How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

hamilemiyim acaba :)

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
emziren kadinlarda adet gecikmesi olabiliyor
dogum yapali tam 11 ay oldu ve adet gormedim
biraz fazla degilmi?
jinekologa gitmedim
test yaptirmadim ve hamile olmaktan supheleniyorum

suphelenmekle beraber tatli tatli (neyime guveniyorsam)
dort bes aylik oldugumu dusunuyorum
en onemli nedeni ise
hamile bir kadinin bebeginin ilk tekmelerini hissedercesine
karnim icinden tekmeleniyor (alt bolgesine dogru) bir seyler kipirdiyor
karin gurultusu falan degil resmen hissediyorum

ayrica hamileyken geceleri kramp girerdi bacagima
ve kollarim uyusurdu
tekrar olmaya basladi

siz ne diyorsunuz mumkunmu?

İlk 1 yıl adet olmamak normal ama yine de doktora gitmelisin.

O hissetklerin de eminim bebek degildir :)

Dogumdan sonraki ilk yıl olur bazen böyle şeyler :)

aynı şeyi ara ara ben de yaşıyorum da benimki psikolojik sanırım. ben de çok problemli bir gebelik geçirmemişim gibi gebeliği özlüyorum :) ha ben 3. aydan beri regl oluyorum, hamilelik öncesi senede 2-3 kez olurdum, o düzene girdi. şimdi yazarken bile tekmeledi :27: rahmin kendini toplaması olabilir mi acaba, bir yıl sürermiş sezaryenin içerden iyileşmesi. aslında hiç fena olmazdı, kızıma hamileliğim o kadar kötü bir süreçti ki böyle hamile olsam da gazete okuduklarım gibi şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gitsem :27:

İlk 1 yıl adet olmamak normal ama yine de doktora gitmelisin.

O hissetklerin de eminim bebek degildir :)

Dogumdan sonraki ilk yıl olur bazen böyle şeyler :)

aynı şeyi ara ara ben de yaşıyorum da benimki psikolojik sanırım. ben de çok problemli bir gebelik geçirmemişim gibi gebeliği özlüyorum :) ha ben 3. aydan beri regl oluyorum, hamilelik öncesi senede 2-3 kez olurdum, o düzene girdi. şimdi yazarken bile tekmeledi :27: rahmin kendini toplaması olabilir mi acaba, bir yıl sürermiş sezaryenin içerden iyileşmesi. aslında hiç fena olmazdı, kızıma hamileliğim o kadar kötü bir süreçti ki böyle hamile olsam da gazete okuduklarım gibi şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gitsem :27:

hadi ya oylemi diyorsunuz :26:
aslinda ne uzulurum ne sevinirim hamile degilsem
ama tatli bir duygu
beni yoran bir kizim olmasina ragmen
bazen dusunuyorum birde bakiyormusum hamileyim
ustelik 5 aylik (hep bes aylik oldugumu dusunuyorum)
tekrar bir telas kosturmaca basliyor
ailem esim sok yasiyor
duzenimiz alt ust oluyor
sanirim aksiyon ariyorum hayatimda :emir_bebek:
esimede anlattim
biraz korku dolu bakislarla bakti bana
"hadi ya olabilirmi? yok olamaz.. olamaz demi? yarin doktora git
olurmu olur yok ama olmaz. zamanida degildiki hay Allah miden bulaniyormuki
baktir sen yarin baktir" aynen pespese bunlari soyledi
dogumum zor gecti sezaryan degildi iki hafta gec gelmisti
ve siskinliklerim halsizliklerim annemin yasam savasi vermesi o aralar
doguma iki gun kala annemden sonra babamin acil hastahaneye yatisi
hatirlamak istemedigim anlardi
olsada fena olmazdi ama
ilginc bir ruh halim var bu siralar
ruyamdada gordum surpriz dogum sancilari cekiyordum

ruh halimiz aynı, neredeyse aynı dönemde doğum yapmışız. sakince bu hissin gitmesini bekleyelim :) yine de doktora git, ilk yıl regl olmamak normal ama kontrol ettir bir kendini. o doğum sancılı rüyalar da bilinç altı, takılma onlara.

ben korunmuyorum esim korunuyor
adet olamamakta sikinti yaratiyor sanki bunyeme

adet olamamk tabıkı cok kotuu

sinirli olursun

hakkında hayırlısı olsun dıyorum ama

5 aylık dıyorsun :1:

kız ne kalmışş doğumaa:52::52::52:

işin espirisi bir yanada ben hamıle oldugunu snamıyorum

o tekmeler nedense bendede var özellıkle gecen hafta yogunlukla yasadım sankı bölee böbreklerımın oralarda bır kıpırtı varmıs gıbı oluyorr bellı bir kıpraşma hissedıyorsunn

valla bende cok korkmustum hamılemıyım dıyee yasadıgım sorunlardan sonraa

ama adet gorunce rahatladım
ustelık spiral var yanı olamaz dıye tesellı ettım kendımı
( bu şekilde kalanlarda varmışş valla tırsıyorum yaa)
aslında zamanıda gelmıs yaa sankı bunyen hamılelik isityor tekrar anne olmak istiyor:40:

hadı hayırlısı yarın gıtcekmısın test yaptırmaya ..valla bend eçatlarım meraktan burda yaa :27::27::27::27:

adet olamamk tabıkı cok kotuu

sinirli olursun

hakkında hayırlısı olsun dıyorum ama

5 aylık dıyorsun :1:

kız ne kalmışş doğumaa:52::52::52:

işin espirisi bir yanada ben hamıle oldugunu snamıyorum

o tekmeler nedense bendede var özellıkle gecen hafta yogunlukla yasadım sankı bölee böbreklerımın oralarda bır kıpırtı varmıs gıbı oluyorr bellı bir kıpraşma hissedıyorsunn

valla bende cok korkmustum hamılemıyım dıyee yasadıgım sorunlardan sonraa

ama adet gorunce rahatladım
ustelık spiral var yanı olamaz dıye tesellı ettım kendımı
( bu şekilde kalanlarda varmışş valla tırsıyorum yaa)
aslında zamanıda gelmıs yaa sankı bunyen hamılelik isityor tekrar anne olmak istiyor:40:

hadı hayırlısı yarın gıtcekmısın test yaptırmaya ..valla bend eçatlarım meraktan burda yaa :27::27::27::27:

biolojik saatim bu kadar cabuk ötermi yaa
karnimin alt bolgesinde aynen hamilelik donemindekilere benziyor kiprasmalar falan
birde diyorum ya hamilelikte kollarim uyusur ayaklarima kramp girerdi
bir kac gundur yine oluyor rahatsiz edici
bilmiyorum gercekten yarin test yaparim
jinekologtan randevu almam sart zaten

durumlar musait degil fazla ikincisini dusunmek icin
ama ustesinden geliriz diyorum
ikincisinden sonrada dusunmem artik
yok bacim benim bunyem gercekten istiyor
oyle cok beceriklide degilim cevremde yardimci olacak destek verecek kitlede yok
Allah isteyenlere versin istemeyenlerede vermesin
benimde bu ruh halimi duzeltsin ne istedigimi bilmiyor durumdayim

biolojik saatim bu kadar cabuk ötermi yaa
karnimin alt bolgesinde aynen hamilelik donemindekilere benziyor kiprasmalar falan
birde diyorum ya hamilelikte kollarim uyusur ayaklarima kramp girerdi
bir kac gundur yine oluyor rahatsiz edici
bilmiyorum gercekten yarin test yaparim
jinekologtan randevu almam sart zaten

durumlar musait degil fazla ikincisini dusunmek icin
ama ustesinden geliriz diyorum
ikincisinden sonrada dusunmem artik
yok bacim benim bunyem gercekten istiyor
oyle cok beceriklide degilim cevremde yardimci olacak destek verecek kitlede yok
Allah isteyenlere versin istemeyenlerede vermesin
benimde bu ruh halimi duzeltsin ne istedigimi bilmiyor durumdayim

ALLAHtan hayırlsı olsu inşallah canım benım ..

rabbım gönlune göre versın

test yaptırınca banada haber ver olurmu bazne ben okudugum konuları unutabılıyorum olurda konunu okuyamazsam özelden haber et çatlarım yoğsamana :27::27:

yanlış anlama ama neden test yapmıyorsun?
kızkardeşimle aramda 13 ay var.. annem emzirmeye güvenmiş...zamanla karnı şişmeye başlayınca kadın doğum doktoruna gidiyorlar ve doktor hamile bir bayan ve anneme bendeki bebek ama sendeki göbek deyip göndermiş (1977 yılı) ... ebe bakmış yok kızım hamile değilsin göbeğin düşmüş sadece demiş... ilaçlar, karına su dolu güğümler ama anamın karnı inmiyor daha da şişiyormuş en sonunda annem dahiliye doktoruna gidiyor , doktor annemi görünce babama bağırıyor, siz mağarada mı, dağda mı yaşıyorsunuz, bir kaç gün sonra bebek 5 aylık olacak diye... babam bir hışımla anneme iğneleri veren kadın doğum doktoruna çıkıyor, ortalık karışıyor ... kardeşim hiç kıpırdamadan durduğu için annem hiç anlayamamış bile :) bu arada kardeşim anne karnında nasılsa doğduktan sonra hatta şimdi de çok sakin :)) sakat mı doğacak korkusuyla geçen dört ay, artı ben yani huysuz vir bebeke ...annem çok çekmiş :( şimdi iyi ki doğmuş dediğim canım kardeşim :)))
gecikme sen de en kısa zamanda tahlilini yaptır canım ...

Aynı hisler bende de oluyor. Her ay adet görmeme rağmen ben şuanda 4 aylık hamile olduğumu düşünüyorum ama değilim. Sadece hissediyorum :26: Bana da bazen öyle oluyor tekmeymiş gibi his falan ama değil cnm o biraz da öyle hissetmek için yaşadığımız bir duygu. Seninle aynı şeyleri yaşıyoruz. En iyisi bir test al ben nerdeyse her hafta yapıyorum:16:

emziren kadinlarda adet gecikmesi olabiliyor
dogum yapali tam 11 ay oldu ve adet gormedim
biraz fazla degilmi?
jinekologa gitmedim
test yaptirmadim ve hamile olmaktan supheleniyorum

suphelenmekle beraber tatli tatli (neyime guveniyorsam)
dort bes aylik oldugumu dusunuyorum
en onemli nedeni ise
hamile bir kadinin bebeginin ilk tekmelerini hissedercesine
karnim icinden tekmeleniyor (alt bolgesine dogru) bir seyler kipirdiyor
karin gurultusu falan degil resmen hissediyorum

ayrica hamileyken geceleri kramp girerdi bacagima
ve kollarim uyusurdu
tekrar olmaya basladi

siz ne diyorsunuz mumkunmu?
halk dilinde bi batıl inanç var emziren kadınları süt korur hamile bırrakmaz die ....... eğer bunun üzerine korunmadan birlikte oldu iseniz müjde bebeiş yolda demektir ......bence eczaneden gidin bi test alıp hemen yapın ona görede hamişseniz dikkatli olursunuz :)
ilk bebişimin doğumundan 5 aycık sonra hamile kalan ben 2 bebişimide büyüttüm 1,5 yaşına geldi ... çok güzel muhteşem bi diyologları oluyor annede zaten o kadar fazla yorulmuyor ... zaten birisi için hazırladığımız mama yada corba diğerinn karnınıda doyuruyor şimdi ilk oğlumdan sonra cadımı cadı kendine toz kondurmayan asla kendine kızılmasına müsade etmeyen eğer olur da kazayla yapma dur kızarım falan dersen saatlerce iç çeke çeke ağlayan biricik kara kızım iyiki seni doğurmuşum diyorum ... darısı bütün özlemle bekleyenlerin başına ...

Ne kadar romantik, ne kadar duygusal insanın içini ısıtıyor. Peki ya doğru ise ? Siz böyle tatlı tatlı hayaller kurarken bebeğinizin bir sürü test zamanı kaçmışsa ? Herşey çok duygusal ama varsa şüphe ilk iş doktora gidin.

kardesmle aramda 11 ay var annem süt korur düşüncesiyle yapmış fakat bır bakmıs ben 2 aylıkken kardesım olmus bende emmemısım vay be sımdı kardesım askerde :43: agustosun basında gelıcek allahım tüm kardeslerımı koru yarabbim

Bu sorunun cevabını burda aramasanız iyi edersiniz.
Değişiyor çünkü.
Ben mesela ilk bebeğimi emzirirken hamile kalmışım. Farketmedim bile.
İkinci bebeğimi de emzirdim. Ve 15 ay adet olmadım.
Süt korumayabiliyor.
En iyisi doktora gidene kadar test yaptırıp sorunuzun cevabını almak.

Back