Hamileyim ama..

namussuzluk ve ahlaksızlıkla ne alakası var küçüklükten beri cinselliği tabu olarak empoze etmişler kafanıza sonra vay efendim niye vajinusmus oldum. Yiyip içmek kadar normal şey cinsellik.
dediklerinin aksini dedi mi bilmiyorum ama bilinçsiz yaşanan cinselliğin sonuçlarına da katlanılması lazım. Ya da daha nasıl korunacağını bile bilmeyen insanların başetmek zorunda oldukları sorunları ve nasıl çözüleceğini öğrensinler önce.
Yoksa doğadaki tüm canlılar cinsellik yaşıyor zaten.

ya ne tabusu arkadaşım bir okuyun ya size yaşamayın diyen mi istediğini yaşa keyfine bak ya nasıl anlarsan herkezin ahlaki değeri diyorum ne diyosun vajinusmusun mu var ee sende evlenmeden yaşa biriyle geçer belki bunumu diyeyim ne diyeyim anlamadımki...
işte reyting alacak bir konuda reyting alacak bir cevabı mutlaka veren olacaktır.
ama alt yapısı yoktur çoğu kişinin.

senin için dememiştim bunu aslında.
ben senin ne demek istediğini anladım ama reytingciler bir cımbızlık iş yakalarsa bırakmaz anlamında yazmıştım aslında.
yanıldıysam özür dilerim burada herşey çok zor anlaşılıyor herkez anlamak istediği gibi anlıyor..

Konunun nasıl sonuçlanacagini merak ediyorduk gercekten erkek arkadaşın mantıklı ve olgun bir genc çıktı benden de bir aferin takdir ettim ikinizi de. Yaptığınızın arkasında duracak kadar sorumluluk sahibisiniz. Eğitim konusunda da arkadaşın doğru demis okulunu ihmal etme meslegini al eline, bebeğe bakımı dert etme simdiden es adayın bu konuda da sana destek belli ki. Allah mesut etsin - ailelere de evlenme kararınızı açıklayın hatta düğün düşünüyorsanız birkaç ay içinde onu da yapabilirsiniz mutluluklar ;)

Yiyip içmek kadar normal şey cinsellik klisesini yapip
sonucunda daha okurken eline meslegini almadan aileden habersiz ali cengiz oyunlariyla nikah kiyilip hazir misin degilmisin emin olmadan, dogacak yavruya gerekli maddi manevi sartlari olusturamadan bebek sahibi olunacak.Tamam iyi hos herkes yardimci oluyor konu sahibine ama bu is dizilerdeki gibi ayna karsisina gecip gobegini oksayip bu cocugu dogurucam kadar duygusal bir surec degil.Normal bir.durummus gibi lanse edilmezse iyi olur.

Konu sahibinin yas araliginda olup topigi okuyan kardesler.Lutfen dikkatli olunuz.Evet hormonlariniz tavan.Bu hayati yasamaya geldiniz ama geri donulmesi imkansiz hatalara karsi oto kontrolunuzu lutfen hazirda tutun.Hayatinizi 20 li yaslarin basinda mahvetmeyiniz.

Topic sanki durum cok normalmis gibi seyrinde geciyor da bi kamu spotu gecmek istedim nedense.

Konuyu dagitmadan saygilar..

Baba üzerinedüşeni yapmaya hazır, cok sevindim, senin bebeğialdırmak istememeni de çok takdir etmiştim, gönül ister ki ailenden aklı selim biriyle konuş hızlıca nikah olsun, şimdi hem pat diye evlendim denecek akabinde bebek, zaten bebek yüzünden eklendiğinizi anlayacaklar inşallah kalp krizi ihtimaller dışına çıkar o zamana kadar

yanıldıysam özür dilerim burada herşey çok zor anlaşılıyor herkez anlamak istediği gibi anlıyor..

Aslında

1. Birbirimizi görmediğimiz için yazdıklarımızla yola çıkarak yorum yapıyoruz. Ama yazım hataları kaynaklı ya da anlatılmak istenenden farklı cümleler çıkabiliyor. Annen baban olsa anlar da seni hiç tanımayan insanlar farklı şeyler çıkarabilir.

2. Kasıtlı olarak çarptıran bir gurup var ki bunların ben çoğunluğunun boş olduğunu düşünüyorum ve tamamen konuyu başka yere çekip alkış almak amaçlı olduğunu düşünüyorum. Bu insanların bir kısmı da en çok tabuları olanlardır. Yani boş martaval atarlar.

3. Fikriyle zikri bir olan delikanlı insanlar vardır. Yaşadıkları gibi düşünürler, düşündükleri gibi yaşarlar. Bunlara çok saygı duyuyorum.

Aslında

1. Birbirimizi görmediğimiz için yazdıklarımızla yola çıkarak yorum yapıyoruz. Ama yazım hataları kaynaklı ya da anlatılmak istenenden farklı cümleler çıkabiliyor. Annen baban olsa anlar da seni hiç tanımayan insanlar farklı şeyler çıkarabilir.

2. Kasıtlı olarak çarptıran bir gurup var ki bunların ben çoğunluğunun boş olduğunu düşünüyorum ve tamamen konuyu başka yere çekip alkış almak amaçlı olduğunu düşünüyorum. Bu insanların bir kısmı da en çok tabuları olanlardır. Yani boş martaval atarlar.

3. Fikriyle zikri bir olan delikanlı insanlar vardır. Yaşadıkları gibi düşünürler, düşündükleri gibi yaşarlar. Bunlara çok saygı duyuyorum.
:KK9::KK9: seni yürekten alkışlıyorum sevgi,saygı ve muhabbetlerimle...

Aileniz tabikide anlayacaklar o yuzden bencede soyleyin madem aileniz gibi degilsiniz bunuda yapabilirsiniz.

Merhaba, dün akşam geldi konuştuk. Hala evde o yüzden girip yazamadım kusura bakmayın. Ödev yapacağım diye oturdum bilgisayara. Haberler iyi tahmin ettiğimden çok daha farklı bir tepki verdi bebeği aldırmak istemiyor kesinlikle. Maddi Manevi seninde bebeğimizin de arkasındayım dedi bir hafta boşuna kıvranmış oldu yani. Şöyle bir karar aldık en kısa zamanda resmi nikah kıyılacak zaten bir bir buçuk aylık bebek yemeseler de biz çoktan evlenmiştik diyeceğiz yani. Doğruyu söylemek istiyorsan o konuda da arkanda olurum ama istemiyorum diyorsan hemen nikah kıyalım dedi. bebeğin doğmasına yaklaşık 8 ay var doğarsa düşük olmazsa vs. O zamana kadar zaten iş bulurum. Doğuma kadarki olan her türlü masrafı da karşılaşırım ev ihtiyaçları senin ihtiyaçların da buna dahil dedi.
ohhh çok şükür :))

yanmda şimdi laptobuyla bir şeyler yapıyor okulu dondursammı dedim dediki okulu dondurmayı unut şimdi okulu bitirmeye bak bir şekil bebeğe bakmayı hallederiz daha şimdiden onu düşünme dedi. Sıcak bakmadı dondurmama
evet bence de okulu dondurmayın çocuğa ailelerin bakmasına ben de karşıyım ama şu an için en uygun seçenek bu.
şimdi okul dondurursan o okul bi daha zor biter

Benim de kuzenim kıbrıs da kız arkadaşıyla aynı evi paylaşıyordu.Kızın ailesi güya mutasıp kızını yurttan alıyor kuzenimin evine yerleştiriyor.Ekim ayında evlendiler kızın ilk senesi kuzenimin son senesi kız okulu bıraktı .Teyzem apar topar düğün yaptı.Maddiyatları çok çok iyi olduğu için bir anda herşeyin altından kalktılar .İnsanları kandırmaya çalıştılar yok erken doğdu vs ama kimse yemedi sonunda teyzem itiraf etti.Evlendiler Çocuk doğdu ama hiç mutlu değiller bi kaç seneye boşanırlar umarım sizin sonunuz böyle olmaz .Bu durumda olan çocuklara oluyor maalesef

Merhaba, dün akşam geldi konuştuk. Hala evde o yüzden girip yazamadım kusura bakmayın. Ödev yapacağım diye oturdum bilgisayara. Haberler iyi tahmin ettiğimden çok daha farklı bir tepki verdi bebeği aldırmak istemiyor kesinlikle. Maddi Manevi seninde bebeğimizin de arkasındayım dedi bir hafta boşuna kıvranmış oldu yani. Şöyle bir karar aldık en kısa zamanda resmi nikah kıyılacak zaten bir bir buçuk aylık bebek yemeseler de biz çoktan evlenmiştik diyeceğiz yani. Doğruyu söylemek istiyorsan o konuda da arkanda olurum ama istemiyorum diyorsan hemen nikah kıyalım dedi. bebeğin doğmasına yaklaşık 8 ay var doğarsa düşük olmazsa vs. O zamana kadar zaten iş bulurum. Doğuma kadarki olan her türlü masrafı da karşılaşırım ev ihtiyaçları senin ihtiyaçların da buna dahil dedi.

Iyi hosta, bu sürecte nerede kalacaksiniz? Beyefendinin ne birikimi, ne isi var. Is bulmakta o kadar kolay degil. Bir bebekte cok pahali oluyor, bunun doktor randevulari var, dogumu, bezi, mamasi,... Varda var yani. Ailen karsi gelirse ne yapacaksiniz? Aylar bekleme lüksünuüz yok, onlarin rizasi olmamasinin ve daha 21 yasinda annelerden ayri, hem evlilik yükü, hem bebek yükü seni ve evliliginize cok fazla yipratabilir.

Elbette senin secimin, bebege tutmak istiyorsan, tut, fakat herseyi düsünerek bu ise basla. En basit cok degil 1 sene sonra ani bebekten ve evlilikten sikilip "senin yüzünden yüksek lisansimi yapamadim" dememesi ne malum? Maddi sikintilariniz, aileniz ile sikintilariniz evliliginize yansimamasi ne malum? Ve en önemlisi, daha 4 ay tanidigin bir insan tanidikca degismeyecegi ne malum?

Erkek arkadasin ile bunlariyi hepsini konusmasiniz lazim. Ha bu arada zaten ailene "biz daha önce nikahlandik" dersen, aylarca erkek arkadasin ile beraber yasadigini, ve dolayisiyla onlara yalan söyledigini anlayacaklar ve hamile oldugundan cakarlar, yoksa gizli nikah niye degil mi? Dedigim gibi romantiklige kapilma, cok rasyonel bir sekilde bu olaya bakmaya mecbursunuz.

Kusura bakmayın yargılamak bana düşmez tabi ki ama tutumunuz çok tuhafıma gitti sadece nikah olsa bile evlenmek kolay mı ev yok iş yok para yok hadi sizin aileniZ affeder ama eşinizin ailesi ne der bunları hiç düşündünüz mü erkek arkadaşınız tamm kabul etmiş arkasında Durmuş çok guzel ama bi çocuğa bakmak kolay mı parasız pulsuz benim ailem muhafazakar bi aile değil ortalama bi aile ama düşünemiyorum karşılarına ben evlendim diye çıktığımı ne kadar kötü bişey bi aile için Ömür boyu unutulmayacak bi olay ben sizi ve sevgilinizi fazla romantik gördüm bu işler o kadar da basit değil bence kusura bakmayın kırdıysam özür dilerim

benim için değil türk toplumu için böyle dedim ya çok bilmiş düşünceler vardır diye nys bence öyle konuyla ilgili evet namus ahlak diyorum öteki konularda tabiki herkezin namus ahlak kavramları farklıdır bana laf oyunu oynmayın evlenmeden yapılan çocuklar ailem muhafazakar ama ben biriyle yaşıyorum gibisi tuhaf söylemler ne ahlaka nede namusa uyar...
türk toplumu için dedim diyosun ama aynı mesajda başım dik çıktım evden diyosun. cinsellik kadar normal bişey yok. ha evet kadın olmakla gurur duyup erkeklerin elinin kiri diyen mantığa hayır diyosam ve sen bu durumda çok bilmiş olarak görüyosan kabul ediyorum ve gurur duyuyorum.

dediklerinin aksini dedi mi bilmiyorum ama bilinçsiz yaşanan cinselliğin sonuçlarına da katlanılması lazım. Ya da daha nasıl korunacağını bile bilmeyen insanların başetmek zorunda oldukları sorunları ve nasıl çözüleceğini öğrensinler önce.
Yoksa doğadaki tüm canlılar cinsellik yaşıyor zaten.
ama konu sahibide sevgiliside yaptığının arkasında. konu sahibi en başından beri ben kabulleniyorum diyor. erkek arkadaşıda kabul etti. tek sorun ailelere söylemek kaldı ama kendileri arasında hallolduktan sonra bunuda çok çabuk hallederler

türk toplumu için dedim diyosun ama aynı mesajda başım dik çıktım evden diyosun. cinsellik kadar normal bişey yok. ha evet kadın olmakla gurur duyup erkeklerin elinin kiri diyen mantığa hayır diyosam ve sen bu durumda çok bilmiş olarak görüyosan kabul ediyorum ve gurur duyuyorum.
elinin kiri olayına ben olumlu bakıyorum mu dedim ki konudan vazife çıkardınız.başım dik çıktım dediysem kendi onurum ve gururumdan bahsettim çevrem benim bekaretimimi kontrol edecek bilecek nasıl bir yaklaşım ,herşey yerinde edebinde güzel ben zaten dediğiniz o elinin kiri zihniyetini tasvip etmiyorum bencede gurur duyun kendinizle..

elinin kiri olayına ben olumlu bakıyorum mu dedim ki konudan vazife çıkardınız.başım dik çıktım dediysem kendi onurum ve gururumdan bahsettim çevrem benim bekaretimimi kontrol edecek bilecek nasıl bir yaklaşım ,herşey yerinde edebinde güzel ben zaten dediğiniz o elinin kiri zihniyetini tasvip etmiyorum bencede gurur duyun kendinizle..
ayrıca siz benim düşünceme takılmayın boşuna birbirimizi kırmayalım. ben yanlış ,doğru herkezin fikrine saygı duyuyorum aynı düşüncede olmayabiliriz eleştirin ,saygıda duymayın hiç problem değil ama lütfen kelimelerimi oraya buraya artık çekmeyin buda benim fikrim maalesef aynı fikirde değiliz .....

X