Hamileyim ama..

Madem aldirmayacaksin ailenin karsisina cikip durumu aciklamaktan baska bir alternatifin yok, evlensen de evlenmesen de eninde sonunda ogrenecekler hamile kaldigini.
Ayrica boyle bir seyi soylemeden 1 haftadir nasil duruyorsun? Ben hayatta tutamazdim 1 saat gecmeden soylerdim sevgilime

çoğu yorumu okudum ama göremedim. @Yomna kaç haftalık bebeğin sen bir hafta önce öğrendim demişsin ama ne kadarlık şu an? ve emin misin? yani kan testinde falan mı çıktı? evde yapılan testlerinde tam kesinliği olmayabilir. çok sordum ama sen neyden şüphelenipte test yaptın(gecikme,ağrı, baş dönmesi vs)? ve yaptığının arkasında durup bebeğini korumaya çalışmanda harika. ama sana tavsiyem her şeyi ölç tart ona göre yap. doğdduğunda hak ettiği bir hayatı veremiceksen buda haksızlık olur yavrucağa

Gecen facebookta humans of newyork gibi bi sayfadaki paylasimlara denk geldim. Anneleri genclik hatasi yapip evlatlik vermis olanlar annelerine bu kararlari icin tesekkur ediyorlardi.
Benim yasamama ve boyle harika bir aileyle buyumeme neden oldugun icin ve aldirip zayiflik edecegine dogurup guclu oldugun icin tesekkurler biyolojik annem diyorlardi.
Evlatlik almis olanlar da bize bu hissi tattirdigin icin, bebegi aldirmayip dogurdugun icin tesekkur ederim yazmislardi.
Ulkemiz de zamanla asar bu aldirma oldurme durumlarini insallah.
Dogmadan olmektense evlatlik olarak buyumeyi yeglerim.
Komsumuz da evlatlik almisti, 2.5 ay boyunca anne sutu almis bebek. Yaz tatili gelip kiz ailesinin yanina donecegi zaman kurumun kapisina sarip sarmalayip birakmis.
Komsum hicbir zaman cocugun biyolojik annesini suclamadi. Cahillik etmis uzgun bir kiz oldugunu dusunup ona uzuldu sadece. Ve hep minnettar kaldi ona.

5 haftalık hamileymiş.

oooowww Allah yardımcınız olsun, Rabbim o bebeğin yüzü suyu hürmetine hayırlısıyla çözmenize yardım etsin.

ama her çocuk böyle şanslı olmayabiliyor. ve ya bu bebek o şansız sınıfına girerse? her gün ağlayıp senin yanında aç kalmayı tercih ederim ama bu hayatı istemezdim durumuna gelirse? fikrinize saygı duyuyorum tabi. ama bence her şeyi göze alıp doğurucam diyorsa sonuna kadar destek çıkmalı dışardaki ailelere güvenip kimse çocuk yapmıyor sonuçta

benim başıma gelse değil bir hafta bir saat dayanamazdım erkek arkdaşıma hemen söylerdim.Tek başına neden bunun stresini çekiyorsun ki hata varsa ortada ikinizden dolayı...bana sorarsan tabiki de çocuğu aldırma derim,o çocuk dünyaya geldiyse bir şekilde rıskıyla büyür.illaki zor zamanlar seni bekleyecektir ama üstesinden gelebilirsin...

Sevgiliniz bebeği istemez ve ayrılırsanız tek başınıza çocuğu nasıl doğurup büyüteceksiniz? Üstelik yaşınız çok genç ve öğrencisiniz.
O kadar kolay mı tek başına doğum yapıp çocuğa bakmak? Maması, alt bezi, bakıcısı vb...
Sevgiliniz kabul etsin yada etmesin illa ki ailenize durumu anlatmanız gerekiyor.
Muhafazakar bir aileye sahipmişsiniz ama bebeği doğurmayı göze aldıysanız anlatmalısınız, tek başınıza bu durumun altından kalkmanız pek mümkün değil.
Ailenizden bu kadar çekiniyorsanız keşke onların yaşayışlarına uygun bir yaşamı tercih etseydiniz en azından ekonomik özgürlüğünüzü kazanana kadar.

Tüm yorumları okuyamadım, ben bir şey yaptım hata olarak hala değerlendirmiyorum . Ama bunun bedelini o bebeğe ödetemem ben öleyim gerekirse sürüneyim ailem dövsün sövsün ama bunun cezası bebeğe kesilmemeli. Aldırsam öldürürüm yine bedel ödeyen o neden benim yüzümden. Evlatlık vermek aklımın ucundan geçmedi ki ha aldırmışım ha evlatlık vermişim yine yıllarca başka ellerde öz anne babasının yokluğunu neden istenmediğini veridliğini düşünüp psikoljik rahatsızlıklar yaşayacak buda benim için seçenek bile değil. Bunun bedelini o çocuk ödemeyecek. Birde ben nasıl veririm ki bebeğimi bir başkasına yapamam...

İyi de her şey ters giderse tek başına nasıl bakacaksın o bebeğe?
Tamam hata değil, hata olarak görmüyorsun ama azıcık mantıklı ol. 21 yaşında iş yok güç yokken nasıl bakacaksın? Çalışsan üç kuruş kazanacaksın çalıştığın sürede bebeğe kim bakacak? Okulun ne olacak?
Bu iyi niyet değil kusura bakma. O bebeğin yaşama hakkını elinden alamam derken onu sırf kendi bencilliğin yüzünden berbat bir hayata mahkum edeceksin.

Yetimhaneler o yüzden çocuk dolu değil mi?
Nasıl eminsiniz o çocuğun direkt evlatlık olarak alınacağından?

18 yaşına kadar alınmadı ve sonra sistem dışına çıkarıldı mesela, o zaman yazık olmayacak mı?

Evlatlık vermek tabii ki bir alternatiftir ama çocuk esirgeme kurumlarını da gül bahçesi göstermeyin lütfen. Bir haftasonu gidin bir esirgeme kurumu ziyaret edin, bakın bakalım evlatlık alınmayan, anne baba hasreti çeken o çocuklar ne derece mutlu.

Ben söylemedim ama anladılar bazen insanlar gerçekle yüzleşmek istemezler

Arkadasim tum haklari verilerek yuvaya birakilmis bir "bebek" anne babasiz kalmaz. Emin olun aylarca sirada bekleyenler var.
Malesef herkes yeni dogmus veya bir kac aylik bebek evlat edinmek istediginden buyukler kaliyor yuvada.
Evlat edinilmeme gibi bir ihtimal pek yok gunumuzde.
Ayrica benim yazdigim mesaj yurt disina istinaden, evlatligi kendi istedikleri ailelere verebiliyorlar. Devlet onayiyla.

Vallahi hatları yiyip sonra aileler muhafazakar anlamazlar lafını (uyduruyorsunuz) söylüyorsunuz... peki siz bu durumu anladınız mi? Anlamadiysaniz siz de muhafazakar mi olursunuz? Anladiysaniz e bir de aldirmayacaksaniz ki (hakikaten bir cinayet) evlenin hemen o zaman... vaktiniz geciyor birakin aileleri...

Bu arada tabii ki kendin bakma vs evlat edinme arasinda karsilastirma yapilamaz. Karsilastirma aldirma vs evlat edinme arasindadir.
En son sirada ise aldirma vs dogunca oldurme var ki.... Ulkemizde cok yaygin.

Lisedeyken Ankara'da bir yetiştirme yurduna gönüllü öğretmenlik yapmaya gidiyordum. O çocukların gözündeki açlığı ömrüm boyunca unutmayacağım. İlgiye, sevgiye, hastayken sarılacak bir anneye, çikolataya bile açtılar. Kaldı ki bu yurt Türkiye'nin en gözde yurtlarından biri. Haberlerde yılda bir kez çıkıyor çocukların tecavüze uğradığı, hortumla dövüldüğü yurtlar. Bu "Allah rızkını verir, olmadı yurt verir" romantizmi beni benden alıyor.

Neyse ki konu sahibi böyle bir şeye kalkışmayacağını söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…