- 19 Nisan 2019
- 3.040
- 8.589
-
- Konu Sahibi karanfilla
Almayınca ilgisizlikle suçlayacak mı, tavır alacak mı acaba ailesine? En çok onu merak ediyorum.bebek odasını kadının tarafı yapıyor evet. artık öğrendiniz annenize söyleyin diretin kızın bakalım kendi aileniz beşik, kıyavet zıbın vs alacak mı?
Kendi, eşinin ailesini futursuzca eleştirip eşine aklına geldiği her lafı sokarken çok haddineydi, millet haksızsın deyince hadsiz oldular :)Kıyın o paranıza da bi terapiste gidin o zaman hanımefendi. Konu açın, size kimse açmayın diyemez, böyle bir yetkisi yok kimsenin. Ama kimse de size eyvallah etmez, ağız eğmez, pohpohlamaz, istediğiniz mesajları yazmaz, böyle bir zorunluluğumuz yok, psikolog terapist vs değiliz, olanın da ücretsiz destek olma zorunluluğu yok, düz insanlarız hepimiz burda, biraz da kırılıverin üzülüverin, her lafı duyun, dünya böyle bir yer.
Düşüncemiz farklı bende bebek doğduktan sonra bir şeyler yapılmasını beklerim ama böyle düşündüğümüz için de bencil düşüncesiz olmadığımızı düşünüyorum.Çeyrek parasını birlikte kazanmadıkları için mesela…
Biz adamı burada gömsek ne olacak ki? Kime faydası var? Konu sahibi kendini haklı görüp adamın daha da üstüne gidecek. Biz konu sahibine hatalarını söylüyoruz. Ki ayrıca şiddet gören fiziksel yada psikolojik farketmez boşanmalı, bugün camları indiren yarın karısını da döver. Ayrıca bebeği konu sahibi de aldırmayı düşünüyor, ciddi mi bilemem. Bu da benim garibime gitti, erkekler çocuk doğuncaya kadar baba olduğunu hissetmiyor ama kadınlar hormonlardan ilk günden bağ kuruyor. İkisinin de haklı bir tarafı yok, konudaki en masum olanlar kayınvalide ve bebek. O yavru doğarsa sürekli altın taktı takmadı muhabbetinin içinde büyüyecek. Kayınvalide dört ay önce 10 bilezik takmış, altının gramı 780 TL. Yine yaranamamış. Ben de gelinim, iki oğlum var biri ilk okul 3. sınıf biri daha 2 yaşına gelmedi. Allah bu tür gelinlerle karşılaştırmasın.Adamı nasıl çıldırttıysan
adama asıl sen şiddet uygulamışsın
adam sana iyi dayanmış vs vs. gibi kaç tane linç yedi konu sahibi?
Çok istemeyen koca bir buçuk yıl boyunca eşini ikna etmeye çalışmasaydı iki ay kadar önce hamile kalmış bu kadın istemeyen bıkan adam yapmazdı.
İyi ki haklı bulmadınız bulsak kadını getirip taşlayacaktık demek ki
Hamile bir kadın hırpalanmış üzerine cam kırılmış çocuğu aldıracaksın demiş kaç kadın burda toplanıp
altın istemiş vah vah napsın bu kayınvalideler de yaranamıyor diye yorum yapıyor kusura bakmayın ben bu kafayı anlayamadım anlayamayacağım
Kimsenin takacağı altına gelin karışamaz kimse kimse için bir şey yapmak zorunda değil ilgilenmek zorunda değil ama bu yaşadığı olay karşısında burda adamı savunacak küçücük birşey bulamadım ben
Hala o evde olmasını da anlamıyorum bu benim doğrularıma ters
Şimdiye kadar okuduğum yargılamadan yapılan en iyi yorum ...zaten ben her konuda hatasız doğru düşünüyorum demedim ki ..Annesinin tavrından kaynaklanan bi takıntı bu siz evine misafirliğe gittiğimiz insanı bakışlarıyla süzen iğneleyici laf sokan bir aile bireyini,kocanızı sevsenize de eleştirmeden durabilir misiniz ??ben bu duruma engel olamadım bu durum bize zarar verdi...Geçmişre yaşanan durumlar var burda insan her detayı vermiyor anlatsam çok şey var aslında sadece çeyreğe takılmak buradakilerin işine geldi iyice konu geyiğe döndü ...Düğünümüz olmadan önce beni arayıp ne durumdasınız bi eksiğiniz var mı diye sormadı?Maksadım bişeyler aldırmak değil içinden gelir evinden gelinine bi bohça hazırlarsın o da yok herşey altın takmakla olmuyor kızın gibi hissettirsin o bana yeter...Anlatmaya çalıştığım manevi yakınlıktıK karanfilla insanların size cephe almasının nedeni eşinizin ailesi hakkındaki tutumunuz, üslubunuz ve bunu olması gereken bir şey gibi diretmeniz. Ciddi olarak söylüyorum ben nice vali çocuğu biliyorum ki sade bir nikah ile evlendiler, kimseden de bir şey beklemediler. Millet vekili kızı tanıyorum (üniversiteden sınıf arkadaşım) bir polisin oğluyla evlendi ne takı istedi kimseden, ne eşya. Öğrencilikten kalan eşyaları ile evlerini dizdiler. Bunu yapmayan aynı meslek grubundan insanların çocukları da var tonla. Görgüsüzce dünyada ilk evlenen kendileriymiş gibi dünyaları yığdırdılar önlerine. Siz de aynı o zihniyet gibi ben memurum, Aslan gibi kardeşim var tarzında kelimeler kullanıyorsunuz. Nolmuş memursanız, kardeşiniz ceo olsa ne yazar? Evlenen siz ve eşinizsiniz. Ne sizin aileniz ne eş ailesi bir sey yapmak zorunda değil. Gönüllerinden geçerse yaparlar olur biter. Götürdüğünüz bir tatlının dahi hesabını sorarken kadından hala altın beklediğinizi dile getiriyorsunuz. Şimdi eşiniz gidip bir çeyrek alıp annesine verse doğumda bunu tak dese hoşunuza mı gidecek? Evlilik böyle bir şey. Kimisi ailesine borç bıraktı evde bunun kavgasını yaşadı, kimisi ben yaparım ben ederim kendi birikimimi dedi kendi hayatına müdahale ettirmedi sefasını da cefasını da kendisi sürdü. Kavga gürültü ile olan her şeyin ceremesinin sonradan çıktığına inanıyorum. Kv ile ne yaşadınız ne ettiniz bilmiyorum ama bu kadar nefret ediyorsanız beklenti içine girmeyin. Yuvanıza çocuğunuza odaklanacağınız zamanda eş ailesinin takacağı/yapacağı şeyi düşünmeyin. Örf adet deniliyor, Anadolu adetlerinde ilk bebeğin beşiğini anne tarafı alır mesela ama kaç kişi uyguluyor? Karşı tarafa gelince örf, adet, yapmalı deniliyor kendilerine gelince öyle saçmalık var mı eskide kaldı onlar diyorlar. Hayatı kolaylaştırmaya bakın ve bence düğün borçlarınızı kendiniz ödeyin. İnsanlar zaten borca harca girmiş, muhtemelen eşiniz sizi gerçekten çok seviyor iş bozulmasın diye de ailesi eşinize saygı duyup borç harç yaparak düğün yaptılar ki onlarda hata durumun yoksa neden yapıyorsun?! Sızlanıp hala nefret dökmek yerine bir şeyleri kabullenip hayata daha çözüm odaklı bakmayı deneyin. İlk kez siz evlenmediniz, ilk kez siz çocuk doğurmayacaksınız. Çocuğunuz şehzade, hünkar olmayacak. Dünyaya gelen masum tertemiz bir yavrucak olacak ihtiyacı olan da sevgi. KB’nin getirdiği çeyrek değil. Siz çocuğunuza bakabilecek maddi-manevi güçteyseniz kimseden bir şey ummayın. Ona buna benim kv çocuğuma şunu aldı bunu aldı şöyle düğün yaptılar böyle düğün yaptılar diyen tiplerden de uzak durun. Bireyde bir eksiklik olunca (ki genelde manevi oluyor) bunu maddi şeyleri vurgulayarak öne çıkarmaya çalışıyorlar. Kimse size düşman değil. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ediyorum.
Kayınvalide de geleneklerimize uygun gelinlik beklemeli mi? Birlikte yaşayıp geniş aile olmak, bebeğe isim vermek gibi…Düşüncemiz farklı bende bebek doğduktan sonra bir şeyler yapılmasını beklerim ama böyle düşündüğümüz için de bencil düşüncesiz olmadığımızı düşünüyorum.
Kıyın o paranıza da bi terapiste gidin o zaman hanımefendi. Konu açın, size kimse açmayın diyemez, böyle bir yetkisi yok kimsenin. Ama kimse de size eyvallah etmez, ağız eğmez, pohpohlamaz, istediğiniz mesajları yazmaz, böyle bir zorunluluğumuz yok, psikolog terapist vs değiliz, olanın da ücretsiz destek olma zorunluluğu yok, düz insanlarız hepimiz burda, biraz da kırılıverin üzülüverin, her lafı duyun, dünya böyle bir yer.
Tamam başarmıssın işte sorun ne anlamadım. Şunu artık görmemiz lazım bireysel bir hayat var. İnsan kendi ile anlaşamıyor kaldıki evlilikler yürüsün. Bu yüzden eşler artık daha dikkatli olmalı.Merhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum
Konunuzu baştan şimdiye kadar okudum ve yuh diyorum hala beklentinizi anlatıyorsunuz. Kızı gibi hissettirmek altın takmakla bohça hazırlamakla mı oluyor? Yapmayın lütfen. Siz ne kadar anneniz gibi hissettirdiniz karşı tarafa? İçtenlikte anneniz ile muhabbetinizi, annenizle olan samimiyetinizi kayınvalidenize de gösterdiniz mi? Bir şeyler beklemeden önce bir şeyler verdiniz mi onu düşünün. Ha verdiniz diyelim illa bohça altın vs ile karşılığını göreceksiniz diye bir şey de yok.. bir de yazmışsınız ya size iğneleyici konuşan bir aile bireyini eleştirmeden durabilir misiniz diye, evet şahsen ben durabiliyorum, durulabiliyor yani. Eşiniz annesinin her sözünü davranışını kontrol edemez annesi nihayetinde. Yazdığınız şeyleri hemen hemen evlenen çoğu insan yaşıyor. Bana da soran olmadı düğünden önce bir eksiğiniz var mı diye. Niye sorsunlar ki? Her şeyi ben ve eşim yaptık. Bilezik altın muhabbeti geçmedi. Çocuğum oldu kimseden hiç bir şey beklemedim (çocuğuma sevgiyle yaklaşmaları dışında). Eşim bana da sordu ailesinden beklentim var mı diye, sadece o süreçte biraz manevi destek ve torunlarına sevgi dedim. Koskoca insanlar niye anne babasından bir şeyler bekleyelim ki.Şimdiye kadar okuduğum yargılamadan yapılan en iyi yorum ...zaten ben her konuda hatasız doğru düşünüyorum demedim ki ..Annesinin tavrından kaynaklanan bi takıntı bu siz evine misafirliğe gittiğimiz insanı bakışlarıyla süzen iğneleyici laf sokan bir aile bireyini,kocanızı sevsenize de eleştirmeden durabilir misiniz ??ben bu duruma engel olamadım bu durum bize zarar verdi...Geçmişre yaşanan durumlar var burda insan her detayı vermiyor anlatsam çok şey var aslında sadece çeyreğe takılmak buradakilerin işine geldi iyice konu geyiğe döndü ...Düğünümüz olmadan önce beni arayıp ne durumdasınız bi eksiğiniz var mı diye sormadı?Maksadım bişeyler aldırmak değil içinden gelir evinden gelinine bi bohça hazırlarsın o da yok herşey altın takmakla olmuyor kızın gibi hissettirsin o bana yeter...Anlatmaya çalıştığım manevi yakınlıktı
siz hala daha maddiyat bekliyorsunuz. altın alsın, bohça yapsın , yok bunu almadı.....Şimdiye kadar okuduğum yargılamadan yapılan en iyi yorum ...zaten ben her konuda hatasız doğru düşünüyorum demedim ki ..Annesinin tavrından kaynaklanan bi takıntı bu siz evine misafirliğe gittiğimiz insanı bakışlarıyla süzen iğneleyici laf sokan bir aile bireyini,kocanızı sevsenize de eleştirmeden durabilir misiniz ??ben bu duruma engel olamadım bu durum bize zarar verdi...Geçmişre yaşanan durumlar var burda insan her detayı vermiyor anlatsam çok şey var aslında sadece çeyreğe takılmak buradakilerin işine geldi iyice konu geyiğe döndü ...Düğünümüz olmadan önce beni arayıp ne durumdasınız bi eksiğiniz var mı diye sormadı?Maksadım bişeyler aldırmak değil içinden gelir evinden gelinine bi bohça hazırlarsın o da yok herşey altın takmakla olmuyor kızın gibi hissettirsin o bana yeter...Anlatmaya çalıştığım manevi yakınlıktı
Tabiki geçmişte yaşanılan durumlar vardır ama sizin takıldığınız önemsiz şeyler. Oğlu 40 yasina gelmis bu anne ogluna hicbirsey yapmak zorunda degil, birseye ihtiyaciniz var mi demedi, bir bohça hazirlamadi diyorsunuz. Bunlarda bizler için maddi beklentiler sizin için manevi beklentiler. Şunları söyleseniz anlarım, hastaydım bir çorba yapmadi, hamileyim bebegin sağlığını sormadi, hic heyecanlanmadi, bizim için maneviyat bunlar.Şimdiye kadar okuduğum yargılamadan yapılan en iyi yorum ...zaten ben her konuda hatasız doğru düşünüyorum demedim ki ..Annesinin tavrından kaynaklanan bi takıntı bu siz evine misafirliğe gittiğimiz insanı bakışlarıyla süzen iğneleyici laf sokan bir aile bireyini,kocanızı sevsenize de eleştirmeden durabilir misiniz ??ben bu duruma engel olamadım bu durum bize zarar verdi...Geçmişre yaşanan durumlar var burda insan her detayı vermiyor anlatsam çok şey var aslında sadece çeyreğe takılmak buradakilerin işine geldi iyice konu geyiğe döndü ...Düğünümüz olmadan önce beni arayıp ne durumdasınız bi eksiğiniz var mı diye sormadı?Maksadım bişeyler aldırmak değil içinden gelir evinden gelinine bi bohça hazırlarsın o da yok herşey altın takmakla olmuyor kızın gibi hissettirsin o bana yeter...Anlatmaya çalıştığım manevi yakınlıktı
Masum kayınvalideBiz adamı burada gömsek ne olacak ki? Kime faydası var? Konu sahibi kendini haklı görüp adamın daha da üstüne gidecek. Biz konu sahibine hatalarını söylüyoruz. Ki ayrıca şiddet gören fiziksel yada psikolojik farketmez boşanmalı, bugün camları indiren yarın karısını da döver. Ayrıca bebeği konu sahibi de aldırmayı düşünüyor, ciddi mi bilemem. Bu da benim garibime gitti, erkekler çocuk doğuncaya kadar baba olduğunu hissetmiyor ama kadınlar hormonlardan ilk günden bağ kuruyor. İkisinin de haklı bir tarafı yok, konudaki en masum olanlar kayınvalide ve bebek. O yavru doğarsa sürekli altın taktı takmadı muhabbetinin içinde büyüyecek. Kayınvalide dört ay önce 10 bilezik takmış, altının gramı 780 TL. Yine yaranamamış. Ben de gelinim, iki oğlum var biri ilk okul 3. sınıf biri daha 2 yaşına gelmedi. Allah bu tür gelinlerle karşılaştırmasın.
Hâlâ eksik diyorsunuz ya şaka gibi.Şimdiye kadar okuduğum yargılamadan yapılan en iyi yorum ...zaten ben her konuda hatasız doğru düşünüyorum demedim ki ..Annesinin tavrından kaynaklanan bi takıntı bu siz evine misafirliğe gittiğimiz insanı bakışlarıyla süzen iğneleyici laf sokan bir aile bireyini,kocanızı sevsenize de eleştirmeden durabilir misiniz ??ben bu duruma engel olamadım bu durum bize zarar verdi...Geçmişre yaşanan durumlar var burda insan her detayı vermiyor anlatsam çok şey var aslında sadece çeyreğe takılmak buradakilerin işine geldi iyice konu geyiğe döndü ...Düğünümüz olmadan önce beni arayıp ne durumdasınız bi eksiğiniz var mı diye sormadı?Maksadım bişeyler aldırmak değil içinden gelir evinden gelinine bi bohça hazırlarsın o da yok herşey altın takmakla olmuyor kızın gibi hissettirsin o bana yeter...Anlatmaya çalıştığım manevi yakınlıktı
Allah iyiliğinizi versin, kahkaha attım şuna, muhteşem bi yorumTerapist daha fazla hakediyor çeyreği.
Beni anlamadığınızı düşünüyorum gelenek olduğu için istemiyorum onu nerden çıkardınız anlamadım. Bebek doğduğu zaman hediye beklemek gelenek sayıldığını düşünmüyorum. Konuya dönelim mi artıkKayınvalide de geleneklerimize uygun gelinlik beklemeli mi? Birlikte yaşayıp geniş aile olmak, bebeğe isim vermek gibi…
Hâla aynı kafadasınız. Konuda sizi yargılamadım eleştirdiğim yerlerde yapıcı olmaya çalıştım ama bence kafa yapınız gereği anlamanıza mümkünat yok.Şimdiye kadar okuduğum yargılamadan yapılan en iyi yorum ...zaten ben her konuda hatasız doğru düşünüyorum demedim ki ..Annesinin tavrından kaynaklanan bi takıntı bu siz evine misafirliğe gittiğimiz insanı bakışlarıyla süzen iğneleyici laf sokan bir aile bireyini,kocanızı sevsenize de eleştirmeden durabilir misiniz ??ben bu duruma engel olamadım bu durum bize zarar verdi...Geçmişre yaşanan durumlar var burda insan her detayı vermiyor anlatsam çok şey var aslında sadece çeyreğe takılmak buradakilerin işine geldi iyice konu geyiğe döndü ...Düğünümüz olmadan önce beni arayıp ne durumdasınız bi eksiğiniz var mı diye sormadı?Maksadım bişeyler aldırmak değil içinden gelir evinden gelinine bi bohça hazırlarsın o da yok herşey altın takmakla olmuyor kızın gibi hissettirsin o bana yeter...Anlatmaya çalıştığım manevi yakınlıktı
Canım muhakkak kayınvalide ile aralarında bir uyumsuzluk var. Ikısı de bir birini haz etmiyor.Hâla aynı kafadasınız. Konuda sizi yargılamadım eleştirdiğim yerlerde yapıcı olmaya çalıştım ama bence kafa yapınız gereği anlamanıza mümkünat yok.
Sanırım bu ailenizden kaynaklanıyor. Neden böyle söylüyorum çevremde annesi tarafından böyle fikirler empoze edilen kızlar bu sorunu yaşıyor benim gördüğüm. Kadın neden sizi arasın eksiğiniz var mı diye? 40 yaşında adam adam diyosunuz, e soracaksa 40 yaşındaki çocuğuna sorar eksiği gediği. Neden sizi arıyor illa? Nerde kaldı bu adetler, ki ben çoğu adeti geleneği burda öğrendim. Beni de kimse aramadı sormadı. Bebek odasını kız tarafı alırmış bunu da burda öğrendim. Saçma mı saçma bence. İstemedim aldırmadım beklenti içinde olmadım. Erkek tarafı bebeğe ne alır inanın onu da bilmiyorum. Evlenirken erkek tarafı kız tarafı ayrımı yapmadık. Bohça alışverişine gitmedik, evden davulla aldırmadık, kırmızı kurdele bağlamadık. Benimkiler bana şunu aldı seninkiler ne aldı diyen arkadaş edinmedim. musmutlu evlendim. Tavsiye ederim. Üzüldüm kayınvalidenize. Bu da bu konuda size söylediğim en ağır laf oldu kusura bakmayın.