- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
İlk işin sevgiline söylemenYani sizi buna nasıl inandırabilirim bilmiyorum nitekim konu da bu değil zaten ama içiniz rahatlayacaksa hayır haplarımı hiç aksatmadım bunun için alarm bile kurdum. 24 saat korusun diye her gün aynı saat içtim. Öyle yada böyle bir şekil hamile kaldım. Şuan ailelerin yıpranma düzeyini en aza indirerek nasıl bu durumu toparlarım diye bir çözüm bulmaya çalışıyorum.
Aksatarak bile kullanılsa kimse korunmuyorum demez ki korunuyorum ama Bi iki kere unuttum diyebilir en fazla ki onu da demeye gerek duymazlar sanırım.Kimse arkadaşın üstüne gitmiyor. Olan olmuş zaten, hesap soracak haddimiz de yok. Sadece her bu tür konuda dikkatimizi çeken bir şeyden bahsediyoruz. Konuda geçen her şey hakkında yorum yapılabilir saygı sınırları aşılmadığı sürece.
Hiç belli olmuyor ki bu işler çünkü hiç bir korunma yöntemi %100 koruma sağlamıyor. Belki hapı unutmuştur tam saatinde içmemiştir ona Bişey diyemem ama korunmadan yıllardır çocuk bekleyeni de çok gördüm korunarak hatta iki koruma yöntemi kullanarak da hamile kalanı gördüm. Belki doğrudur
Çift korunma yöntemi kullanıp kalanlar ise bilim dünyasını şaşırtıyor zaten! Neyse arkadaş,kesin aldırmayacağım diyorsan öncelikle sevgiline bu durumu açıkla,birlikte karar verin.Erken doğdu deseniz de insanlar artık saf değil,anlayacaklar.Karnın 7-8 aylık olduğunda 5 aylık gebeyim diyemezsin kimseye .Ya da 3 kg doğan bebeğin 6 aylık doğduğuna kimse inanmaz.6 aylık bebek en fazla 1 kg doğar ve 2 ay küvezde kalır.İşte o yazdığınız unutmak, tam saatinde içmemek korunmamanın ta kendisi oluyor arkadaşım. O zaman "korundum" denmeyecek, "ihmal ettim de oldu" denecek. Biri de desin ki "yahu hapımı her gün, saatini bile aksatmadan aldım, tüm kullanma talimatına uydum ama olmadı, hamile kaldım". O zaman alnından öpeceğim. Ama sizin yazdığınız gibi ihmal edenler de kendini korunmuş sayıp, gayet olası bir olaya mucize gözüyle bakıyorlar, ve hatta bazı korunma yöntemlerini zan altında bırakıyorlar. Benim bahsettiğim bu.
Ailene yalvar yakar, ikna et evlen. Araya aracı sok sizi desteklesin. Ama ikinizin de işi yok, bu durum sakat. İş bulması lazım acilen. Zaten yaşı da küçük değilmiş adamın. Gizli evlilik denmiş de gizli evlilik ailede oluşacak sorunu çözmez ki... dışarı çıkman için bile izin istemeni bekleyen annen gizli evlenip hamile kalmana mı laf etmeyecek... illa ki sorun yaşayacaksın, bunu zaten göze al. Bari evlenmeye ikna et, bana göre en temizi bu.Yani sizi buna nasıl inandırabilirim bilmiyorum nitekim konu da bu değil zaten ama içiniz rahatlayacaksa hayır haplarımı hiç aksatmadım bunun için alarm bile kurdum. 24 saat korusun diye her gün aynı saat içtim. Öyle yada böyle bir şekil hamile kaldım. Şuan ailelerin yıpranma düzeyini en aza indirerek nasıl bu durumu toparlarım diye bir çözüm bulmaya çalışıyorum.
Ben konu sahibinin sevgilisinin aldır diyeceğini düşünüyorum yoksa şimdiye kadar söylerdiBen pek sevgi kelebeği olamiyorum bu durumlarda nedense belki yaşamadiğim için bilemem ama belki aldirmakta bir seçenektir.
Yargılamaya gerek yok bence arkadaşlar. Olmaz diye bir şey yok. Halam 40'ından sonra korunduğu halde hamile kaldı. Başka bir akrabamız spiral taktırdığı halde hamile kaldı. Belki diğer hamileliklere göre korunarak hamile kalma olasılığı daha düşük ama imkansızda değil.
Zaten konu sahibi yeteri kadar çaresiz. Bir de nasıl hamile kaldığını sorgulamayalım bence. Olan olmuş, çare bulmaya çalışsak daha fazla yardımcı oluruz.
Yani o zaten iş bakıyordu bebek durumumun dışında çalışmayı seven ve birinci sınıftan beri de çalışan bir insan yaklaşık 5-6 aydır işsiz . Bende aynı şekilde çalışmayı düşünüyordum. Bir an önce iş bulmamız lazım. Tabiiki kabul etmezler annemler okul bitmeden nişan falan bile olmaz kafa yapısındalar illaki o okul bitecek önce. Annem kalp krizi geçirir herhalde hamileyim desem . Ancak arayıp ben evlendim diyebilirimErkek arkadaşınıza bir an önce söyleyin. Ne yapacağınızla ilgili kararı ortak vermeniz gerekir. Evlenirseniz nasıl geçineceksiniz? Aileler kabul edecek mi iki işsiz olarak birbirinizle hemen evlenmenizi? Olmazsa annenize söylersiniz; acele etmeye mecbur kalacaktır zannederim. Sizi zor günler bekliyor. İyi şanslar.
İnsanlar buna inanmıyor işte. Çok haklısınız Rabbim ol derse olur.İlk bebeğimi 1,5 yıl bekledim korunmasız ilişkiyle, ikinci gebeliğim şuan ve tek bir gün korunmamıştım, oda yumurtlama günüm bile değildi3 aylık hamileyim rabbim istediğinde olur korunmadığımızda değil
Ben evlendim demenize kalp krizi geçirmezler miYani o zaten iş bakıyordu bebek durumumun dışında çalışmayı seven ve birinci sınıftan beri de çalışan bir insan yaklaşık 5-6 aydır işsiz . Bende aynı şekilde çalışmayı düşünüyordum. Bir an önce iş bulmamız lazım. Tabiiki kabul etmezler annemler okul bitmeden nişan falan bile olmaz kafa yapısındalar illaki o okul bitecek önce. Annem kalp krizi geçirir herhalde hamileyim desem . Ancak arayıp ben evlendim diyebilirim
Yani sizi buna nasıl inandırabilirim bilmiyorum nitekim konu da bu değil zaten ama içiniz rahatlayacaksa hayır haplarımı hiç aksatmadım bunun için alarm bile kurdum. 24 saat korusun diye her gün aynı saat içtim. Öyle yada böyle bir şekil hamile kaldım. Şuan ailelerin yıpranma düzeyini en aza indirerek nasıl bu durumu toparlarım diye bir çözüm bulmaya çalışıyorum.
Yani sizi buna nasıl inandırabilirim bilmiyorum nitekim konu da bu değil zaten ama içiniz rahatlayacaksa hayır haplarımı hiç aksatmadım bunun için alarm bile kurdum. 24 saat korusun diye her gün aynı saat içtim. Öyle yada böyle bir şekil hamile kaldım. Şuan ailelerin yıpranma düzeyini en aza indirerek nasıl bu durumu toparlarım diye bir çözüm bulmaya çalışıyorum.
Arkadaşım doktor jinekolog. Kendisi yazz la eşi de kondom kullanarak korunurken hamile kaldı. En Iyı şekilde nasıl kullanılacağını bilen insan bunlar. En ufak aksama bile yokken. Ve arkadaşım çocuk fikrine ölesiye uzakken. Yani imkansız değilereksiyon anında hemen takılması gerekenkondomu kafamıza göre kullanıyoruz hamile kalırsam ben de "korunuyoduk nasıl oldu anlamadım" dicem
hap için saat ve süreklilik önemli,kondom için ilişki başında takmak önemli,spiral için düzenli kontrol önemli gibi gibi,asla istemiyorsan çift korunma, daha da olmadı ertesigün hapı,sene 2015 gözünüzü seveyim
geri çekilme de korunma yöntemi değildir bunu da yazalım bir faydalanan çıkar
İnsanlar buna inanmıyor işte. Çok haklısınız Rabbim ol derse olur.
geçirir ona da geçirirBen evlendim demenize kalp krizi geçirmezler mi
Arkadaşım doktor jinekolog. Kendisi yazz la eşi de kondom kullanarak korunurken hamile kaldı. En Iyı şekilde nasıl kullanılacağını bilen insan bunlar. En ufak aksama bile yokken. Ve arkadaşım çocuk fikrine ölesiye uzakken. Yani imkansız değil