sor bakalım kendı oyle yapabılır mıymıs?Aman ne guzel oneriler..dogur evlatlık ver..hakikaten o cocugun sucu ne?
Ölmeyi bayılmak sanıyorsunuz heralde siz..
Bu düşünceni okuyunca o kadar sevdim ki seni doğmamış veya doğmuş bebeklerini öldüren anneler var evet var modern dünya herkesin gözünü kör etmiş hastaysa aldıralım gayrımeşru aldıralım aldıramazsak rezil oluruz nasıl bakarız mantığı, kendi yaratmadığı bir canı söküp almak ne kdr doğru? Belki o bebek senin için bir imtihan belki de bir ödül bilmiyoruz. Minicik bedene kıyıp da ruhu temiz kalabilir mi insanın? Yaptığı hatada kazınır mı öylece bedeninden, ilk evlendiğim zamanlarda öğrenciydim korundum çocuk olursa aldırırım diye düşünmüştüm hala nasıl bir insanım ben diye düşünüyorum, bebek isterken çok tövbe ettim bu sözüm için ve şükrettim benim gibi bir cahile o dönemde bir bebek nasip etmediği için annelik sevgisi ruhumda yeşerince nasip ettiği için şükürler olsun. Siz evli değilsiniz başınıza gelebilecek herşeye rağmen o cana kıymayacaksınız Allah sizi affetsin her insan hata yapar inşallah evlenir mutlu olursunuz, evlendikten sonra zor da olsa ailenize açıklayın bence gerisine açıklama yapmak zorunda hissetmeyin insanlar zaten havadan nem kapıyor. Siz dosdoğru olsanız da eğriyi gören çok insan var o minnoşu çok seveceğinize iyi bir anne olacağınıza eminim. Hatanızı o bebeğe değil kendi sırtınıza yüklediğiniz için benim gözümde temiz bir insansınız. Allah yardımcınız olsun.ya aldırmak benim son seçeneğim bile değil çok korkunç bir şey kendimi asla affedemem öyle bir şey yaparsam. Ağzı dili yok henüz ama o da bir can...
sor bakalım kendı oyle yapabılır mıymıs?
Peki doğurup evlatlık vermek o çocuğa haksızlık değil mi?
Arkasında durması güzel bir şey ama öğrenci kendisi ailenin haberi yok nasıl bakacak o çocuğa yine bu imkansızlık çocuk için haksızlık değil mi?
Günahsız yavrunun evlatlık gittiği ailede huzurla büyüyeceğinden nasıl emin olabilirsiniz?
O evlatlık verilenlere bir sormak lazım kaçı kendi isteğiyle bu dünyaya gelmek istermiş.
Konu sahibinin durumu için söylemiyorum belki erkek arkadaşı sahip çıkacak ve evlenecekler.
Fakat sırf hamile kaldığı için bir bebeği imkansız şartlarda dünyaya getirmek ne kadar doğru?
Doğurduktan sonra vermek çok kolay sanki. Hem sosyal hizmetlere verilecek çocuk evlat edinileceği ne malum. Belki kurumda kalacak yıllarca, ailesiz evsiz barksız büyüyecek.İnsan biraz mantıklı dusunur..kurtaj olma o melegin sucu ne? Ama dogur evlatlık ver..sacma sapan seyleri cocuk yastakiler de okuyor yani.
Peki doğurup evlatlık vermek o çocuğa haksızlık değil mi?
Arkasında durması güzel bir şey ama öğrenci kendisi ailenin haberi yok nasıl bakacak o çocuğa yine bu imkansızlık çocuk için haksızlık değil mi?
Günahsız yavrunun evlatlık gittiği ailede huzurla büyüyeceğinden nasıl emin olabilirsiniz?
O evlatlık verilenlere bir sormak lazım kaçı kendi isteğiyle bu dünyaya gelmek istermiş.
Konu sahibinin durumu için söylemiyorum belki erkek arkadaşı sahip çıkacak ve evlenecekler.
Fakat sırf hamile kaldığı için bir bebeği imkansız şartlarda dünyaya getirmek ne kadar doğru?
yazık meleğe doğur, onun bunun yanında hayatına ve anneye lanet ederek yaşasın dimi?İnsan biraz mantıklı dusunur..kurtaj olma o melegin sucu ne? Ama dogur evlatlık ver..sacma sapan seyleri cocuk yastakiler de okuyor yani.
olmayan şeyii vaad etmek inan çok kolaydır.Benim öyle yapardim eger ki öyle bir duruma düssem. Evet...
Konu gelmiş çatmış evlatlığa
Sadece buraya bişey demek istiyorum
Evlatlık verilen çocukların aileleri, gerçek bi çok aileye bin basar
Çünkü onlar için bebek velinimet, onlar o çocuğun mucize olduğunun farkındalar
Ayrıca evlatlık verilmiş bir çok çocuk idrak edebilecek yaşa geldiğinde gerçek ailesiyle görüşüyor ve her ne hikmetse evlatlık verildiği aileyle kalmaya devam etmek istiyor
Çok uzağa gitmeye gerek yok burada var böyle topikler
Sayfalarca yazılmış
Biraz okumanızı tavsiye ederim
Canı alan da veren de Allah'tır yıllardır korunmayıp çocuğum olmuyor diye ağlayan veya korunup hamileyim diye ağlayan birçok insan var hepsi gerizekalı değil herhalde bu insanların, o mantıkla çocuğu olmayanlarda tam olarak nasıl çocuk yapacağını bilmiyor beceremiyor, hamile kalanlarda hapı ağızdan almak yerine burnuna sokuyor, tek akıllı olarak kendimizi görmek Yanlış, biz sadece birşeyler için çabalarız takdir Allah'ındır. Pko olması bile çocuktan ümidi kesmesi için bir sebepken bu çocuk mucizedir onun imtihanıdır. Bu da benim fikrim.İşte o yazdığınız unutmak, tam saatinde içmemek korunmamanın ta kendisi oluyor arkadaşım. O zaman "korundum" denmeyecek, "ihmal ettim de oldu" denecek. Biri de desin ki "yahu hapımı her gün, saatini bile aksatmadan aldım, tüm kullanma talimatına uydum ama olmadı, hamile kaldım". O zaman alnından öpeceğim. Ama sizin yazdığınız gibi ihmal edenler de kendini korunmuş sayıp, gayet olası bir olaya mucize gözüyle bakıyorlar, ve hatta bazı korunma yöntemlerini zan altında bırakıyorlar. Benim bahsettiğim bu.
Aynen evlatlik edinmek icin ... Kac aile kac takla atiyor ve yetkililer tarafindan hep kontrol ediliyorlar. Evlatlik alanlar gercekten cocugu olmayan ama cocuk isteyen insanlar ...
Öyle pazarda meyve almaya benzemez evlatlik edinmek bin testten ve kontrolden geciriyorösr degil mi? Ben mi yanlis bilgilendirdim ...
Evlat edinmek çok harika bir şeydir eminim.Konu gelmiş çatmış evlatlığa
Sadece buraya bişey demek istiyorum
Evlatlık verilen çocukların aileleri, gerçek bi çok aileye bin basar
Çünkü onlar için bebek velinimet, onlar o çocuğun mucize olduğunun farkındalar
Ayrıca evlatlık verilmiş bir çok çocuk idrak edebilecek yaşa geldiğinde gerçek ailesiyle görüşüyor ve her ne hikmetse evlatlık verildiği aileyle kalmaya devam etmek istiyor
Çok uzağa gitmeye gerek yok burada var böyle topikler
Sayfalarca yazılmış
Biraz okumanızı tavsiye ederim
Hayır doğru söyledikleriniz
Göz ucuyla okudum bütün yorumlara hakim değilim de ''şimdi evlatlık vereceksiniz yazık değil mi...'' diyenler olmuş ona istinaden söyledim.
Canı alan da veren de Allah'tır yıllardır korunmayıp çocuğum olmuyor diye ağlayan veya korunup hamileyim diye ağlayan birçok insan var hepsi gerizekalı değil herhalde bu insanların, o mantıkla çocuğu olmayanlarda tam olarak nasıl çocuk yapacağını bilmiyor beceremiyor, hamile kalanlarda hapı ağızdan almak yerine burnuna sokuyor, tek akıllı olarak kendimizi görmek Yanlış, biz sadece birşeyler için çabalarız takdir Allah'ındır. Pko olması bile çocuktan ümidi kesmesi için bir sebepken bu çocuk mucizedir onun imtihanıdır. Bu da benim fikrim.