hamileyim ve kimse anlamak istemiyorrr :(((

pink_princes

Umrumdan Öte...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
784
451
Merhaba arkadaşlar,

omzumdaki yük çok büyük en azından şu an öyle geliyor. Öncelikle normal yaşantımdan bahsedeyim 8 aylık evliyim şu anda da 2.5 aylık hamileyim. Çalışıyorum. Evin giderlerini eşimle ortak ödüyoruz. Birimiz çalışmazsa batarız. Eşim aşırı ilgili biri değildir. zaten çocuğu da ona güvenerek yapmadım onu da öyle kabullendim. bu ara herşey çok üstüme geliyor. etrafımdaki kimse hassas davranmıyor. oysaki bu aralar iş ev ev işleri hamilelik yorgunluğu vs bitmiş durumdayım akşamları televizyon karşısında hep uyuyakalıyorum. ama millete noluyosa devamlı bana bir laf sokma yada üzerime gelme ezme modundalar. biride anlayışla bu kız hamile, en azından laf sokmayım demiyooo ( hassasım arkadaşım napayım. kimse bana göre hayatını şekillendirsin demiyorum ama ben kimsenin hayatına burnumu sokmuyorum kimseyi kırmıyorum kimsede beni kırmasın yaniii dimi ;((((

komşumla kavga ediyorum komşum yüzünden eşimle tartışıyorum neymiş ""iyiki hamile kalmışım"" komşum böyle dio. sonra sizinle artık konuşmak istemiyorum deyince eşime de ben onu kızım yerine koydum dio. insan kızına böyle der mi?? bunu demesinin sebebi de sürekli ona gitmek istememem . yada davet etmemem. yani kusura bakmasın yeni taşındığım biyer zaten çokta tanıdığım biri değil boş zamanım olsa arkadaşlarıma ayırırım ona değil. ki zamanında komşuma da zaman ayırdım. benden aldığı tüm lafları tüm apartmana anlattı. gebeliğimi bile.

allah bağışlasın çocugunuzu ama
biraz erken olmuş galiba
anlayışsız bi kocanız var
allah kolaylık versin
bi cinnet herşeyi çözer tecrübe canım

Bulantın çok mu oluyo ? Çok zor hamileyken çalışmak seni anlarım insan çok yoruluyo uyumak istiyo gele bulantı varsa hayat tad vermez oluyo gozun kımseyi gormuyo boşver sen onları kendine bak bebeğini duşun bol bol uyu dinlen

bak sana ''ıyı kı hamıle kalmıssın'' dıye soylenıyorlar, bana da: ''bi çocuk yapamadın'' diye..eskıden uzulmuyordum, ama düşük yapınca hassaslastım ve tekrarlanınca bu cumleler en son dayanamayıp:'' olmuyor,ne yapabılırım daha fazla sorarak beni üzmeyin'' dedım tersledım.
yanı konusacak hep bır seyler bulur ınsanlar..
kapat kapını bosver, eşin dısındakileri çok umursama ama eşin de bu durumda sızın karsınızda degıl yanınızda olması lazım.

çalışan insansınız ev işi yemek ve hamilelil psikolojisi ne diyim haklısınız, ama insanların anlamasını beklemeyin anlamıyorlar malesef, hep enerjik onlara gidin gelin ilgi gösterin falan bunları bekliyorlar, o yüzden hiç kafaya takıpta moralinizi bozmayın çünkü anlamıcaklar

Allah sağlıkla hayırla kucağınıza almanızı nasip etsin.
Komşunuzu zaten hiç duymayın. Bir süre sonra susar o da. Devamlı gel gitleri istemiyorsanız anlayışla karşılamalı ki zaten bu çok saçma.

Sizin fazla duyduğunuzdan haberdar çevreniz, siz alındıkça , belli ettikçe buna devam ederler.
Hep net kısa cevaplar verip susturun onları. Fakat bunun akabinde de üzülmeyin. Eşinize rağmen bir bebek taşıyorsunuz, onu da kendinizi de üzmeyin.
İnanın bana o çok konuşanlar, herşeye karışanlar herkesin çevresinde var. Baş etme yollarını bulup rahat edin.
Üzülmekle olan size oluyor.

Kim laf söylüyorsa siz de onlara karşılığını verin. İçinize atmayın. Hamilelikte insan hassas olur. Onlar bunu düşünemiyorsa bırakın kim ne yaparsa yapsın. Kimsenin nazını kaprisini de çekmek zorunda değilsiniz.Strese girmeyin bebeğe de zarar.

komşunla görüşme boşver...hamilelikte hassaslık üst seviyeye çıkıyor..seni üzenlerle bir süre görüşme yada kafana takmamaya çalış...

allah bağışlasın çocugunuzu ama
biraz erken olmuş galiba
anlayışsız bi kocanız var
allah kolaylık versin
bi cinnet herşeyi çözer tecrübe canım

arkadaşım artık hakim olmaya çalışıyorum sinirlerime ama napalım evlendik sonuçta birde severek evlendik eşimde beni sevio biliyorum ama cinnet çözüm değil yaşandı denendi eşim hala duvar gibi ve hep beni suçlar ;(

Ohaaaaa !! k. bakmayın ama komşunun karışanını da ilk defa gördüm duydummm :)))))
Çarpın ağzına bir tane manyak mıdır nedir ?? Diyecek kelime bulamadım vallahi billahii

Aynen yaa banada manyak gibi geldi ( eşim eşiyle çok samimi anlaşıyolar ama benimde o kadınla paylaşacağım hiç bişi yok konuşacağım ortak bi kültürel yapımız yok herşeyi geçtim ona ayırcak zamanım yok. ama işte komşuluk bizde böyle abartmadan suyu çıkmadan yaşanmıyor. kadın bide benden kaç yaş büyük yani...

Belki onların amacı sana laf sokmak değil, sne öyle anlıyorsun.
Örnek verir misin, bakalım nasıl laflarmış bunlar.

valla hamile yada değil canım, bizim toplumumuz maalesef böyle, helede araya kıskançlık giriyorsa laf sokmalar, küçük düşürmeler, medeniyim diyen bile bunu yapıyor. bakışlarıyla seni rahatsız ediyorlar. bence çok muhattap olma, düşünmemeye çalış. çünkü eşin de dahil kimseyi değiştiremezsin. kafana taktığınla kalırsın. şuan sen ve bebeğin önemlisiniz. bunalmış olabilirsin, kimse seni anlamaz bunu bekleme, kendi kendine iyi olmaya çalış

Cok yuz verirseniz boyle olur hickimseye yuz vermkceksiniz gercekten...

Esinize gelince henuz evlilik bunalimini atlatmadan baba olcagini ogrenmis bu kotu olmus... sevindi mi hamileyim haberini verince nasil bi tepki verdi

arkadaşım ilk zamanlar bulantım çok oluyodu geçmişti sonra zehirlendim maalesef ve yine başladı. benim miğdem normaldede çok hassasdır. hamilelik dolayısıyla iice çığrından çıktı. ağzımın tadıyla bi yemek yiyemiyorum. yemek yemeyi de çok severim senin dediğin gibi yapmaya çalışıyorum arkadaşım ama hep enteresan şeyler oluyor herkes bana bir diş bileme modunda bende bunları görünce sinirlerime hakim olamıyorum ;(

haklısın arkadaşım ama eşim benim daha hamile olduğumu tam olarak anlayamıyorrr duygularım psikolojim herşeyim değişti. insanları artık alttan alamıyorum. eşim de eski halimi istiyo

yaa ne bilim arkadaşım
delimidir nedir o zaman ya
ağzına çakasım geldi
kimse senden kıymetli değil
böyle düşün onada söyle kk olarak toplanıp döveriz valla
kimse bizim annemizi üzemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…