Hamileyim ama..

e gerisini de düşünmen lazım o zaman.
şuan yapılması gereken, erkek arkadasın gercekten sevıyorsa senı evlenır senınle bu haldeyken. sonucta aldırmak istemıyorsun.
ve aileler bilecek kaçarı yok. şimdi evlenelım desenız aileler durumu bılmedıgı için kimbilir kaç ay sonra evlenırsınız.
kısacası, aileler bılecek boşuna çabalama
hem bilseler ne olacak, evlenırsenız namusları kurtulacak işte gerisi önemli mi sanki?

ayrıca neden söylemıyorsun sevgılıne? sanki adamı katakulleye getırmıs gıbı nıye saklıyorsun, bu ıkınızde yaptıgı bişi.
aldır demesınden korkuyorsun, ya derse napcan?

Aldır derse ilişkimizi sonlandırır kendi başımın çaresine bakmaya çalışırım.

günahından değil cinayet olduğunu düşündüğüm için aldırmak istemiyorum. Annemler beni üniversitenin yurduna yerleştirdi ilk üniversiteye başladığım sene sonrasında ben eve çıktım haberleri yok erkek arkadaşımda yanıma taşındı.

Hamile kalman normal o zaman neyse hakkınızda hayırlısı olsun.

bak
sana tavsiyem şu; erkek arkadasın istemezse boşuna yorma kendını aldır!
evlenelım derse de, aileler bilmek zorunda bunu da unutma.

ailem ve onun ailesi bilmemesi lazım bu gebelıgı dıyorsan 3. secenek olarak; bulundugunuz yerde nikah kıydırın ve ailelerin karsısına öyle cıkın.
tabii erkek arkadasının bir tarafı yerse.

Aldır derse ilişkimizi sonlandırır kendi başımın çaresine bakmaya çalışırım.
Buna gücünüz var mı? Gerçi erkek arkadaşınız belki öyle demeyecek ama tek başınıza, tamamen tek başınıza, bebek doğurmak ve bakmak neredeyse imkânsıza yakın. Ne yiyip içeceksiniz, tatillerde aileniz hiç yanınıza gelmek istemeyecek mi, yanlarına gitmenizi istemeyecek mi, bebeğe bakıcı tutsanız nasıl ödeyeceksiniz, çalışacak olsanız alacağınız asgarî ücretle bakıcıyı nasıl tutacaksınız? Hiç kimseye söylemeden alınacak psikolojik ve maddî bir yük değil bu. Ailesinin yanına giderken bebeğini evde bırakmak zorunda kalan ve bebeğin açlıktan ölmesine sebep olan öğretmeni hatırlayın.

Eğer erkek arkadaşınız istemezse mantıklı olmak zorunda kalacaksınız. Buna kendinizi şimdiden hazırlayın. İlle de doğuracaksanız hem bebeğin hem de sizin sağlığınız için ailenize söylemekten başka çareniz olmaz.

iyiki aile muhafazakâr, bir aile kızlarının ayrı eve çıktığını falan nasıl bilmez kiminle nerede ne yapıyo...onca kadıncinayeti var ortalık fena taciz tecavüz tavan,bence ailen o kadar da tutucu değil

benim ailem tutucu olmadığı halde ben rahmetli babamın nefesini şah damarımda hissederdim hep, cidden tuhaf şeyler yazıyorsun

Öff ne abartmış yine kk'nın namus timsali kadınları. Yok 4 ayda ilişki mi olurmuş, yok muhafazakar ailenin kızı yapar mıymış, yok korunmamışsındır. Yapmış, olmuş, bitmiş size ne? Sorun burda ne yaptığı değil ki...

@Yomna ben senin yerinde olsam muhtemelen aldırırdım. Evlenmeden önce bu düşüncedeydim en azından. Evlenmeden çocuk sahibi olabilecek ya da paldır küldür evliliğe karar verebilecek bir yapıda değilim. O yüzden çok dikkatliydim şükür başıma gelmedi. Doğurmak ciddi bir karar, hele ki 20li yaşların başında anne olmak bence korkunç. Ama senin kararın tabi ki.

Erkekarkadaşın muhtemelen evlilik olayına çok sıcak bakmayacak. Ama bu onun sorumsuz olduğunu değil aksine daha bilinçli kararlar aldığını gösterir. İş güç yokken, aileler büyük bir etkenken, daha yaşınız evlilik ve çocuk için çok gençken bu sorumluluğu almak istememesi çok normal.

Buda iyi bi cözüm ama konu sahibi kabul etmez gibi

Buda iyi bi cözüm ama konu sahibi kabul etmez gibi
kendi bilir. hayat onun hayatı. bazıları her şeyin üstesınden gelırım sanıyor, ama ciddi birikimin yoksa, ailen bilmiyorsa, tek basınaysan bu devırde çok zor bu işler. öyle yaparım ederım, savaşırım demekle olmuyor
düşüncelerde iyidir, ama eyleme geçildi mi işte o zaman çok zordur.

her türlü haltı yerim, ama bebeğimi de aldırmam günahtır dıyorsun yani

Arkadaşım yargılamak sana mı düştü acaba? Kız insan gibi soru sormuş. Aile muhafazakar olabilit kendi değildir belki.

Neyse konu sahibi arkadaşım bütün yolları kapatmışsın o olmaz bu olmaz. Birini seçmek zorundasınız ama. İnşallah hayırlı olan neyse o olur hakkında. Erkek arkadaşınla konuş da gerisi gelir. Kendi başına yapabileceğin şey değil bu. Aileye söylemek ya da aldırmak artık hangisini seçecekseniz... ama bence evlenin. Gerisi gelir inşallah. En azından annene söylr de senin evlenmene müsade etsinler

Herkes istedigi yorumu yapmakta ozgur. Sen de istedigin yorumu yap da millete atarlanmak niye?
Bu arada seninde onlarca yorumunu gordum, o kadar surede tanimadan evlenmissin al iste bingo tarzinda. Simdi 4 aylik tanidigi biriyle evlenmesi OK di mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…