Hamilelikte otobüs yolculuğu...

meltemsahin

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
637
12
39
meraba arkadaşlar.ben 27haftalık hamileyim ve bayram öncesi 9 saatlik yolculuğa çıkmak istiyorum.ozaman 29 haftalık olcam inş. dr um çıkmamı çok önermedi riskli olabilir dedi.ama ailemden uzaktayım ve gitmeyi çok istiyorum.acaba bu aylarda yolculkuk yapan oldumu hiç.dr larınız ne dedi.bakalım tekrar druma danışıcam gitmedn.ama sizlerdende bilgi almak istiyorum...

bende 29 haftalık ikizlere gebeyim.inanır mısın,yarım saatlik yolculukta bile tansiyon düşmesi yaşamaya başladım.dr um bundan sonra sık sık tansiyon düşmesiyle karşılacaksın dedi.belki benimki ikiz gebelik olnasından kaynaklanıyordur.bende ailemden 25 saatlik bir mesafede uzaktayım.senin özlemini çok iyi anlıyorum.ama 9 saat az da olsa riskli bir yolculuk.tansiyonun düşse: hemen sol tarafına uzanıp,dizlerini kırman va yukarı kaldırman gerekli.ve başınında alçak bir yerde olması gerekiyor.otobüs koltuğunda bu rahatı sağlayabilmen biraz zor açıkçası.
sonuç olarak en iyi kararı sen vereceksin.ama iyi düşün.kendini ve bebeğini tehlikeye atmayacak bir karar ver.

bana doktorum ancak 4-5 saatlik yolculuk yapabilirsin diyor.Uzun süren yolculuklar erken doğum sebep olabiliyormuş

doktorun söylemiş canım çok önermemiş.bence çıkma.ben de kaç bayramdır gidemiyorum.kendini zorunlu hissedip, bebeğini ve kendi sağlığını tehlikeye atma

seni anlıyorum canım bende uçak yolculuğu yapacağım,insan çekiniyor ,ben doktoruma danıştım,yolculuktan önce gel muyane edelim,ona göre çık dedi.bakalım,hayırlısı insallah herşey yolunda gider.

teşekkürler kızlar.aslında benim hiç sorunum yok hamileliğimin başından beri.çok güzel bi hamilelik geçirdim.hatta unutuyorum hamile olduğumu.bu haftada olmamam rağmen saatlerce yürüryüp gezebiliyorum.çok şükür.buna güvenerek biraz gitmek istiyorum.ama tabi bundan sonrası daha riskli.tansiyon sorunumda hiç olmadı çok şükür.bakalım dr umla tekrar görüşücem.

seni anlıyorum canım bende uçak yolculuğu yapacağım,insan çekiniyor ,ben doktoruma danıştım,yolculuktan önce gel muyane edelim,ona göre çık dedi.bakalım,hayırlısı insallah herşey yolunda gider.

canım uçağı bende düşünüyorum aslında.sen kaçıncı haftadasın.ben 28 den sonra uçağa almıyolar diye biliyorum.

bende o haftalardayken 9,5 saat otobüs yolculuğu yapmıştım çorumdan bursa ya. bi problem olmadı

ben 28.hftamda 10 saatlik yolculukla annemlere geldim
doktor bi sorun olmycgını söyledi.
ALLAHtan bi mani olmazsa bayramdan sonra dönücem
molalarda devamlı yürüyüş yap:)

teşekkür ederim canım.içimi rahatlattınız.çünkü çok özledim annemleri ve gitmek istiyorum.inşallah sorunsuzca giderim artık...

bende 30. haftanın içinde 6 saatlik bi yolculuk yapıcam.annemlere gitcem inş.
taksimizle gidecez.gebeliğimin başından beri 7 kez böyle uzun yolculuk
yaptım bi problem olmadı yorgunluktan başka....
dr.um da araba sarsmadıktan sonra problem olmaz dedi.
bende zaten yoruldukca uzandım taksinin arkasına
allah herkezi muhafaza etsin

bende 30. haftanın içinde 6 saatlik bi yolculuk yapıcam.annemlere gitcem inş.
taksimizle gidecez.gebeliğimin başından beri 7 kez böyle uzun yolculuk
yaptım bi problem olmadı yorgunluktan başka....
dr.um da araba sarsmadıktan sonra problem olmaz dedi.
bende zaten yoruldukca uzandım taksinin arkasına
allah herkezi muhafaza etsin

tabi özel arabayla gidincw rahat olur.bende dönüşte arabamızla döncem onu sorun etmiyorum ama giderken otobüsle gitmek zorundayım.hayırlısı inşallah sorun çıkmaz...

tabi özel arabayla gidincw rahat olur.bende dönüşte arabamızla döncem onu sorun etmiyorum ama giderken otobüsle gitmek zorundayım.hayırlısı inşallah sorun çıkmaz...

canım 3 yolculumu özelle yapmadım ama yine de bi problem olmadı.
molalarda bi gezinmek çok ii geliyo
rabbim seni bebişi muhafaza etsin:Saruboceq:

canım 3 yolculumu özelle yapmadım ama yine de bi problem olmadı.
molalarda bi gezinmek çok ii geliyo
rabbim seni bebişi muhafaza etsin:Saruboceq:

teşekür ederim canım.amin inşallah rabbim hepimizin bebeişlerini korususn.gidemezsem psikolojik olarak daha kötü olcak zaten:) sanada iyi yolculuklar canım...

X