- 10 Kasım 2020
- 7.870
- 65.659
-
- Konu Sahibi karanfilla
Ya ben asla yapmayı düşünmüyorum, ölmeden kimseye zırnık koklatmam ölene kadar da doyana kadar birikimimi harcarım, seyahat ederim. Altımda dairemle emekli maaşım kalır sadece. Daire vermem mesela, oğlumun karısına 10 altın dizmem. İşlerine gelince adet töre şu kadar bilezik yap, oğlunu ev et, ama iki gün üst üste evine git işine gelmez bu devirde kaynanaya hizmet mi kaldı kaynanayla kalınır mı der, ee bu devirde herkes çalışıyor geline altın yapma mı kaldı derim ben de. Şekil A’daki gibi bir elin kızını mesela hazıra kondurtmam.Ay birde sadece takı taktılar diyordunuz, sanki 1-2 bilezik takmışlar gibi bir küçümseme.
Ben ailenin yerinde olsam, batan işinin borcunu ödediğim 40 yaşındaki oğluma 1-2 bilezikten fazla birşey takmazdim.
Geleceğin kötü, sevilmeyen kayınvalidesi yükleniyor
Ayni şeyi düşünüyorum ay kabus gibi valla oğluma canim feda, yesin ,icsin ,iyi eğitim alsın, sevdiği ile evlensin.Ne gelinlik beklerim ne bir sey yaparım, adam olurlarsa ben ölünce onlara bırakırım yoksa hayrına dağıtır giderim.Burdaki gelinlerin bazilari insani delirtir.Muge Anli demisti ya "senin kocanın evi yoksa mevzu.Ya ben asla yapmayı düşünmüyorum, ölmeden kimseye zırnık koklatmam ölene kadar da doyana kadar birikimimi harcarım, seyahat ederim. Altımda dairemle emekli maaşım kalır sadece. Daire vermem mesela, oğlumun karısına 10 altın dizmem. İşlerine gelince adet töre şu kadar bilezik yap, oğlunu ev et, ama iki gün üst üste evine git işine gelmez bu devirde kaynanaya hizmet mi kaldı der, ee bu devirde herkes çalışıyor geline altın yapma mı kaldı derim ben de. Şekil A’daki gibi bir elin kızını mesela hazıra kondurtmam.
Biz eşini haklı bulmadık ki, ne olursa olsun ittirmeye, cam pencere indirmeye, hamile eşini korkutmaya hakkı yok.Kusura bakmayın resmen kadın paragöz şöyle böyle sıralanmış benim çevremde kültürümde gördüğüm kadarıyla heer bölgede gayet ana baba alır altın bu normaldir bahşedilmiş bir şey değil yani uzayda paralel evrende yaşamıyoruz. Çeyrek de takar tam altın da takar torun olunca yok ekonomi yok bilmem ne eğer ortalama bi aileyse zaten yapılıyor torunu ya bu yedi kat yabancı değil normali bu bize göre ki dediğim gibi gelin buna karışmaz isterse birşey yapmasın. Ailesi sormuş ihtiyacınız var mı diye kadın da bunu deseydin demiş bunda hamile kadını hırpalayacak ne var? Ben mi körüm acaba
Kimse bu tavrı haklı bulmuyorsa o zaman adama daha çok yüklenilirdi siz ne yorum yaptınız bilmiyorum açıkcası ama burda kızılması gereken kişi adam. Herkes birbirini patır patır hırpalasın madem istemediğimiz şeylerde. Biri de ne kadar çileden çıkardıysan yazıyor ne kadar çileden çıkarsa çıksın defolup gider bi hava alır parmağının ucuyla dokunmaya hakkı yok kimsenin Nokta.
Daire falan veremeyiz zaten şu saatten sonraYa ben asla yapmayı düşünmüyorum, ölmeden kimseye zırnık koklatmam ölene kadar da doyana kadar birikimimi harcarım, seyahat ederim. Altımda dairemle emekli maaşım kalır sadece. Daire vermem mesela, oğlumun karısına 10 altın dizmem. İşlerine gelince adet töre şu kadar bilezik yap, oğlunu ev et, ama iki gün üst üste evine git işine gelmez bu devirde kaynanaya hizmet mi kaldı der, ee bu devirde herkes çalışıyor geline altın yapma mı kaldı derim ben de. Şekil A’daki gibi bir elin kızını mesela hazıra kondurtmam.
Her kelimesine katılıyorum. Kimin kayınvalisi10 haftalık gelini için ne yapabiliriz diye arar. Kaldıkı adam ne yapın diyecekti. Hiç aklım almıyor. Biz neler çekiyoruz duymazdan geliyoruz yeri gelince. Yeri gelince hiç birşey olmamış gibi davranıyoruz milletin gelinin de ne nazlar var. İtmesi cam dökmesi güzel değil ama acaba o adam onları yaparken o ne yaptı oturdu dinledimi tahrik çok kötü birşey dir.tahrik etti demiyorum ama burda tek taraflı konuşmayızBiz eşini haklı bulmadık ki, ne olursa olsun ittirmeye, cam pencere indirmeye, hamile eşini korkutmaya hakkı yok.
Konu sahibi kendisi yazdı, eşimin ailesi ilgisiz, ben sürekli laf sokuyordum diye. Ayrıca insanlar düğün borcu ödüyormuş, sadece takı taksalardı takı borcu ödüyorlar derdi. Kv arayıp henüz 10 haftalık hamilelik için ne yapayım diye sormuş, hiç de ilgisiz bir aile değil. Doğduktan sonra çeyrek de takarlardı. Konu sahibine hatalarını söylemek eşini haklı görmek değil ki. Konu sahibi, düğün yaptılar borç ödeyecekler tabi diye düşünen biri. Savunulacak bir tarafı yok ki.
Yani demis ki nasihat etme ceyrek verHak ettim. Hak vermedim aslında belki biraz nasihata ihtiyacı vardır diye düşündüm. Ağzımın payını aldım. Sen git hürmet etmeye devam et politik olarak ben yapamam dedi.
Dayı varda o tırt yav daha üniversiteye hazırlanıyor diğer dayısıda Fenerbahçe forması alır afhjk
Ben adamım nasıl çıldırttıysan yorumlarını gördüğüm için haklı bulanların olduğunu düşünüyorum. Ve hamile bir kadına kadınlar olarak bu kadar sert olunmaması gerektiğini düşünüyorumEşinin yaptığını onaylayan kimse görmedim ben yorumlar da varsa kaçırmış olabilirimAma konu sahibi kesinlikle haklı değil eş ailesinden beklentilerini falan geçtim, bir çeyrek takarlar heralde cümlesi bile çıldırtır insanı..Benim eşim kalkacak bana bunu diyecek, sana mı soracaklar derim isterlerse günahlarını bile takmazlar borcu mu var benim ailemin ona, sonra da ben kiminle evliyim diye sorgularım heralde..Ne kadar itici konuşmalar..İki tarafta evliliğe uygun insanlar değil bence, konu sahibi bu tavırla normal insanı da çıldırtabilir o ayrı..
Adam beni boşasa sevinecek üyeler var
Benim takıldığım nokta da çeyrek değil nasıl aldır der ?Ama işi iyice geyiğe vurdu burdakiler açgözlü şımarık olduk yahu Allah akıl fikir versin emi elimizde yok dediler 10 bilezik taktılar ben sürekli mağduru oynamalarına kızıyorum kimse borçla 10 bilezik takmaz ha illa bişey yapsınlar alsınlar demedim illaki torunlarına bişey alırlar dedim yorumda bulundum...
Sizin yorumunuzu atlamışımCanım ben ılımlı konuştum eleştiri yapmadan. Ama kendisi benim yaptığım nasihata karşılık çok ters cebap verdi.
Haklısın sana katılıyorum ama bayanda hatalı bunuda konuşabilir Burdaki bayanlar.
180dir o 360 olsa aynı yere geliradam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil
İnşallah rabbim gönlünüze göre verir herşey yoluna girerAdam beni boşasa sevinecek üyeler var
Benim takıldığım nokta da çeyrek değil nasıl aldır der ?Ama işi iyice geyiğe vurdu burdakiler açgözlü şımarık olduk yahu Allah akıl fikir versin emi elimizde yok dediler 10 bilezik taktılar ben sürekli mağduru oynamalarına kızıyorum kimse borçla 10 bilezik takmaz ha illa bişey yapsınlar alsınlar demedim illaki torunlarına bişey alırlar dedim yorumda bulundum...
Ablam yanlış anlama dilenci değilim. Bana da bi...alsa bebeğinin sağlığının derdine düşerdi.hala kayınvalideler altın takmaya mecbur hepsi takıyor diyor yahuu.ne altınmış. doğursun ben evden göndereceğim kendisine bir çeyrek
sıranı bekle .daha nişanlı bile değilsin sevgilin var.hele evlen hamile kal da kaynanan da çeyrek alamazsa hah işte o zaman beni bullAblam yanlış anlama dilenci değilim. Bana da bi...
Ay süper kadın mısın nesin ayol. Çil çil altın saçıyor ahahahahsıranı bekle .daha nişanlı bile değilsin sevgilin var.hele evlen hamile kal da kaynanan da çeyrek alamazsa hah işte o zaman beni bull
eskiden ucuzdu alıyorduk artıkım 1 gramı bile lüks oldu lükssssAy süper kadın mısın nesin ayol. Çil çil altın saçıyor ahahahah
Aslında tam olarak öyle demek istemedim sizi itecek kadar ne dediniz dese iyidim doğru olurduSizin yorumunuzu atlamışımBen zaten konu sahibinin kesinlikle haklı olduğunu düşünmüyorum kim benim ailemle ilgili sürekli eleştirse savunmaya geçerim ama şiddet gösteren eşe ne kadar çıldırttıysan yorumu çok kırıcı bence.