Hamilelikte şiddetli öksürük lütfen yardımcı olun

saliha24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2024
47
11
1
26
Hanımlar son çare buraya yazıyorum. Doktora da gittim ama paroldan başka bir şey veremiyorlar malum. 3 gündür şiddetli öksürüğüm var 15 haftalık hamileyim. Ne gece uyuyabiliyorum ne gündüz rahat edebiliyorum durmadan öksürüyorum ateşim de vardı parol içtiğim için biraz normalleşti. Öksürük için zencefil bal limon içiyorum ama çok az içebiliyorum midemi çok yakıyor Ne yapıcam nasıl geçecek bu ben çok kötüyüm

Merhaba, aynı durumu hamileyken ben de yaşadım, ilac kullanamamak zor oluyor hakikaten. Nacizane tavsiyem bol bol dinlenin, hatta uyumaya calisin. Abartmamak kaydıyla ballı limonlu karabiberli ıhlamur için, c vit almaya özen gösterin, ve bence en önemlisi evi sık sık havalandırıp temiz hava sirkülasyonu sağlayın, çok sık burun temizligi yapın, hatta gargara (su+tuz) ile bogaz temizligi de yapin, evin içindeki hava kuru da olmasın nemli olsun biraz, burun ve boğaza iyi geliyor, zaten sonrasinda oksuruk azaliyor, doktorum boyle onermisti ve bu şekilde 1 haftada toparlamaya başlamıştım

Karabiber hariç yapmaya çalışıyorum karabiberli karışım midemi bulandırıyor içemiyorum. Yatınca öksürük geliyor yine de başımı yükseğe koyup yatmaya çalışıyorum zaten öksürmekten kafam o kadar ağırlaştı ki yatmadan duramıyorum. Gerçekten çok zor inşallah kısa zamanda benim de geçer

İnşallah kısa zamanda toparlarsiniz

Dut pekmezi iç
Göğsünü zeytinyağı ile yağla ve dolap poşeti koy. Çocuklarıma yapıyorum öksürük hemen kesiliyor.
Kuru dut kaynat iç bunların zararı olmaz

Bence tekrar gidin eğer bunca zamana rağmen enfeksiyon geçmedi ve ilerledi ise gerektiğinde kullanabileceğiniz ilaçları yazıyorlar. Genelde ilk muayenede kendiliğinden geçmesi için süre tanınır. Sonrasında tekrar bir muayene gerekebilir. Tabi doktorlara göre bu ilaç kullanmanızı gerekriren bir durum olarak değerlendirilirse.

Geçmezse salı geri gel dedi ben yine de acile gittim ateşim düşmüyor çok kötüyüm dedim ama hiç bişey yapmadılar bundan fazlası bebeğe zararı verebilir dedi

Merhaba
Geçmiş olsun.
Benim doktorum bana bitkisel şurup içebiliceğimi söyledi.
Eczaneden almıştık.
Öyle geçti hafifledi.
geçen sene bu zamanlarda hamileyken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…