Hamileyim ama..

Gene kk mahkemesi kurulmuş, üyenin aradığı çözüm dışında olayın her noktası irdeleniyor. Her gün insanların yaşam biçimleri konusunda kendi açılarınızdan bakıp yorum yazmaktan sıkılmıyorsunuz.

Olayın neden olduğunu, nasıl olduğunu bir kenara bırakıp üyenin çözüm bulmaya çalıştığı soruna dönersek, yapılabilecek tek şey bir an önce evlenmek ve aileleri süreç içinde sakinleştirmek.
Öyle ya da böyle her şekilde gerilecekler. Önemli olan gerginlikler içinde en az vurucu olanı seçmek.

Umarım erkek arkadaşınız olumlu bir tepki verir. İkiniz birlikte olduktan sonra tüm ailevi güçlükleri aşarsınız.

Arkadaşım yargılamak sana mı düştü acaba? Kız insan gibi soru sormuş. Aile muhafazakar olabilit kendi değildir belki.

Neyse konu sahibi arkadaşım bütün yolları kapatmışsın o olmaz bu olmaz. Birini seçmek zorundasınız ama. İnşallah hayırlı olan neyse o olur hakkında. Erkek arkadaşınla konuş da gerisi gelir. Kendi başına yapabileceğin şey değil bu. Aileye söylemek ya da aldırmak artık hangisini seçecekseniz... ama bence evlenin. Gerisi gelir inşallah. En azından annene söylr de senin evlenmene müsade etsinler
o anda ki düşüncesıne göre yorum yaptım, çünkü çelişiyordu. yargılamak degıl bu
bilip bilmeden alıntılama. ya da iyi oku yazılanları :KK66:
kimsenın yaşamı beni ilgilendirmez.

Herkes istedigi yorumu yapmakta ozgur. Sen de istedigin yorumu yap da millete atarlanmak niye?
Bu arada seninde onlarca yorumunu gordum, o kadar surede tanimadan evlenmissin al iste bingo tarzinda. Simdi 4 aylik tanidigi biriyle evlenmesi OK di mi?

Evlenmesi değil, gözünüzle okuyun beyin süzgecinden geçirin. Evlilik ayrı bir dünya, cinsellik yaşamak ayrı. İsterse ilk günden yaşar isterse evlenene kadar bekler. Dört aya takılanlar için konuştum.

Herkes istediği yorumu yapmakta özgürse benim yorumuma niye salça oluyorsunuz?

Başlamışsınız yine alakasız yorumlar yapmaya. Sosyal deney yapmıyorum. Erkek arkadaşımı da çok daha öncesinden tanıyorum. Fakat ilişkimiz bu ay sonu itibariyle 5.ci ayını tamamlıyor. Söylediğiniz ithamlarla alakam yok. Sürekli önüne gelenle flörtleşen biri önüne geleni hayatına alan biri değilim o yüzden öyle 3 5 gün takılıp ay biz anlaşamadık ayrılıyoruz diyen biri de değilim. Öyle biri de olabilirdim buda sizi ilgilendirmezdi emin olun. Herkesin dusturu ilişki tarzı kendine kimi nikaha kadar bekler kimi beklemez. Ben bir sakınca görmedim ilişkiye girmekte ailemin inancı farklı benim inancım farklı. Hiç bir koruma yönteminin yüzde yüz korumadığını ikimizde biliyoruz haliyle bebek muhabbeti döndü olursa ne olur diye. Siz hiç mi özenmediniz beraber olduğunuz insanla hiç mi muhabbetini etmediniz? Şu ismi veririz şöyle olur böyle olur vesaire diye.

Valla karnında bebekle ortada kalakalmışsın sonuçta gerçek bu, düsturlu olsan ne olmasan ne. Düstur müstur hikaye...öyle olsa buraya konu açmazdın.İnşaallah erkek arkadaşın sorumluluğunu bilir bebeğine sahip çıkar. Aldırmayı düşünmediğine göre seni zor günler bekliyor.
Al sana tavsiye: burada aradığın her türlü bilgi var
http://evlenmedendogurabilirsin.net/category/evlenmeden-cocuk-yapmak-2/

@Yomna , amacımız seni kırmak ya da incitmek degil..en azından benim amacım..boyle konularda ise bir allahın kulunu yargılamıslıgım yoktur..

Ben sadece aklıma yatmayan detayları dile getirdim..bebek hayali elbet yapabilirsiniz lakin sen olursa aldırmam bilesin demissin..bu detay dikkatimi cekti..

Dedigin gibi velev ki korunmadan hamile kaldın, erkek arkadasın da kabul etmedi..basımın caresine bakarım demekle olmaz guzel kardesim..o kadar basit degil o isler..tek basına altından kalkacagın bir durum degil..

Tamam hepimiz kurtajın cinayet oldugunda hemfikiriz lakin o cocugun gelecegini de dusunmek sart..agzı dili olsaydı eminim boyle bir durumda dunyaya gelmek istemezdi..

Hayat bu kadar basit degil..hele ki bu devirde..

Son düzenleme:
Sadece yazılarımı okuyorsunuz şuan ne halde olduğumu ifade edebilmek için on tane ağlayan smiley atsaydım bütün problem çözülmüştü değil mi ? Korkuyorum tabiiki erkek arkadaşımın aldır demesinden bu yüzden bi haftadır bu konuyu açamadım zaten. Çünkü aldır derse sorumsuz bir adamdır demekki, aldır derse yaptığı işin arkasında duramıyordur demekki. Sağlam bir karakteri yoktur demekki ve yanlış bir seçim yapmışımdır nitekim hepsinin cevabını akşam eve geldiğinde alacağım zaten
İşte adamı tanımadığın o kadar belli ki vereceği tepkiden bile emin değilsin.
Cinsel hayatın inan ki kimseyi ilgilendirmez bu konuda yorum yapma hakkına sahip değiliz.
Ortada bir bebek var erkek arkadaşın aldır derse tek başına bu çocuğu büyütebilecek misin?
Aldırma evlenelim derse de biraz mecburiyetten evlenmiş olacak ve ilerde bunu başına kalkabilir.

Ailem muhafazakar, ben değilim diyor, erkek arkadaşıyla yaşıyor, her türlü ailesini kandırıyor zaten asıl yanlış bu. Kalp krizi geçirmelerinden gerçekten korksan kendi başına eve çıkıp gizli saklı iş çevirmezdin, ya ortaya çıkarsa diye korkardın, ama sende bunu göremiyorum, sadece uğraşmak istemiyorsun. Doğruyu anlat, aylrdır erkek arkadaşımla yaşıyorum de, benim çocuğum bunları yapsa üst üste hayal kırıklığı yaşaycağıma (çünkü zaten ortaya çıkacak) bir kere hayal kırıklığı yaşamayı tercih ederim. Muhafazakar ailenin asi kızı. Hata bir kere yapılır seninki seçim olmuş, ya seni böyle kabul edecekler ya da evlatlıktan reddedecekler, madem çocuğu aldırmam diyorsun, -ki bana göre aldırsanda devam edeceğin cinsel ilişkiden tekrar hamile kalman çok yüksek bir ihtimalken- seçimini yap.

Evlenmesi değil, gözünüzle okuyun beyin süzgecinden geçirin. Evlilik ayrı bir dünya, cinsellik yaşamak ayrı. İsterse ilk günden yaşar isterse evlenene kadar bekler. Dört aya takılanlar için konuştum.

Herkes istediği yorumu yapmakta özgürse benim yorumuma niye salça oluyorsunuz?
Ben kimsenin yorumu uzerinden yorum yapmam genelde, konuya fikrimi yaziyorum. Sifat yakistirdigin icin soz hakki dogdu.
Herkes istedigini yasasin, hemfikirim; arkasinda durabiliyorsa tabi...ama benim ailem muhafazakar, biz evli degiliz diye aglarsan sonrasinda, adami katakulleye getirmek icin hamile kalmissin diye dusunur insanlar.
Zaten cozum secenekleri belli, hepsini konu sahibi kendi de dusunmustur. Kimse mucize bisey sunamaz. Allah yardimcisi olsun tekrar.

Bir de bu durumda ben olsam ne yapardım, onu yazayım madem. İki ay sonra evleneceğim erkek arkadaşımla ilişkimiz 19 yaşından beri devam ediyor; şu an 25 yaşındayız. Eğer 21 yaşında hamile kalsam o evlenmek isterdi ama ben aldırmayı tercih ederdim. Evet kürtaj cinayet, fakat 21 yaşında, elinde hiçbir maddî gücü olmayan bir kadının kendi başına doğum yapması da bir nevi cinayet; kendi hayatını bitirmek. Eğer erkek arkadaşınız istemezse önerim kalp atışları başlamadan aldırmaktır.

Erkek arkadasina derhal durumu anlat. Eger evlenmeyi kabul ederse,hemen evlenirsiniz. Dogumun da ne zaman olursa kimseyi ilgilendirmez. Evli olacaksin sonucta. Bu senin hayatin. Evlendikten sonra kimse karisamaz.

Ama; erkek arkadasin yan cizerse ne olacak??? Ya da ailesi problemli bir aile cikarsa,evlilik ha deyince olmuyor. Birikiminiz var mi? İsleriniz yok. Evlilige kapak atabilseniz,gerisi kimseyi ilgilendirmez...

Bu durumda maalesef elim varmiyor yazmaya ama ya aldiracaksiniz , ya da ailelere durumu anlatip,durumun aciliyetini ve onemini birlikte anlatip biran once ailelerin yardimiyla evleneceksiniz...

Ben kimsenin yorumu uzerinden yorum yapmam genelde, konuya fikrimi yaziyorum. Sifat yakistirdigin icin soz hakki dogdu.
Herkes istedigini yasasin, hemfikirim; arkasinda durabiliyorsa tabi...ama benim ailem muhafazakar, biz evli degiliz diye aglarsan sonrasinda, adami katakulleye getirmek icin hamile kalmissin diye dusunur insanlar.
Zaten cozum secenekleri belli, hepsini konu sahibi kendi de dusunmustur. Kimse mucize bisey sunamaz. Allah yardimcisi olsun tekrar.
Kız gayet yaşadığı şeyin arkasında duruyor zaten. Ağladığı izlenimi de uyanmadı bende, gayet dik duruyor bu konuda. Sadece siz öyle görmek istediğiniz için pişman olduğunu, perişan durumda olduğunu falan çıkarıyorsunuz anlattıklarından.
İstediğimi yazmakta özgürsem istediğim sıfatı da yazabilirim sanırım.

şartlarına göre yaşamayınca böyleoluyo işte,işin gücün elinde olur o zaman başlarsın herkesin düsturu bilmem ne diye

hadi bakalım adam ben yokum dedi çekildi kenara sende aldırmaya karar verdin, devlet hastanelerini geç özelde de kürtaj epey tutar, ya da doğurucam kendim bakıcam dedin hani para

olay sadece cinsellik değil yani, şartlar Van hayat Amsterdam

Erkek arkadasiniz kabul etmezse, tek basiniza ve ogrenci halinizle dogurmak deli cesaretinden baska bir sey degil. Aldirmak da bir secenek, hemen elemeyin derim.
Ben evliyken hamile kaldigim halde ilk ogrendigimde yikilmistim, esim istemiyor olsa kesinlikle dogurmazdim. Su an yapabilirim gibi geliyor ama emin olun tek basiniza cok zorlanirsiniz.

Hepsi mi kadinlar kulubune denk gelir bilmem de, korunarak hamile kalmak diye bir sey gercekten var. Herkes bilincsiz korundugu icin hamile kalmiyor, ben evlenmeden once de sonra da ayni yontemle korundugum ve takinti derecesinde titiz oldugum halde hamile kaldim. Kaldi ki evlenmeden once evlilik kadar duzenli bir hayati olmuyor insanin, korunma konusunda bir hatam olsaydi o zaman hamile kalmam cok yuksek bir olasilikti.

Hayir, neden aldirsin simdi bu cocugu? Yaptim ve arkasinda duruyorum diyor konu sahibi ve tebrik ediyorum!
Günahsiz yavrunun ne sucu var??
Illaki cocuga bakamaz, daha cok genc, hayatini maf etme diyorsaniz sizce dogurup ve evlatlik vermek daha mantikli degil mi?
Konu sahibi o hayat tarzini secmis ve sonuclarina katlanmali!!!! Öyle kolaydan kacmakta ne demek?
Olan olmus bir kere bence wn iyi cözüm ya karniniz büyümeden evleniceksiniz ... Yada zaten aiöenizin sizden haberi yok dogurup evlatlik verin .... Yada ailenizin karsina cikip ben hamileyim ama cocuk babasi ile evlenmek istemiyorum diceksiniz ...

Benim tercihim karin büyümeden evlenmek.

Ama kürtaj olmayin! O melegin ne sucu var? :KK43:

Erkek arkadasiniz kabul etmezse, tek basiniza ve ogrenci halinizle dogurmak deli cesaretinden baska bir sey degil. Aldirmak da bir secenek, hemen elemeyin derim.
Ben evliyken hamile kaldigim halde ilk ogrendigimde yikilmistim, esim istemiyor olsa kesinlikle dogurmazdim. Su an yapabilirim gibi geliyor ama emin olun tek basiniza cok zorlanirsiniz.

Hepsi mi kadinlar kulubune denk gelir bilmem de, korunarak hamile kalmak diye bir sey gercekten var. Herkes bilincsiz korundugu icin hamile kalmiyor, ben evlenmeden once de sonra da ayni yontemle korundugum ve takinti derecesinde titiz oldugum halde hamile kaldim. Kaldi ki evlenmeden once evlilik kadar duzenli bir hayati olmuyor insanin, korunma konusunda bir hatam olsaydi o zaman hamile kalmam cok yuksek bir olasilikti.
Iki aydır hap kullanmaya başladım ama bu korunarak hamile kalanları duydukça tırsıyorum. Çok özel değilse neyle korunurken hamile kaldınız?

Hayir, neden aldirsin simdi bu cocugu? Yaptim ve arkasinda duruyorum diyor konu sahibi ve tebrik ediyorum!
Illaki cocuga bakamaz, daha cok genc, hayatini maf etme diyorsaniz sizce dogurup ve evlatlik vermek daha mantikli degil mi?
Konu sahibi o hayat tarzini secmis ve sonuclarina katlanmali!!!! Öyle kolaydan kacmakta ne demek?
Olan olmus bir kere bence wn iyi cözüm ya karniniz büyümeden evleniceksiniz ... Yada zaten aiöenizin sizden haberi yok dogurup evlatlik verin .... Yada ailenizin karsina cikip ben hamileyim ama cocuk babasi ile evlenmek istemiyorum diceksiniz ...

Aman ne guzel oneriler..dogur evlatlık ver..hakikaten o cocugun sucu ne?

Ölmeyi bayılmak sanıyorsunuz heralde siz..

Peki doğurup evlatlık vermek o çocuğa haksızlık değil mi?
Arkasında durması güzel bir şey ama öğrenci kendisi ailenin haberi yok nasıl bakacak o çocuğa yine bu imkansızlık çocuk için haksızlık değil mi?
Günahsız yavrunun evlatlık gittiği ailede huzurla büyüyeceğinden nasıl emin olabilirsiniz?
O evlatlık verilenlere bir sormak lazım kaçı kendi isteğiyle bu dünyaya gelmek istermiş.
Konu sahibinin durumu için söylemiyorum belki erkek arkadaşı sahip çıkacak ve evlenecekler.
Fakat sırf hamile kaldığı için bir bebeği imkansız şartlarda dünyaya getirmek ne kadar doğru?

X