Hamileyim eşim ayrılmak istiyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet aslındq etkileniyorum o gün hamile başka bi arkadaşım anlattı çocuğuna oda yapmış kayınvalidesi..Bana da sordu ne yaparlar sana diye beklemiyorum bişey dedim sonrasında kendimi doldurup eşime patladım...Benden onlara yaranmamı aramamı çok ilgili olmamı beklemiyor hoşlanmadığın durumları sen annemle paylaş uyar ama bana gelip kötüleme dedi bunları söylediği halde ben seferinde ileri boyutta eleştirdim..

Yalnız bebek odasını kadının ailesi yapar.
Hani çok gelenekselcisiniz, "düğün yapıp altın takmayacaklarsa oğullarını evlendirmesinler" diyorsunuz ya, bunu nasıl bilmiyorsunuz?
Kendinizi doldururken sadece işinize gelen adetleri önemsiyorsunuz herhalde.

Madem boşanmayacaksınız kendinizi eşinizin yüzüne karşı çok suçlayıp yaptığı, söylediği şeyleri normalleştirmesine sebep olmayın.
Ama siz de hatalarınızı görüp bunları çözme yoluna gitmelisiniz.

Ben kayınvalidesi görgüsüz demedim ki..
Zaten son söylediğinize de katılıyorum kocaman kadının yaptığını on beş yaşında çocuk yapmaz
Benim üzerine durduğun konu bu değildi

noktalama işaretleri kullanmadığım için anlaşılmamış.
görgüsüz olan biziz😅
kv deye dedin demedim.

Ben doğum yaptım oğlum ilk torun her iki taraf içinde, ilk son önemli değil ama hani ilk defa o duyguyu yaşıyorlar. Kv den 100 tl cikardi yastığın altına koydu bez parasi olsun dedi baskasa bisey yapmadı. Yani kendince bir hesap yapmıştır. Simdi ne diyelim buna vay anasini bir altın takmadı diye vurayım mi. Hayir o zaman ceyrek altin 140 küsürdü üstüne koysa yapardi demek ama istememiş. Ben eşime tutup bişey demedim bu ne be demedim demeye pek hakkim yok. Beklenti icine girmemek gerek.

Merhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum😞
Canım evliliğin birinci kuralı asla ve asla eşinin ailesini kötülememek ne olursa olsun onun ailesi böyle yaparsan tabiki evlilik yürümez

İyi de zaten size olgunca yaklaşıyormuş eşiniz sizin paranız değil onların parası isteyen torununa ev bağışlar isteyen bir şey yapmaz size ne ki? Bırakın oraya takılı kalmayı hayat zaten çok kısa bebeğin doğması bile büyük bir mucize çocuk sahibi olmak için tedavi oluyorum emin olun o mucizenin gerçekleşmesi zaten çok zor siz bu dünyaya bir insan yetiştireceksiniz onunla bununla itişerek yapmanız doğru olur mu? Annenniz akrabalarınız bile sorsa çok yapıyorlar deyin geçiştirin eşinizi çok boğarsanız o da bi yerde size dönecek. Eşiniz normal değil bakın acil tedavi olmalı sakince halletmeye çalışın madem barıştınız kendinizi korumaya özen gösterin paranız her daim olsun. Yaşınızn gerektirdiği olgunluğa erşiemediğinizi düşündüm ben okurken lütfen böyle kötü tecrübelerle olgunlaşmayın
Eşimle dün akşam konuşurken burda yazılanlar gibi haklı olduğu tarafları anlattı..Eşim bu derece kontrolsüz değildi git gide artıyor onu o da kabul ediyor ve tedavi olmamız gerektiğini belirtti..Allah size de nasip etsin inşallah o mucize sizi de bulsun🌸🍀

Yalnız bebek odasını kadının ailesi yapar.
Hani çok gelenekselcisiniz, "düğün yapıp altın takmayacaklarsa oğullarını evlendirmesinler" diyorsunuz ya, bunu nasıl bilmiyorsunuz?
Kendinizi doldururken sadece işinize gelen adetleri önemsiyorsunuz herhalde.

Madem boşanmayacaksınız kendinizi eşinizin yüzüne karşı çok suçlayıp yaptığı, söylediği şeyleri normalleştirmesine sebep olmayın.
Ama siz de hatalarınızı görüp bunları çözme yoluna gitmelisiniz.
Ben bu adetleri bilmiyorum arkadaş anlattı ki oda bile yapamıcam yerim yok şimdilik

Evet aslındq etkileniyorum o gün hamile başka bi arkadaşım anlattı çocuğuna oda yapmış kayınvalidesi..Bana da sordu ne yaparlar sana diye beklemiyorum bişey dedim sonrasında kendimi doldurup eşime patladım...Benden onlara yaranmamı aramamı çok ilgili olmamı beklemiyor hoşlanmadığın durumları sen annemle paylaş uyar ama bana gelip kötüleme dedi bunları söylediği halde ben seferinde ileri boyutta eleştirdim..
Şu durumu çok iyi kardeşin alsın oda takımını bebeğine başkasının almasına çok meraklıysan.
Senin eşinin ailesi zaten eşin için yeterince borc ödeyip, üstüne birde 10 bilezik takmış düğününüzde. Azıcık mantıklı düşünün cidden.
34 yaşında koca kadınsınız. Milletten etkilenip kocanıza, ailenize sarmayın.
Konuyu açtığınızdan beri birşey beklemedim diyorsunuz ya birde. Daha ne bekleyeceksiniz?
Aç gözlülük denir bu kadarına.

Birde bunlar sizin beni bebek için hayırlı olsun diye armasınlar dediğiniz, güya nefret ettiğiniz insanlar.
Mevzu paraya gelince nefret uçup gidiyor demek 🥴

Bende yaptıklarını doğru bulmuyorum her zaman bana karşı böyle biri değil sadece hassas ben biraz kaba davrandım yeri geldi tersleyerek konuştum her konuda yardımcı olan biri sevgisini ilgisini belli eden yani durup dururken olmadı bu hareketler
Sonra da acaba sen ne yaptın ki adam böyle patladı diyenlere laf ediliyor..

Ben bu adetleri bilmiyorum arkadaş anlattı ki oda bile yapamıcam yerim yok şimdilik
Bizim adetlerde bebeğin odasını kizin ailesi yapar tüm kıyafetleri ile birlikte.O zaman bunu da duydun ,simdi annene söyle bakalım odasını tüm eşyalarını alacak mısın diye?İşinize gelen şeyleri duyuyorsunuz

Merhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum😞
10 haftalık bebegi nasıl alıyorlar yahu?
2 aydan sonra alınmıyor diye biliyorm ben
Hadi onu gectim ,10 haftalıkken daha niye bunları konusuyoırsunuz?
Hadi konusttunuz nasıl konu bukadar celalleniyor?
AYarsız herhlde kocanız.
Niye evden yollamıyorsunuz anasına?

Diiğğ miğğğ diğğğ miğğğ? Koca kayın aile gömsek de işin sonunda koca kıymetli biz kötü olacaktık, bırak doğruyu deyip kötü olalım.
Olay oraya döndü resmen 😂 dün eşine kızmıyoruz diye bize laf sayan karanfil bugün kendisi methiyeler düzüyor kocasına. Çok bildiğimiz bir hikaye artık.

Sen degil ki esin boşanmak istiyor,çünkü adami biktirmissin,sana söyleyeyim sen kendini düzeltmezsen ki duzeltecegini sanmiyorum o adam seni er geç terkedecek,su an bebekten dolayi eli kolu biraz bağlanmış ama adam halen yediremiyor kendine.Burada bir soru sorunca her cevaba hazır olmalısın.Sen ben hamileyim vah bana vah vah ben ne yaptım ki ben prensesim diye buradakiler sana gaz verecek sandın :işsiz:tersi olunca biz kötü olduk.
Evet prenseslik sendromunu ben de gördüm hamile olmadım hiç nasıl bir şey bilemem ama bu kadar ben hamileyim sus ben hamileyim boşayamaz ben hamileyim bilmem ne durumu bana sağlıklı gelmedi. Hamilesin hasta değil yani.

Olay oraya döndü resmen 😂 dün eşine kızmıyoruz diye bize laf sayan karanfil bugün kendisi methiyeler düzüyor kocasına. Çok bildiğimiz bir hikaye artık.
Neyse ki kendimizi kullanılmış hissetmiyoruz artık. :) Çarpıla çarpıla çarpmayı öğrendik. 🤣

K karanfilla insanların size cephe almasının nedeni eşinizin ailesi hakkındaki tutumunuz, üslubunuz ve bunu olması gereken bir şey gibi diretmeniz. Ciddi olarak söylüyorum ben nice vali çocuğu biliyorum ki sade bir nikah ile evlendiler, kimseden de bir şey beklemediler. Millet vekili kızı tanıyorum (üniversiteden sınıf arkadaşım) bir polisin oğluyla evlendi ne takı istedi kimseden, ne eşya. Öğrencilikten kalan eşyaları ile evlerini dizdiler. Bunu yapmayan aynı meslek grubundan insanların çocukları da var tonla. Görgüsüzce dünyada ilk evlenen kendileriymiş gibi dünyaları yığdırdılar önlerine. Siz de aynı o zihniyet gibi ben memurum, Aslan gibi kardeşim var tarzında kelimeler kullanıyorsunuz. Nolmuş memursanız, kardeşiniz ceo olsa ne yazar? Evlenen siz ve eşinizsiniz. Ne sizin aileniz ne eş ailesi bir sey yapmak zorunda değil. Gönüllerinden geçerse yaparlar olur biter. Götürdüğünüz bir tatlının dahi hesabını sorarken kadından hala altın beklediğinizi dile getiriyorsunuz. Şimdi eşiniz gidip bir çeyrek alıp annesine verse doğumda bunu tak dese hoşunuza mı gidecek? Evlilik böyle bir şey. Kimisi ailesine borç bıraktı evde bunun kavgasını yaşadı, kimisi ben yaparım ben ederim kendi birikimimi dedi kendi hayatına müdahale ettirmedi sefasını da cefasını da kendisi sürdü. Kavga gürültü ile olan her şeyin ceremesinin sonradan çıktığına inanıyorum. Kv ile ne yaşadınız ne ettiniz bilmiyorum ama bu kadar nefret ediyorsanız beklenti içine girmeyin. Yuvanıza çocuğunuza odaklanacağınız zamanda eş ailesinin takacağı/yapacağı şeyi düşünmeyin. Örf adet deniliyor, Anadolu adetlerinde ilk bebeğin beşiğini anne tarafı alır mesela ama kaç kişi uyguluyor? Karşı tarafa gelince örf, adet, yapmalı deniliyor kendilerine gelince öyle saçmalık var mı eskide kaldı onlar diyorlar. Hayatı kolaylaştırmaya bakın ve bence düğün borçlarınızı kendiniz ödeyin. İnsanlar zaten borca harca girmiş, muhtemelen eşiniz sizi gerçekten çok seviyor iş bozulmasın diye de ailesi eşinize saygı duyup borç harç yaparak düğün yaptılar ki onlarda hata durumun yoksa neden yapıyorsun?! Sızlanıp hala nefret dökmek yerine bir şeyleri kabullenip hayata daha çözüm odaklı bakmayı deneyin. İlk kez siz evlenmediniz, ilk kez siz çocuk doğurmayacaksınız. Çocuğunuz şehzade, hünkar olmayacak. Dünyaya gelen masum tertemiz bir yavrucak olacak ihtiyacı olan da sevgi. KB’nin getirdiği çeyrek değil. Siz çocuğunuza bakabilecek maddi-manevi güçteyseniz kimseden bir şey ummayın. Ona buna benim kv çocuğuma şunu aldı bunu aldı şöyle düğün yaptılar böyle düğün yaptılar diyen tiplerden de uzak durun. Bireyde bir eksiklik olunca (ki genelde manevi oluyor) bunu maddi şeyleri vurgulayarak öne çıkarmaya çalışıyorlar. Kimse size düşman değil. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

Haklı olduğunuz konular var çok fazla eleştirdim ama o da benim ailemi sahiplen içten gelerek anne de gibi baskısı oldu kadın o sıcaklığı ilgiyi vermedi ki ..

E sizde ilgi ve sahiplenilme beklemiyor muydunuz? Ailesi ile ilgili sürekli laf sokarak siz o sıcaklığı verdiniz mi?

Konu sahibi şuradaki eleştiriler sizi incitmesin, kimsenin sizi tanıdığı yok ya da kimsenin size karşı bir kini nefreti yok.

Sizin durumunuz terapi ile falan düzelmez çünkü kafa yapısı çeyrek altinda olan birisiniz.

Buradaki yorumlarda bile hamileyim de hamileyim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin deriz. Kimsenin siz hamilesiniz diye siz haklısınız diyecek hali yok size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X