Hamilelikte sütün artması için neler yapılmalı?

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
Kızlar günaydın, doğumdan sonra süt arttırmak için bir sürü tavsiye var ama ben hemilelikte sütün artması için herhangi bir şeye başlanmalı mı onu merak ediyorum?? Mesela rezene çayı vs, doğuma yakın olan kadınlar içerse süt arttırımını gerçkleştirir mi?

Merhaba ben gecengün hurmayı duydum .tanıdıgım hamileleğindede yemiş şimdi bebeği 8 aylık emziriyor, çok abartmadan yemek lazımmış sütünü artırdığını söylüyor şimdide günlük yiyor..aşırı yerseniz kilo yapar ve şekeri yükseltir..tabi benim bulantım çok yoğun oldugundan yiyebileceğimi şuan hiç sanmıyorum sizde hamilesiniz sanırım

Evet ben de 35. haftadayım. Hurmanın doğumu olaylaştırdığını duydum, ben de arada bi yiyiyorum.Ama süt arttırıcı özelliğini bilmiyordum. Teşekkür ederim.

Trabzon hurması mı yoksa bildiğimiz hurma mı acaba?

Bildiğimiz hurma yenebilir. Ancak 36. haftadann sonra yenmesi tavsiye edilir. Çünkü hurma doğal oksitosin içerir. Oksitosin doğumda ve emzirirken salgılanan bir hormondur. Erken haftalarda dikkatli tüketilmesi gerekir.

Ben normal diye biliyorum çeşidini duymadım hiç, ramazanda yediklerimizden .. Rezene çok faydalıymışda şuan sudan bile tiksiniyorum onun o anason kokusu ile ilerde nasıl içerim bilmiyorum.. Hamilelik sonrası bol su ençok süt yapan şeymiş birde ılık duş sütü artıyormuş duştan sonra bebek daha güzel emiyormuş

Bildiğimiz hurma yenebilir. Ancak 36. haftadann sonra yenmesi tavsiye edilir. Çünkü hurma doğal oksitosin içerir. Oksitosin doğumda ve emzirirken salgılanan bir hormondur. Erken haftalarda dikkatli tüketilmesi gerekir.

Ben de böyle biliyorum, doğuma yakın yemek lazımmış hurmayı.

Evet düzenli beslenme ve bol su arttırır derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…