Hamileyim.. sanirim bosaniyoruz

Uyum sağlayamamış evliliğe üstüne sen baba olacaksın denmiş çoooook bunalmış

Acil psikolog ve evlilik danışmanına gidin

Şiddet kabul edilemez hamile eşe karşı da çok büyük sorun lakin çoğu kişi o eli kaldırınca vuruyor ya da etrafı kırıp döküyor sizinki kendisini bir şekilde frenlemiş

Toplumsal olarak şiddete yatkınuz burda bile çocuğunuza vurun bir tane susar diyen çok bu ortamda büyüyen de maalesef böyle oluyor

Profesyonel destek alın lütfen bebeğimiz de sizinle birlikte etkileniyor

Her şey gönlünce olsun
Evet cok haklisiniz iyi dilekleriniz ve fikirleriniz icin tesekkur ederim. Dun elini kaldirinca itiraf etmeliyim oyle sinirlendim ki, iki defa tokat attim ona. Sanirim biraz ayri kalmamiz ve dusunmemiz en iyisi...

Evet cok haklisiniz iyi dilekleriniz ve fikirleriniz icin tesekkur ederim. Dun elini kaldirinca itiraf etmeliyim oyle sinirlendim ki, iki defa tokat attim ona. Sanirim biraz ayri kalmamiz ve dusunmemiz en iyisi...
Siz de aynısını yapmışsınız o zaman boşanma yolu değil de birlikte bir hayat oturtmayı öğrenmeniz lazım

Ilk yıl çok zor bir de bu arada hamile kalınca ili tarafın da dengeleri değişiyor ve bozuluyor

Sizin konunuz vesilesi ile tekrar söyleyelim evlenmek için acele etmeyin çocuk için hiç acele etmeyin

Siz zamanı geri alamayacağınıza göre uyum sürecini hızlandırmanız lazım dışardan bir bakış açısı hem size hem eşinize iyi gelebilir

Aileler ister istemez taraf tutar bir uzmana evlilikten birbirinizden beklentileriniz bunun ne kadarının karşılandığı çocuk olunca hayatın alacağı şekil hakkında görüşmek için gidin

Çocuk oturmuş evliliklerde dahi yıpratıcı bu nedenle çocuk olmadan evliliğinizi hızlandırılmış program ile oturtun

Isten geldiginden beri cani sikkindi anladim. birsey mi var canini sikan paylasmak ister misin dedim. Biraz dusundu yok askim dedi. kendisi dusa girip cikmisti hadi seni de dusa sokayim dedi. Ben de yatmadan once giricem dedim. Dizime yatti uyumaya basladi aksamin 8inde. Uykun mu geldi dedim evet o yuzden dusa sokayim demistim dedi. Ben de tamam sen yat madem ben kendim girerim dedim ( bu arada hamile kaldigimdan beri beni dusa sokuyor ve banyodan o cikariyor ayagim kayar da duaerim diye) gitti yatti ben de banyoya girdim. Ilk defa ayagim kaydi banyoda dusmedim ama cok korktum cagirdim beni cikar diye. Gelmedi. kayinvalidemler de evde yoktu. Ciktim dustan baktim gozleri kapali ama uyumuyor. Gizlice ustumu giyinirken aynadan baktim gozleri acik. Askim cagirdim o kadar niye gelmedin dedim. Aa cagirdin mi duymadim cok uykum vardi dedi. Ama uyaniksin gelebilirdin dedim. Sonra tartismaya basladik ve olanlar oldu...

bakin dedigim gibi iki ise ayni anda odaklanamamis..isyerinde artik ne canini sIktiysa onu dusunmeye baslamis ve artik kafasindan neler geciyorsa bidaha yerinden kalkmak istememis,bahanesi de duymadim olmus..
ama bunun icin kavga cikarmak ne kadar dogru orasi tartisilir..el kaldirmak ne kadar cozum odakli o da ayri konu..:KK43:
bende hamilelik gecirdim,nacizane tavsiyem tolerans kredinizi akillica kullanin,hamileliginiz ilerledikce ilgiye naza daha cok ihtiyaciniz olcak..
5 yillik evliyim bide yavrum var,nacizane tavsiyem eger durum yukarida bahsettiginiz gibiyse bunun icin bosanilmaz.onun yerine cozum aranir,karsidaki insana nefes alacak alan birakilir.
esinizin `cok bunaldim` demesi sizin hamileliginizden degil emin olun..

Cnm bnde 22 ysşındayım 2 aylık bebeğim var. Bebk için çok acele etmişsn en azından bir iki sne beklesydin keşke. Daha evliliğe alışamadan hamilelik sürrcine grcmişsn ikisi üst üste çok yıpranırsn eşin hamilykn çok değişiyo zatn bnde yaşadm ama şiddet yoktu bnce biraz bekle tekrarı olacağnı hissedersn ya da olursa kesinlikle susup saklama daha çok cesaret bulur..

bakin dedigim gibi iki ise ayni anda odaklanamamis..isyerinde artik ne canini sIktiysa onu dusunmeye baslamis ve artik kafasindan neler geciyorsa bidaha yerinden kalkmak istememis,bahanesi de duymadim olmus..
ama bunun icin kavga cikarmak ne kadar dogru orasi tartisilir..el kaldirmak ne kadar cozum odakli o da ayri konu..:KK43:
bende hamilelik gecirdim,nacizane tavsiyem tolerans kredinizi akillica kullanin,hamileliginiz ilerledikce ilgiye naza daha cok ihtiyaciniz olcak..
5 yillik evliyim bide yavrum var,nacizane tavsiyem eger durum yukarida bahsettiginiz gibiyse bunun icin bosanilmaz.onun yerine cozum aranir,karsidaki insana nefes alacak alan birakilir.
esinizin `cok bunaldim` demesi sizin hamileliginizden degil emin olun..
Inanin ne ayrilmaya gucum var ne de tekrar birlikte olmaya. Ya da olay daha cok yeni o yyuzden boyleyim. Bilmiyorum bilmiyorum :KK1: ayrilalim desem kabul edecek, unutalim desem de kabul edecek. Ama su sorunu cozelim desem istemeyecek biliyorum. Sorunlarla savasmayi hic sevmez hemen unutur benim de unutmami bekler...

Her ikisi de.. tahammul edilemez zamanlarim oluyor kabul ediyorum. Ama bu kadar severek evlenip bana, dogmamis bebegine bu kadar duskun birigibi gozukup bunlari yapmasina inanamiyorum. Cok canim yaniyor.. okulumu birakip evlendim daha 22 yasindayim. Bir de cocugum var, hele o babasiz olacak diye cigerim parcalaniyor resmen
kesinlikle ve kesinlikle şiddete karşıyım.ama herkesin bi sabrı var ilgi isterken aşırıya kaçma çocuk gibi.eşinin yapısını en iyi sen bilirsin..hem daha çok küçüksün eşin kaç yaşında

Inanin ne ayrilmaya gucum var ne de tekrar birlikte olmaya. Ya da olay daha cok yeni o yyuzden boyleyim. Bilmiyorum bilmiyorum :KK1: ayrilalim desem kabul edecek, unutalim desem de kabul edecek. Ama su sorunu cozelim desem istemeyecek biliyorum. Sorunlarla savasmayi hic sevmez hemen unutur benim de unutmami bekler...
valla bak sakın yanlış anlama. asla şiddeti haklı bulmuyorum. ama ben yazdıklarından biraz bunalmış bir eşin olduğu izlemine kapıldım. nedemek çözmek istemez bende biraz geri çek kendini sonra zamanla sakince konuşun konuyu. eminim oda yaptığı hareketten dolayı pişmandır.

Ben her 2 taraftada hata olduğunu düşünüyorum..

Sizi bu haddeye getiren sebebi karşılıklı oturup konuşmalısınız...

Kimse kimseye sebepsiz tokat atmaz...

Onun yaptığı ayılık o ayrı kadına el kalkmamalı...

Fakat bazen o duruma gelmesine sebepte karşı taraftan kaynaklandığını düşünüyorum..

Siz eşinize karşı ne söylediniz de bu kadar ayılaşabildi merak ettim..

Kavganın temeli ne?

28 yasinda... ben cocukluk yapmis olsam da karsiligi bu olmamaliydi :KK1:
tabi ki bu olmamalıydı. ama erkekler zaten geç olgunlaşıyolar sende küçüksün. sen hatasını anlamasına fırsat ver. çek kendini biraz. ilgi konusunda da bırak o gelsin sana ağırdan al kendini. ne kadar üstüne gidersen o kadar geri kaçar. böyleler bunlar..

Hemen boşanmayı aklınıza sokmuşsunuz. Yeni evlisiniz ve ilk yıl büyük çatışmalar yaşanır.
Sevgi aşk çözmüyor bazı şeyleri... İki farklı huyda iki insan
Diğer sayfalar okumadım. vurduysa dövdüyse iş değişir.

Hem evliliğe alışma süresindeyken bir de siz hamileliğe ,eşiniz de babalığa alışma evresine girmiş.
Eşinizin el kaldırması kesinlikle hatalı
fakat sizde de bence hatalar var.
biraz kendinize de özeleştiri yapın..
Hamileyken hormonlar sebebiyle daha duygusal ,hassas olunuyor ama eşini o raddeye getiren sebep nedir?
birşeyler birikmiş ki tak etmiş ..
burda eşini savunmuyorum ama ikinizin de hatalı olduğu bariz.

Ben her 2 taraftada hata olduğunu düşünüyorum..

Sizi bu haddeye getiren sebebi karşılıklı oturup konuşmalısınız...

Kimse kimseye sebepsiz tokat atmaz...

Onun yaptığı ayılık o ayrı kadına el kalkmamalı...

Fakat bazen o duruma gelmesine sebepte karşı taraftan kaynaklandığını düşünüyorum..

Siz eşinize karşı ne söylediniz de bu kadar ayılaşabildi merak ettim..

Kavganın temeli ne?
Yine soyluyorum zor biri oldugum zamanlar oluyor. 6 senedir hayatimda ve beni oyle alistirdi ki ilgisine sevgisine. Yaptigi guzel seyleri buralara sigdirmam mumkun degil. onun umursamaz ilgisiz haline aliskin degilim. ben her istedigimde fazla fazla ilgileniyor ama sonunda da patliyor.
Zaten isten geldiginden beri biseyin var bana patladin dedim. yok dedi var dedim yok dedi var dedim, ikimizinde sesi yukseldi.ben seninle normal konusuyorum sakin olur musun dedi. sen kendi sinirine bak sana mi sorucam nasil konusacagimi dedim. Aonra firladi yataktan yeter lan yeter diye bagirdi eve gidiyoruz cildirttin beni biktirdim dedi. Ben de firladim yataktan kus icine attiklarini dedim bagirdim. Beni cileden cikarma dedi elini kaldirdi.ben de o el kalktiysa vuracaksin dedim. Git basimdan cileden cikartma dedi hala eli havada. Ben de bi tane tokat attim viracaksin dedim. eli hala havada. bi daha vurdum vur dedim. Cikti gitti disari 5 dk sonra geldi ben esyalarimi topluyordum zaten geldiginde sakindi.

bu sorun zaten konusmayla cozulmez..eslerin karsilikli birbirine ozel alan birakmasiyla cozulur.
hamilesiniz ,bu nedenle hassas olmaniz gayet normal,madem suan gorusmek istemiyorsunuz `biraz kafami dinlemek istiyorum` diyin.
ama tekrar soyluyorum boyle birsey icin yuva yikilmaz..
hem mutlu olun ki hamilesiniz diye gozunuzun icine bakan bir esiniz var,dusa sokuyor filan..hamileyken aldatilan ciddi anlamda dayak yiyen,hor gorulen bi suru kadin var.
esiniz cahillik etmis ama duzeltilmeyecek bisey degil..
hem bosansaniz nolcak,sevginiz bitmemis ki,sadece kirginsiniz..inanin zamanla duzelir.
ama daha once dedigim gibi esinize nefes alacak alan birakin.

Üzgünüm bazı hemcinslerim hamilelik olayını fazla abartıyorlar, tamam hormonlar değişiyor, daha bir duygusal oluyoruz o dönemde ama bu kadarda naz yapıp karşındaki insanında sabrını zorlamamak lazım.
Bir kadin olarak sadece erkek tarafindan olaya bakmaniz uzucu dogrusu. Bakin onceki yazilanlara. Benim hatali oldugum da soylenmis karsi tarafinda. Cunku iki taraftan da bakilmis. Ayrica sizin gebeliginiz normal seyretmis olabilir, baska birinin hassas geciyor olabilir.Umarim siz de hem erkek hem de hemcinslerinizin gozuyle bakabilirsiniz olaylara...

bu sorun zaten konusmayla cozulmez..eslerin karsilikli birbirine ozel alan birakmasiyla cozulur.
hamilesiniz ,bu nedenle hassas olmaniz gayet normal,madem suan gorusmek istemiyorsunuz `biraz kafami dinlemek istiyorum` diyin.
ama tekrar soyluyorum boyle birsey icin yuva yikilmaz..
hem mutlu olun ki hamilesiniz diye gozunuzun icine bakan bir esiniz var,dusa sokuyor filan..hamileyken aldatilan ciddi anlamda dayak yiyen,hor gorulen bi suru kadin var.
esiniz cahillik etmis ama duzeltilmeyecek bisey degil..
hem bosansaniz nolcak,sevginiz bitmemis ki,sadece kirginsiniz..inanin zamanla duzelir.
ama daha once dedigim gibi esinize nefes alacak alan birakin.
Haklisiniz.. biraz tek basina olmamiz en iyisi olacak. Tecrubeli bakis acilarina cok ihtiyacim vardi, tesekkur ederim

evlenir evlenmez hamile kalman hata olmuş.

önce bir adamın huyunu suyunu iyice öğrenseydin keşke.

Bir kadin olarak sadece erkek tarafindan olaya bakmaniz uzucu dogrusu. Bakin onceki yazilanlara. Benim hatali oldugum da soylenmis karsi tarafinda. Cunku iki taraftan da bakilmis. Ayrica sizin gebeliginiz normal seyretmis olabilir, baska birinin hassas geciyor olabilir.Umarim siz de hem erkek hem de hemcinslerinizin gozuyle bakabilirsiniz olaylara...

Ben yorumumda eşinizin vurmasını onayladığımla ilgili bir şey yazmış mıyım acaba? Şiddeti asla savunan bir insan olmadım olmam da mümkün değil, ayrıca benim hamileliklerimde öyle kolay geçmedi, sanıyorum ki hiçbir kadının kolay geçmiyordur sonuçta içinde bir can taşıyorsun, yine de aynı fikirdeyim, evet eşiniz size vurmakla en büyük hatayı etmiş ama sizde fazla naz yaparak fazla boğmamaya çalışın eşinizi.

X