• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikten sonra karın sarkması, ödem ve çatlak!!!

Hallexien

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2023
2
0
1
34
Kızlar merhabalar,
5 ay önce sezaryen doğum yaptım. Maalesef hamileliğim son haftalarında kullanmak zorunda kaldığım kortizon ilaçları beni benden aldı. Bir türlü vücut ödemini atamıyorum, sanki 6 aylık hamile gibiyim hala karnım bir türlü inmiyor ve çatlaklarım da çok fazla oldu. G5 ve lenf dranaj düşünüyorum bacaklardaki ödem için, göbek kısmına yapamıyorlar en az iki sene geçmesi lazım dedi görüştüğüm yer. Bir de aranızda ameliyatsız karın gerdirme işlemi yaptıran var mıdır??

Kızlar merhabalar,
5 ay önce sezaryen doğum yaptım. Maalesef hamileliğim son haftalarında kullanmak zorunda kaldığım kortizon ilaçları beni benden aldı. Bir türlü vücut ödemini atamıyorum, sanki 6 aylık hamile gibiyim hala karnım bir türlü inmiyor ve çatlaklarım da çok fazla oldu. G5 ve lenf dranaj düşünüyorum bacaklardaki ödem için, göbek kısmına yapamıyorlar en az iki sene geçmesi lazım dedi görüştüğüm yer. Bir de aranızda ameliyatsız karın gerdirme işlemi yaptıran var mıdır??
Çok erken 1 seneye vücut ancak toparlanıyor bu süreçte yemenize içmenize dikkat eder ve yürürseniz vücut kendini topluyor .Anne olmuşsunuz ne güzel bırakın zamanla eski halinize dönüyorsunuz zaten

Arkadaşın da dediği gibi vücut bir senede anca kendini toparlıyor. Biraz vücudunuza zaman tanıyın. Bu süredede hamur işi, şeker vs gibi şeyleri kesin. Farkı göreceksiniz. Yavaş yavaş yürüyüşlere başlayıp daha sonra hiit ve cardio çalışın. Retinol içerikli kremlerin çatlaklara iyi geldiğini duydum. Düzenli spor ve sağlıklı beslenmeye rağmen eğer kg vermemiş ve vücudunuz hala aynı durumdaysa öyle düşünün isterseniz bu işlemleri.

Teşekkürler yorumlarınız için, çevremde hep yok çok kilo almışsın, senin hala göbeğin gitmedi mi, o göbek neden öyle kaldı diyenler olunca normal değil herhalde böyle diye düşünmeye başlamıştım. Teşekkürler kızlar içim rahatladı 🙏

Kızlar merhabalar,
Bende nerdeyse 6 ay once dogum yaptim normal dogum sislikler bazen sure aliyo inemek icin biraz sabirli olun bende cok sismistim El ayak,ve ahalada ayaklarim sisliginden galiba basarken zorlaniyorum.
Ama dogumdan sonra nerdeyse 10 kilo gitti bile kendiliginden simdi bebegim memeden kesildi diyetisyen esliginde kalan 5 kilomuda vermeyi dusunuyorum.
Ama karin catlagi vs seyler icin napiliyo bilmiyorum benim pek catlagim olmadi bir kac yerde oldu hamileyken hakiki badem yagi kullandim onun cok etkisi olmustu.
Az daha sabredersiniz eyer anca vucudunuz kendine gelecek ve gercektende 1 yil suruyo anca kendinizi toparlamaniz.
Mesela emzirirken ben dogum sancisi halinde sancim olurdu onu bile normal demislerdi gecer zamanla oda gecmisti.
Herseyi zamana birakin, ve cok agir olmazsizin yemeklerinize dikkat edin tamamende kesmeyin yemeyi çünkü sutunuz acisindan iyi olmaz 🤗

Back