Hamilelikte uçak yolculuğu ve alaturka tuvalet

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
22 Haziran 2016
12.668
57.648
Merhaba arkadaslar,
Öncelikle Hayırlı ramazanlar diliyorum..

22 haftalik hamileyim,esim gorevde oldugu icin tek basima doğuda yasiyorum.ailemin buraya gelme sansi ne yazikki suan icin yok.Allah kismet ederse 25 inci yada 28 inci haftamda memleketime gidip dogumumu da orda yapmak istiyorum.yanliz aynı gün icinde 2 defa aktarmali olarak ucak yolculuğu yapmam gerekecek.doktorumdan rapor alacağım.sadece biraz tedirginim.hamilelikte ucak yolculuğu yapan arkadaslar tecrubesini paylasirsa sevinirim.ne gibi riskleri olabilir ogrenmek istiyorum..

Ikinci soruma gelince de,annemin evinde alaturka tuvalet var.ben kendi evimde klozet kullanıyorum.ilerleyen haftalarda alaturka tuvalet kullanmam sakıncalı olur mu?rahat mi degil mi cok zorlanirmiyim bilmiyorum.erken doğumu tetikler mi?deneyimli annelerden tavsiye bekliyorum.simdiden teşekkürler

Merhaba,
Hayırlı ramazanlar...

Uçak yolculuğuyla alakalı doktor raporu önemli dediğiniz gibi...

Bende 25 haftalıkken taşınmak durumunda kalmıştım...

Alaturka tuvalet kullandım o haftadan itibaren,
ve hiç zorlanmadım...
Bebek içinde bir sıkıntı olmadı,normal seyreden bir gebelikti zaten...

Hayırlı doğumlar diliyorum:))

Merhaba,
Hayırlı ramazanlar...

Uçak yolculuğuyla alakalı doktor raporu önemli dediğiniz gibi...

Bende 25 haftalıkken taşınmak durumunda kalmıştım...

Alaturka tuvalet kullandım o haftadan itibaren,
ve hiç zorlanmadım...
Bebek içinde bir sıkıntı olmadı,normal seyreden bir gebelikti zaten...

Hayırlı doğumlar diliyorum:))
Cok teşekkürler sagolun:) acikcasi tuvalet yüzünden ne zamandir erteliyordum bu yolculuğu.böyle tecrübeler fikirler aldikca rahatliyorum.tekrar tesekkure ederim

Cok teşekkürler sagolun:) acikcasi tuvalet yüzünden ne zamandir erteliyordum bu yolculuğu.böyle tecrübeler fikirler aldikca rahatliyorum.tekrar tesekkure ederim
Tuvalet sıkıntı olur diyorsan plastik sandalyenin orta kısmını kestirip kullanabilirsin en pratiği bu. Uçak konusuna gelirsek doktor raporu olduğu sürece sıkıntı yok içini ferah tutabilirsin.

Doktor raporuna 28. hafta bitene kadar resmi olarak ihtiyacınız yok. Tabii ki muayene olup bir engel olup olmadığını öğrenirsiniz. Ben gebeliğimin başından beri 7-8 kere uçağa bindim. Haftaya inşallah son kez bineceğim 27. haftam oluyor. Doktorum 34. haftaya kadar binmemde bir sakınca olmadığını söyledi. En net bilgiyi doktorunuz verir yani :) Uçuşunuz 2 saatten fazla sürmeyecekse (en fazla 2 saatte bir ayağa kalkıp dolaşmanız gerekiyor) siz de gerilmeyin bir sıkıntı olmaz inşallah.

Ben hamileyken Amerika’dan İstanbul’a yaklaşık 12 saat
İstanbuldan Ankara’ya
Ankaradan tekrar İstanbul’a ve ordan Trabzon’a
Sonra tüm yolu bir de geri Amerika’ya olacak şekilde uçmuştum.
Çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı ama hep doktora kontrol olarak ve izin alarak yaptım yolculukları.
Doktor izin verirse bi sıkıntı olmaz bence.

Doktor raporuna 28. hafta bitene kadar resmi olarak ihtiyacınız yok. Tabii ki muayene olup bir engel olup olmadığını öğrenirsiniz. Ben gebeliğimin başından beri 7-8 kere uçağa bindim. Haftaya inşallah son kez bineceğim 27. haftam oluyor. Doktorum 34. haftaya kadar binmemde bir sakınca olmadığını söyledi. En net bilgiyi doktorunuz verir yani :) Uçuşunuz 2 saatten fazla sürmeyecekse (en fazla 2 saatte bir ayağa kalkıp dolaşmanız gerekiyor) siz de gerilmeyin bir sıkıntı olmaz inşallah.
Tesekkur ederim insallah.beni tedirgin eden aynı gün icerisinde 2 defa uçağa binecek olmam.birde ucak icinde tuvalet ihtiyacimi nasil karsilayacagimi düşünüyorum.hic girmedim ucakta tuvalete daha once.klozet varmis sanirim.milyonlarca kişinin kullanmis oldugu bir tuvalete oturmam zor.siz tuvalet gereksiniminizi nasil hallettiniz acaba?kullanabilmis miydiniz?

Ben hamileyken Amerika’dan İstanbul’a yaklaşık 12 saat
İstanbuldan Ankara’ya
Ankaradan tekrar İstanbul’a ve ordan Trabzon’a
Sonra tüm yolu bir de geri Amerika’ya olacak şekilde uçmuştum.
Çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı ama hep doktora kontrol olarak ve izin alarak yaptım yolculukları.
Doktor izin verirse bi sıkıntı olmaz bence.
Peki uçakta yürüyüş yapmis miydiniz? Birde daha once ucakta tuvalete hoc girmedim.hijyenik midir kullanabilir miyim?klozet olmasi tedirgin ediyor acikcasi.neticede binlerce kişi kullaniyor

2 hafta önce aktarmalı uçuşlar gerçekleştirdim yurtdışına git gel olarak, daha hamileliğimin erken dönemleri ama doktora sordum bir sıkıntı olmaz dedi. Uçağa binmeden tuvalete giderseniz kısa mesafe uçuş ise sorun olmaz, ki ben 2 saate bir tuvalete giden biriyim. Sadece kemer biraz rahatsız etti, hırkamı karnıma koyup taktım daha rahat oldu. Alaturka tuvalet iş yerimde var kullanmak mecburiyetindeyim. Çok uzun süre kalmadığınız sürece rahat olduğunu düşünüyorum, hem de kas ve kemikler için faydalı bence alaturka tuvalete oturmak. Bir nevş spor oluyor gibi düşünüyorum. Doktorunuza sorun uçak konusunu bir sıkıntı olmayacaktır inşallah.

2 hafta önce aktarmalı uçuşlar gerçekleştirdim yurtdışına git gel olarak, daha hamileliğimin erken dönemleri ama doktora sordum bir sıkıntı olmaz dedi. Uçağa binmeden tuvalete giderseniz kısa mesafe uçuş ise sorun olmaz, ki ben 2 saate bir tuvalete giden biriyim. Sadece kemer biraz rahatsız etti, hırkamı karnıma koyup taktım daha rahat oldu. Alaturka tuvalet iş yerimde var kullanmak mecburiyetindeyim. Çok uzun süre kalmadığınız sürece rahat olduğunu düşünüyorum, hem de kas ve kemikler için faydalı bence alaturka tuvalete oturmak. Bir nevş spor oluyor gibi düşünüyorum. Doktorunuza sorun uçak konusunu bir sıkıntı olmayacaktır inşallah.
Cok tesekkur ederim cok sagolun,sorunsuz bir hamilelik gecirmeniz dilegiyle❤❤

16-17 hafta arasında yurtdışı yolculuğu yaptım. Uçuştu bir sıkıntı yoktu, eşim yanımdaydı belki o yüzden rahattım.

Rapor almayacaktim ben ilk önce gerekli değil diye ama şans eseri ucmadan önceki gün gittiğim nöbetçi doktor verdi raporu kendi doktorumdan izin almıştım sözel olarak. Rapor sayesinde x-ray cihazlarindan geçmedim elle arama oldu. Bunun içinde alabilirsiniz raporu.

Alaturka tuvalet konusunda bilgim yok ama zorlanabilirsiniz diye düşünüyorum.

16-17 hafta arasında yurtdışı yolculuğu yaptım. Uçuştu bir sıkıntı yoktu, eşim yanımdaydı belki o yüzden rahattım.

Rapor almayacaktim ben ilk önce gerekli değil diye ama şans eseri ucmadan önceki gün gittiğim nöbetçi doktor verdi raporu kendi doktorumdan izin almıştım sözel olarak. Rapor sayesinde x-ray cihazlarindan geçmedim elle arama oldu. Bunun içinde alabilirsiniz raporu.

Alaturka tuvalet konusunda bilgim yok ama zorlanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Tesekkur ederim.ne yazıkki yalnız yolculuk yapmam gerekecek.biraz tedirginim acikcasi.insallah sıkıntısız bir sekilde atlatabilirim.doktorum gitmek istedigin zaman gel rapor vereyim dedi.x ray dan bende gecmek istemem.her ne kadar zarari yok denilse de..kac saat sürdü peki yolculugunuz? Yürüyüş yaptniz mi ucakta.tuvalet ihtiyacinizi karsilayabildiniz mi?

Tesekkur ederim.ne yazıkki yalnız yolculuk yapmam gerekecek.biraz tedirginim acikcasi.insallah sıkıntısız bir sekilde atlatabilirim.doktorum gitmek istedigin zaman gel rapor vereyim dedi.x ray dan bende gecmek istemem.her ne kadar zarari yok denilse de..kac saat sürdü peki yolculugunuz? Yürüyüş yaptniz mi ucakta.tuvalet ihtiyacinizi karsilayabildiniz mi?
Gidiş 2 dönüş 2.30 saatti. Hırkamı bel kısmına koydum destek versin diye kemeri de karnımın altından bağladım sorun olmadı. Uçakta hiç kalkmadım tuvalet ihtiyacım olmadı binmeden ve hemen inince havaalanında gittim. Biraz uyumaya çalıştım o da iyi geldi vakit geçmesi açısından.

Şimdiden iyi uçuşlar stres yapmazsanız rahat atlatabilirsiniz.

Gidiş 2 dönüş 2.30 saatti. Hırkamı bel kısmına koydum destek versin diye kemeri de karnımın altından bağladım sorun olmadı. Uçakta hiç kalkmadım tuvalet ihtiyacım olmadı binmeden ve hemen inince havaalanında gittim. Biraz uyumaya çalıştım o da iyi geldi vakit geçmesi açısından.

Şimdiden iyi uçuşlar stres yapmazsanız rahat atlatabilirsiniz.
Cok tesekkur ederim sagolun eksik olmayin ❤❤

Gökte ararken yerde buldum gibi bisey oldu bu canim :)) benimde merak ettiğim birsey vardı.cevaplarsan cok sevinirim.adrenalin icermeyen lokal anestezi ile normal lokal anestezinin arasindaki fark nedir?
Adı üstünde adrenalin içeren ve içermeyen diye söylemişsin... Adrenalin damarlarda daralmaya neden oluyor kanamayı durduruyor yada azaltıyor bunlar yaparken de hastada nabız yükselmesi ve yüksek tansiyon gelişebiliyor. Damardan yapılması sakıncalıdır... Adrenalin içermeyenler de anestezik etki gösteriyor lakin damarlarda daralma ve kanama durdurucu etkisi olmayabiliyor. Basit anlattım öte ki türlü epey içeriğe girmem lazım farmakolojik terimler biraz sinir bozucu

X