- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
Arkadasim tum haklari verilerek yuvaya birakilmis bir "bebek" anne babasiz kalmaz. Emin olun aylarca sirada bekleyenler var.
Malesef herkes yeni dogmus veya bir kac aylik bebek evlat edinmek istediginden buyukler kaliyor yuvada.
Evlat edinilmeme gibi bir ihtimal pek yok gunumuzde.
Ayrica benim yazdigim mesaj yurt disina istinaden, evlatligi kendi istedikleri ailelere verebiliyorlar. Devlet onayiyla.
Sizin durumunuz farklıymış zaten, evlenmişsiniz. Konu sahibi evlense bile anlayacaklar zaten. Ben sadece tek başına ve gizlice doğurmayı düşünmesine istinaden yazdım o yazdıklarımı.Ben söylemedim ama anladılar bazen insanlar gerçekle yüzleşmek istemezler
Iste ulkemizin alacagi cok yol var bu konuda malesef .Sürekli gördüğüm bir oğlum var kurumda, ali... Van depreminde bütün ailesini kaybettiğinde 2 aylıkmış. Esmer, zayıf, şaşı, görece çirkin bir çocuk. Bana göre dünyanın en güzeli ama sırf fiziksel özellikleri yüzünden bebekken dahi kimse tarafından tercih edilmemiş. Yani bebek de olsa kurumda yaşamaya mahkum olabiliyor.
Lisedeyken Ankara'da bir yetiştirme yurduna gönüllü öğretmenlik yapmaya gidiyordum. O çocukların gözündeki açlığı ömrüm boyunca unutmayacağım. İlgiye, sevgiye, hastayken sarılacak bir anneye, çikolataya bile açtılar. Kaldı ki bu yurt Türkiye'nin en gözde yurtlarından biri. Haberlerde yılda bir kez çıkıyor çocukların tecavüze uğradığı, hortumla dövüldüğü yurtlar. Bu "Allah rızkını verir, olmadı yurt verir" romantizmi beni benden alıyor.
Neyse ki konu sahibi böyle bir şeye kalkışmayacağını söyledi.
Iste ulkemizin alacagi cok yol var bu konuda malesef .
Kendi cocuklarini nasil secemiyorlarsa evlatligi da gostererek secememeliler bence.
O zaman gidip afrikadan evlat edinsinler! Onu da fazla esmerce bulurlar artik...Olur mu en son bi aile duydum
Evlilik dışı terk bebek istemiyorlarmış
O sabinin evlilik dışı olması inançlarına ters herhalde
Iste ulkemizin alacagi cok yol var bu konuda malesef .
Kendi cocuklarini nasil secemiyorlarsa evlatligi da gostererek secememeliler bence.
Ah yavrum ya. Içi parçalanır insanın. Ne acı hayatlar varSürekli gördüğüm bir oğlum var kurumda, ali... Van depreminde bütün ailesini kaybettiğinde 2 aylıkmış. Esmer, zayıf, şaşı, görece çirkin bir çocuk. Bana göre dünyanın en güzeli ama sırf fiziksel özellikleri yüzünden bebekken dahi kimse tarafından tercih edilmemiş. Yani bebek de olsa kurumda yaşamaya mahkum olabiliyor.
Ülkemizde evlat edinmek bile racona tersken, o çocuğun kurumda kalmayıp hemen evlat edinileceğini düşünmek fazla iyimser bir bakış açısı değil mi?
Ben cevremden gordugum kadariyla konusuyorum. Aylarca gozleniyor bebeklerin yollari.Ülkemizde evlat edinmek bile racona tersken, o çocuğun kurumda kalmayıp hemen evlat edinileceğini düşünmek fazla iyimser bir bakış açısı değil mi?
Benim aliyi kimse sevmemiş demek ki cicim. 4 yıldır kurumda bekliyor.Canım arkadaşlara katılıyorum
Yeni doğan terk bebekleri hemen evlat edindiriyorlar kurumda çok bekletmiyorlar
Olmadı sırası gelen bir aile için başka bir ile naklediyorlar
Zaten sırada prosedürlerinin bitmesini bekleyen onlarca aile var
aynen konunun özeti bu bence: cahil cesaretiAh yavrum ya. Içi parçalanır insanın. Ne acı hayatlar var
Konu sahibi sen şimdi doğururum tek Başıma bakarım diyorsun ama bu resmen cahil cesareti. Insan Analı babalı çocuğu zor büyütüyor tek başına babasının istemediği bir bebeği büyütmek çok zor.
Sen sevgilinle konuşana kadar ne söylesek boş. Iyi haberlerini bekliyoruz.
Ben cevremden gordugum kadariyla konusuyorum. Aylarca gozleniyor bebeklerin yollari.
Bu forumda bile bakin kac ay beklemis insanlar.
Sizin bahsettiginiz Ali kac yasinda su an? Umarim gonlu yuce bir aile tarafindan evlat edinilir o da.
Ki zaten ilk yazdigim mesaj da da bahsettigim ulkemiz degildi.
Yine de kurumda buyumek de hic dogmamaktan evladir diye dusunuyorum.AdAm_OLaCaK_KIZ in da dedigi gibi hayat kotu baslayabilir ama ne kadar iyi bitecegini kimse bilemez, ya da cok iyi de baslayip kotu olabilir bir anda. Bu karari verecek olan biz degiliz. Her insanin yasamaya hakki vardir.
Benim aliyi kimse sevmemiş demek ki cicim. 4 yıldır kurumda bekliyor.
Muhakkak sırada bekleyenler var ama istenmeyenler de var. Kuruma vermek bir tercih olmamalı bence bu konu için.
Evlat hasretinden ölmesine rağmen abdest bozar diye aklından bile geçirmeyen tanıdıklarım var.
Ailesinin yanında itten rezil yaşayacağına kurumda yaşasın daha iyi
Bu konu için önerim aldır ya da evlatlık ver değil kesinlikle
Daha adamın haberi yokmuş konunun seyri değişir diye düşünüyorum
Sadece sosyal hizmet kurumları ve orada yaşayanlar üzerinde büyük bir önyargı var
Dünyanın en kötü yeriymiş gibi düşünülüyor benim tepkim buna