Hamileyim ve diş ağrısı çekiyorummm

yazgxuxlxuxm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2007
640
0
46
kızlar 5 haftalık hamileyim ve henüz doktora gitmedim 2 gündür acayip diş ağrısı çekiyorum ne yapcam bennn çok kötüyümmm:enbuyukkk:

Canim jinekoloqlar diş ağrısı falan olunca izin veriyolar (jinekolga sorsan daha iyi olur)diş doktoruna gitmeye.Vakit kaybetmeden git dişin tedavi olunacaksa yapsın doktorun.

kızlar 5 haftalık hamileyim ve henüz doktora gitmedim 2 gündür acayip diş ağrısı çekiyorum ne yapcam bennn çok kötüyümmm:enbuyukkk:

Canım gebelikte diş ağrısı için her hangi bir pürüz çıkabileceğinden ve bebeğin gelişimini etkileyebileceğinden,ilk 3 ay dişe kesinlikle müdahale etmiyorlar.Doktoruna danışırsan seni bilgilendirir bu konuda. Sen dişlerini her yemekten sonra düzenli olarak fırçala çok faydası olacaktır diş aralarında kalan yemek artıkları özellikle geceleri ağrı yapıyor.Gece dişin ağrıdığında yastığını yükseltmende işe yarayacaktır, ben bunları yapıyorum antibiyotik kullanmak gibi bir şansımız olmadığı için.. Geçmiş olsun,bebişinede sağlıkla kavuşman dileklerimle

Canım gebelikte diş ağrısı için her hangi bir pürüz çıkabileceğinden ve bebeğin gelişimini etkileyebileceğinden,ilk 3 ay dişe kesinlikle müdahale etmiyorlar.Doktoruna danışırsan seni bilgilendirir bu konuda. Sen dişlerini her yemekten sonra düzenli olarak fırçala çok faydası olacaktır diş aralarında kalan yemek artıkları özellikle geceleri ağrı yapıyor.Gece dişin ağrıdığında yastığını yükseltmende işe yarayacaktır, ben bunları yapıyorum antibiyotik kullanmak gibi bir şansımız olmadığı için.. Geçmiş olsun,bebişinede sağlıkla kavuşman dileklerimle

teşekkürler arkadaşım tavsiyelerini denicem a.s.

gecmis olsun canim. Benim de 20lik disimde sorun vardi surekli agri yapiyordu. hamilelikten once cektircektik fakat sorumsuz davrandim. simdi ara ara agriyor. eczaneden aldigim Parodontax isimli dis macunu kullaniyorum. Allah'in izni ile çok faydasi oldu. agriyi onluyor simdilik.ama hamilelikten once muhakkak her anne adayinin dis kontrolunden gekmesi gerek... Allah sifani versin ins

canım geçmiş olsun.bende çok korkuyorum diş ağrısından çünkü normal değil dişlerim.şimdi bir tarafta intahap var.ara ara ağrıyor ama yapıcak birşey yok.bende 3 ayı doldurduğumda gidicem allahın izniyle inşallah.bende 3 aydan önce izin verilmiyor diye biliyorum.

Geçmiş olsun
Gebeliğin ilk Üç ayında diş çekimi yada ilaç önerilmiyor
Eğer çok şiddetli bir ağrın var ise ağrı kesici veriyorlar.
Zeytin çekirdeğini tavsiye ederim 10 dk ağrıyan yerinizde tutun.etkisini göreceksiniz.

Bi de ben ilk bebege hamileyken dish tedavisine gittim.Yani jinekologum izin verdi.Bir gunde dishimi hall etti doktor iyileshti.
Gelinimizin de acayip dishi agriyordu ben kendim bizzat onun jinekologa telefon ettim ve sordum dedi ki biz izin veriyoruz boyle dish tedavisine.
Yani jinekologunla konush git.Umarim bilgi vere bilmishimdir
:1shok:

Bi de ben ilk bebege hamileyken dish tedavisine gittim.Yani jinekologum izin verdi.Bir gunde dishimi hall etti doktor iyileshti.
Gelinimizin de acayip dishi agriyordu ben kendim bizzat onun jinekologa telefon ettim ve sordum dedi ki biz izin veriyoruz boyle dish tedavisine.
Yani jinekologunla konush git.Umarim bilgi vere bilmishimdir
:1shok:

yarına randevu aldım canım inşallah yardımcı olur a.s.

bende 2 aylık hamileyken 20 lik dişim iltihaplanma yaptı nasıl bir agrıydı anlatamam tam 4 gün 4 gece uykusuz bir sekilde agladım cocuklar gibi agrı kesicide içmedim
daha sonra diş hekimim bi antibiyotik verdi 125 mg lık içinde 10 tane vardı içtim yapacak bişi yoktu ya iöecektim yada apse bebegime zarar verecekti agrı kesici olmadan o agrıyı cekmek cok zor sanırım annelik böyle birsey Allah yardımcın olsun canım
bazı durumlarda cekiyorlar dişi doktoruna güven hiçbişi olmaz

4.ayımda bir 20lık diş çektirdim,bir dişimede kanal tedavisi yapıtırdım.
36 haftadayıım,iki dişim daha çürüdü,son nhaftalarda diş yaptıran varmı?Apseden korkuyorum akannehir

ben süt içmeni öneririm, hamilelikte kalsiyum ihtiyacı çok olduğu için diş çürük olmasa da ağrıyabiliyor. ilginç gelebilir ama dişlerim ağrıdığında süt içiyordum bol bol geçiyordu.

benimde dişimin bir parçası kırıldı ve çok ağrı yapıyordu.diş doktoruna gittim hamileliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayında hiçbirşey yapamıyacağını söyledi,panik yapabilir ve bebeğine birşey olabilir dedi.o yüzden şimdi hala bu acıyı çekiyorum.

malesef hamileliklerde dis agrisi genelde olur
benim arkadasim 4 hamilelik gecirdi 4 disinden oldu
ama artik tip da yok yok bence bununda vardir bir caresi allah kimseye dis agrisi vermesn

sanırım dayanmaktan başka çarem yok,süt içiyorum ek kalsiyumda alıyorum ama çürümenin önüne geçemedim :KK43:
teşekkür ederim

X