5 haftalık hamileymiş.çoğu yorumu okudum ama göremedim. @Yomna kaç haftalık bebeğin sen bir hafta önce öğrendim demişsin ama ne kadarlık şu an? ve emin misin? yani kan testinde falan mı çıktı? evde yapılan testlerinde tam kesinliği olmayabilir. çok sordum ama sen neyden şüphelenipte test yaptın(gecikme,ağrı, baş dönmesi vs)? ve yaptığının arkasında durup bebeğini korumaya çalışmanda harika. ama sana tavsiyem her şeyi ölç tart ona göre yap. doğdduğunda hak ettiği bir hayatı veremiceksen buda haksızlık olur yavrucağa
sağol valla kaç sayfa olmuş görmemişim5 haftalık hamileymiş.
oooowww Allah yardımcınız olsun, Rabbim o bebeğin yüzü suyu hürmetine hayırlısıyla çözmenize yardım etsin.Herkese günaydın yaklaşık bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Bebeği kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum. Ailem bunu kaldırabilecek yapı da bir aile değil. Şak diye ben evlendim deyip erken doğum yapma yalanı da gayet inandırıcılığını yitirdi. Kafam Allak bullak ne düşünüp ne hissetmem gerektiğini bile bilmiyorum. Erkek arkadaşımın ailesi de benim ailem gibi muhafazakar. Durumu açıklasak bir ömür gözlerinde ne pozisyonda olurum bilmiyorum. Ben henüz okuyorum erkek arkadaşım da yüksek lisansa başlayacak ve hala iş bulamadı. En makul çözüm yolu nedir bu durumda ?
ama her çocuk böyle şanslı olmayabiliyor. ve ya bu bebek o şansız sınıfına girerse? her gün ağlayıp senin yanında aç kalmayı tercih ederim ama bu hayatı istemezdim durumuna gelirse? fikrinize saygı duyuyorum tabi. ama bence her şeyi göze alıp doğurucam diyorsa sonuna kadar destek çıkmalı dışardaki ailelere güvenip kimse çocuk yapmıyor sonuçtaGecen facebookta humans of newyork gibi bi sayfadaki paylasimlara denk geldim. Anneleri genclik hatasi yapip evlatlik vermis olanlar annelerine bu kararlari icin tesekkur ediyorlardi.
Benim yasamama ve boyle harika bir aileyle buyumeme neden oldugun icin ve aldirip zayiflik edecegine dogurup guclu oldugun icin tesekkurler biyolojik annem diyorlardi.
Evlatlik almis olanlar da bize bu hissi tattirdigin icin, bebegi aldirmayip dogurdugun icin tesekkur ederim yazmislardi.
Ulkemiz de zamanla asar bu aldirma oldurme durumlarini insallah.
Dogmadan olmektense evlatlik olarak buyumeyi yeglerim.
Komsumuz da evlatlik almisti, 2.5 ay boyunca anne sutu almis bebek. Yaz tatili gelip kiz ailesinin yanina donecegi zaman kurumun kapisina sarip sarmalayip birakmis.
Komsum hicbir zaman cocugun biyolojik annesini suclamadi. Cahillik etmis uzgun bir kiz oldugunu dusunup ona uzuldu sadece. Ve hep minnettar kaldi ona.
Tüm yorumları okuyamadım, ben bir şey yaptım hata olarak hala değerlendirmiyorum . Ama bunun bedelini o bebeğe ödetemem ben öleyim gerekirse sürüneyim ailem dövsün sövsün ama bunun cezası bebeğe kesilmemeli. Aldırsam öldürürüm yine bedel ödeyen o neden benim yüzümden. Evlatlık vermek aklımın ucundan geçmedi ki ha aldırmışım ha evlatlık vermişim yine yıllarca başka ellerde öz anne babasının yokluğunu neden istenmediğini veridliğini düşünüp psikoljik rahatsızlıklar yaşayacak buda benim için seçenek bile değil. Bunun bedelini o çocuk ödemeyecek. Birde ben nasıl veririm ki bebeğimi bir başkasına yapamam...
Yetimhaneler o yüzden çocuk dolu değil mi?Ama o kadar güzel aileler var evlatlik edinmek istiyorlar? Maddi durumu iyi olan bi ailede büyüse yasasa daha iyi olmaz mi? Annelik dogurmakla bitmiyor maalesef ona bakicaksin, olutcaksin, seviceksin, vicdan sefkat merhamet ögreticeksin ...
O cani alicagina ona yasamak icin bir sans tanimali diye düsünüyorum ...
Tabiiki kendi nasil istiyorsa öyle yapar ...
Ben söylemedim ama anladılar bazen insanlar gerçekle yüzleşmek istemezlerBuna gücünüz var mı? Gerçi erkek arkadaşınız belki öyle demeyecek ama tek başınıza, tamamen tek başınıza, bebek doğurmak ve bakmak neredeyse imkânsıza yakın. Ne yiyip içeceksiniz, tatillerde aileniz hiç yanınıza gelmek istemeyecek mi, yanlarına gitmenizi istemeyecek mi, bebeğe bakıcı tutsanız nasıl ödeyeceksiniz, çalışacak olsanız alacağınız asgarî ücretle bakıcıyı nasıl tutacaksınız? Hiç kimseye söylemeden alınacak psikolojik ve maddî bir yük değil bu. Ailesinin yanına giderken bebeğini evde bırakmak zorunda kalan ve bebeğin açlıktan ölmesine sebep olan öğretmeni hatırlayın.
Eğer erkek arkadaşınız istemezse mantıklı olmak zorunda kalacaksınız. Buna kendinizi şimdiden hazırlayın. İlle de doğuracaksanız hem bebeğin hem de sizin sağlığınız için ailenize söylemekten başka çareniz olmaz.
Arkadasim tum haklari verilerek yuvaya birakilmis bir "bebek" anne babasiz kalmaz. Emin olun aylarca sirada bekleyenler var.ama her çocuk böyle şanslı olmayabiliyor. ve ya bu bebek o şansız sınıfına girerse? her gün ağlayıp senin yanında aç kalmayı tercih ederim ama bu hayatı istemezdim durumuna gelirse? fikrinize saygı duyuyorum tabi. ama bence her şeyi göze alıp doğurucam diyorsa sonuna kadar destek çıkmalı dışardaki ailelere güvenip kimse çocuk yapmıyor sonuçta
Lisedeyken Ankara'da bir yetiştirme yurduna gönüllü öğretmenlik yapmaya gidiyordum. O çocukların gözündeki açlığı ömrüm boyunca unutmayacağım. İlgiye, sevgiye, hastayken sarılacak bir anneye, çikolataya bile açtılar. Kaldı ki bu yurt Türkiye'nin en gözde yurtlarından biri. Haberlerde yılda bir kez çıkıyor çocukların tecavüze uğradığı, hortumla dövüldüğü yurtlar. Bu "Allah rızkını verir, olmadı yurt verir" romantizmi beni benden alıyor.Yetimhaneler o yüzden çocuk dolu değil mi?
Nasıl eminsiniz o çocuğun direkt evlatlık olarak alınacağından?
18 yaşına kadar alınmadı ve sonra sistem dışına çıkarıldı mesela, o zaman yazık olmayacak mı?
Evlatlık vermek tabii ki bir alternatiftir ama çocuk esirgeme kurumlarını da gül bahçesi göstermeyin lütfen. Bir haftasonu gidin bir esirgeme kurumu ziyaret edin, bakın bakalım evlatlık alınmayan, anne baba hasreti çeken o çocuklar ne derece mutlu.