Hamileyim ama..

10 haftalık bebeği ultrasonda görüp aldırabilen de nasıl bir vicdan var acaba hep merak etmişimdir. Eli kolu her şeyi var yahu. Minyatür sadece. Ben 12. Haftada cinsiyetini öğrenmiştim.

Kızıma istemeyerek hamile kaldığımda doktorum ben kalbi atan bebeği almam. Doğurmak istiyorsan bana gel Demişti.

Kesinlikle hücreden ötesi. Bebegimin ilk kalp atışını dinlerken çok heycanlanmistim, doktor onun kalbinin de benimle birlikte hızlı attığını söylediğinde xok duygulanmis aglamistim.

Bebeklerin sadece ufacik bir kalpken bile annesiyle bağ kurduğunu anlamistim o zaman.

Ben böyle yorumluyorum tabii aşırı duygusal düşünüyor da olabilirim. Ama duygu sömürüsü değil kesinlikle

evet korunmama ve pko hastası olmama rağmen hamile kaldım
Evli olup isteseydin pco varken emin ol allah vermezdi yada cok zor verrdi bende pco var 4,yilda 2,dusuk yaptim zorla hamile kalmistim allahin sinavi iste sende istemiyosun busartlarda oldugu icin
esim kabuletse emin ol dogur bana ver hersey yoluna girene kadar birsure bakayim derdim ama malesef allah yardimcin olsun

bu cocugun ne gunahi var simdi...yazik minicik yavru nasil almaya kiyacaksin vicdan azabi cekmeyecekmiain 0eki...durumun musait degil belkide evlilil icin ama simdi veriri rabbim daha sonra veririmi sana evladi..hasretiyel yanar tutusursun zamani gelincee..sevgiline durumu anlat orta yolunu bul derim..!!!

Aldırmayı hiç düşünmüyor konu sahibi canım

Yazılanları okumadan neden yorum yaparsınız anlamam..Kız ısrarla "ALDIRMAYACAGIM, BU BENİM İCİN BİR COZUM OLAMAZ" diyor..Siz kıymaktan bahsediyorsunuz.

ailen muhafazakar ve senin aılen de mhafazakar? yanı neden evlenmeden bu olaylara girdin ki evliysen bişsey demiyorum. Ama aileni zten düşünseydın bunu yapmazdın ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Konuyla ne alakası var? Ezbere yorum yapmayın Allah aşkına. Konu sahibi ne diyor, siz ne diyorsunuz...

Kazaren hamile kalanlara inanasim gelmiyo nedense.. ama olmus bir kere yargilayamayiz.. hamileligini sevgiline aciklamalisin .. evlen baska care yokki.. gorucu usulmus gibi goster ailene ve nikahini kiy dicem ama biliyorum kolay degil senin icin ..

Bence sevgiliniz kabul etmezse siz yinede dogurun cocuk esirgeme kurumunda zaten bildigim kadariyla siz yetki vermeden cocugunuz evlatlik verilmiyor ya da kadin siginma evinde kalirsiniz.Ama sevgiliniz vicdanli birisiyse kabul eder bence hemen evlenirsiniz 1 ay icinde zaten ev tutmussunuz sadece imzaya bakar :) Anneniz ikna olur emin olun cok zorlarsiniz kabul eder

Vakit kaybetmeden yıldırım nikahıyla evlenin..
Ailenizin karşısına bu haberle çıkın..
Sonra da bebeği doğurun..kimse kaç aylık doğurduğunuzun hesabını yapmaz..

Buna cok katiliyorum.

Surda söyle bir celiski var, özelikle kk hatunlarinda: Biri burda annesi üzerine bir konu actiginda, yada aile ici siddet konulari olunca haberde, herkes "her doguran anne olamiyor" yada "yaziklar olsun felan felan diyor" fakat o ayni kisi burda konu acsa "ben hamileyim" diye hic kimse ona bebegi aldir demez.

Yok yoook herkes vicdan sahibi ya, önemli olan o bebegin dogmasi. O bebegin mutlulugu, maddi durumu, psikolojik durumu, anne adayin sadece simdi degil, 20 yil sonraki psikolojik durumu hiiic önemli degil, yeterki bebek dogsun ki toplumun vicdan rahatlasin

Yani muhafazakar aile olayini gectim, velev ki evlilikte oluyor, eh ilk basta nasil gecinecekler? Zaten manevi olarak evlilik zor bir kurum, bunun üstüne maddi imkansizliklar ve bir bebek ekle, o evlilik daha ne kadar sürer?

Sonra bir bosanma olursa yazik degil mi hem konu sahibi hem bebegi icin? Okulu yarim birakmis hali ile bide nasil bakacak bebege? Ki eger bide annesi babasi konu sahibini tekrar kabul ederse tabiki..

Yani bu olaya sadece dogum ve dügün gibi kisa vadede bakilmaz ki. Asil yapilcak en vicdanli sey o embryo'yu aldirmaktir bence .

Aslında evlilik tarihini erken söylersem olabilir galiba hani ben evlendim değilde ben 3 ay önce evlendim gibi...
iyide bunada agir tepki vermezlermi? Neden böyle birseyi yaptigini habersiz evlendigini haliyle soracaklar, ki saten ilk akla gelen hamilemi acaba olur. Bence iki şok birden yasatma.

Bu olaydan genç kızlar ibret alsın..
Kondom,hap,spiral kullanın ve geri çekilsinler..yoksa sevişmeyin :)
Sonra gelip burda ağlaşmayın..bu konu sahibesi her ne kadar yaşından beklenmeyecek olgunlukta olsa da..
He bu şartlarda doğurur bakarım demesi de 21 yaşında oldugunun göstergesi de neyse..
Bir de işin dini boyutu var yine kendisi bunla ilgilenmese de..
Eğer zina gibi bir günah işliyorsan,kürtajın bundan daha az günah olacağını filan mı düşünüyosun..
Ailelerin bu konuda en fazla çekincesi çevredir..Eğer çevre halledilirse aileler zamanla yumuşar..
O göbeğinle seni elbette dışlayacaklar çünkü çevre de onları dışlayacak..
Ama herşey usulune uygun olursa kızımız evlenmeden ilişki yaşamış diye üzülmezler..

Iyide senin bir nevi bu 'mutlu son' hikayesi herkes icin gecerli degil ki? Ki psikolojik olarak vücüd kendisini daima hayatta tutar, ondan dolayi bir takim reflekslerimiz var. Yani "hic olmamak" öyle kolayca hayal ededilebilcek, üzerine somut kararlar alinabilcek bir konu degil. Hatta nice filozoflor bu konu üzerine cok düsünüp yazip cizdiler.

Ben acikcasi büyük risklerde bebegin gelmemesi taraftariyim. Senin hikayende baban aylar, yilllar bile is bulmuyabilirdi, aile ici siddet olabilirdi, hersey olabilirdi. Ki o zaman ve simdiki zaman karsilastirilamaz bile. Annen kürtaj olmak istese dahi, nerde nasil yapacakti?

Konu sahibi daha issiz gücsuz, 21 yasindaki bir kiz. Maddi yetersizligin üzerine, manevi yetersizlikte var. Toplumdan dislanma var, daha dogru düzgün tanimadigi bir adam ile evlenmek var, ki bu adamda issiz gücsüz, yarin birgün "senin yüzünden yüksek lisansima basliyamadim, sacma sapan iste calisiyorum" demiyecege ne malum? Ailesi tarafindan dislanmak var,... Yani varda var. Daha öncede dedim, yapacagi en vicdanli sey kürtaj olur.

Hala neden erkek arkadaşının haberi yok ben oradayım. Bütün mesajları okudum nerdeyse ama erkek arkadaş yok piyasada daha. Sanırım istemeyeceğini düşünüyor konu sahibi ve kendini daha bi çok kaptırdı annelik duygusuna. Allah hayirlisini yasatsin inşallah, ne yaparsan yap pişman olmazsın dilerim allah yardimcin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…