• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Testler. Cok kaygiliyim.

Jtchtc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba. 11 haftalik hamileyim. Yapilan idrar ve kan tahlili sonucu bazi enfeksiyon degerlerim bu sekilde cikti.doktor epey korkuttu acikcasi. Frengi diyor ?!! 1 yillik evliyiz evlenmeden once frengi testi yapilmis esimin de benim de negatif cikmis. Simdi benimki zayif pozitif cikti, doktor testte hata olabilir diyor. Gercekten ne dusunecegimi bilemiyorum.
Diger iki deger de yuksek cikti. Kedim vardi. Yaklasik alti aydir benim evimde degil annemde. Ama ondan mi yuksek cikti toxoplazma igm. Doktor tahlillerin tekrarini istedi enfeksiyon hastaliklarina yonlendirdi. Yine pozitif cikarsa kurtaj yapilabilirmis.

Hamileyken basina boyle bir sey gelen bebegini sorunsuz kucagina alan vardir belki bi nebze icim ferahlar diye yazmak istedim cok kaygiliyim.

Anti toxoplazma igm :3.89
Anti cmv igm: 1.61
Vdrl - rpr : zayif pozitif

Oncelikle gecmis olsun. Frengi varsa anneden bebege gectigi icin kurtaj ister doktor. Cinsel yolla ve kan yoluyla bulasir diye biliyorum. Esiniz de yeniden test yaptirdi mi?

Çok uzun süre bu testleri çalıştım. Kadın doğum hastaneleri dışında olan hastanelerde çok aşırı tüketilen testler değildir.bu nedenle test yapılırken kullanılan kitlerin stabilitesi bozulmuş olabilir miadi yaklaşmış olabilir yada cihazdan kaynaklanan bir sıkıntı olmuş olabilir .Lütfen baska bir hastanede hatta özel bir laboratuvarda kan verip testlerin izi tekrarlatin .düzen laboratuvarlari sinnovâ laboratuvarları ..gibi...

Çok uzun süre bu testleri çalıştım. Kadın doğum hastaneleri dışında olan hastanelerde çok aşırı tüketilen testler değildir.bu nedenle test yapılırken kullanılan kitlerin stabilitesi bozulmuş olabilir miadi yaklaşmış olabilir yada cihazdan kaynaklanan bir sıkıntı olmuş olabilir .Lütfen baska bir hastanede hatta özel bir laboratuvarda kan verip testlerin izi tekrarlatin .düzen laboratuvarlari sinnovâ laboratuvarları ..gibi...
İnsallah oyledir. Testleri tekrar yaptirdik bugun 🙏🙏

Bu tarz testlerde tek hastane ya da doktora bağlı kalmayın. Bir kaç yere daha gitmekte fayda var.

Farklı yere test yaptırmışsınız inşallah sonucunuz güzel çıkar. 😊

Toxoplazma kediden öte çiğ et, iyi yıkanmamış sebzeler, topraktan falan da bulaşabiliyor, toplumda çok yaygın aslında. Hatta evcil hayvan besleme oranlarının da çok üstünde. 6 aydır annenizde olan hazır mama yiyen ev kedisinden geçme şansı çok düşük.

Merhaba , başka laboratuvarda sonucunuz ne çıkmıştı acaba? Benzer bir durum yakınımda da var da. Umarım sizin için de herşey yolundadır J Jtchtc

Merhaba. 11 haftalik hamileyim. Yapilan idrar ve kan tahlili sonucu bazi enfeksiyon degerlerim bu sekilde cikti.doktor epey korkuttu acikcasi. Frengi diyor ?!! 1 yillik evliyiz evlenmeden once frengi testi yapilmis esimin de benim de negatif cikmis. Simdi benimki zayif pozitif cikti, doktor testte hata olabilir diyor. Gercekten ne dusunecegimi bilemiyorum.
Diger iki deger de yuksek cikti. Kedim vardi. Yaklasik alti aydir benim evimde degil annemde. Ama ondan mi yuksek cikti toxoplazma igm. Doktor tahlillerin tekrarini istedi enfeksiyon hastaliklarina yonlendirdi. Yine pozitif cikarsa kurtaj yapilabilirmis.

Hamileyken basina boyle bir sey gelen bebegini sorunsuz kucagina alan vardir belki bi nebze icim ferahlar diye yazmak istedim cok kaygiliyim.

Anti toxoplazma igm :3.89
Anti cmv igm: 1.61
Vdrl - rpr : zayif pozitif
Konu açılalı baya zaman geçmiş acaba durumunuz Bedir benimde toxoplazma pozitif ihmal 1,26 çıktı çok kaygılıyım

Back
X