• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte tsh yüksekliği

Yn642

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
16
5
6
Merhaba ben hamileliğimin 9. Haftasında doktorumun istediği testlerde tsh değerim 4,22 çıktı 25 mg lık ilacın yarısını içmemi söyledi 9+5 te ilaca başladım sizce bebeğe bi zararı olur mu ilaca başlamaya geç kalmış olabilirmiyim

Canim ben o haplardan gunde 2tane kullaniyordum. Kullanmazsan bebekte zeka geriligi oluyormus hic aksatma sakin. Hamileligim boyunca hergun 2tane kullaniyordum. Hic unutmadan ceplerimde bile vardi. Birsey olmuyor bebege gec kalmamissin bebektenyeni ztn icini ferah tut

Canim ben o haplardan gunde 2tane kullaniyordum. Kullanmazsan bebekte zeka geriligi oluyormus hic aksatma sakin. Hamileligim boyunca hergun 2tane kullaniyordum. Hic unutmadan ceplerimde bile vardi. Birsey olmuyor bebege gec kalmamissin bebektenyeni ztn icini ferah tut
İlacın dozu bana az geldi ama doktor 4,22 olduğu için o kadar verdiğini söyledi senin değerin kaçtı ki günde 2 kere kullandın

Hiç bisey olmaz tatlim aksine kullanmazsan bebiste Allah korusun zeka geriligi buyumume sorunu cücelik vs gibi sorunlarla karsilasirsin dr ne dediyse yap ve düzenli olarak kullan bu arada karninda bebis büyüdükçe bebisin de troide olan ihtiyacı artacak ve doz muhtemelen ileriki haftalarda artacak korkma tatlim dua et k8 erken farkedildi

Troid ilacını hamilel8k boyunca ben de kullanmıştım yani için rahat olsun kuzum

Bende 25 mg dan 1.5 tane iciyorum.bu ay yeniden testi tekrarlat dozunu ayarlar doktorun

Asıl içmezsen sıkıntı olur. Ben 100mg lık ilaç kullanıyorum. Hamileliğim boyunca kullandım. Hipotiroid hastasıyım zaten.

Merhaba ben hamileliğimin 9. Haftasında doktorumun istediği testlerde tsh değerim 4,22 çıktı 25 mg lık ilacın yarısını içmemi söyledi 9+5 te ilaca başladım sizce bebeğe bi zararı olur mu ilaca başlamaya geç kalmış olabilirmiyim

Bana aynısını reaktif hipoglisemi nedeniyle verdiler, 20. Haftadan sonra mı ne başladım, doğuma kadar kullandım. Doğumdan sonra oğlumun değerlerine baktılar, sınıra yakın ama normal çıktı, 4.ay kontrolünde tekrar baktılar, normal çıktı. Ben de pıhtı bozukluğu olduğu için damarlarına ultrasonda baktılar, o da normal çıktı.

Yani sıkma canını, ilacını düzenli kullan, moralini yüksek tut. Allah'ın izniyle bir şeyi yoktur. :)

İçmezsen sıkıntı çıkar hem bebekte hem de sende.Sabah aç karnına mutlaka iç.Ben seninle aynı degerdeyken 50 mg kullanıyorum hem de bir tane günde.

Kızlar merhaba ben 5 haftalık hamileyim kan tahlili verdiğim de TSH değerim 5.50 çıktı doktorum düşük ihtimali var endokrinoloji ye git baktır dedi ama 4 gündür doktor bulup gidemedim çarşamba günü doktor gelecekmiş o zamana gideceğim sizce çok büyük bir sorun olur mu korkuyorum...

Benim tsh 5 . 50 mg kullanıyorum ilacımı. Kullanmazsan sorun olur dedi doktorum. Endokrin uzmanına gidiyorum

Kızlar merhaba ben 5 haftalık hamileyim kan tahlili verdiğim de TSH değerim 5.50 çıktı doktorum düşük ihtimali var endokrinoloji ye git baktır dedi ama 4 gündür doktor bulup gidemedim çarşamba günü doktor gelecekmiş o zamana gideceğim sizce çok büyük bir sorun olur mu korkuyorum...
Benimde tsh değerim yüksek . Gebelik öncesi ay 8di endokrin doktoruna gidiyorum her ay . Hiçbir sorun yaşamadım şimdilik . Kimsede böyle bir bilgi veredi düşük falan yaparsın diye.

Doktor bana da öyle deyince çok şüpheye düştüm. Giresun da yaşıyorum sadece iki tane endokrin doktoru var bir türlü randevu alamadım çarşamba gidicem inşallah o zamana kadar bir sıkıntı olmaz..

Hamilelikte tsh 22 çıkmıştı ilac içmeme rağmen kızımda zeka geriliği ve boy kısalığı okma ihtimali yüksek dendi tabi ben en baştan ilac kullanıyodum ama yinde 22 ye kadar cıkmış.
Çok sukur kizim suan 18 aylik ve sağlıklı ilaçları aksatmadan icin

• Beğen
Reactions: EZY
Hamilelikte tsh 22 çıkmıştı ilac içmeme rağmen kızımda zeka geriliği ve boy kısalığı okma ihtimali yüksek dendi tabi ben en baştan ilac kullanıyodum ama yinde 22 ye kadar cıkmış.
Çok sukur kizim suan 18 aylik ve sağlıklı ilaçları aksatmadan icin
Ben dün doktora gittim ve tsh değerim 2.68 çıktı doktor ilaçlık bir durum yok dedi bugün de kadın doğuma gittim oda aynısını söyledi sorun olmaz dedi inşallah olmaz

Yok merak etmeyin sizinki olması gereken ddeger bunun altı ve üstü sıkıntılara yol aciyo ama düşünün benim 22 olmuştu neler yaşadım bir bilseniz üzüntüden kizima birsey olmusmudur korkusu ... cok şükür kizim etkilenmemiş
Bir sıkıntı olmaz inşallah bazen abartarak anlatıyorlar korkutuyorlar

Back