Hamilelikte Sigara Kullanan,Bırakan ve Bırakmak İsteyenler

MelissaMel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
145
166
Herkese merhaba.
Genelde yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla sigarayı bırakma ve destek olma adına süper bir destek var. Kimimiz linç yemekten korktuğumuz için sigara içtiğimizi söyleyemiyoruz, kimimiz ise zor da olsa bırakmış ama devam içim destek arıyoruz. Tek bir çatı altında kullanan,bırakan ve bırakmak isteyenler birbirine destek olsa daha kolay aşılmaz mı bu sorun ? Bu konuyu açmamın nedeni kimseyi eleştirmek, daha fazla strese sokmak ya da yargılamak değil. Lütfen böyle düşünenler hiç yazmasın ki kimsenin de şevki kırılmasın. ❤️

Herkese merhaba.
Genelde yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla sigarayı bırakma ve destek olma adına süper bir destek var. Kimimiz linç yemekten korktuğumuz için sigara içtiğimizi söyleyemiyoruz, kimimiz ise zor da olsa bırakmış ama devam içim destek arıyoruz. Tek bir çatı altında kullanan,bırakan ve bırakmak isteyenler birbirine destek olsa daha kolay aşılmaz mı bu sorun ? Bu konuyu açmamın nedeni kimseyi eleştirmek, daha fazla strese sokmak ya da yargılamak değil. Lütfen böyle düşünenler hiç yazmasın ki kimsenin de şevki kırılmasın. ❤
Ben istiyorum birakmak. Gecen hafta ogrendim hamile oldugumu. Cok az iciyorum fakat huzursuzum azaltma karari aliyorum gunde 3e sonra ikiye sonra bire dusurcm diyorum ama olmuyor sanirim bi anda birakmak lazim

Şahsen 1 aydır deneyen biri olarak söyleyebilirim ki yavaş yavaş bırakmak diye bir şey olmuyor. Çok denedim öyle ama ertesi gün daha çok içmeye basladim. Su çok iyi geliyor krizlere özellikle de limonlu su.

Mesela ben 2 gün icmeyeyim krizleri yeneyim ama bir kahve olunca hemen bir tane yakiyorum. Sonra içim kemiriyor bir tane daha bir tane daha diye ama içmiyorum . Sanırım bu hiç geçmeyecek. Keşke arada kahveyle bir tane ( her gün olmamak koşulu ile) kalabilsek. Şuan bunu deniyorum ben.

Ben henüz hamile değilim kalmaya çalışıyorum sigara konusunu araştırıyordum denk geldim. Bir anda bırakınca en fazla 1 gün içmeden duramıyorum doktor hamilelik istiyorsam bırakmamı söyledi nasıl yapıcaz ne edicez yardımcı olalım birbirimize

Yaklasik 10 yildir kullaniyordum gebelik testinde cift cizgiyi gordugum andan itibaren asla icmedim. Krizede gitmedim oyleki yarim kalan paketim evde, esim genelde sigarasini evde unutuyor hicbir sekilde elim gitmiyor aklimdanda icsem mi acaba diye gecmiyor. Ben uzun zaman bebek sahibi olmak icin ugrastim tedavi oncesi birakamadim tedavi asamalarinda biraktim. Bir defa tup bebekle gebe kaldim onda transferim yapilacagi gun biraktim 11. Haftada kalbinin durdugunu ogrendim o gun basladim tekrar. Sonra suan tedavisiz hamile kaldim hatta daha cok yeni kalp atisini alicaz insallah haftaya. Dedigim gibi ben bicak gbi kestim zaten bile bile icemiyorum bu nasil bir guc bilmiyorum cunku onceden evde sigara olmayinca krize giren ben suan gozumun onunde var ve aklima dahi gelmiyor sanki hic kullanmamisim gibi. Normalde birakma azaltma cabalarim hep bosa cikmistir. Cok sukur hamilelikte iradem vicdanim herseyin onune geciyor. Umarim en kisa zamanda birakirsiniz 🌺🌺🌺🌺

Gebeligimin ilk 4 ayi tiksindim sonra asermeye basladm sigarayi gnde 3u gecmedi tabi erken dogum yaptm ve alerjk astm oglum sigaradan midir bilmiyorum snrasinda aramadm 🤧

Bende 11 Haziranda öğrendiğimden beri içmiyorum. İnanın günde 1 paket içerdim. Eşim çok içer ve evet bırakmak çok zor ama inanın azaltmak diye birşey yok. Ya hep ya hiç. Ha şöyle de birşey var sizi teşvik etmek için söylemiyorum ama arkadaşıma doktoru demiş ki, sen eğer içmiyorum diye böyle krizlere girip aşırı anksiyete yaşayıp, tansiyon nabız yükseltip öfkeleneceksen, iç kızım, böylesi daha zararlı demiş. Ne kadar doğru bilemem. Bir de günlük folik asit 400 mg dan 600 mg a çıkıyormuş içenlerde.

Bende hamile kalmadan önce günde 2 paket içerdim. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez kestim. Bu sırada hem kahveyi hem çayıda kestim ki aklıma gelmesin. Onun yerine fincana kaynar su koyup içtim yudum yudum. Çevremizde örnek veriyorum Ayşe içti çocuğuna bişey olmadı ki örnekleri ile kendimizi geçiştiriyoruz. Ama Fatma içti erken doğum yaptıları düşünmüyoruz.

Ben ilk hamileliğimi öğrendiğimde bıraktım, emzirirken içmedim sonra yavaş yavaş tekrar başladım. Daha sonraki hamileliklerimde öğrenince yine bıraktım düşük yaptım tekrar başladım. En son Allen Carr’ın Sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını okudum, 4 ay oldu içmiyorum. Canım istemiyor, aklıma bile gelmiyor, kafamda bitirdim.

Öğrendiğim anda bırakmaya karar verdim. O günden beri 3 tane içmişimdir anca. Nette sigaranın anne karnındaki bebeğe zararlarını okudum ondan sonra bırakın içmeyi içilen yerde bile duramıyorum. İlerde benim yüzümden çocuğumun hasta olmasını göze alamıyorum. Sizi de anlıyorum kolay değil bırakmak ama okuduklarımı okursanız faydası olur bırakmanıza 😊

Kızlar ben bugün bi gebelik kitabında şöyle bi yazı okudum. Sigara içen annelerde rahim dumanla dolduğu için bebek dumanaltı oluyormuş. Ve kandan yeterince oksijen geçmediği için gelişimi yavaşlayabiliyormuş. Ben çok içerdim ama bebek dusunmeye basladigimdan itibaren biraktim. Suan agzima surmuyorum zaten. Siz de yapabilirsiniz

Ben henüz hamile değilim kalmaya çalışıyorum sigara konusunu araştırıyordum denk geldim. Bir anda bırakınca en fazla 1 gün içmeden duramıyorum doktor hamilelik istiyorsam bırakmamı söyledi nasıl yapıcaz ne edicez yardımcı olalım birbirimize
Merhaba 😊Hamileymişsiniz, öncelikle hayırlı uğurlu olsun sağlıkla alın kucağınıza inşallah 😊bırakabildiniz mi sigarayı? Bıraktıysanız nasıl bıraktınız? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz 🥰teşekkür ederim

Merhaba 😊Hamileymişsiniz, öncelikle hayırlı uğurlu olsun sağlıkla alın kucağınıza inşallah 😊bırakabildiniz mi sigarayı? Bıraktıysanız nasıl bıraktınız? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz 🥰teşekkür ederim
Çocuğumuzu 1 martta erken doğumla kaybettik.yüksek ateşli Grip geçirmiştim.Hamileliği profilimden kaldıramadım yine de teşekkür ederim.hamileyken doktorum günde 5 tane diye izin verdi Sonra 3 e düşür dedi.hamile kalmadan önce günde 1 paket içen biriydim.Şimdi hamile değilim kalmaya çalışıyorum bir anda bıraktım ama geri başladım.sigara bünyeyi zayıflatıyor bir anda kesmek gerekiyor.yine hamile kalırsam bu sefer 5 tane bile içmem bir anda bırakırım..