Hamilelikte tsh yüksekliği hakkında bilgisi olanlar

Gul3536

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2021
133
70
48
32
Kızlar merhaba. Size bir sorum olacak. 12 haftalık hamileyim ve hamileliğimin başında tsh değerim 3.15 çıkmıştı 25 mg levotiron kullanıyorum buraya kadar her şey normal. Size sorum şu:İnternette ilacı yemekten hemen yarım saat önce kullanın yazıyor. Ben sabah erken uyandığımda ilacı alıyorum 3-4 saat sonra kahvaltı yapıyorum. Bu Bi sorun olur mu biliyor musunuz yoksa yarım saat sonra mutlaka Bi şeyler yemek mi gerekiyor?

Ben de ayni sekilde yaklasik 1.5 senedir kullaniyorum. Yemek yemeden en az yarim saat - 45 dakika demek, ilaci alindiktan sonra en az yarim saat 45 dakika birsey yemeyin demek. Yarim saat sonra hemen birsey yemelisiniz degil.

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim ben de öyle düşünmüştüm zaten ama yine de sormak istedim

Merhaba 18 haftalık hamileyim tsh değerim 0.011 çıktı serbest t3 4.14 bebeğime zarari olmadığını söylediler kadın doğum uzmani ve dahiliye uzmanı ama ben cok korkuyorum yaşayan yada bilen varsa yardımcı olabilir misiniz çok çaresiz hissediyorum 1 ay sonra tekrar kan vermem gerektiğini soyleyip duruma gore ilaca baslatiriz dediler ama icim rahat degil nolur yardımcı olursaniz sevinirim

Kızlar ben yaklaşık okarak 19 senedir troid hastasıyım ve ilaç kullanıyorum geçen sene gebeliğimde troidim 2.09 du sonrasında aylar ilerledikçe mevcutta kullandığım ilaç yetmemeye başladı 5 in üzerine çıkınca ilacımı yükselttik ve yeniden düştü bebek geliştikçe bizim troid hormonlarınıda çektiği için ihtiyacımız artıyor bunu kafaya takmayın ilacı aksatmayın yeter ve yıllardır doktorlarımın söylediği sabah kalkar kalkmaz ilacı almam hatta mümkünse 7 7.30 gibi ilacı içmem sonrasında yemek konusunda hiçbirşey demiyorlar yani siz kahvaltıdan önce alın yarım saat kadar önce ilaç vucüttan emilsin yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…