hamileyim işten çıkarıcaklar:(

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
kızlar merhaba ;fikirlerinizi almak istiyorum.
20 haftalık hamileyim.2.5 senedir aynı firmada çalışıyorum .yapmış olduğum işi bilen muadil bir personel yok.şu an şirketimizin bir iş görüşmesi var ve ay sonunda genel merkeze bağlı bir personel alımı olacak.firma değil genel müdürlük bu personel maaş sigorta prm bedellerini ödeyecek.
yapılan görüşmede işe alınacak kişi olarak uygun görüldüm fakat hamile olduğumu genel müdürlük yetkilileri bilmiyordu.
aysonunda eğitim amacı için şirketimize gelecekler.
Pazartes günü firmadan çıkışımın verilmesi grekiyor ki genel müdürlük bünyesinde işe giriş işlemlerim başlatılabilsin.dün kendi müdürümüze nasıl olacak bundan sonrasi diye bir soru yönelttim.gittiği yere kadar çalışırsın..sana yardımcı bir personel alınacak mecbur senin yıl sonuna denk gelmesi doğumunun bizi bir ay ki yokluğun bile sarsar bu sebeble bir personel almamız şart ..sen bütün detayları anlatır öğretirsin dedi.ben işe başladığımda ise kimse bana dirhem bir şey anlatmamıştı.eğitime de gitmemiştm.neyse...
kısacası eşimin maaşında haciz var benim çalışmam gerekli...benim anladığım kadarı ile bunlar beni doğum kadar çalıştırıp doğum sonrası dönüşte de eleman fazla diyip genel müdürlük kadrosuna da yardımcı personeli geçirip bana bye bye diyecekler..ben bir yada dönerm gelirim dememe bugune kadar hiç yıllık izin kullanmama rağmen üç kişilik personelin işini yapmama rağmen yüzüme demeseler de ..yardımcı personel adı altında eleman alıp yetiştirip benimıkı bucuk yıldır hayal ettıgım genel mudurluk kadrosuna da ısı ogrendıkten sonra yenı personelı gecırmeyı planlıyorlar..cunku burası dogu esım tayıncı ve gıdecek gozu ıle bakıyorlar kı ben defalarca en az bes yıl kalacagımı cocuguma gerekırse annem kayınvalıdemın bakacagını ben raporun bıtmesını beklemeden ıse donecegımı borcumuzun oldugunu beyan ettım..
oyle cok uzuluyorum kı bebegım bıle eskısı gıbı hareket etmıyor..cunk sureklı aglıyorum.yanı hadı salı gunu genel mudurluk kadrosuna gectım.basladım calısmaya altı aylık kıdem surem dolmadan dogum ıznıne cıkmıs olacagım genel mudurluk cıkısımı verdıgınde hıc bır hak talep edemeyecegım.bılen brılerı akıl versın lutfen ...esım de gelen kısıye ısı ogretme cıkarmasınlar senı dıyor ben nası yapayım tabıkı ogretmenk zorundayım...calısmak zorundayım ama nasıl

öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz
aynı catı altındakı sırket gecıslerınde bugun cıkıp, yarın genel md.te ıse basladıgınızda, tum haklarınızla devrolursunuz, yada sımdıden 2.5 yıllık tazmınatınızı alır yenı bunyeye sıfırdan gecersınız, genelde 1.tercıh edılıyor,tum haklarla devır.
ayrıca son 4 ay hıc eksık gununun olmasın ki ıssızlık maası alabılesınız.en azından cıkarılacaksa size bu ıyıylıgı yapıp, işsizlik maaşı alabılecegınız gune kadar beklenılsın.
benım bu saydıklarım kesın suretle cıkarılmanıza daırdı...

şimdi gelelim sizin haklarınıza.
1-işe iade davası acabılırsınız.
2- gebelik nedeniyle cıkarıldıgınız ıcın tazmınat davası acabılırsınız.

kurumsal fırmalar bunu goze pek alamazlar..

Son düzenleme:
Burada avukat arkadaslar vardi onlar iyi bilir ama benim bildigim kadariyla hamile bayani isten cikarmak suctur herhangi bir evraga imza attirmaya kalkarlarsa uyanik olun tongaya dusurmesinler.tazminat davasi aciliyor bu durumlarda diye biliyorum.

Sığır dölleri ...

Üzülme canım ya, sen yanlış bir şey yapmadın. Anne olmak her kadının hakkıdır. Karşına çok daha iyi fırsatlar çıkar Allah' ın izniyle, gerizekalılar...

doğum öncesi ve sonrası izinlerinizi az kullansanız, benim annem 40 günlükten itibaren biz çalışmaya başlarmış..

Burada avukat arkadaslar vardi onlar iyi bilir ama benim bildigim kadariyla hamile bayani isten cikarmak suctur herhangi bir evraga imza attirmaya kalkarlarsa uyanik olun tongaya dusurmesinler.tazminat davasi aciliyor bu durumlarda diye biliyorum.

aynen katılıyorum arkadaşa; formalite vb kılıflar altında imza attırmaya kalkarlarsa kesinlikle imzalama, acele olduğunu söylerler vb boş bulunduğunuz anı yakalamaya falan çalışırlar, aman sakın kanmayın gözünüz açık olsun.
bu arada eşinize de kulak verin; öğretecem diye kendinizi boş yere fazlaca yormayın. Benzer bi durum başıma gelmişti; yerime geçecek olan kişiye öğreticem diye göbeğim çatladı, elimden geleni yaptım, ama benim çıkışımdan sonra 2 ay dayanamadı yerime gelen....
son olarak çok da fazla stres yapma, biraz akışına bırak, çocuğun için stresten olabildiği kadar uzak durman lazım sonuçta...
sorunsuz bi doğum ve mutlu bir hayat dilerim sana... borç bi şeklide ödenir kendini de bebeğini de artık üzme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…