Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Ve Spor ŞART Kızlar....:))

guldnkckogluu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2016
31
30
31
kızlar ben spor eğitmeni olarak size birşey hatırlatmam gerekiyor hamilelik süresince yani 1. Aydan 9. Aya kadar spor yapabilirsiniz ağırlık kaldırmama şartıyla hamile sporları sizin kilo almanızı engellemez bunuda dipnot olarak düşmek istiyorum.. Hamileyim diye spor yapmaktan egzersiz yapmaktan hareketsiz kalmaktan korkmamanız gerektiğini hatırlatmak istedim ..:) spor hem doğumunuzu hemde çocuğun anne karnında gelişimini olumlu yönde etkileyerek çatlak ve vücudunuzdaki birçok deforme olumsuzluklarını önleyebilrsiniz ve tabiki bol bol su.. Ama sporsuz hamilelik birçok kilo problemine ve çocuğa değildekendimize kalmasına neden olabilir ....:)
koşmak yerine 4.0-4.5 km hızla bunu kendinize göre de ayarlayabilirsiniz. Haftada 3 gün 15dk koşu bandında yürüme şansınız varsa eğer bunu yapmanız yerinde olur.. Eğer nefes problemi yani yürürken veya "koşarken(tavsiye etmiyorum)"
Nefesinizi ayarlayamıyorsanız sakızla nefesinizi düzene sokabilirsiniz bu size gayet yardımcı olacağına inanıyorum.. Pilates topuyla karnınıza baskı olacak şekilde değil de belinizdeki destek verecek şekilde hareketler yapmanız kalça ve basenin genişlemesini önleyecektir.. Ve squat her hamilenin yapması gereken önemli bir egzersizdir ve bu egzersizin birsürü farklı çeşitleri olup internetten hamileler için olanını bulabilirsiniz... Termal taytlarada gelince de buzdolabına üstünü sardığımız stres film gibi düşünün.. Cildiniz hareket esnasında hava almadığı için terleme yapar ve vücuttaki toksinleri atarak yağ erimesinde yardımcı olur.. Fazla kullanılmadığı takdirde hiçbir yan etkisiolmayacağına kesin konuşabilirim.. Haftanın 3 gününü kendinize 1 saat yada 45dk olarak ayarlayın ve egzersizleri internetten bulup araştırın bunlar bütün hamileliğiniz boyunca hem ruhsal açıdan hemde fiziksel açıdan size müthiş derecede yardımcı olacağını düşünüyorum .. Ve tabiki bol su tekrardan ve meyve-sebze ( hamur işindende uzak durursak 9 ay sonra taş gibi bir anne olarak anneliğinizin keyfini çıkartacağınıza eminim :)))))

Son düzenleyen: Moderatör:
@Gldn_kckoglu teşeşkkürler bu konuyu önemsediğiniz için. 16 haftalık hamileyim. ilk başlarda bulantı yüzünden kilo verdim. şimdi 1 kilo aldım geri. 4-5 haftanın haftada 4 gün falan yürüyüş yapıyorum. 40-45dakika. kilolu hamile kaldığım için tedirginim de aslında. boy 1.55. hamile kaldığım kilo 62. bu haftalardan sonra hızlı kilo alınıyormuş. kuruyemişleri sabaha kaydırmayı akşam yemekelrini erken yemeyi muz gibi kalorisi yüksek meyveleri öğleden önceki araya almayı planlıyorum. kaşar ı light tüketmeyi düşünüyorum. bol su içmeye çalışıyorum. ilk başlarda bulantılardan dolayı hephamurişi yedim yiyebildiğim zamanlarda. bugünlerde azalttım tamamen bırakmayı planlıyorum. sizce nasıl olur bu şekilde? başka bir öneriniz var mı? teşekkürler şimdiden :)

Merhabalar öncelikle şunu söylemek istiyorum size hamileliğin 16-18 haftalardan sonra çok çabuk kilo alacağınız doğrudur fakat bol kalorili yiyeceklerden uzak durduğunuz müddetçe kilo alımınız grama'a düşecektir yani birden bire 1-2 kilo değilde 500-600 gr gibi olur buda siz doğum yapana kadar çok fazla kilo almamanızı sağlar.. Kahvaltı olarak beyaz ekmek yerine etmek yiyebilirsiniz Eti formun kızartılmış ekmekleri var bunlar hem tok tutar hem açlığınız bastırır ama şişirmez, beyaz yağsız peynir bol bol tüketin size hiç bir zararı olmaz.. Bol domates antioksidan özelliği vardır cilde ve vücuda da süper yararı olan bir sebze salatalık bol bol tüketin.. Öğlen Aralarında kuruyemiş yiyebilirsiniz 1-2 avuç kadar bunu öğlen yemekleri yerine bile tüketebilirsiniz muzla beraber.. Ama akşam öğününüzden muzu atın :)) öğlen aldığınız o kaloriyi gezerek verebilirsiniz ama akşam yatarken bu pek mümkün olmuyor biliyorsunuz:)) akşam yiyeceğiniz meyveler çilek tüketebilirsiniz erik tüketebilirsiniz tam mevsimi suan karpuz tüketebilirsniz şeftali tüketebilirsiniz (nektar) tüysüz şeftali çünkü bebeğe tüylenme problemi yapabilir. Suyu az içiyorsanız meyvelerden detox hazırlayabilirsiniz kendinize.. Günde 2-2.5 lt mutlaka su tüketmek şart çünkü.. Meyveleri şişedeki"(cam)" suyun içine doğrayıp sabah içeceğiniz detoxu akşamdan hazırlayın akşam içeceğiniz detoxu sabahtan hazırlayabilirsiniz.. Limon ve naneden de detox yapabilirsiniz çok faydalı ve vücuttaki yağ parçalayıcı özelliği vardır.. Son bir tavsiyem de sabah kalktığınızda sıcağa yakın ılık bir su bardağı su tüketirseniz doğumda çok faydası olacaktır ..:))

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. ben normalde de sağlıklı beslenme ve sporla ilgili biriyim. hamilelikten önce günde 1 saat tempolu yürüyüş yapıyodum. 1 yıldır pilates yapmıyorum, onun öncesinde yapıyodum.
şimdi hamile pilatesi yapmam sakıncalı mı? hamile pilatesini daha önce pilates yapmış kişiler yapabilir diye biliyorum ama ben 1 yıldır yapmıyorum o yüzden emin olamadım..

çok teşekkürler :)

Merhaba hamilelikle ilgili bilgileriniz kaynağını merak ettim bu konuda bir eğitim aldınız mı?
Nane ile detoks yapabilirsiniz demissiniz mesela ancak hamilelerde nane düşüğe sebep olabiliyor.
Bir de şeftalinin bebeğe tüylenme yapması konusunu anlayamadım aciklayabilirmisiniz?

Merhaba Bebek ve Anne üzerine birçok eğitim alıp profesyonel spor eğitmeniyim bir çok hamile bayanlara da spor eğitmenliği yapıyorum. ayrıca şöyle birşey söylemem gerekiyor nane düşüğe sebep olmaz. Detox dediğin sey bitki çayı vs. Olan birşey değil suyla beraber sadece aroma katması kolay içilmesi suyun katı gelmemesi içindir çünkü birçok insan suyu fazla tüketemez..
Ayrıca nane maydonoz dereotu vb. olarak nitelendirdiğimiz sebzeler yüksek F(Demir) içerir buda tıbbi olarak hiç bir şekilde bebeğe yan etki yapmaz .. Fakat bitki çayları çok tüketildiği Zaman düşüğe sebep olabilir bunun ikisini karıştırmamak gerekiyor... Şeftali fazla tüketildiği Zaman çocukta tüylenme yapabilir hormonal bir problemdir çünkü .. Kocakarı saçması olarak görülür ama Amerikan anne & Bebek dergilerindeki çoğu kez rastlamıştım .. Şunuda kabul etmeliyiz ki onlar Bebek gelişimi anne ve Bebek Hakkı'nda bizim ülkemizden daha bilinçlidirler her halükarda belli oluyor zaten..:)

Hamile pilatesini yapabilirsiniz hamilelikte aksine hareketsiz kalmak herhangi bir aktivite yapmamak sizin için tamamen bir dezavantaj.. Spor geçmişi olan bir bayan olarak çok vakit geçmeden başlayın derim ..

merhaba bende yeni bir anneyim ve nasıl beslenmem gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum. Çalışıyorum. Bu yüzden öğle yemekleri büyük bir problem benim için. Özellikle öğlede neler yiyebilirim öneride bulunabilir misiniz? Bir de gün içinde aşırı acıkıyorum. Karnım kazınıyo resmen ne yesem daha uygun olur acaba :) şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba yeni anne..:) bebeğinin ilk aylarında yoğun proteine ihtiyacı vardır bunlarda
Yeterli ve dengeli beslenme ile günlük protein gereksinimi karşılanabilir. Protein gereksiniminin %60’ı biyolojik değeri yüksek proteinlerden karşılanmalıdır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin biyolojik değeri daha yüksektir. (Yumurta, et, tavuk, balık ) .. Ve çoğunlukla Demir ağırlıklı yemekler tüketmelisiniz tabi kan değerlerinizi ölçtürdükten sonra Et ve türevleri, sakatat, kurubaklagiller, kuru üzüm, kuru incir, pekmez, yeşil yapraklı sebzeler. Öğlen aralarında kuru üzün kuru incir muz tüketebilirsiniz bunlar açlığınızı bastırıp tok tutacaktır..:))

Çok teşekkür ederim :)

Verdiğiniz bilgilerden sonra bende biraz hırs yapıp günlük hareketlere ve yürüyüşe daha çok yönlendiricem kendimi biraz hareketsiz bi hamilelik yaşıyorum çünkü ve ilerideki zararlarını doğumda yaklaştıkça daha çok düşünür oldum. Bilgileriniz için tşk ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…