Hamileyim eşim ayrılmak istiyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım haklısın ama bir düşün kayınvalide aramış oğlunu geleni 10 haftalık hamile olduğunu öğrenmiş demişki oğluna biz ne yapabiliriz.
Yaa ne kadar düşünceli bir hareket ne kadar zarif ne kadar mutlu oldukları belli.
Ama konu sahibinin takıldığı nokta: eşi yapacağınız birşey yok demiş. Adam annesine gel hizmet etmi dese idi.
Adamda doğal olarak sağol anne der.

Ben ne hamilelikte de doğum sonrası da ailelere bel bağlamayı çok yanlış buluyorum tek üzüldüğüm nokta bebeği aldır deyip şiddet uygulayan eş yerine bu altın olayına takılınması. Kendi hayatımda bana arayıp sormuşlarsa zaten yapmış kadar olmuşlardır. Ama bazen heleki hamilelikte insanın mantıklı düşünemediği anlar oluyor. Konu sahibinin bu konu da öyle bir ana denk geldiğini düşünüyorum. Yani bebeği aldır cümlesi benim için zaten boşanma nedeni ya onun boşanmak istemesine bile gerek yok. Ve ilginç bir şekilde aynı şeyi savunup sanki size itiraz ediyormuşum gibi oldu. Benim tek söylediğim demiş ya Nasrettin hoca hırsızın hiç mi suçu yok.

Evet ben burada bir çok konu okudum yeri geldi cümleten kayınvalidelere bilendik, maruz bıraktıkları psikolojik şiddete karşılık. Buradaki konuda elle tutulur bir örnek yok. Laf sokuyor, beni süzüyor dedikten sonraki anlatılanlar zorlama gibi. eşi de mecbur değilsin demiş gönül eylemeye, ailemi sürekli aramaya. Zaten bir de şehir dışındalar. Eee daha ne olsun yahu neler okuduk anamı her gün arayacaksından tut da ablama araba alacağım sen karışamazsına kadar.

Konu sahibi aldığı tepkiyle duvara tosladı. Ne itilip kakılması, ne camın çerçevenin inmesinden sebep değil ama. Bu adam hamile olmama rağmen resti çekti bana, ya benden boşanırsa diye ödü patladı.

Ama konu sahibi sadece hamilelikte değil sürekli olarak eşinin ailesine söylenmiş bunu da kendi yazmıştı. Eşinin yaptığı davranışları hiç kimse onaylamadı asla kabul edilebilir değil. Ama konu sahibi hala eş ailesinden beklentilerinden takılan altınlardan vs bahsedince yorum yapanlar da doğal olarak o noktadan eleştirmeye devam ettiler ben de dahil.

Evet bende onu anladım. Adam resti çekmiş. Anlamış artık çocuğa rağmen artık çekemeyeceğini

Allah nasip ederse iki tane gelinim olacak büyük konuşmak istemiyorum. Yorum yapamayacağım . Ancaaakkkk kayınvalidesi ben olsaydım ; ne desem de böyle cuk diye oturdu, öyle ölmez füze atsaydın vs gibi olurdu diye düşünürdüm . Aklıma söyleyecek laf gelmedi , öylece kalakaldım . Fikirlerinize ihtiyacım var.

Konu sahibinin anlattığına göre ortada kv’nin bir suçu yokmuş ki. Kadın bu dönemde 10 bilezik takmış, düğünlerini yapmış, daha 10 haftalık hamileyken arayıp ne yapalım diye sormuş. Daha ne yapsın, kadının tek hatası ilgisiz! olması.
Amin. İnşallah Allah size de konu sahibi gibi bir gelin verir. Siz de artık memnun etmeye çalışır durursunuz.

Haklısın eşi çocuğu aldır dedikten sonra onun kaynanadan ondan bundan bahsetmemesi lazım idi.
Olay zaten bitmiş

Düşüncemiz farklı bende bebek doğduktan sonra bir şeyler yapılmasını beklerim ama böyle düşündüğümüz için de bencil düşüncesiz olmadığımızı düşünüyorum.
Ya tabi ki insan kayınvalide yada yakınından kim olursa olsun bebeğe doğunca hediye almazsa bozulur. Zorunda değil demiyoruz, ben arkadaşlarımın bebeklerine bile çeyrek taktım, artı hediye de aldım hep. Ama burada konu henüz 10. haftanın içinde, doğduktan sonra kv hediye almazsa açsın konuyu biz de taşlayalım. Ben kendi bebeğime 32 haftadan sonra alışveriş yapmaya başladık.

Burda arkadaşlar normal olarak yorum yaptı herkes kendi fikrince birşeyler dedi.
Çünki konu sahibi bunun için konu açtı.
Burda kimse eşinin yaptığını savunmadu asla.
Ama ağırlıklı olarak konu bebeğin aldırılmasında itilmesinden ziyade kayınvalide sorunu idi.
Eminim herkes de az çok vardır bu sorun.
Ama hayat gül gülüstanlık değil.
Biraz idareci olmakta fayda var diye düşünüyorum. Haa nasıl idareci surekli şikayet etmek yerine kafaya takmamak gibi.
Seni süzüyorsa sevmiyorsa hazmetmiyorsa sende onu sevme illa seni sevmesi için sürekli eşine şikayet edemezsin.
Beklentilerin var sa altındır şudur budur bekleme bırak kim ne yapmak istiyorsa onu yapsın gerekirse sende yapma.
Konu sahibine tavsiyem eşine ve çocuğuna bak.
Kayınvalide seni sevmiyorsa boş ver yaşamıyorsunuz zaten birlikte.
Kaldıkı düğün borcunu ödüyorlar yine o kunalara dönmeyelim herkes diyeceğini dedi.
Konu sahibi Belliki eşinin senden ayrılmasını istemiyorsun kendini haklı çıkaracak yollar aramak yerine eşinle aranı düzelt. Aradaki soğukluğu gidermek için uğraş. Hamilesin daha neler göreceksin bu dil varken sende
Çocuğu kucağına aldı onu yapmadın boyle olmaz bunu yap dedi çok çok dersin.
Bitmez bunlar.

Çocuk nerde ki onun konusu açılsın değil mi

Siz düğün günü kayınvalidenizin size bakışlarını sevmediği her halinden belli olan hallerini görünce üzülmez misiniz ??adam bana sarılıp dans ettikçe kadın arkasını döndü insanlar piste bakarken kadın karşıya baktı bu memnuniyetsiz yüz ifadesi beni çok rahatsız etti ki bunu arkadaşlarımda farketti ama benim kocam ısrarla seni çok seviyorlar onları bu şehire getirelim annem sana baksın evde sürekli anne konusu ...Annesiyle ilgili ne konuşsa gelip bana anlatıp yetiştiren evde asla annesiyle telefonsa konuşmayan ama benim ailemle yağlı ballı olan kocam benim ailesine karşı ön yargılı olduğumu düşünmesi çok saçma şimdi çocuk olunca nasıl olurlar bilemem

Canım işte seni sevmeyeni sende sevmek zorunda değilsin.
Mesafeli ol. Hem kafan rahat olur hem eşinle huzurun olur.
Tabiki düğünde bunu anlamışsın ama beklentilerini dile getirdin ya arkadaşlar onun üzerinde yorumladı.
Benim eşim gözü ile görse haklı olduğumu yinede göz göre göre sen haksızsın der bana. Asla beni savumaz. Ama ne yapayım artık huzura ihtiyacımız var. Boş ver.

Siz çok taraflı anlatıyorsunuz. Kim durduk yerde böyle düşman kesilir? Bi sebebi olması lazım, saçma da olsa mantıksız da olsa bi sebebi olması lazım. Bu para pul altın çember mevzuları çok dönmüş belli, aileniz ile onları kıyas etme huyunuz yeni değil sanki.

Allah aşkına, kim düğününde kv nereye bakıyor diye bakar. Ben düğünümde kv bana mı baktı, kime baktı hiç görmedim, takip etmedim.

Eleştirsen olmuyor nasihat etsen olmuyor canım.
Bayanın istediği sen haklısın neler çekmişsin böyle dememiz

Eşiniz yapıcı ama siz maalesef takıntılısınız. Çocuk olunca da bir şey değişmeyecek sizin bu bakış açınız değişmedikçe. Hep karşı taraf mı suçlu eksik? Diyelim ki kıskandı kayınvalideniz anlattığınız kadarıyla eşiniz sizi seviyor ve değer veriyor. Kayınvalideniz öyle baktı diye size mesafeli davranmıyor. Herkes sizin istediğiniz gibi olmaz, olamaz. Kendi hayatınıza evinize çekirdek ailenize odaklanın. Adamı bıktırırsınız bu takıntılarınızla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…