Hamileyim ama..

Merhaba, dün akşam geldi konuştuk. Hala evde o yüzden girip yazamadım kusura bakmayın. Ödev yapacağım diye oturdum bilgisayara. Haberler iyi tahmin ettiğimden çok daha farklı bir tepki verdi bebeği aldırmak istemiyor kesinlikle. Maddi Manevi seninde bebeğimizin de arkasındayım dedi bir hafta boşuna kıvranmış oldu yani. Şöyle bir karar aldık en kısa zamanda resmi nikah kıyılacak zaten bir bir buçuk aylık bebek yemeseler de biz çoktan evlenmiştik diyeceğiz yani. Doğruyu söylemek istiyorsan o konuda da arkanda olurum ama istemiyorum diyorsan hemen nikah kıyalım dedi. bebeğin doğmasına yaklaşık 8 ay var doğarsa düşük olmazsa vs. O zamana kadar zaten iş bulurum. Doğuma kadarki olan her türlü masrafı da karşılaşırım ev ihtiyaçları senin ihtiyaçların da buna dahil dedi.

Ailelerin hemen evlenmenizi kabullenmesi, hamile olduğunu kabullenmelerinden çok daha kolay olur gibime geliyor.
O yüzden baştan hamileliğini söyleme bence
Önce evliliği bi kabullensinler
Bu arada derslerini muhakkak geçmeye çalış
Bizim sınıfta küçük çocuğu olan arkadaşlara hocalar inisiyatif gösteriyordu

yanmda şimdi laptobuyla bir şeyler yapıyor okulu dondursammı dedim dediki okulu dondurmayı unut şimdi okulu bitirmeye bak bir şekil bebeğe bakmayı hallederiz daha şimdiden onu düşünme dedi. Sıcak bakmadı dondurmama
damat ve baba adayı çok daha ileri görüşlü çıktı :KK48: bir aferin daha gelsin benden:KK48:

damat ve baba adayı çok daha ileri görüşlü çıktı :KK48: bir aferin daha gelsin benden:KK48:
Eğitim konusunda çok hassas o. Yüksek lisans yapıcaksın mutlaka diyordu daha bu mevzu gündeme gelmeden lisansı bile bitirmemişim :)) . O konuda destekler hep kitap oku kendini geliştir şunu yap bunu yap vs diye.

baba adayının böyle tepki vermesine sevindim:KK66: aileye ne zaman açıklaycaksınız?
ooff o işin en karın ağrıtan kısmı şuanda. Kurban sonra açıklasam çok mu geç olur ama karnım şişmemiş olur henüz. Hani evlendim hamileyim gibisinden bakmak isterlerse evlilik cüzdanından belli olur önce olduğuda dini nikahı resmiden önce kıydık derim gibi geldi aklıma.

ooff o işin en karın ağrıtan kısmı şuanda. Kurban sonra açıklasam çok mu geç olur ama karnım şişmemiş olur henüz. Hani evlendim hamileyim gibisinden bakmak isterlerse evlilik cüzdanından belli olur önce olduğuda dini nikahı resmiden önce kıydık derim gibi geldi aklıma.
evlendiğinizi ne zaman söyleyeceksiniz ki?

bide şimdi aranızdan çok bilmişler çıkıp aaa ne kadar yozz düşünceler modern düşünelim derler olduuuu..
gelenek değil ahlaki kurallar vardır toplumu toplum yapan o kadar modern iseniz niye göysünüzü gere gere çıkıp ben erkek arkadaşımla beraber oldum bide çocuğum var diyemiyorsunuz aileler muhafazakar ee sen o ailede yetişmedin mi alamadın mı bişeyler bunun adına muhafazakarlık diyorlar ahlaklı olmak nede zor geliyor..
üniversite okuduk 23 saatlik uzak mesafede bizim duygularımız yokmuydu okul bitti evlendik beyaz gelinliğimizle babamızın evinden çıktık başımız dik. şimdi sen ,burada seni pof poflayanlar olacaktır ama ben gerçeyi acı olanı söylüyorum çünkü herşeyimiz gibi ahlaki değerlerimizi de dejenere etmek isteyen zihniyetlere karşı asla susmayacağım..
anlamadım. yani birliktelik yaşayan başı yerde mi gezmeli? namus ahlak bu mu sizin için?

Nikahı kıyın, al kocanı git ailenin yanına biz evlendik de.
Bebeği karıştırma şimdilik. Ama evliliği söylemek için fazla bekleme.

evet hemen kıyıp daha sonra haber vereceğiz
çıkarıcaklar tabikide çok daha önceden evlendik diyeceğiz işte gebeyim ya.
Bakin aileniz zaten gebe oldugunuz icin evlendiginizi anlayacak.
Annenizle acik acik paylasin durumu ailenizin izniyle kiyin nikahinizi. En yakininizi kandiramazsiniz erken evlendik diye illaki ortaya cikar.
Aileniz dahilinde nikahinizi kiyin, sonra onlar yapar ese dosta aciklamasini. Dugununuzu falan.
Bu sekilde hem evlilik oncesi gebelikle hem de habersiz nikahla yikilacaklar.

anlamadım. yani birliktelik yaşayan başı yerde mi gezmeli? namus ahlak bu mu sizin için?
benim için değil türk toplumu için böyle dedim ya çok bilmiş düşünceler vardır diye nys bence öyle konuyla ilgili evet namus ahlak diyorum öteki konularda tabiki herkezin namus ahlak kavramları farklıdır bana laf oyunu oynmayın evlenmeden yapılan çocuklar ailem muhafazakar ama ben biriyle yaşıyorum gibisi tuhaf söylemler ne ahlaka nede namusa uyar...

benim için değil türk toplumu için böyle dedim ya çok bilmiş düşünceler vardır diye nys bence öyle konuyla ilgili evet namus ahlak diyorum öteki konularda tabiki herkezin namus ahlak kavramları farklıdır bana laf oyunu oynmayın evlenmeden yapılan çocuklar ailem muhafazakar ama ben biriyle yaşıyorum gibisi tuhaf söylemler ne ahlaka nede namusa uyar...
namussuzluk ve ahlaksızlıkla ne alakası var küçüklükten beri cinselliği tabu olarak empoze etmişler kafanıza sonra vay efendim niye vajinusmus oldum. Yiyip içmek kadar normal şey cinsellik.

namussuzluk ve ahlaksızlıkla ne alakası var küçüklükten beri cinselliği tabu olarak empoze etmişler kafanıza sonra vay efendim niye vajinusmus oldum. Yiyip içmek kadar normal şey cinsellik.
ya ne tabusu arkadaşım bir okuyun ya size yaşamayın diyen mi istediğini yaşa keyfine bak ya nasıl anlarsan herkezin ahlaki değeri diyorum ne diyosun vajinusmusun mu var ee sende evlenmeden yaşa biriyle geçer belki bunumu diyeyim ne diyeyim anlamadımki...

Herkese günaydın yaklaşık bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Bebeği kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum. Ailem bunu kaldırabilecek yapı da bir aile değil. Şak diye ben evlendim deyip erken doğum yapma yalanı da gayet inandırıcılığını yitirdi. Kafam Allak bullak ne düşünüp ne hissetmem gerektiğini bile bilmiyorum. Erkek arkadaşımın ailesi de benim ailem gibi muhafazakar. Durumu açıklasak bir ömür gözlerinde ne pozisyonda olurum bilmiyorum. Ben henüz okuyorum erkek arkadaşım da yüksek lisansa başlayacak ve hala iş bulamadı. En makul çözüm yolu nedir bu durumda ?
Bizim kültürümüzde doğumdan sonra yalnız kalamazsınız didiklerler.ayrıca da Bebeğin küçük doğmadığını görüp anlarlar elbette.onlar ne ciiiiinn...erken doğum işi için yurtdışı gerek.öteki türlü çok zor .yutturamazsınız.okurken bebek sahibi olan çok kişi var.eğer kendinizi güçlü hissediyorsanız devam edin.bu aşamada doğurmayı düşünmeniz bile büyük cesaret...yüksek lisansı başka bir ülkede yapamaz mı? Bu bir bahane olabilir gitmeye...maddi durum nedir tabii bilemem...

Bence sen ilk sevgilinle konuş, sonrada ne söylediğini bize söyle.İçimde kötü bir his var, sanki aldır diyecek. Ben olsam ne yapardım onuda bilmiyorum. Tek bildiğim ailem beni silerdi ve asla geri dönüp bakmazlardı..

Herkese günaydın yaklaşık bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Bebeği kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum. Ailem bunu kaldırabilecek yapı da bir aile değil. Şak diye ben evlendim deyip erken doğum yapma yalanı da gayet inandırıcılığını yitirdi. Kafam Allak bullak ne düşünüp ne hissetmem gerektiğini bile bilmiyorum. Erkek arkadaşımın ailesi de benim ailem gibi muhafazakar. Durumu açıklasak bir ömür gözlerinde ne pozisyonda olurum bilmiyorum. Ben henüz okuyorum erkek arkadaşım da yüksek lisansa başlayacak ve hala iş bulamadı. En makul çözüm yolu nedir bu durumda ?

Konuyu yeni gördüm de baya da ilerlemiş. Yine de demeden geçemiyorum. Camiyi çalarken kılıf hazırlamazsan ya da nasıl hazırlayacağını hatta nasıl dikeceğini bilmezsen sonuç böyle olur.

X