hamileyim ve kimse anlamak istemiyorrr :(((

arkadaşlar sizlerinde dediği gibi bana böyle davrananlarla birdaha görüşmüyorum ama eşim artık psikoloğa git herkesle kavga ediyosun falan demeye başladı.. bunuda konuşmamasıyla falan bana ikna ettirmeye çalışıyo. ama ben kendimi biliyorum yani. artık kimsenin nabzına şerbet veremiyorum napayım. zaten miğde bulantıları yorgunluk canım hep burnumda ;( sizce rol mü yapmalıyım herkese.. çünkü arkadaşların dediği gibi bunlar üstüme gelmeye devam edicek yada soğuk nevaleye dönüşücem herkese bi mesafe koyucam dostlarım haricinde. ay ne yapacağımı bilmiyorum ;(

haklısın arkadaşım ama eşim benim daha hamile olduğumu tam olarak anlayamıyorrr :KK43: duygularım psikolojim herşeyim değişti. insanları artık alttan alamıyorum. eşim de eski halimi istiyo

Ben olsaydım kesınlıkle alır esımı karsıma ve konusurdum, çünkü henuz 2.5 aylık hamılesınız ve daha 6.5 ay var ve esınızın destegı cok onemlı, size yardımcı olmasını rıca edın, en olmadı bebege bu durumun cok zararlı oldugunu dr.un agzından duymasını saglayın, belli ki algılayamadı ve ne hıssettıgınızı anlayamıyor suan, anlatın, ki muhtemelen cokca yapmıssınızdır, olsun yıne anlatın, anlayana kadar.
Kolaylıklar dılıyorum.

bu komşu olayın hamilelikle alakası yok..normaldede eşin anlaşıyor diye..sen de eşiyle anlaşmak zorunda değilsin..eşindede var..sanki komşu sizden daha mı önemli..yinede muattap olmayın..

yaa ne bilim arkadaşım
delimidir nedir o zaman ya
ağzına çakasım geldi
kimse senden kıymetli değil
böyle düşün onada söyle kk olarak toplanıp döveriz valla
kimse bizim annemizi üzemez

arkadaşım sağolasın bunların nedeni fazla güleryüz iyi niyet ve sonrası tabikide anlayışsızlık. Sorun bende hiç dişimi göstermedim gösterincede psikolojik manyak olduk ;(

Ben olsaydım kesınlıkle alır esımı karsıma ve konusurdum, çünkü henuz 2.5 aylık hamılesınız ve daha 6.5 ay var ve esınızın destegı cok onemlı, size yardımcı olmasını rıca edın, en olmadı bebege bu durumun cok zararlı oldugunu dr.un agzından duymasını saglayın, belli ki algılayamadı ve ne hıssettıgınızı anlayamıyor suan, anlatın, ki muhtemelen cokca yapmıssınızdır, olsun yıne anlatın, anlayana kadar.
Kolaylıklar dılıyorum.

modyad dediğiniz gibi çokça anlattım ama dediğiniz gibi doktordan duymasını sağlayacağım birde buda bir çözüm olabilir

çalışan insansınız ev işi yemek ve hamilelil psikolojisi ne diyim haklısınız, ama insanların anlamasını beklemeyin anlamıyorlar malesef, hep enerjik onlara gidin gelin ilgi gösterin falan bunları bekliyorlar, o yüzden hiç kafaya takıpta moralinizi bozmayın çünkü anlamıcaklar
Bide amaan bi senmi hamilesin diyorlar

arkadaşım sağolasın bunların nedeni fazla güleryüz iyi niyet ve sonrası tabikide anlayışsızlık. Sorun bende hiç dişimi göstermedim gösterincede psikolojik manyak olduk ;(
o zman psikolojik manyaklığa devam
sağlam bi ders lazım sennkine
kimse kimseyle görüşmek zorunda değil
sevmediği bi arkadaşın varsa gözüne sok bence
bakallım nasıl olacak

Tamamen hamilelik psikolojsine bürünmüşsün ama hamilesin diye de herkes sana istediğin gibi davranamaz bu bir hastalık değil ki sadece hamilesin ve aşırı derece duygusallamışsın ve bence erken hamile kalmışsın bak kendin diyorsun birimiz işi bıraksak batarı diye, biraz daha düzlüğe çıkınca düşünseydiniz daha rahat ederdiniz. Çalışamasanız ne olacaktı. Küçük şeyleri kafanıza takıp eşinizle de kötü olmayın. Çoğu kişi hamileyken hem çalışıyor hem evle ilgileniyor tek değilsiniz.

Aynen yaa banada manyak gibi geldi :KK43:( eşim eşiyle çok samimi anlaşıyolar ama benimde o kadınla paylaşacağım hiç bişi yok konuşacağım ortak bi kültürel yapımız yok herşeyi geçtim ona ayırcak zamanım yok. ama işte komşuluk bizde böyle abartmadan suyu çıkmadan yaşanmıyor. kadın bide benden kaç yaş büyük yani...

Anladığım kadarıyla eşin ele karşı iyi olan cinslerden..
Yapacağın tek şey var o da kurnazlık !!!
Yani birden değilde yavaş yavaş elini ayağını çek onlardan.. eşinin ruhu duymadan.. çok söylenerek veya dert yanarak sen suçlu olursun.. hani öyle bir yap ki eşin soğusun herkesten.. sen iyisin onlar kötü psikolojisi yarat sen gitmek yapmak etmek istiyorsun da onlar istemiyor gibi davran..
Erkekler çok söylenmekten anlamıyorlar.. dır dır tabiri var ya hemen ona yorumluyorlar.. dışarıda yaşadığın olumsuzlukları çok yansıtma eşine hatta hiç yansıtma.. bu sefer hep senin sorunlu olduğunu düşünür..
madalyonun tırnak olan yüzünü onlara, dişi olan yüzünü eşine göster..

Yani birden değilde yavaş yavaş elini ayağını çek onlardan.. eşinin ruhu duymadan.. çok söylenerek veya dert yanarak sen suçlu olursun.. hani öyle bir yap ki eşin soğusun herkesten.. sen iyisin onlar kötü psikolojisi yarat sen gitmek yapmak etmek istiyorsun da onlar istemiyor gibi davran..
Erkekler çok söylenmekten anlamıyorlar.. dır dır tabiri var ya hemen ona yorumluyorlar.. dışarıda yaşadığın olumsuzlukları çok yansıtma eşine hatta hiç yansıtma.. bu sefer hep senin sorunlu olduğunu düşünür..
süpersin valla ben de kendimce aldım mesajı :KK37:

Merhaba arkadaşlar,

omzumdaki yük çok büyük en azından şu an öyle geliyor. Öncelikle normal yaşantımdan bahsedeyim 8 aylık evliyim şu anda da 2.5 aylık hamileyim. Çalışıyorum. Evin giderlerini eşimle ortak ödüyoruz. Birimiz çalışmazsa batarız. Eşim aşırı ilgili biri değildir. zaten çocuğu da ona güvenerek yapmadım onu da öyle kabullendim. bu ara herşey çok üstüme geliyor. etrafımdaki kimse hassas davranmıyor. oysaki bu aralar iş ev ev işleri hamilelik yorgunluğu vs bitmiş durumdayım akşamları televizyon karşısında hep uyuyakalıyorum. ama millete noluyosa devamlı bana bir laf sokma yada üzerime gelme ezme modundalar. biride anlayışla bu kız hamile, en azından laf sokmayım demiyooo :KK43:( hassasım arkadaşım napayım. kimse bana göre hayatını şekillendirsin demiyorum ama ben kimsenin hayatına burnumu sokmuyorum kimseyi kırmıyorum kimsede beni kırmasın yaniii dimi ;((((
şimdi hassas dönemde olduğunuz için biraz daha fazla hissediyorsunuz belki bazı kelimeleri
ama laf sokma olayı hamilelere değil kimselere yapılmamalı.
bunu yapanları anlamıyorum.
neyin dünyasını yaşıyorlar ve ne yapmaya çalışıyorlar.
laf sokanlar kimler bir de. kayınvalidenizle birlikte mi yaşıyorsunuz

ben anlamıyorum gerçekten, geçtim gebeliği, normal durumda bile neden insanlar, hoş görülü değil ? kimse kimseye istemediği şekilde davranmamalı, her kesin huyu farklı, rahatsız edici komşular, eşin sıkıntılı ailesi, toplum olarak böyleyiz maalesef. başkasını rahatsız etmekten ödüm kopar. neden bunu yapamıyoruz anlamıyorum. iyi niyet maalesef suistimal ediliyor. gerçekler söylenince de sen kötü oluyorsun. bu değişmez, böyle insanların varlığına alışmak mı gerek acaba ? kaldı ki evet gebelik bence kadının el üstünde tutulması gereken en özel zamanlarından biri, bence gebelere ayrı özen gösterilmeli. insan 10 defa doğurmuyor ki, genç insanlarız, etraf, özellikle de eşimiz biraz hassas olamaz mı ?

Arkadaşlar yemin ederim herşey üst üste geliyor ;(((((( bugün çalıştığım yerde özveriyle çalışıp yaptığım ve fıstık gibi çalışan bir projemin silinip sıfırdan başka bir çalışana verildiğini öğrendim.. çok kötü oldum .. hiç birşey yolunda gitmiyor :KK42::KK42::KK42:

şimdi hassas dönemde olduğunuz için biraz daha fazla hissediyorsunuz belki bazı kelimeleri
ama laf sokma olayı hamilelere değil kimselere yapılmamalı.
bunu yapanları anlamıyorum.
neyin dünyasını yaşıyorlar ve ne yapmaya çalışıyorlar.
laf sokanlar kimler bir de. kayınvalidenizle birlikte mi yaşıyorsunuz

Kayınvaldemle birlikte yaşamıyorum allahtan. bunun da mücadelesini çokça verdim. huzurum olsun diyorum ama bir türlü insanlar huzur vermiyor. kayınvalideye kayınvalidelik yaptırmayalım derken başkaları yapmaya çalışıyor. kötü sözler söyleyip kırıyorlar emeklerimi çalıyorlar. hayatımın kontrolü elimden tamamiyle gitti.

Merhaba arkadaşlar,

omzumdaki yük çok büyük en azından şu an öyle geliyor. Öncelikle normal yaşantımdan bahsedeyim 8 aylık evliyim şu anda da 2.5 aylık hamileyim. Çalışıyorum. Evin giderlerini eşimle ortak ödüyoruz. Birimiz çalışmazsa batarız. Eşim aşırı ilgili biri değildir. zaten çocuğu da ona güvenerek yapmadım onu da öyle kabullendim. bu ara herşey çok üstüme geliyor. etrafımdaki kimse hassas davranmıyor. oysaki bu aralar iş ev ev işleri hamilelik yorgunluğu vs bitmiş durumdayım akşamları televizyon karşısında hep uyuyakalıyorum. ama millete noluyosa devamlı bana bir laf sokma yada üzerime gelme ezme modundalar. biride anlayışla bu kız hamile, en azından laf sokmayım demiyooo :KK43:( hassasım arkadaşım napayım. kimse bana göre hayatını şekillendirsin demiyorum ama ben kimsenin hayatına burnumu sokmuyorum kimseyi kırmıyorum kimsede beni kırmasın yaniii dimi ;((((
ilgisiz bir evlilikte muhtemel mutsuz bir yuvada çocuk fikri cesaretinize hayran kaldım bunuda laf sokma olarak algılamayın lütfen)inşallah eşinizle aranızdaki muhabbeti kuvvetlendirebilirsiniz..

Kayınvaldemle birlikte yaşamıyorum allahtan. bunun da mücadelesini çokça verdim. huzurum olsun diyorum ama bir türlü insanlar huzur vermiyor. kayınvalideye kayınvalidelik yaptırmayalım derken başkaları yapmaya çalışıyor. kötü sözler söyleyip kırıyorlar emeklerimi çalıyorlar. hayatımın kontrolü elimden tamamiyle gitti.
tekrar toparlarsın sen.
güçlü ol . ve hallet.
şimdi sana böyle yap şöyle yap demeyelim.
sen kişiye göre davran .
sana değer vermeyen kimseye değer verme.
o zaman pek kıymetli olursun . tecrübe edildi.

Merhaba arkadaşlar,

Tabiki hamile olmanın etkisi var. Ama bence sen genelde stres olmuşsun canım benim daha evliliğe adapte olmadan hamile kslmışsın, birsürü yeni hayat Değiştiren şeyler üst üste olmuş. Bu seni belliki çok yoruyor.
Ama bu eşinin haklı olduğu demek değildir, herne olursa olsun sana yardımcı olmak mecburiyetinde, şimdiden kendini bukadar ezdirme, hani ona güvenerek çocuk istemedim demişsin amaaaaa çocuk bakmak ev işi vs çoook zor , yardim eden birisi olmazsa bitersin

haklısın arkadaşım doğrucu olmak evlilikte pek bi işe yaramıyor.

X