• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte sistit geçirenler yardım lütfen

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
90
Puanlar
118
Hamileyim ama sistitim arkadaşlar. Düşüğe bile neden olabiliyormuş. Ne yapmalıyım lütfen yardım.Ağır antibiyotik yasak. Hamilelikte kullanılan antibiyotikte geçirmedi. Bitki kürü de muamma.Lütfen yardım edin

canım bende şuan o durumdan müzdaribim.günde 3 litre su iç içebilirsen ben hamile değilim ama hamilelik planlıyrum bende antibiyotik kullanamıyorum.monurol içtim tekrarladı ama bol su içince iyi geliyor oruç tuttuğum için iftardan sahura kadar elimden su düşmüyor.maydanoz suyuda iyi geliyormuş

canım bende şuan o durumdan müzdaribim.günde 3 litre su iç içebilirsen ben hamile değilim ama hamilelik planlıyrum bende antibiyotik kullanamıyorum.monurol içtim tekrarladı ama bol su içince iyi geliyor oruç tuttuğum için iftardan sahura kadar elimden su düşmüyor.maydanoz suyuda iyi geliyormuş

Bacım benden sana tavsiye nasılsa hamile değilsin hamile olmadığına tam olarak emin olduktan sonra bildiğin o ağır antibiyotiklere başla.Şayet hamile olmasaydım ertelycektim ve öyle yapcaktım ama maalesef şimdi hamilelikte yazılan antibyotik çok etkili olmuyo. Benm kronik sistitim nasıl tedavi olcak?

canım bende öyle düşünüyorum eğer bu ay adet olursam hemen başlıcam ama inşallah olmam:).beni susuzluk etkiliyo bi susuz kalayım hemen tekrar ediyo galiba bende de kronikleşmeye başlıcak.ocak ayında korunmayı bıraktıktan sonra oldum ilişki sonrası tramva olabiliomuş o yüzden olurmuş bir de soğuklar falan derken ordan kaptım.mart ayında hamile kaldım nisan ayında kürtaj oldum derken sonra geçti şimdi yine başladı.ablam doktor eşinde antibiyotik kullansın dedi.şimde bende adet olursam cipro kullanacam o iyi geliyormuş

dediğin gibi Allah korusun düşüğe sebep olabiliyormuş o yüzden senin tek çaren bol su içmek olacak canım.bende geçen ay bayağı bir kasık ağrısı vardı acaba dedim hamilemiyim sadece sol kasığım ağrıyodu ama değilmişim.bu sistit kasık ağrısı da yapıyormuş heralde o yüzdendi

dediğin gibi Allah korusun düşüğe sebep olabiliyormuş o yüzden senin tek çaren bol su içmek olacak canım.bende geçen ay bayağı bir kasık ağrısı vardı acaba dedim hamilemiyim sadece sol kasığım ağrıyodu ama değilmişim.bu sistit kasık ağrısı da yapıyormuş heralde o yüzdendi

Aman haa sistitte ağrı oldumu çok dikkat edeceksin. Çünkü Allah korusun böbrekleri falan etkilediği için ağrı yapıyomuş. Ürologum bana 4 gün orucu yasakladı ve çok daha rahatım. Çünkü oruç tutarken sistitim azmıştı böbrek susuz kalınca böbreği parazite teslim ediyosun sonuçta sende ürologa git bi an önce.Şimdi napcam merak ediyorum

Hamileyim ama sistitim arkadaşlar. Düşüğe bile neden olabiliyormuş. Ne yapmalıyım lütfen yardım.Ağır antibiyotik yasak. Hamilelikte kullanılan antibiyotikte geçirmedi. Bitki kürü de muamma.Lütfen yardım edin

canım bol su içeceksin birde ayaklarını sıcak tutmata dikkat edeceksin tabi yazın sıcak olur falan deme öyle banyyoyu yıkayım tuvaleti yıkayım bonyoyu yıkayım yok canım bunlara dikkat et kısa sürede geçer tmm aynıı şey bana da oldu öyle çok telaş edecek bir durum değil tmm geçmiş olsun

canım bol su içeceksin birde ayaklarını sıcak tutmata dikkat edeceksin tabi yazın sıcak olur falan deme öyle banyyoyu yıkayım tuvaleti yıkayım bonyoyu yıkayım yok canım bunlara dikkat et kısa sürede geçer tmm aynıı şey bana da oldu öyle çok telaş edecek bir durum değil tmm geçmiş olsun

Anlamadım cnm yaa banyoyu tuvaleti mi yıkayım sürekli? Onu mu demek istedin. Benm antibiyotik kullanmama rağmen geçmedi. Kafayı yiycem ürologum sakat bile doğabileceğibni söyledi. Seninki hamilelikte antibiyotikle geçmişmiydi cnm? Nolur yardım edin çok mutsuzum

Anlamadım cnm yaa banyoyu tuvaleti mi yıkayım sürekli? Onu mu demek istedin. Benm antibiyotik kullanmama rağmen geçmedi. Kafayı yiycem ürologum sakat bile doğabileceğibni söyledi. Seninki hamilelikte antibiyotikle geçmişmiydi cnm? Nolur yardım edin çok mutsuzum

bunu diyen doktor kim yaaa öyle saçmalık mı olur mu canım ya sakın endişelen me bu kısa süren bir rahatsızlık banyo tuvalet derken ayaklarını sudan koru anlamında söyledim bol su ılıl su hemde çok ta ılık olasın oda sıcaklığı ayaklarını sıcak tut ben ilaç kullanmadım sağlık ocağına gitiim bunları yapmamı söyledi iki güne geçmezse gel dedi ve geçtii yani canım endişelen me bol su ama

burda mısınız çocugunuz doğdumu sağlıgı nasıl bilgi verebilirmisiniz...

Mrb burdayım. Çocuğum sağ salim doğdu. Sistit zaten hamilelikte daha sık görülen bişeymiş. Hamileliğim bitti sistitte bitti :-)

Mrb burdayım. Çocuğum sağ salim doğdu. Sistit zaten hamilelikte daha sık görülen bişeymiş. Hamileliğim bitti sistitte bitti :-)

ya bende hamile oldugumu bilmeden ağır antibiyotik olan cipro kullandım.. sonra anladım ki hamileymişim..aldırmam gerektiğini söyledi doktor.. sistit hamilelik sırasında daha çokmu artıyor.. bende de 2 yıldır geçmeyen kronik sistit var..hamilelikte çok etkilermi

canım bol su iç, bi de suda eriyen bi antiseptik vermişti dr bana, sirkeli su ile taharet al, antibiyorik verdiyse kullan

Hayırlı uğurlu olsun bebeğin inşallah
Sağol cnm bendede hamilelik öncesi kronik sistit vardı ve hamilelikle birlikte en hat safaya geldi. Hamilelik sonrası uçtu gitti problemim ama geçen çok az şekilde yine nüksetti ve bitane monurol şaşem vardı onu kullandım ve geçti. Yani yıllardır çektiğim sistit belası hamilelikten sonra yok oldu

ya bende hamile oldugumu bilmeden ağır antibiyotik olan cipro kullandım.. sonra anladım ki hamileymişim..aldırmam gerektiğini söyledi doktor.. sistit hamilelik sırasında daha çokmu artıyor.. bende de 2 yıldır geçmeyen kronik sistit var..hamilelikte çok etkilermi
Geçmiş olsun inşallah bebişiniz etkilenmemiştr haptan. Yukarıda yazdım sistit geçmişimi. İnşallah sağ sağlim doğurursunuz

bu sistit denen yapışkan şeyden korunmak için çiftler son derece fazla dikkat etmeli hijyene. erkekler önemsemiyorlar pek ama kadınlar enfeksiyona açık oluyorlar ilişki zamanında özellikle. tüm beden temiz olmalı, eller yıkanmalı, dişler fırçalanmalı çarşaflar yastıklar vs temiz olmalı. bekarken böyle derdi yoktur hanımların pek. temizliğe dikkat ediyorlarsa. evlendikten sonra çıkıyor bunlar. kocaların eski alışkanlıklarından vazgeçmeleri, eşlerini düşünmeleri lazım.
ben evlendiğimde aylarca geçmek bilmedi bu meret. kabus gibiydi. ağız ilaçlar da kullandım sonra, bi de haberim yokmuş hamileymişim. ilaçlardan bebek zarar gördüyse diye korkmuştum. şimdi 4.5 aylık hamileyim yine oldu sistit. inşallah kendi kendine geçer diycem ama bugn uyku uyutmadı bana, tuvalete taşındım. ilaç kullanmak doktora gitmek filan istemiyorum. annem mısır püskülü kaynattı onu içtim. idrar söktürüyor sanırım. ama mikrobu giderici bi özelliği olduğunu sanmam. limon melisa öneriyodu bi de İ. Saraçoğlu. aylar önce çok içmiştim. öyle kesin sonuç vermemişti ki zaten ondan doktora gitmiştim. :KK51:
monurol suda eriyen paketler hamileyken sakıncalı değilmişymiş. ya da antiseptik ilaçlar.. onlardan mı kullanmalı acaba. hayır yani hastaneye gitsem idrar kan tahlili vericek, o pis tuvaletlerde hasta olmayan insan hastalık kapar Allah muhafaza. zırt pırt kan tahlili de vermek istemiyorum. zaten kansızım. napsam bilemedim :( o_O

Merhabalar 10 haftalik hamileyim, 2 haftadır idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum, daha öncede bikez sistit gecirmistim ve cipro hemen iyi gelmişti, aralarda hafif semptomlarda da monurol iciodum, tabi şuan ilaç alamıyorum, gebelikte güvenli Aksef diye bi antibiyotik içtim mecburen, ama tam geçmedi gibi, tekrar idrar tahliline gidicem çarşamba bakalım çok endiseliyim, cok kotu bi hissi var sürekli tuvalette kalmak istiyorum atak gelince, az az yapıyorum, kasiklarimda basınç hissi hissediyorum :( bol su da içiyorum kesinlikle, temizligime de dikkat ediyorum, ,başka ne yapabilirim, korkuyorum gecmiycek ya da tekrar edecek diye , lütfen deneyimlerinizi alabilirmiyim

Back