Hamileyim ama..

Sürekli gördüğüm bir oğlum var kurumda, ali... Van depreminde bütün ailesini kaybettiğinde 2 aylıkmış. Esmer, zayıf, şaşı, görece çirkin bir çocuk. Bana göre dünyanın en güzeli ama sırf fiziksel özellikleri yüzünden bebekken dahi kimse tarafından tercih edilmemiş. Yani bebek de olsa kurumda yaşamaya mahkum olabiliyor.

Ben söylemedim ama anladılar bazen insanlar gerçekle yüzleşmek istemezler
Sizin durumunuz farklıymış zaten, evlenmişsiniz. Konu sahibi evlense bile anlayacaklar zaten. Ben sadece tek başına ve gizlice doğurmayı düşünmesine istinaden yazdım o yazdıklarımı.

Iste ulkemizin alacagi cok yol var bu konuda malesef .
Kendi cocuklarini nasil secemiyorlarsa evlatligi da gostererek secememeliler bence.

Herkesin bu konudaki fikirleri farklı tabii. Rızık konusuna hiç girmiyorum konu farklı yerlere gitmesin diye ama "romantizmi" diye bahsettiğiniz için sanırım aynı fikirleri paylaşıyoruz.

Ben olsam senelerce aç mı tok mu, hasta mı sağlıklı mı, iyi bir ailesi oldu mu, mutlu mu diye düşünmekten bir hal olurdum herhalde.

Kendi cocuklarini nasil secemiyorlarsa evlatligi da gostererek secememeliler bence.

Olur mu en son bi aile duydum
Evlilik dışı terk bebek istemiyorlarmış
O sabinin evlilik dışı olması inançlarına ters herhalde

Hepsini okumadim ama evlatlık lafi geçiyor ortalarda... siz universite mezunusunuz eğer evlatlik verme gibi bir meyiliniz varsa kapatin bu konuyu insanliginizdan şüphe edin derim...

Ülkemizde evlat edinmek bile racona tersken, o çocuğun kurumda kalmayıp hemen evlat edinileceğini düşünmek fazla iyimser bir bakış açısı değil mi?

Ah yavrum ya. Içi parçalanır insanın. Ne acı hayatlar var

Konu sahibi sen şimdi doğururum tek Başıma bakarım diyorsun ama bu resmen cahil cesareti. Insan Analı babalı çocuğu zor büyütüyor tek başına babasının istemediği bir bebeği büyütmek çok zor.

Sen sevgilinle konuşana kadar ne söylesek boş. Iyi haberlerini bekliyoruz.

Ülkemizde evlat edinmek bile racona tersken, o çocuğun kurumda kalmayıp hemen evlat edinileceğini düşünmek fazla iyimser bir bakış açısı değil mi?

Canım arkadaşlara katılıyorum
Yeni doğan terk bebekleri hemen evlat edindiriyorlar kurumda çok bekletmiyorlar
Olmadı sırası gelen bir aile için başka bir ile naklediyorlar
Zaten sırada prosedürlerinin bitmesini bekleyen onlarca aile var

Zor bi durum bende evlenip onbeş gün sonra hamile kaldım. Bi ara erken doğum yapabilirsin dedi doktor. Cok korkmustunmm insanlar erken doğum yaptigimw inanmaz diyr. Üstüne geç bile oldu doğumum. Valla canım olan olmuş. Bi canın günahna girmeyin. Doğan kismetyle gelir buna inan. Ayrıca aldirirsan vicdan azabı cok çekersn.islern rast gitmez. Sen yine de erken doğum dersin. Bu arada ne kadarlık hamilesim

çocugu aldirmayaacksin evlatlikda vermeyecksin
ailene soyleyemiyorsun
babasinin aileisnin bilmemesi lazim omur boyu farkli bi gozle bakacaklar sana ( bu konuda haklisin )
e nolcak o zaman, kaç bilinmuenli denklem bu, sevgilin ne diycek merak ettim .

Ben cevremden gordugum kadariyla konusuyorum. Aylarca gozleniyor bebeklerin yollari.
Bu forumda bile bakin kac ay beklemis insanlar.
Sizin bahsettiginiz Ali kac yasinda su an? Umarim gonlu yuce bir aile tarafindan evlat edinilir o da.
Ki zaten ilk yazdigim mesaj da da bahsettigim ulkemiz degildi.
Yine de kurumda buyumek de hic dogmamaktan evladir diye dusunuyorum. AdAm_OLaCaK_KIZ in da dedigi gibi hayat kotu baslayabilir ama ne kadar iyi bitecegini kimse bilemez, ya da cok iyi de baslayip kotu olabilir bir anda. Bu karari verecek olan biz degiliz. Her insanin yasamaya hakki vardir.

Benim aliyi kimse sevmemiş demek ki cicim. 4 yıldır kurumda bekliyor.
Muhakkak sırada bekleyenler var ama istenmeyenler de var. Kuruma vermek bir tercih olmamalı bence bu konu için.
Evlat hasretinden ölmesine rağmen abdest bozar diye aklından bile geçirmeyen tanıdıklarım var.

aynen konunun özeti bu bence: cahil cesareti
arkadaş bu devirde çalışmadan çocuk büyütmeyi kolay sanıyor herhalde
hiç kusura bakmasın, hamile kalmadan düşünecekti.
yok kabul etmese de doğururum vs. hikaye bunlar

Onun yaşının 27 olması sorumluluk alabileceğini gösteriyor ki almak zorunda.
Evlenip okuma durumunuz varsa öyle yapın.
Başka makul bir yol yok ki..
Erken doğum hesabı da vermek zorunda değilsiniz evlendikten sonra ..

4 yaş civarı olmalı şu an. Ana sınıfına başlayacak bu yıl.
Bu konuda aynı düşüncede değiliz, o yüzden tartışmanın bir anlamı yok sanırım.

Ailesi bana ne gözüyle bakar demişsiniz , ee bunun yanlış olduğunu mu düşünüyorsunuz? Düşünmüyorsunuz ki yaşadınız.. O zaman ailesi de bunun tek başına olmadığını biliyordur.
Size oyle bakan gözler once oğlundan hesap sorsun. Üstelik aranızdaki yaş farkıda az değil.

Ailesinin yanında itten rezil yaşayacağına kurumda yaşasın daha iyi
Bu konu için önerim aldır ya da evlatlık ver değil kesinlikle
Daha adamın haberi yokmuş konunun seyri değişir diye düşünüyorum
Sadece sosyal hizmet kurumları ve orada yaşayanlar üzerinde büyük bir önyargı var
Dünyanın en kötü yeriymiş gibi düşünülüyor benim tepkim buna

O konuda haklısın canım. Kurumlara saygım büyük bilirsin..
Bu konu için konuşuyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…