Hamilelikte saç boyama

Esmanur Atakul

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2023
10
1
1
33
Hanımlar merhaba 17 haftalık hamileyim plansız bir hamilelik oldu saçlarım sarı fakat dip boyalarım aşırı şekilde geldi çok çirkin duruyor 4.ayı atlattık diplere değdirmeden saçlarımı açtırıp boyayabilir miyim bebek için bir sakıncası olur mu acaba merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

Bı tiktok fenomeni saçını hamile iken boyatiyordu diplerine boya degmedigi sürece sıkıntı olmaz demiş doktoru isterseniz sizde önce bı doktorunuza danışın

ben doktoruma sormuştum boyayamazsın demişti sonra emzirme döneminde cocuk doktoruma sordum o da boyatamazsın dedi. sonra bebeğim 5aylıktı bı daha hamıle kaldım simdi yine hamileyim onu dogur emzir derken kafam bi 4yıl boyasız olmuş olcak artık kendi saç rengime döndüm falan yani sıkıntı şu ki kaşınıyo ama alıştım artık. bitkisel boyalar falan varmış ama ben cok güvenemedim boyayamadım ne gebelikte ne emzirme döneminde valla.

Bence boyamayın,dibe sürmeseniz de emilim sağlar gibi kokusu da zarar verebilir bandana takın dipler görünmez

Bence boyamayın,dibe sürmeseniz de emilim sağlar gibi kokusu da zarar verebilir bandana takın dipler görünmez
Doktorum kesinlikle izin vermiyor. Doğum haftası boyatacağım.
Doğum haftası boyayabilir miyiz peki ona kadar sabrederim emzirirken falan sorun olur mu acaba dibe değdirmezsek bide açık havada boyatırsak

Açma ve boyama işlemi kimyasallardan dolayı zararlı saçlarım bembeyaz oldu ama boyamıyorum istediği kadar çirkin görünebilir bebeğim daha önemli

Açma ve boyama işlemi kimyasallardan dolayı zararlı saçlarım bembeyaz oldu ama boyamıyorum istediği kadar çirkin görünebilir bebeğim daha önemli
Bende beyaz yok ama dipler siyah geri kalan sarı çok kötü duruyor neyse teşekkür ederim cevaplarınız için

Yapılan çalışmalarda saç boyasının bebeğin sağlığına bir zararı olduğu yönünde net bir bilgi yok. O nednele çoğu kadın doğum doktoru ilk trimestr sonrası saçları boyama konusunda bir sakınca görmüyor. Dr um boyayamazsın deyince şaşırmıştım. Yaklaşık bir sene gebelik iki sene de emzirme dönemi olarak düşünürsek 3 sene çok uzun bir süre. Ben annenin psikolojisinin de önemli olduğunu düşünüyorum. O nedenle doğum haftası ve sonrası saçlarımı 2 ayda bir de olsa boyarım.

Kesinlikle bilimsel olarak kesinlik yokmuş nette okudum üstelik hayvanları birkezde değil üst üste boyayıp durmuşlar onda bile bi sorun çakmamış ben doktoruma sormadım ama üç hafta sonra gideceğim o zaman sorarım inşallah ona kadar da 5.ay oluyor

Benim saçım da kötü durumda. Doktorum her kontrole gittiğimde sormadan saçlarını boyatabilirsin diyor:)) artık ne kadar kötüyse… sadece ilk 4 ay boyama demişti. Ama ben şimdilik boyatmayındüşünmüyorum. Bakalım…

Boyayacaksaniz da eczanelerde bitkisel boyalar var . Benim alerjim var o yüzden kullanıyordum eskiden adı da phyto gbi birseydi . Kutuyu alıp doktorunuza götürün ,içeriğine baksın illa boyayacaksaniz içinde zararlı birsey var mı yok mu emin olursunuz .

Çok sağ olun araştırayım onu bi inşallah bulabilirim

Çok sağ olun araştırayım onu bi inşallah bulabilirim
Bulursunuz internette bile var . Farklı alternatifleri de vardır illa ki benim bilmediğim . Logona ,Sante gbi organik boyalar var ama onların kapaticiligini bilemiyorum. Bir de uygulaması zor olan Organic Co markası var . Siz hepsini araştırın en son da doktora içerik atarsınız

Konuyla alakalı değil ama şu kadar ahlaksız ve ettikten uzak bir durum yok. Hayvanları denek yapma barbarlığı ne zaman sona erecek acaba

Merhaba arkadaşlar ben de 12 haftalık hamile iken syoss amonyak boya ile saçımı kahverengiye boyadim.aslinda boyanmamasi gerektiğini bilmiyordum ama tam da emin değildim.aman bir şey olmaz deyip boyadim hatta eşim boyadi.kizm 7.5 yaşında gecenlerde bir arkadasimiza doktor izin vermemiş.o günden sonra araştırınca çok pişman oldum.endiselenmeli miyim bilmiyorum.kafayi yedim kaç gündür. Anneligimi sorgulayip duruyorum.nolur bir cevap yazın.

Kızınız 7.5 yaşına gelmiş. Olumsuz bir etki gördünüz mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…