hamilellikte egzersiz nasıl olmalı?

Vdshs

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
222
3
merhaba kızlar
hamilelik sürecinde egzersiz yapılmalı mı ya da ne zaman başlanmalı ne kadar devam edilmeli?gibi sorular üzerinde fikir alışverişinde bulunalım
ben düzenli olarak tempolu bir şekilde koşuyorum hafta içi 45 dk haftasonları 1 saat koşu bandında yürüyüş+koşu şeklinde tamamlıyorum
bundan sonrasında belkı hamıle olabılırım bu ayda, hafıf tempolu yürüyüşe geçtim 2-3 gündür, gerçi doktor söyleyecektir yap veya yapma diye daha gitmediğim için, 2 hafta sonra gıderim,zaten vücut alışkın olduğu için kendimi zorlamıyorum bundan sonra günlük 5 km yürüyüşümü yapmaya devam ederim diye düşünüyorum inşallah bi sıkıntım olmazsa da sonuna kadar da devam ederim
en güzel egzesiz yürüyüş olduğunu söylüyor uzmanlar hem ödemin oluşmaması hemde kişinin kendisini daha iyi hissetmesi adına
pilates de faydalıdır ama karın hareketleri zorlayabilir bence, zaten bulunduğum yerde öyle bir imkanım yok dolayısıyla yürüyüşe devam
sizler peki?

benim doktorum yürüyüş yüzme ve hamile pilatesi ve yogasına izin verdi.yürüyüş de yürüyüş bandında yarım saat 4-5 hızda yani yaklaışık 1,5-2 km falan heralde.ben 1 saat yürüyeyim dedim hayır dedi.günde yarım saat.belki yürüyüş bandı olduğu için bilmiyorum.yani öyle 5 km falan unut bence hele koşmak :)))) ben 3.aydan sonra başlamıştım.her gün yarım saat yürüsen yeter dedi.yüzme için de temizliğinden emin olduğun bi havuza git dedi.ben gitmiyorum gerçi.evde yürüyüş bandında her gün yürümeye çalışıyorum kendimi yormadan.hamile kalmadan önce hep şunu yapıcam şunları yiycem falan derdim ama bazen hiçbişeye halin kalmıyo.sağlıklı hamilelik dilerim sana da.

teşekkür ederim canım yok bende koşmayı bıraktım aslında yürüyüş bandında da 45 dkdan sonrası iyi olmuyormus duymustum şimdi havalar soğuk,ısınınca dışarıda yürümek daha güzel olur ama şimdilik bu şekilde idare edicez ben de 6,5 hızında yürüyorum 6-6,5 arası iyi gibi şimdilik bakalım zaman ne gösterir bilemıyorum

X