hamilelikte sigara kullanımı

crystal_princess

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
7
1
1
34
meraba arkadaşlar. forumda bu konu kapatılmış ama ben yine de meraktan çatlamamak için açmak istedim. 21 haftalık hamileyim. sigara kullanıyorum gunde iki yada bazen üç. bırakamıyorum biliyorum suçluyum. lutfen kırıcı olmadan konuşalım gerçekten zor bi hamlilelik geçiriyorum ve ailemden çok uzaktayım. bazı arkadaşlarım içiyosanız gunde bi kase yogurt yiyin demiş bende yiyorum zehrini kırıyomuş. bi zararını goren yada duyan varsa soleyebilir mi nolur ...

Ben de aynı senin gibiyim. 12 haftalığım. Günde 7-8 tane kullanıyorum. Bırakamıyorum. Bikaç tanıdığım da hamileyken sigara içtiler, çocukları gayet sağlıklı. Umarım bizimkilere de bişi olmaz..o_O

meraba arkadaşlar. forumda bu konu kapatılmış ama ben yine de meraktan çatlamamak için açmak istedim. 21 haftalık hamileyim. sigara kullanıyorum gunde iki yada bazen üç. bırakamıyorum biliyorum suçluyum. lutfen kırıcı olmadan konuşalım gerçekten zor bi hamlilelik geçiriyorum ve ailemden çok uzaktayım. bazı arkadaşlarım içiyosanız gunde bi kase yogurt yiyin demiş bende yiyorum zehrini kırıyomuş. bi zararını goren yada duyan varsa soleyebilir mi nolur ...

Ben de aynı senin gibiyim. 12 haftalığım. Günde 7-8 tane kullanıyorum. Bırakamıyorum. Bikaç tanıdığım da hamileyken sigara içtiler, çocukları gayet sağlıklı. Umarım bizimkilere de bişi olmaz..o_O

yok kızıcam ben size !!
ben 2 çocuk annesiyim hamile olduğumu öğrendiğim güne kadar günde bir pakete yakın sigara içen, içmeyi çok seven, bırakmayı hiç denememiş biriydim.. yaklaşık 10 yıllık içiciydim.. ama hep derdim ki "ben hamile olduğumu öğrendikten sonra asla içmem beni kesseler, üstüne para verseler içmem.. kendimi evet ama küçücük bir canı hele benim canımı asla zehirlemem" diyordum, eşim de çevrem de asla bana inanmıyordu sen asla bırakmazsın diyorlardı, sonra ne oldu bir gün hamile olduğumu öğrendim ve o dakka o zehiri bıraktım, bıraktığımda hamilelikten sonra yine içerim galiba gibi bir düşüncem vardı.. 9 ay mis gibi geçti hiç zorlanmadım hatta içim çok huzurluydu zoru başarmış olmak çok güzeldi, annelik fedakarlıksa bebeğime yaptığım ilk fedakarlık budur dedim ve hiç ihtiyaç duymadım..

doğumdan sonra da emzirmek vardı, evde küçücük bir canım vardı, yanında içmesem de sütümden hatta üzerime sinmiş olan nikotinden bile ona zarar gelebileceğini biliyordum.. zarar 1 de olsa 1000 de olsa benim için fark etmezdi, ve bu düşüncelerle asla tekrar başlamadım.. üstelik ailemden uzaktım tek başıma mızmız bir bebeğim vardı, stresim çoktu yani..sonrasında tamamen bırakmış oldum yani bir gün içerim belki fikrim dahi yoktu artık.. sözde eşim de bırakacaktı ama olmadı o bırakamadı, ama evde hiç içmedi.. şimdilerde 3 ay kadar oldu o da bıraktı..

yoğurt meselesine gelince ; züğürt tesellisi, vicdan rahatlatması diyorum

"içen arkadaşlar var bebekleri sağlıklı" fikrine gelince sağlıklı olup olmadığını annesi bile olsanız hatta doktor dahi olsanız bilemezsiniz, sigaranın bir çok zararı uzun yıllar sonrası ortaya çıkar.. solunum hastalıkları, fiziksel zayıflıklar, bağışıklık sisteminin çok güçlü olmaması, hatta zihinsel yetenekleri engellemeye kadar bir çok yan etkisi var.. gebelikte düşüğe, erken doğuma yada düşük ağırlıklı bebek doğumuna sebep olma ihtimali de ön zararlarındandır..

evet belki de "kötü" bir şey olmayacak ama neden "daha iyi" olmasını engelleyelim ki !?

üstelik zararlar sadece hamilelik döneminde içmekle değil sonrasında da artarak devam ediyor, emzirirken, üzerinize ve nefesinize sinen nikotinden, çocuğun yanında ya da yakınında içmekten hatta onun bunu yaptığınızı görmesinden doğacak sorunlar bile yeterli derecede zararlıdır..

evet çocuklarımız için zararlı bir sürü şey var, onları her şeyden koruyamayız AMA onları kendimizden koruyabiliriz, uğradıkları zarara sebep olmayarak iyi birer anne - baba olabiliriz..

mesela hızlı araba kullanmak tehlikelidir ama "her hız yapan ölmüyor ki" deyip hızlı gitmek de akıllıca bir davranış değildir..

ya da "her sigara içen kanser olmuyor ki " demek sigaranın kansere sebep olan bir zıkkım olduğu gerçeğini değiştirmez,

sigara bir çok konuda tetikleyicidir, var olan küçücük bir hastalığınızı bile korkunç hatta ölümcül boyutlara getirebilir,

zaten araştırmışsınızdır ama inanın sigara içenler ile içmeyenler arasındaki tüm istatistiki bilgiler doğrudur.. lütfen dikkate alın !

sevgiler..

Sağolun. Bu kadar emek verip yazdınız. Ben de zarerlı olduğunu biliyorum. Azalttım da. İnşallah tamamıyla keseceğim sigarayı...

Lütfen yapmayın. Bebeğiniz düşük kilolu doğabilir. Erken doğabilir. Her organı tam gelişmeyebilir. Ben örneklerini gördüm. Sonra sigara içen arkadaşlarımın da hallerini kendilerini nasıl suçladıklarını gördüm. Hiç bırakamıyorsanız en azında günde bir taneye indirmeye çalışın.
Ben şanslıyım 12 sene günde nerdeyse 1 paket sigara içmeme rağmen reglim gecikir gecikmez sigara kokusundan bir iğrenme geldi. Testte pozitifi gördüğümden berri içmiyorum. O günden beri eşim bir tane bile sigara içse ona sarılamıyorum. Öğürüyorum.
İnşallah size de böyle bir kokusu kötü gelir de kolayca bırakırsınız.

haklısın ablam kızmakla bide ben üniversite okuyorum guya bu sene yüksek lisans yapıorum akademisyen olcam yani bilmeyen biri olsa gam yemem. irade meselesi bişi diyemiyorum elimden geleni yapıyorum ama içmediğim zamanlar yasadıgım bazı seyler kut diye gozumun onune gelio aglıyorum mesela bulasık yıkarken cay içerken tv ye bakarken gozum dalıyo aglamaya baslıyorum. esimle bosanma asamasına geldik bu stresim yuzunden ben bunu cozebilsem belki bırakırım diyorum ama nasıl bu strestten duygusallıgımın asırı derecesinden kurtulurum bilmiyorum ..

Bende iciyordum iki sene once, birakmak isteyince birakiliyor onu biliyorum.

Benim ailem de baska sehirde, benim de sorunlarim sikintilarim var. Herkes gibi yani..

Yargilamak kimseye dusmez tabii ama kizmadan edemiyorum hamileyken sigara icenlere..

Sadece sunu sorun kendinize. Cocugunuzun sagligi icin gerekirse caninizi vermez misiniz? Annelik.bu degil mi? Annelik buysa bi sigara nasil birakilmaz onu anlayamiyorum.

Bem her kontrole giderken yuregim agzimda kotu bi sey der diye. Bi de sigarayla onu zehirlemis oldugumu dusunemiyorum bile. Yeri geliyo canim deli gibi bi sey cekio ama sagliksiz diye yemiyorum mesela.. eminim her anne adayi yapiyodur bunlari. Ama sigara.. yok hic bi mantikli sebep olamaz bunu birakamiyorum demeye..

Umarim kurtulursunuz..

haklısın ablam kızmakla bide ben üniversite okuyorum guya bu sene yüksek lisans yapıorum akademisyen olcam yani bilmeyen biri olsa gam yemem. irade meselesi bişi diyemiyorum elimden geleni yapıyorum ama içmediğim zamanlar yasadıgım bazı seyler kut diye gozumun onune gelio aglıyorum mesela bulasık yıkarken cay içerken tv ye bakarken gozum dalıyo aglamaya baslıyorum. esimle bosanma asamasına geldik bu stresim yuzunden ben bunu cozebilsem belki bırakırım diyorum ama nasıl bu strestten duygusallıgımın asırı derecesinden kurtulurum bilmiyorum ..

onu içmekte seni kurtarmıyor, kurtarsa bunları yaşıyor olmazsın, e ozaman seni kurtarmayan bir şeye kurtarıcınmış gibi davranmak niye !

insanın stresi sıkıntısı ömür boyu bitmez, biri bitse başka biri başlar yani bırakmak için sıkıntısız bir hayatı beklemek onu hiç bırakmayacak olmak demektir..

herkesin sıkıntısı var ama herkes onu içmiyor.. bahanelere sığınmayın kendiniz için değil bebeğiniz için bırakın, onu zehirlemeye hakkınız yok ! annesi olsanız bile !!

sevgiler..

umarimla olmuyor ki..bebeginiz down sendromlu olabilir,beyin fonksiyonlari gelismeyebilir,astim hastasi olabilir.simdiden yavrunuzun hakkina girdiginizi,Allah katinda mesul oldugunuzu biliyor musunuz? yapmayin etmeyin,gidin cerez yiyin sakiz cigneyin ama icmeyin o zikkimi.

Evet sigara çeşitli hastalıklara sebep olabilirde,down sendromunun sigarayla ne alakası var,genetik bi rahatsızlık bu....içen kişi zaten olabilecek tehlikeleri düşünüyor şöyle böyle olur diyerek korkutmak fayda sağlamıyor yani,çerez yiyip sakız çiğneyin demekte bıraktıracak bi öneri diil,psikolojik bi olay sigarayı bırakmak.

merhaba canım;

içsem ne olur demişsin ben bi arkadaşımın durumunu anlatayım.. iki bebeğinde de bırakamadı 3-5 kaç tane içtiyse ikisinde de yıllarca alerjik astım sıkıntısı çekti. büyük oğlu 10 yaşında yeni yeni atlatıyor.. küçük oğlu 5 oldu hala sıkıntısını yaşıyorlar gitmedikleri doktor yapmadıkları test kalmadı. o kadar korkuyorlarki çocuk hapşırsa antibiyotik dayıyorlar çünkü hastalık ilerleyince çocuk nefes alamaz oluyor.. ve emin ol gebelikte içilen sıgaranın böyle bir etkisi olduğu kanıtlanmış..

dahası her sıgara konusunda yazdığım şeyi tekrar yazacağım; bebeğinin doğup büyüdüğünü 5-10-15 yaşına geldiğini ve sıgara içtiğini düşün.. onu uzaklaştırmak için elinden geleni yaparsın değil mi? peki şuanda ortak kullandığınız bu beden için neden aynı şey geçerli değil? şonuçta dış dünyayla besinlerle oksijenle tek bağlantısı sensin ve sigara senin bedenini 1 etkiliyorsa onunkini 10 etkiliyor çünkü o daha minicik..

Bende hamilelikten önce bir bucuk paket sigara iciyordum ama hamile kalinca tiksindim cok sükür keyif alarak icmemeye calis tiksindirmeye calis kendini izmarileri küllükleri kokla ki tiksin ben simdi yanimda üzerine sigara kokusu sinmis birine tahammul edemiyorum Allahtan esim icmiyor meger adama ne kadar da kötü kokmusum simdi anliyorum:(

Back