• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte takviye vitaminler vs.

aycaf

kızım,en büyük hediyem,sonsuz şükrüm...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
400
130
123
Arkadaşlar hamile olanlar ya da o süreçte olanlar folik asit vb. takviye edici vitaminler ne zaman başladınız ?Kullanımı sart mıdır ? Doktor tavsiyeleri bu konuda nedir?

İlk 4 ay folik asit kullandım. 4. aydan sonra folik asiti bırakıp decavit, osteocare (vitamin) ve ferrum fort a (kan ilacı) başladım. 8. ayımdayım hala kullanıyorum.

ilk 3 ay gyno ferro sanol aldım yani tam 3 ay da sayılmaz daha sonra doktor suan 4.ayımdayım decavit pronotal ve osteozinç verdi ben sadece decaviti kullanıyorum çünkü her iki ilaçda da aynı mineral ve vitaminler var ben gereksiz diye düşünüyorum bir yandan da gereksz olmazsa doktor neden versin diyorum kardeşim hemşire sadece folik asit olanı kullan hamilelikte ne olursa olsun çok ilaç kullanmak iyi değil dedi.

Arkadaşlar hamile olanlar ya da o süreçte olanlar folik asit vb. takviye edici vitaminler ne zaman başladınız ?Kullanımı sart mıdır ? Doktor tavsiyeleri bu konuda nedir?
Hamilelik öncesinde folik asit başlıyor. Eğer beklenmedik bi hamilelikse ilk iş folikasit yazıyor doktor Ve ilk üç ay kullanıyorsun. 8. Haftadaydı galba ferrum ve elevit diye vitamin verdi doktorum. Ben ek olark balık yağı kullanıyorum. Doktorum kullanmamı önerdi. Ama bazı doktorlar için gerek yok hatta zararlı bile.

Doktor kontrolüne gittiniz mi?
Her doktor yapılan tahlillere göre (çünkü yaş orantısına göre troid vs. gibi kanda oranlara bakılır hamilelik teşhisi konulduktan sonra) vitamin verir.
Sabit alınan vitaminler:
Gyno Ferro
Elevit (veya decavit)

Gyno Ferro hamilelik öğrenildikten (hatta hamilelik başlamadan bile) alınması gereken bir takviyedir.
Vücut folik asit depolamaz, depolamadığı için dışardan takviye edilmesi gerekir.
Folik asit bebeğin omurliğinden tutunda bir çok gelişimi için çok önemlidir.
Kıkırdak yapısı vs. gibi (internette araştırabilirsiniz)

4. aydan sonra da Elevit (decavit) kullanımı başlar.
Bazı doktorlar bunu 3. aydan itibaren verir.

Fakat tabii ki bunları bilgi amaçlı yazıyorum buraya.
İlaç tavsiyesi forum kuralları gereği yasak.
Ancak bunları net olarak doktorunuzdan öğrenmeniz gerekir.

ilk 3 ay folik kulandim simdide dform vitamin omega ve bi hap dhaa adini hatirlamiorum onu kulaniyorum

Bugün öğrendim henüz hamileligimi,yurtdışında yaşadığımız için burdaki uygulamalar ve o kadar farkliki.

Kızım var ona hamileyken Tr deydik ordan aklıma geldi takviye vitaminler burda vermiyorlar o tür şeyler hatta ilk 3 ay muayene bile yokmuş!

Ben 13. Haftama kadar folio kullandım. 13. Haftadan itibaren imom kullanıyorum. 25. Haftamda da magnezyuma başladım. Demir ilacı vermedi doktorum yapılan kan tahliline göre gerek olmadığını söyledi.

Bugün öğrendim henüz hamileligimi,yurtdışında yaşadığımız için burdaki uygulamalar ve o kadar farkliki.

Kızım var ona hamileyken Tr deydik ordan aklıma geldi takviye vitaminler burda vermiyorlar o tür şeyler hatta ilk 3 ay muayene bile yokmuş!
cnm bnde yurt disindayim ve hap kulaniyorum ve ben ilk 3 ayda gittim doktora hamileligimi öğrendimde gitmistim ve bana bi kac hafta sonra g3l kalp atisina bakariz demişti tekrar gitmistim sen nerde kaliyorsun

Hamile olmadan önce 4 ay isteyerek folik asit kullandım, Hamileyken 3.ayımız bittiğinde vitamin ve demir hapına basladım. 18.haftaya girdik halen kullanıyorum.

Ben hamile kalmadan 2,3 ay önce başladım canım sonra bi 3 ay da öyle kullandım.ondan sonra doktor gerek yok dedi kan ilacı verdi sadece .

Yurt dışında folik asit veriyorlar ama. Doktorum iyot+b12+folik asit iceren bir ilac önermişti. Sen mutlaka al folik asit. Eczaneye git satın al zaten ilaç değil takviye bu. Reçetesiz satılıyor. Ne olur ne olmaz eczacıya hamile olduğunu da soyle

Kizlar doktorum bana folbiol verdi folik asit olarak ama haftada 2 kez yeterli dedi ama arkadaslarim hep gunde 1 kez kullandiklarini soyluyorlar. Sizce ne yapmaliyim?

Kizlar doktorum bana folbiol verdi folik asit olarak ama haftada 2 kez yeterli dedi ama arkadaslarim hep gunde 1 kez kullandiklarini soyluyorlar. Sizce ne yapmaliyim?
Folik asit vücutta depolanmadıgı icin her gün alınması gerekiyor. Fazlasını zaten atıyor vücut. Markası ne olursa olsun her gün alınmalı ki bir seye yarasın.

Canm ben hem folbiol kullandım hem folidoce hergun 1 tane kullaniyodum . Haftada 2 az degilmi acaba bilemedim
Ama ben günde bir tane aliyodum

İlk üç ay folik asit sonra dcavit gyno ferro ve imom omega doğuma kadar
Bana bu hafta verdi elevit mi ne öyle bi ilaç.biraz geç kaldı sanırım vermekle.belki de ihtiyaç mı yoktu acaba bilemedim kan ilaci magnezyum kullanıyorum suan

Bana bu hafta verdi elevit mi ne öyle bi ilaç.biraz geç kaldı sanırım vermekle.belki de ihtiyaç mı yoktu acaba bilemedim kan ilaci magnezyum kullanıyorum suan
belki tahlillerinize gore önceden vermemistr evet magnezyum bende kullanıyorum kramp ve kasilmalar.icin

Canm ben hem folbiol kullandım hem folidoce hergun 1 tane kullaniyodum . Haftada 2 az degilmi acaba bilemedim
Ama ben günde bir tane aliyodum
Bana da az gibi geldi ama doktoruma israrla sordum folbiolun icerigi fazla haftada iki tane yeter dedi ama hala guvenemiyorum. Hamile kalmadan once de icmemistim cunku 2 haftadir kullaniyorum sadece :/ en iyisi bende her gun alayim fazlasi zarar degildir ne de olsa..insallah sorun olmamistir bugune kadar :KK43:

Back
X