Merhaba, dün akşam geldi konuştuk. Hala evde o yüzden girip yazamadım kusura bakmayın. Ödev yapacağım diye oturdum bilgisayara. Haberler iyi tahmin ettiğimden çok daha farklı bir tepki verdi bebeği aldırmak istemiyor kesinlikle. Maddi Manevi seninde bebeğimizin de arkasındayım dedi bir hafta boşuna kıvranmış oldu yani. Şöyle bir karar aldık en kısa zamanda resmi nikah kıyılacak zaten bir bir buçuk aylık bebek yemeseler de biz çoktan evlenmiştik diyeceğiz yani. Doğruyu söylemek istiyorsan o konuda da arkanda olurum ama istemiyorum diyorsan hemen nikah kıyalım dedi. bebeğin doğmasına yaklaşık 8 ay var doğarsa düşük olmazsa vs. O zamana kadar zaten iş bulurum. Doğuma kadarki olan her türlü masrafı da karşılaşırım ev ihtiyaçları senin ihtiyaçların da buna dahil dedi.
Iyi hosta, bu sürecte nerede kalacaksiniz? Beyefendinin ne birikimi, ne isi var. Is bulmakta o kadar kolay degil. Bir bebekte cok pahali oluyor, bunun doktor randevulari var, dogumu, bezi, mamasi,... Varda var yani. Ailen karsi gelirse ne yapacaksiniz? Aylar bekleme lüksünuüz yok, onlarin rizasi olmamasinin ve daha 21 yasinda annelerden ayri, hem evlilik yükü, hem bebek yükü seni ve evliliginize cok fazla yipratabilir.
Elbette senin secimin, bebege tutmak istiyorsan, tut, fakat herseyi düsünerek bu ise basla. En basit cok degil 1 sene sonra ani bebekten ve evlilikten sikilip "senin yüzünden yüksek lisansimi yapamadim" dememesi ne malum? Maddi sikintilariniz, aileniz ile sikintilariniz evliliginize yansimamasi ne malum? Ve en önemlisi, daha 4 ay tanidigin bir insan tanidikca degismeyecegi ne malum?
Erkek arkadasin ile bunlariyi hepsini konusmasiniz lazim. Ha bu arada zaten ailene "biz daha önce nikahlandik" dersen, aylarca erkek arkadasin ile beraber yasadigini, ve dolayisiyla onlara yalan söyledigini anlayacaklar ve hamile oldugundan cakarlar, yoksa gizli nikah niye degil mi? Dedigim gibi romantiklige kapilma, cok rasyonel bir sekilde bu olaya bakmaya mecbursunuz.