• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte sigara icen anneler dogum sonrasinda sikinti var mi? :(

hamilelikten sonra konuyla ilgili

• evet sorun yasadim

OY: 0 0,0%
  • hayir sorun yasamadim

OY: 2 40,0%
  • sigara kullanmadim

OY: 3 60,0%

• Ankete Katılan
    5
  • Anket Kapalı .

little_mom

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
2
0
6
34
İstanbul
Oncelikle herkese merhabaaaaaaa :16: bugun itibariyle artik bende sizden biriyim tabi kabul ederseniz :)

Benim sormak istedigim ben hamileligimden once 2 senedir sigara kullaniyordum. Ve suan 5 aylik hamileyim gunde 3e yakin sigara iciyorum kimi diyor gunde 5e kadar sorun olmaz ama benim icim gercekten hic rahat degil. Merak ediyorum sigara icen var mi aranizda hamilelik doneminde ve dogumdan sonra sikinti yasadiniz mi? Allahim gostermesin kimseye umarim yasayaniniz yoktur. Ama beni biraz bilgilendirirseniz cok sevinicem. Simdiden cok tesekkurediyorum. Gecte olsa herkese guzel yillar siliyoe cevaplarinizi bekliyoruuuum :49:

merhaba hamılelıgımden once bende sıgara ıcıyordum.hamıle kaldıgımdada ılk 3 ay mıde bulantısından ıcemedım.ama hersey normale donup cay falan ıcmeye basladıgımda yanıanda sıgara ıstıyordu cnm.bende 3-4 tane ıctım.ama her ıcısımde vıcdan azabı duyuyordum.ama engelleyemedıgım bır seydı benım ıcın.hatta herkesten gızlı ıcıyordum ıcmek ıcın fırsat kolluyordum.hamıleleıkte sıgara ıcmemek lazım asla tasvıp edılebılır bır sey degıl.ama aktıf olarak ıcıcı olan ınsanlar ıcın malesef kı zor vazgecılebılır bır durum.amerıkadayken bır kadın dogumcuyla konusmustum.sıgaranın bebege dırek etkısı henuz kantlanabılmıs degıl dedı.ama dusuk kılolu dogabılır demıstı.ayrıca bır kac sıgara ıcmek,sıgara ıcmedıgınz zamanda kendınıze yanı bebegınıze yaptıgınız stres daha sakıncalı demıstı.ama tabıkı yınede onermıyorlar.yaptıgımız asla dogru degıl.spınal anestezı ıle kızımı dunyaya getırdım.bebek dogdugunda uyanıktım ve ılk sordugum sey ''nefes alıyor mu'' ydu.o an pısman olmustum.ama sukurler olsunkı hıcbır sorun yasamadık.bebegım genetık olarak da normal olculerde dunyaya geldı.kılosuda 3.400 du.ve gayet saglıklıydı.ama yınede su kadar ıc bu kadar ıc dıye bır sey soylemem cok dogru olmaz.bu bıraz da kendınızle savasınız bırakmak ıstersenız bır yolu bulunur elbet.hıc ıcmemek en saglıklısı ve akıllısı=)) kolay bır dogum olsun ınsallah saglıkla bebegınızı kucagınıza alın =))

@nbuz cok tesekkur ediyorum cevabin icin. Ben birakmaya cok calistim ama hergun toplantilar musteriler is stresi ev aile derken cok biriktiriyorum icimde ve kendimizi bununla kandiriyoruz malesef. Benimde yurtdisinda evlenip giden bir arkadasim doktorun birakamiyorsa kendisini oyalamak icin aktivitelere katilmasini onermis ve zamanla unutmus simdi dunya tatlisi bir melegi var ama sut alerjisi var. Tabi icmememiz lazim ama hersey kader kismet bazen en iyisini yaparken sorun yasiyorsun malesef :43:

@nbuz cok tesekkur ediyorum cevabin icin. Ben birakmaya cok calistim ama hergun toplantilar musteriler is stresi ev aile derken cok biriktiriyorum icimde ve kendimizi bununla kandiriyoruz malesef. Benimde yurtdisinda evlenip giden bir arkadasim doktorun birakamiyorsa kendisini oyalamak icin aktivitelere katilmasini onermis ve zamanla unutmus simdi dunya tatlisi bir melegi var ama sut alerjisi var. Tabi icmememiz lazim ama hersey kader kismet bazen en iyisini yaparken sorun yasiyorsun malesef :43:

haklısın benım de kızım 1 yasında oldu evdeyım ve calısamıyorum çocugu bakarken stresıde cok fazla.herseye yetısmek zorunda kalıyorsun.cocuk,ev kocan,bazen maddı sıkıntılar derken kendımı sıgara ıcerken buluyorum.evet sadece oyalanıyoruz malesef kendımızı kandırmaktan baska bır sey degıl

ben hamilelikten önce hiç sigara içmemiştim, hamilelikte sigara aşerdim :44:
ve sigaraya başladım.doğum yapalı 3 ay oldu halen içiyorum.allaha çok şükür sorun yaşamadım.
bebeğim gayet sağlıklı.

ben 3 haftalık hamıleyken beta hcg testıyle ogrendım hamıle oldugumu ve ogrendıgım gbı 1 sıgara yakıp veda ettm sıgaraya...
o kadar canıım ıstemesıne ofke nobetlerıne gırmeme ragmen bıraktım..
hala ruyalarımda fosur fosur ıcıyorum ayrı konu.. çokta özledım..
sıgara benım ıcın stres topu degıl aksıne keyıfti.. yemek sonrası muhabbetle , cayla kahveyle, baharda esen ruzgarla bırlıkte ıcıme cektıgım her nefes mutluluktu benım ıcın..

bana en buyuk destek eşim oldu.. o da bıraktı benımle bırlıkte.. en azından benım yanımda asla ıcmıyor.. arkadas toplantılarında da ıznımı ıstıyor. istemezsem içmiyor.. (ki kıyamam zaten ıstiyorsan benim yerime de iç diyorum)
:) 1 dal içiyor sadece.. 2.yi agzına surmuyor canım kocam :)

o yuzden daha kolay bıraktım sıgarayı..
bu tıp zamanlarda yanınızda sıze bırının destek olması cok onemlı..
baska turlu olmuyor. hatta ruyalarımda gordugumu soyledıgımde bıle kızıyor bana "bu kadar zayıf olma kendıne gel" dıye hemencık benı kendıme getırıyor :))
yaşam koçluğu yapıyor bana :) sıgarayı bıraktıgı gıbı benımle bırlıkte 7 kg aldı ama olsun :)

dogum mayısta.. bebegım sutten kesılene kdr ıcmeyı dusunmuyorum.. sonra ne olur bılmıyorum.. evde ıcemem de işyerinde belki diye dusunuyorum...

Allah yardımcınız olsun :)

Sigarayo donem donem icerim hic bagimli olmadim. Size y yazmak istedim cunku burada duydugunuz ictim ama birsey olmadi yorumlari icinizi rahatlatmaya yonelik olacak sadece. Gercekten bir etkisinin up olmadigini bebeginiz dogduktan sonra bile bilemezsiniz. Anne olduktan sonra anlayacaksiniz ne demek istedigimi. Stresinizi atmanin baska bi yolunu mutlaka bulabilirsiniz. Sizi rahatlatan baska birsey mutlaka vardir. Hic degilse bebek dogana kadar idare edin bence. Cunku sonucta bu birrisk ve baskalarina olmamasi size bir sorun cikarmayacaginin garantisi degil. Deger mi diye dusunun kararinizi ona gore verin:34:

Arkadaşlar bura da cok kişi bu sekilde sigarayı bırakmış nasıl olcak bilmiyorum ama şuan hastaneden mektup geldi kanım zaten donuk Türkçesini tam bilmiyorum ama tromboze olmuştum bir kere ikinci cocugumda ozaman içici bir insan değildim ama şuan içtiğim her sigara hem kendi kanıma hemde bebeğime zarar biliyorum kendim ambulans asistanıyım ama olmadı akupunktur denedim hypnoze denedim inanın 250 Euro verdim ama bırakacağım düşüncesiyle hiç acımadım sonuçta hergün 6euro veriyorum sorun maddi değil yarın bebeğim doğduğunda herşeyde kendimi sucluyacagım onuda biliyorum iki çocuğumda zaten içmedim ki içici değildim aradan 10 sene sonra bidaha anne baba olmak istedik ama aklımızdan sılmıstık üçüncü çocuğu diyemi bilmiyorum sanki hala inanıyorum hamile olduğuma inanın soyleyemıycem kaçıncı haftada olduğunu biliyorum herkes şimdi ahkem kesecek belkide iyi olur iki defa 6 gün bıraktım sadece hafta sonları birdaha başladım şuan baba yani Kocacım bebek odasını aldı arabayı aldı ya onu bırakın şuan baykuş resimleri çizim için bantları yapıştırıyor ve ben kendimden utandım belki son bir haftadır neler düşündü kaç resim indirdi ne hesaplar yaptı ve dogumuma az kaldı diye işinden ayrıldı ve ben hala zıkkımlanıyorum her içmemde bana senin yerinde olmayı isteyip te hamile olamayan kaç insan var diyerek hep acıttı içimi ama ben yine devam ettim lütfen son vermek istiyorum nasıl yaptınız benide Motive edin yanımda olun ben nasıl olur cevaplama yada yeni başlık yazamadıgım için buraya yazdım lütfen gerçekten saat 16 itibariyle son dedim gerçi daha bir saat olmadı ama belki bura yazarak işte suan bir günümü bitirdim dersem belki Motive olurum diye düşünüyorum şimdi den herkese çok teşekkürler sevgi ve saygılarımla hayırlı günler

Back