• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte pskoloji

bsbyk19

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
1
0
1
23
19 haftalık hamileyim eşimle sürekli tartışmalarımız var ben hamilelik yüzünden çok fazla duygusalım söylediği sözler çok ağrıma gidiyor hamileliğim boyunca sürekli ağlıyorum ve sinir krizleri geçiriyorum bebeğime zarar gelmesinden korkuyorum hiç anlayışlı davranmıyor herkez gibi güzel bir hamilelik yaşayamıyorum ve ilk hamileliğim bir piskoloğa gitmelimiyim ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

19 haftalık hamileyim eşimle sürekli tartışmalarımız var ben hamilelik yüzünden çok fazla duygusalım söylediği sözler çok ağrıma gidiyor hamileliğim boyunca sürekli ağlıyorum ve sinir krizleri geçiriyorum bebeğime zarar gelmesinden korkuyorum hiç anlayışlı davranmıyor herkez gibi güzel bir hamilelik yaşayamıyorum ve ilk hamileliğim bir piskoloğa gitmelimiyim ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

- İlk önce kıyaslamayı bırakmalısın. Herkesin hamileliği güzel geçmiyor çünkü.

- Hamilelik hastalık değil bunu kabullen.

- Tabi biraz daha duygusal olabilirsin, oda daha anlayışlı olabilir ama terör estirmenin anlamı yok.

Tartışmalarınızın sebebi ne ?

Canım ilk bebeğimde bu yaşadıklarını yaşardım her gün ağlardım her gün geceleri sabahlara kadar ağladığım olurdu.
Snra doğum yaptım kızım o kadar huzursuz ve mutsuz oldu ki hep ağladı hep gazliydi şuan büyüdü halen daha huzursuz gergin bı çocuk stresli bi çocuk çok pişmanım. Şimdi düşünüyorum da o kadar sudan sebepler için bebeğimi uzmusum ki kendime çok kızıyorum anne karnında bebekler çok etkilenir

Herkesin hamileliği güzel gecmiyor bence yam duygusallik çok normal ben sehpaya bakip ağlardım . Mesela eşiniz ne söylüyor da alınganlık yapıyorsunuz küçük şeyler için sinir krizi geçirecek raddeye gelmeniz çok tehlikeli

Ben de çok alınganlaştım ama o sürekli pozitif hamilelik halleri bir tek sosyal medyada var . Kendinizi karşılaştırmayın , bebek benim yüzümden zarar görecek diye kendinizi strese soktukça da kötü oluyor . Akıntıya bırakın siz de isteyerek yapmıyorsunuz. Sakinleşmeye çalışın

Üzülerek kendinize ve bebeğinize zarar veriyorsunuz öncelikle sakin olun, her şeyden önce kendinizi ve bebeğinizi düşünün. Şuan en önemli şey bebeğiniz ve kendinizin sağlığı. Eşinizi karşınıza alarak olgun bir sekilde konuşabilirsiniz. Hamile olduğunuzu ve üzüldüğünüzü kavga etmeden ses yükseltmeden belirtin. Eğer duzelmiyorsa da kafanıza takmayın. Çünkü içinizde bir mucize taşıyorsunuz. ❤️

Back