HAMiLELiKTE TİROİD - GUATR !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi SENACE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gebelikte tiroit dengesi oldukca onemli.
Bende subat ayinda tiroit rahataizligimin oldugunu ogrendim.
Aydan aya bile cok degisebiliyor degerler.
100 mg levotiron ile basladim.
Suan 8 haftalik hamileyim.
Bir ay once 2.1 di tsh. Cuma gunu kan verdim bugun sonucumu aldim ve 3.7 cikti.
Doktorum 125 mg cikardi ilacimi.
Umarim hic bir sorun olmaz ve saglikla kucaklarimiza aliriz bebeklerimizi.

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Ben bundan 10 sene önce guatr ameliyatı oldum evleneli 3 Yıl oldu geçen ay hamile kaldım sağlık ocağına kan testi için gittiğimde aile hekimi guatrımın geçmediğini söyledi bende bi dahiliye doktoruna gittim çok şükür guatr yokmuş hcg hormonundan dolayı hamileliğim guatr olarak gösteriyormuş :)

arkadaşlar 8 haftalık gebeliğimde bebeğimin gelişimi 6. haftada durdu ve kalp atışı da yok diye kürtaj oldum. gerçi kürtaj olucam gün düşük kendinden başladı o ayrı mesele. benim de aklımda hep soru işareti 4 haftalıkken ölçüldüğünde 4 küsür çıkmıştı. aslında normal değerde idi ancak hamilelikte 2,5 un altında olması lazım diye dozajı artırdık bir hafta sonra 2,5 un altında idi değerim. endokrin de tuttu beş hafta sonraya attı tkrar ancak dediğim gibi 2 hafta sonrassında yani sekizinci haftamda düşük ve kürtaj yaşadım. acaba bu tiroit dozajı mı çok geldi de kaybettim diye aklıma geliyor. şimdi aynı randevuya 3 hafta kaldı aynı dozda kullanmaya devam edeceğim ve onlara da soracağım ancak hep aklımda bir soru işareti olarak kalacak sanırım bu.

Merhaba sizinkine benzer durumu ben şimdi yaşıyorum 7 aylık hamileyim çok değil ama benim biraz yüksek çıktı tshım. Bana yardımcı olup cevap verir misiniz bebeğiniz doğmuştur. Bir sorun yok değil ne olur cevap verin.

Benımde 6 cıktı :-( ne yapacagm bılmıorum

Canım doğum yaptinmi bebeğin nasıl .okudum simdi seni de cook merak ettim.lütfen cevap yaz.bende10 hftlik hamilieyim 6/45 çıktı tsh ilaca başladım ama geç kadim diye çok korkuyorum.

Canım doğum yaptinmi bebeğin nasıl .okudum simdi seni de cook merak ettim.lütfen cevap yaz.bende10 hftlik hamilieyim 6/45 çıktı tsh ilaca başladım ama geç kadim diye çok korkuyorum.
canım, üzülme. bende çok üzülmüştüm. dr bana: TSH'ı "14'lerde olan bir hastam nur topu gibi sorunsuz bir bebek dünyaya getirdi" dedi. zaten bebek doğunca 3 günlükken alınan topuk kanında bu tiroid değerlerine bakılıyo ve dr. bir şey varsa hemen tedaviye başlıyo böylece erken teşhisle oluşabilcek hasarlarda engellenmiş oluyomuş. doğumdan sonra tiroid değerlerim normal seviyeye indi ve çocugumdada bişey yok allaha şükür, cin gibi
kucağınıza sağ salim alın,Allahın izniyle bişeycik olmaz inşallah

bir de sen daha 10 haftalıkmışsın, ben 3.5 aylık hamileydim . bişey olacak olsa benim çocuğa olurdu. düşünsene doğuma 5.5 ay kala ilaç almaya başlamıştım

Çok tesekkur ederim. Dün olcturdum tiroidim 2.85 düşmüş ilaca devam.sende bebisini saglicakla buyut.:)

bir de sen daha 10 haftalıkmışsın, ben 3.5 aylık hamileydim . bişey olacak olsa benim çocuğa olurdu. düşünsene doğuma 5.5 ay kala ilaç almaya başlamıştım
Canım çok sagol valla içime su serptin adeta çok rahatladim .içim içimi yiyodu.ilaca baslamakda gecmi kaldım diye. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde saglicakla bebeklerimizi alırız kucağimiza.

Merhaba canım.senin doğumun olmuştur şimdiye kadar .bende senin durumundayız.10 haftalıkken 6.45 ilaca başladım gecmi kaldım diye com merak ediyorum.senin bebeğin nasıl şimdi .umarım bir sorun çıkmamıştır.cevap verirsen beni çok mutlu edersin.

Bende de var şuan 3.hamileliğim ve ilk oğlumda kimse söylemedi o da şuan ilaç alıyor tabi ilaç almayınca aşırı kilo tembellik halsizlik unutkanlık var çocuk için çok daha zor bazen zorla içiriyoruz bu ilacı ömür boyu kullanmak zorundayız ve benim ilk oğlumdan sonra 14 yıl bebeğim olmadı guatır yüzünden ve hiç bir doktorun aklına gelmedi guatır en son 2.bebeğim için tüp bebek yapmaya karar verdik doktorum tahlillere baktı guatır ilacı yazdı biz 2.görüşmeye gittimizde hamilemiymişim ve ne sürpriz oldu şimdi 3.geliyor çok şükür şuan hale kullanıyorum her sabah

Arkadaslar evlenmeden once tsh degerim en son nikah icin kan aldirdigimizda 2.2 iydi hamile kaldim 4 haftalikken olcdurduk 72 cikdi hemen ilac tedavisine basladik suan 7 hafta 5 gunluk degerlerim normal doktorumun bana dedigi cocuk etkilnmis ise bile 17 gun etkilenmis cocugun IQ su dusuk olma ihtimali yuzde 7 ama siz erken fark ettiginiz icin daha azdir diyo bu konuda bi yardim edermisiniz gebeligi devam ettirelimmi yoksa sonlandiralimmi kafayi yiyecegiz

Ben baktırdığımda 9 haftalıktı çok şükür sorun olmadı

Olcdursugunuzde deger kacdi ve suan cocuk kac yasinda suan

Değeri

Olcdursugunuzde deger kacdi ve suan cocuk kac yasinda suan
Bilmiyorum ama doktorum az çalıştığını söyledi şuan hale kullanıyorum

Bence hic kafana takma canim bende de tsh problemi var hamile kalmadan once ilac kullaniyordum zaten 0.50 lerde idi hamile oldugumu ogrendigimde 23 lerde idi kac taane prof ile gorustuysem ilacimin dozunu artirdi ve dedijleri tek sey sıkı takip... Hatta birtane hoca dediki doguda en 40 tsh ile hamile kalani gordum sakin olun ve ilaclarinizi duzenli kullanin sikinti olmaz dedi sen 4 haftalik iken ogrenmisin ilaclatrini kullan sikinti yapmaaaaa

Nasil hemen gebeligi sonlandiralim mi diye dusunebiliyorsunuz anlamiyorum.
Cok rahat hamile kaldiniz sanirim aldirmayi dusunebildiginize gore.
Dr %7'lik bir ihtimalden bahsetmis %70 degil. Kaldi ki hicbir sorun olmasa bile IQ dusuk olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…