Hamileyim ama..

4 yaş civarı olmalı şu an. Ana sınıfına başlayacak bu yıl.
Bu konuda aynı düşüncede değiliz, o yüzden tartışmanın bir anlamı yok sanırım.
Peki ali 2 aylikken kuruma verilince nasil olsa kotu bir hayat yasayacagi icin bunun yerine acisiz bir yontemle uyutulsaydu bunu mantikli bulur muydunuz?
Yine ben cevap vereyim: Elbette ki bulmazdiniz.
Lakin siz bana oturup saatlerce aradaki farki anlatsaniz da ben anlayamam. O yuzden tartismayalim gercekten.

Cidden şu kürtajlı, çocuklu bilmemneli konularda yapılan duygu sömürüsü beni hiç duygulandırmıyor.
Canlı yaşayan bir insanla bir araya gelmiş üç hücreyi aynı kefeye koyamıyorum malesef.

Cidden şu kürtajlı, çocuklu bilmemneli konularda yapılan duygu sömürüsü beni hiç duygulandırmıyor.
Canlı yaşayan bir insanla bir araya gelmiş üç hücreyi aynı kefeye koyamıyorum malesef.
En acıklısı da buna duygulanmıyoruz diye taş kalpli ilan edilmemiz. Çok da tınım değil ama alakası olmadığını nasıl anlatabiliriz ki...

o hücrenin kalbi var tabiki aynı kefeye koyup koymamak kişiye göre değişir,oğlum olmadan önce ben de çok esnektim bukonuda, ne zamanki 6 haftalıkken kalbini duydum ulan yasal sınır nasıl 10 haftao zaman dedim, doktorumda bana cevaben benim vicdani sınırım 6 hafta fazlasını almıyorum zaten demişti

Sen benim yorumumu okusana bi akrabam buna benzer bisey yasadi belki yazdiklarimin faydasi olur sana

Anlatamayız.. O yüzden uğraşmıyalım.
Ama onlar da kürtaj yaptırana katil gözüyle bakmasınlar yeter.
Yani şöyle bir durumda kendimi geçtim kızım olsa "aman kızım o da bir can" hayatta demem yani. Hatta sizin ne haddinize evlenmek der resti çekerim. Ne iş var ne güç var, ev geçindirebilecek potansiyel yok, bir de bebek...Diyenlere şaşıyorum gerçekten.

Ben her ikisini de tavsiye etmiyorum herkesin kendi tercihi
Ne aldır derim ne doğur
Zaten olayın seyri değişecek
Kimsenin bişeyden haberi yok
Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki öncelikle adama söylemesi gerek hamile olduğunu

6 haftaya kadar kalbi yok ama demek ki. Kalbi ne zaman oluşur, ne zaman atmaya başlar bilmiyorum o kadar tıbbi bilgim yok. Ama şu an bu konu için konuşursak canlı değil, sadece hücre topluluğu.

Evleneceksin o zaman, bırak kim ne düşünürse düşünsün, erken doğummuş geç doğummuş kime ne yeterki siz sevgilinle birlik olun

Konu ile ilgili hic bir yorumum yok cunku bende bir cikar yol bulamadim ama aklima ilk gelen su hamile kaldigimda ozel bir hastaneye gidip test yaptirmistim.bunun uzerinden bir ay sonra aile hekimligime hamileliligimi bildirmedigim icin telefonla aramislardi.bana ulasamayinca uzak ilde yasayan annemi aramislardi.gebelik takibi icin cagirdilar.biz bile sasirmustik annemin numarasini nerden buldular diye.size tek tavsiyem herhangi bir kuruma gidip gebelik testi yaptirdiysaniz muhakkak aile hekimizede gidip kayit yaptirin.en azindan aileniz daha sok bir bicimde ogrenmemis olur

Bu tavsiyeyi hiç birimiz veremeyiz zaten. Kişinin kendi kararıdır.
Sadece bu durumda olsak ne yapacağımızı yazabiliriz, konu sahibi de faydalanır.

Kardeş senin meselenin benzerlik gösterdiği için düşündüm kimse kimseyi yargılama kınama hakkına sahip değil...unide okuyorsun kendin yaşıyorsun bazı şeyleri bilecek kapasitesin...ben 21 yasında bir olsaydım herikimizde ıssız guccuz olsaydık bu çocuğu getirmek zor olabilirdi toplum baskısını geçtim maddi boyutu önemli aileleriniz varlıklı mi bu önemli sen aile olabilecek misin bu önemli bebeğin sorumlulugya başa çıkabilecek misin ama şunu söyleyin şuan sarışın saçları lüle lüle bir kızım var ve ben bazen ağlıyorum onun yüzüne bakarken aldırmayı düşündüğüm an geliyor sende o yürek varsa bravo çok cesursun

canım ilk olarak erkek arkadaşınla konuşmanı öneriyorum.onun sorumluluk alması gerek.vakit kaybetmeden söylemelisin daha sonra ailelerden farklı şehirde yaşayın bir süre aileler o kadar katı davranırsa saklamak zorundasınız.

Ingiltere 24 haftaya kadar izin var. Kisacasi kanunlar kalp atisina insana benzemesine 3 hucrenin bir araya gelmesine gore koyulmuyor.
O 3 hucre bir araya geldigi vakit cocugun karakteri cinsiyeti goz rengi herseyiyle bir insan belirlenmis oluyor.

bu tekbasina cozebilecegin bir konu degil hele hele millete danisarak cozecegin bir konu hiccc degil en mantiklisi es adayinla konusup bir karara varmak....

Ingiltere 24 haftaya kadar izin var. Kisacasi kanunlar kalp atisina insana benzemesine 3 hucrenin bir araya gelmesine gore koyulmuyor.
O 3 hucre bir araya geldigi vakit cocugun karakteri cinsiyeti goz rengi herseyiyle bir insan belirlenmis oluyor.

çocuğum olmasa o sürece dahil olmasam belki bende hücre derdim

Boyle konulari gorunce cidden üzülüyorum.. Biz istiyoruz çabalıyoruz tedaviler onca stres.. Ama yok iste. Ne yaparsan yap yokkk... Konu sahibi,lutfen aldırma bebeğini. Evet bi hata yapmışsınız zamansiz gelmis. Ama erkek arkadaşınla ilerde bi evlilik dusunuyosaydin seviyosan ailenle konus. Ve bi nikah kıyın. Bi kac gun konusulur sonra unutulur.

Ve bazı arkadaşların sozleri dikkatimi cekti. Onceki sayfaları okuyamadim. Insanla kıyaslanamaz yalnızca hucre denmis. Evet oyle aslında. Ama bi anne olarak dusunurseniz, o hucrenin sevdiginiz adam ve sizin bi parcaniz oldugunu, ilerde size sarılıp uyuyacagini, size annemm diyeceğini, minik elleriyle ellerinizi tutacağını .. O zaman belki boyle dusunmezsiniz.. Biz tup bebek tedavisindeki arkadaslarla konusuyoruz. Embriyo transferi olduktan sonra bebisimi aldim geldim diyolar hep. Ki o zaman daha tutunmus olmuyo bile.. Neyse kusuruma bakmayın. Görünce yazmak istedim. Herkesin düşüncesi farkli tabii.

Sevgiliniz ben kabul etmiyorum dedikten sonra bizim verdiğimiz tavsiyelerin yarısı boşa çıkacak.Önce siz onunla konuşun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…