ne bekliyorsam.
Benimsememe gibi bişey oldu mu pekiBen bebek doğduktan sonra da idrak edemedim, ilk aylar çok tepkisiz oluyorlar ya böyle o bana bakıyor ben ona tuhaf geliyor, ben mi yaptım, benim mi diye düşünüyordum, 5 ayda tam anne oldum psikolojisine girdim.
Deli gibi hissediyorum kendi kendime konuşuyorum gibi geliyoBebeğin karşında oturuyormuş gibi yaşadıklarıni anlat karnına dokunup onunla her şeyi konuş yapacağın yemekten alacağın patatese kadar farkı gorurusun
Gayet normal. Asıl doğum sonrası sorumlulukların 100 katına falan çıkıyor ve ilk bebeğinse yine normal. Sonra emzirmekle bebek anne ilişkisi kuruluyorSon aydayım hareketi vs var ama hala idrak edemiyorum karnımda bebek oldugunu bebeğim olacagını idrak edemiyorum normal mi bu anormal miyim doğumdan sonra da kabullenememe bebeği benimsememe gibi bişey olur mu
Herkes heyecanlı falan oluyor karnıyla konusuyor vs ben daha bebek varmış gibi bile hissetmiyorumGayet normal. Asıl doğum sonrası sorumlulukların 100 katına falan çıkıyor ve ilk bebeğinse yine normal. Sonra emzirmekle bebek anne ilişkisi kuruluyor
herkes başka bir zamanda idrak ediyor. ben bağı bebek hareketlerini hissedince ve cinsiyetini öğrenince yaşadım. ama karnımla konuşan bi tip hiç olmadımAy böyle olcam bende içimdeki sanki bebek değilöyle bi şişmiş karnım falan. Hareket etmeye başlayınca anlarsın dediler ama iyiye ediyor artık son aya geldim hala idrak edemiyorum
Benim iki çocuğum var, ikisinde de hamileyken sevgi pıtırcıgina dönmedim. Hatta ilk gebelikte, doğuma çok az kala doğurmak istemiyorum, biraz daha hamile kalmak istiyorum diye ağlamıştımSon aydayım hareketi vs var ama hala idrak edemiyorum karnımda bebek oldugunu bebeğim olacagını idrak edemiyorum normal mi bu anormal miyim doğumdan sonra da kabullenememe bebeği benimsememe gibi bişey olur mu
Doğurmasam da olur böyle iyiyim şahsen içeride biraz daha durabilir imkan olsaBenim iki çocuğum var, ikisinde de hamileyken sevgi pıtırcıgina dönmedim. Hatta ilk gebelikte, doğuma çok az kala doğurmak istemiyorum, biraz daha hamile kalmak istiyorum diye ağlamıştım
Benimsememe olmuyor ya sadece yavaş yavaş öğrendiğin için olayı tam kavrayamıyorsun. Agu mugu güldürmeye çalışıyorsun tepki yok, böyle suratına sürekli bakasın geliyor, ses çıkarınca acaba ses tonu nasıl olcak geleceği falan düşünüyorsun pek ânı yaşayamıyorsun beyin çok dolu oluyor. Birde herşeyi unutuyorsun bu yüzden doğduğunda günlük tutabilirsin yada telefon da notlara her gün 2 satır birşey yazabilirsin. Ben küçük küçük notlar aldım. Bence annelerin çoğu unutuyor çünkü unutmasa ikinciyi yapmazlardıBenimsememe gibi bişey oldu mu peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?