hamileyim ve gribim napmalıyım

abadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
189
0
46
Kırklareli
arkadaşlar 2gün önce kan tahlilinden hamile olduğumu öğrendimhenüz doktora gitmedim salı günü için randevu aldım.şuanda çok fena gribim ilaçta kullanamıyorum bişey olur diye.böyle hiç bişey içmedende geçecek gibi değil.ne yapmalıyım bu konuda bilgisi olan var mı????

valla arkadsim bende ayni durumdayim. 4 haftalik gebyim ve oksuruk tiksirk karisimi bri grip oldum.
ihlamur ictim meyve suyu ictim banamisin demedi mecbur gittim dr cok daha ilerlemesin diye
oda normal ilac veremem zararli dedi serum ve zarari olmayan bir ilac verdi ilac 2 gunluktu.
suan baya duzeldim. sen gorun bence bir dr.
o sana zarari olm bir tedavi yapsin yoksa ilerler bu sefer antibiyatiksiz geciremezsin

Hiç korkma, öncelikle geçmiş olsun. Şimdi yapman gereken bol sıvı takviyesi almak ve hiç bir iş yapmadan yatıp uyumak. Portakal, mandalina ve limonu sık, tadı acı gelirse şeker ek istersen içine. Bolca iç bundan, sabah, öğlen, akşam demeden. Ihlamur da içebilirsin ama günde en fazla 2 kupa diyor kimi doktor. Tarhana çorbası ya da tavuk suyuna şehriye çorbası gibi "hasta çorbası" denen çorbalardan iç ama mideni de ok doldurma, bulantın olur. gribin gemesi için ilaca hiç gerek yok. bol c vitamini ve bol su, battaniye altında dinlenme ile bir haftayı bulmaz geçmesi. ah bak narda da bol vitamin var. ekşi demezsen nar da ye.
Ben 5 aylıkken çok ağır hasta oldum. Daha portakalların tadı bile yokken kilolarca portakal ve tv karşısında gün boyu uyuma ile 5. günde zımba gibi kalktım.
Sen de iyileşirsin bir an evvel işallah.

ben 8 aylik hamileyken grip oldum..ustune cigerlerim sokulur gibide oksuruyordum..durumum baya kotu ide doktora gittim..sana ilac veremem dedi en fazla hastaligin ilerlemesin diye parol kullanabilirsin dedi..3 adet gunde tabi ben okadar almadim..bana doktor sicak su icine zencefil tozu yada taze zencefil at balla ic dedi..limonlu balli caylar ve bol bol kivi ye dedi..birde ben kendim iyilesme safhasinda bol bol mandalina yedim..sicak caylar mercimek corbasi falan ictim limonlu...ben ortalama 10 gun yattim...tabi ustune..

tatlım grip için tavuklu bir çorba yap çok iyi geliyor ben girip olduğunda veya eşim girip olduğunda yapıyorum limon ve sarımsaklı çok iyi geliyor ayırca ıhlamur çayı da iyidir geçmiş olsun.bebişinizde hayırlı olsun allah tamamına erdirsin inşallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…