- 9 Haziran 2021
- 467
- -439
-
- Konu Sahibi karanfilla
Doğru terapiye gidicemEşiniz yapıcı ama siz maalesef takıntılısınız. Çocuk olunca da bir şey değişmeyecek sizin bu bakış açınız değişmedikçe. Hep karşı taraf mı suçlu eksik? Diyelim ki kıskandı kayınvalideniz anlattığınız kadarıyla eşiniz sizi seviyor ve değer veriyor. Kayınvalideniz öyle baktı diye size mesafeli davranmıyor. Herkes sizin istediğiniz gibi olmaz, olamaz. Kendi hayatınıza evinize çekirdek ailenize odaklanın. Adamı bıktırırsınız bu takıntılarınızla.
En son düşündüğüm şey kaynana idiAllah aşkına, kim düğününde kv nereye bakıyor diye bakar. Ben düğünümde kv bana mı baktı, kime baktı hiç görmedim, takip etmedim.
Çok teşekkür ediyorum, güzel dileklerinizi almak bu zor zamanımda çok iyi geldi teşekkür ederim çok.
Şu durumu çok iyi kardeşin alsın oda takımını bebeğine başkasının almasına çok meraklıysan.
Senin eşinin ailesi zaten eşin için yeterince borc ödeyip, üstüne birde 10 bilezik takmış düğününüzde. Azıcık mantıklı düşünün cidden.
34 yaşında koca kadınsınız. Milletten etkilenip kocanıza, ailenize sarmayın.
Konuyu açtığınızdan beri birşey beklemedim diyorsunuz ya birde. Daha ne bekleyeceksiniz?
Aç gözlülük denir bu kadarına.
Birde bunlar sizin beni bebek için hayırlı olsun diye armasınlar dediğiniz, güya nefret ettiğiniz insanlar.
Mevzu paraya gelince nefret uçup gidiyor demek
Her yoruma da aynı şeyleri yazıyorum belki ama çok zor zamanlardan geçiyorum, tek isteğim nişanlımla evlenmek ve sağlık mutlulukla yaşamak, başka bir şey
Ne kadar yazsak da bence değismeyecek konu sahibinin kafa yapısı, gelin biriciktir, kayin aile onunla süper anlaşmalı bir dedigi iki olmamalıdır. Ne demek eksiğin var mi diye sormamak, dünyanın en büyük yanlışıKonunuzu baştan şimdiye kadar okudum ve yuh diyorum hala beklentinizi anlatıyorsunuz. Kızı gibi hissettirmek altın takmakla bohça hazırlamakla mı oluyor? Yapmayın lütfen. Siz ne kadar anneniz gibi hissettirdiniz karşı tarafa? İçtenlikte anneniz ile muhabbetinizi, annenizle olan samimiyetinizi kayınvalidenize de gösterdiniz mi? Bir şeyler beklemeden önce bir şeyler verdiniz mi onu düşünün. Ha verdiniz diyelim illa bohça altın vs ile karşılığını göreceksiniz diye bir şey de yok.. bir de yazmışsınız ya size iğneleyici konuşan bir aile bireyini eleştirmeden durabilir misiniz diye, evet şahsen ben durabiliyorum, durulabiliyor yani. Eşiniz annesinin her sözünü davranışını kontrol edemez annesi nihayetinde. Yazdığınız şeyleri hemen hemen evlenen çoğu insan yaşıyor. Bana da soran olmadı düğünden önce bir eksiğiniz var mı diye. Niye sorsunlar ki? Her şeyi ben ve eşim yaptık. Bilezik altın muhabbeti geçmedi. Çocuğum oldu kimseden hiç bir şey beklemedim (çocuğuma sevgiyle yaklaşmaları dışında). Eşim bana da sordu ailesinden beklentim var mı diye, sadece o süreçte biraz manevi destek ve torunlarına sevgi dedim. Koskoca insanlar niye anne babasından bir şeyler bekleyelim ki.
Ay bohça ne ya. Ya ben acaba garip mi nişanlandım diyorum ama yok. Anlamıyorum. Gelin damat bohçası nedir ya adını feriha koydum evreninde mi yaşıyoruz. O bohçalarda hiç kullanılmayacak saçmasapan şeyler oluyor. Ay ne bohça hazırlandık ne bohça geldi bize. Böyle şeyleri düşünürseniz işiniz iş valla.Şimdiye kadar okuduğum yargılamadan yapılan en iyi yorum ...zaten ben her konuda hatasız doğru düşünüyorum demedim ki ..Annesinin tavrından kaynaklanan bi takıntı bu siz evine misafirliğe gittiğimiz insanı bakışlarıyla süzen iğneleyici laf sokan bir aile bireyini,kocanızı sevsenize de eleştirmeden durabilir misiniz ??ben bu duruma engel olamadım bu durum bize zarar verdi...Geçmişre yaşanan durumlar var burda insan her detayı vermiyor anlatsam çok şey var aslında sadece çeyreğe takılmak buradakilerin işine geldi iyice konu geyiğe döndü ...Düğünümüz olmadan önce beni arayıp ne durumdasınız bi eksiğiniz var mı diye sormadı?Maksadım bişeyler aldırmak değil içinden gelir evinden gelinine bi bohça hazırlarsın o da yok herşey altın takmakla olmuyor kızın gibi hissettirsin o bana yeter...Anlatmaya çalıştığım manevi yakınlıktı
Konu sahibinin her mesajını hayretle okuyorumAllah aşkına, kim düğününde kv nereye bakıyor diye bakar. Ben düğünümde kv bana mı baktı, kime baktı hiç görmedim, takip etmedim.
Bence de bir sebebi olmalı. Adam 40 yaşındaki oğlunu evermiş, göbek atması lazımdı. Altın dayatması mı oldu acaba o yüzden bozuk olabilir mi?Siz çok taraflı anlatıyorsunuz. Kim durduk yerde böyle düşman kesilir? Bi sebebi olması lazım, saçma da olsa mantıksız da olsa bi sebebi olması lazım. Bu para pul altın çember mevzuları çok dönmüş belli, aileniz ile onları kıyas etme huyunuz yeni değil sanki.
Kesinlikle katılıyorumHaklısın eşi çocuğu aldır dedikten sonra onun kaynanadan ondan bundan bahsetmemesi lazım idi.
Olay zaten bitmiş
Tabi canım, bi ömür arkasını toplamışlar, iş batırmış borcunu ödemişler, düğününü yapmışlar, evlenir de belki hale yola girer umudu taşımaları lazım. Konu sahibi gibi sağlıklı, genç, varlıklı kardeşi olan :), ailesi mikkemmel, oğulları ile gayet de isteyerek evlenen kadını normalde öpüp başına koymaları lazım. Ben olsam göbek atardım, sonunda alıp başına bela edecek birini bulduk diye ahahahah. Kesinlikle bu talepkarlığı ve mikkemmel ailesi ile kıyaslamaları yeni değil.Bence de bir sebebi olmalı. Adam 40 yaşındaki oğlunu evermiş, göbek atması lazımdı. Altın dayatması mı oldu acaba o yüzden bozuk olabilir mi?
Dediğim gibi konu sahibini onaylamıyorum ama bazı yorumlardan sanki çok bunalttığında yaptığı normalmiş gibi bir anlam çıkardım ve onlara sitem ettim sizin mesajınızı okumadım ama bu anlam çıkıyorsa sizin yazdığınız da çok kırıcı bence. Ve özellikle kimsenin mesajını alıntılamadım. Çünkü ben ortadaki çıkan anlam üzerine yorum yaptım ve hala ne yapılırsa yapılsın şiddette dahil en korkunç kısmı bebeği aldır demesi benceAma konu sahibi sadece hamilelikte değil sürekli olarak eşinin ailesine söylenmiş bunu da kendi yazmıştı. Eşinin yaptığı davranışları hiç kimse onaylamadı asla kabul edilebilir değil. Ama konu sahibi hala eş ailesinden beklentilerinden takılan altınlardan vs bahsedince yorum yapanlar da doğal olarak o noktadan eleştirmeye devam ettiler ben de dahil.
Siz düğün günü kayınvalidenizin size bakışlarını sevmediği her halinden belli olan hallerini görünce üzülmez misiniz ??adam bana sarılıp dans ettikçe kadın arkasını döndü insanlar piste bakarken kadın karşıya baktı bu memnuniyetsiz yüz ifadesi beni çok rahatsız etti ki bunu arkadaşlarımda farketti ama benim kocam ısrarla seni çok seviyorlar onları bu şehire getirelim annem sana baksın evde sürekli anne konusu ...Annesiyle ilgili ne konuşsa gelip bana anlatıp yetiştiren evde asla annesiyle telefonsa konuşmayan ama benim ailemle yağlı ballı olan kocam benim ailesine karşı ön yargılı olduğumu düşünmesi çok saçma şimdi çocuk olunca nasıl olurlar bilemem
Ne gereksiz bir noktadan boşanmaya gidiliyo. Eşiniz ayrı abes siz ayrı abessiniz. Sormuşlar eşiniz cevap vermiş adamlar ekstra bir şey yapacak olsalar kendileri yapar zaten. Ayrıca buna karşılık bi çeyrek takarlar demeniz yersiz olmuş. Gereksiz yersizlikler üst üste gelmiş eşiniz zaten fırsat kolluyomuş gibiMerhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum
Siz düğün günü kayınvalidenizin size bakışlarını sevmediği her halinden belli olan hallerini görünce üzülmez misiniz ??adam bana sarılıp dans ettikçe kadın arkasını döndü insanlar piste bakarken kadın karşıya baktı bu memnuniyetsiz yüz ifadesi beni çok rahatsız etti ki bunu arkadaşlarımda farketti ama benim kocam ısrarla seni çok seviyorlar onları bu şehire getirelim annem sana baksın evde sürekli anne konusu ...Annesiyle ilgili ne konuşsa gelip bana anlatıp yetiştiren evde asla annesiyle telefonsa konuşmayan ama benim ailemle yağlı ballı olan kocam benim ailesine karşı ön yargılı olduğumu düşünmesi çok saçma şimdi çocuk olunca nasıl olurlar bilemem
+Memur orayı unutmaTabi canım, bi ömür arkasını toplamışlar, iş batırmış borcunu ödemişler, düğününü yapmışlar, evlenir de belki hale yola girer umudu taşımaları lazım. Konu sahibi gibi sağlıklı, genç, varlıklı kardeşi olan :), ailesi mikkemmel, oğulları ile gayet de isteyerek evlenen kadını normalde öpüp başına koymaları lazım. Ben olsam göbek atardım, sonunda alıp başına bela edecek birini bulduk diye ahahahah. Kesinlikle bu talepkarlığı ve mikkemmel ailesi ile kıyaslamaları yeni değil.
Bütün yorumları okumadım ama eşinizin ailesinden fazla hoşlanmıyorsunuz sanırım.Hoşlanmıyorsanız araya mesafe koymanızı tavsiye ederim ben.Size karışmasınlarda yaşantınıza engel olmasınlar varsın altın takmasınlar.Torununa insan yapar demişsiniz ama yapmayan da yapmaz diye düşünüyorum şahsen benim çocuğum olacak olsa eşimin ailesinden hiç birşey beklemem bana bulaşmasınlar yeter tabiri caizseMerhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum
burdan bakınca aile mesafe koymuşBütün yorumları okumadım ama eşinizin ailesinden fazla hoşlanmıyorsunuz sanırım.Hoşlanmıyorsanız araya mesafe koymanızı tavsiye ederim ben.Size karışmasınlarda yaşantınıza engel olmasınlar varsın altın takmasınlar.Torununa insan yapar demişsiniz ama yapmayan da yapmaz diye düşünüyorum şahsen benim çocuğum olacak olsa eşimin ailesinden hiç birşey beklemem bana bulaşmasınlar yeter tabiri caizse
Eşinizin ailesi ile Daha az görüşün sinirleriniz fazla gerilmemiş olur ve eşinize de ailesi ile ilgili hiç yorumda bulunmayın ve ailesinden beklenti içerisine girmeyin bence.
Aile mi mesafe koymuşburdan bakınca aile mesafe koymuşama konu sahibi aileyi ilgisiz olmakla suçluyor. Ayrı şehirdeler. Kv, konu sahibi evine gittiğinde onu süzüyormuş. Gelini sevmiyormuş. Çocuk daha doğmadan ne yapalım demiş hadsiz hadsiz. Bir de son okuduğuma göre düğünde onlar dans ederken kvde kafasını çevirmiş hiç seyretmemiş Konu özeti budur.