Hamileyim ama..

Merhaba, dün akşam geldi konuştuk. Hala evde o yüzden girip yazamadım kusura bakmayın. Ödev yapacağım diye oturdum bilgisayara. Haberler iyi tahmin ettiğimden çok daha farklı bir tepki verdi bebeği aldırmak istemiyor kesinlikle. Maddi Manevi seninde bebeğimizin de arkasındayım dedi bir hafta boşuna kıvranmış oldu yani. Şöyle bir karar aldık en kısa zamanda resmi nikah kıyılacak zaten bir bir buçuk aylık bebek yemeseler de biz çoktan evlenmiştik diyeceğiz yani. Doğruyu söylemek istiyorsan o konuda da arkanda olurum ama istemiyorum diyorsan hemen nikah kıyalım dedi. bebeğin doğmasına yaklaşık 8 ay var doğarsa düşük olmazsa vs. O zamana kadar zaten iş bulurum. Doğuma kadarki olan her türlü masrafı da karşılaşırım ev ihtiyaçları senin ihtiyaçların da buna dahil dedi.
tamam helal olsun o zaman baba adayına aferim verdim ben:KK52: bu süreci minumum sıkıntıyla atlatıp sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle:p folik asit desteğine başlamayı ve en yakın aile hekimine biran önce gidip bildirim yapmayı unutmayın:KK66:

yani en azından adamdan yana olan stressim kalktı. Şimdi sadece ailelere söyleme kısmı var umarım bunu da sağ salim atlatırız. Zaten aldır deseydi 27 yaşında sorumluluk alamıyor nasıl bir adamla beraberim diye soğur devam edemezdim muhtemelen. Birde daha öncede yazdım ben bu adamı 4-5 aydır tanımıyorum çok daha öncesinden tanıdığım bir insan aynı üniversitede aynı bölümde okuduk aynı dersleri aldık. Kazara karşıma çıkan ve 4.cü ayda bebek yaptığım biri değil yani.

Kendini anlatmana, açıklama yapmana gerek yok. Dört aydır tanıyor da olabilirdin sıkıntı yok. Aileler de bir şekilde aşılır. Olmadı gerçeği söylersiniz evlendikten sonra.
Senin okulun ne zaman bitiyor?

Merhaba, dün akşam geldi konuştuk. Hala evde o yüzden girip yazamadım kusura bakmayın. Ödev yapacağım diye oturdum bilgisayara. Haberler iyi tahmin ettiğimden çok daha farklı bir tepki verdi bebeği aldırmak istemiyor kesinlikle. Maddi Manevi seninde bebeğimizin de arkasındayım dedi bir hafta boşuna kıvranmış oldu yani. Şöyle bir karar aldık en kısa zamanda resmi nikah kıyılacak zaten bir bir buçuk aylık bebek yemeseler de biz çoktan evlenmiştik diyeceğiz yani. Doğruyu söylemek istiyorsan o konuda da arkanda olurum ama istemiyorum diyorsan hemen nikah kıyalım dedi. bebeğin doğmasına yaklaşık 8 ay var doğarsa düşük olmazsa vs. O zamana kadar zaten iş bulurum. Doğuma kadarki olan her türlü masrafı da karşılaşırım ev ihtiyaçları senin ihtiyaçların da buna dahil dedi.
Anlaştığıza sevindim. Iyi size sahip çıkmış. Gözünüz aydın :) yolunuz açık olsun

Kendini anlatmana, açıklama yapmana gerek yok. Dört aydır tanıyor da olabilirdin sıkıntı yok. Aileler de bir şekilde aşılır. Olmadı gerçeği söylersiniz evlendikten sonra.
Senin okulun ne zaman bitiyor?
benim daha 2 senem var ama uzayacak gibi de görünüyor bebek doğunca da dondururum zaten bakıcıya güvenemem.

Herkese günaydın yaklaşık bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Bebeği kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum. Ailem bunu kaldırabilecek yapı da bir aile değil. Şak diye ben evlendim deyip erken doğum yapma yalanı da gayet inandırıcılığını yitirdi. Kafam Allak bullak ne düşünüp ne hissetmem gerektiğini bile bilmiyorum. Erkek arkadaşımın ailesi de benim ailem gibi muhafazakar. Durumu açıklasak bir ömür gözlerinde ne pozisyonda olurum bilmiyorum. Ben henüz okuyorum erkek arkadaşım da yüksek lisansa başlayacak ve hala iş bulamadı. En makul çözüm yolu nedir bu durumda ?

Üzülerek söylüyorum ki, aileler ve diğer şartları düşündüğünüzde ne yazıkki aldırmaktan başka çareniz yok :KK43::KK43::KK43:
Ama tabi hayat sizin hayatınız, ben kendime göre yorum yaptım. Allah yardımcınız olsun..

Bu arada biraz sonra konunuza Namus Bekçileri damlar.
Sizi de bir güzel taşlarlar..

tamam helal olsun o zaman baba adayına aferim verdim ben:KK52: bu süreci minumum sıkıntıyla atlatıp sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle:p folik asit desteğine başlamayı ve en yakın aile hekimine biran önce gidip bildirim yapmayı unutmayın:KK66:
çok teşekkürler. kasıklarda sancılanma normal mi bu aylarda adet ağrısı gibi ?

benim daha 2 senem var ama uzayacak gibi de görünüyor bebek doğunca da dondururum zaten bakıcıya güvenemem.
Sen bir an önce okulunu bitirmeye bak. Dondurmayı falan düşünme. Anneanne babaanne bir şekilde idare eder. Senin o okulu bitirmen daha önemli bebeğin için.

canım aman ihmal etme ama okulunu... bitirmek için elinden geleni yap. okul bitsin de sonrasında çalışmazsın gerekmezse, diplomanı mutlaka al. evde çalış sınavlara gir. salma sakın kendini çok pişman olursun

ne zor bir durum iş güç bari olaydı

Sen bir an önce okulunu bitirmeye bak. Dondurmayı falan düşünme. Anneanne babaanne bir şekilde idare eder. Senin o okulu bitirmen daha önemli bebeğin için.
o çok eleştirdiğim bir şeydi ya şimdi kendim yapmak istemiyorum :KK43: hep biz doğuruyoruz anne babalarımız bakıyor falan diyordum. Gerçi işte değil okul varda bilmiyorum...

çok teşekkürler. kasıklarda sancılanma normal mi bu aylarda adet ağrısı gibi ?
çok normal, bebek yerlesiyor rahime, kendine yer açiuor
hatta su diyebilirim doguraba kadar olacak adet agrisi gibi sancilar ,bebek gunden gune buyyir çunku içinde
mustakbel esinu vede seni tebrik ederim, çok mutlu bi yuvaniz olur insallah ...

o çok eleştirdiğim bir şeydi ya şimdi kendim yapmak istemiyorum :KK43: hep biz doğuruyoruz anne babalarımız bakıyor falan diyordum. Gerçi işte değil okul varda bilmiyorum...
Hayatın yoluna girmiş olsa haklısın ama senin durumunda bu en iyi çözüm gibi duruyor. Ben de hoşlanmam ama emanet edebileceğimiz en güvenilir insanlar da onlar. Okulu erteleme sakın. Şimdiye kadar yaptığın en büyük hata olur.

canım iyi de 8-5 gitmezsin derslere. devamda sıkıntı çıkaran hocalarla görüş gerekirse emziriyorum vs tolerans tanırlar birazcık. evde de asılırsın iyice. okulu dondurursan bitirmeyi unut.. 1 sene anneler idare eder okul bitsin çalışma istersen ama okul mutlaka bitsin. yazık etme kendine

Bu sekilde sonlanmasina cok sevindim aferin erkek arkadasina yaptigi seyin arkasinda durabilecek kadar olgun ve yurekliymis
İnsallah artik guzel gunler sizi bekliyor olacak bambaska bir heyecan bence

X