• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Öğrendim kiiiiii:))))

polarisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2015
1.139
1.619
133
Sevgili hamile arkadaşlar hamilelik hem fiziksel hem ruhsal anlamda bambaşka bir yüzümüzü gördüğümüz bambaşka bir benle tanıştığımız bir dönem. Genel olarak burada hamileliğin sıkıntılarını konuşuyoruz. Bir degisiklik yapalım ve bu surecte öğrendiğimiz farklı noktalara deginelim, biraz daha eğlenceli taraflarını paylaşalım istedim.:anneadayı:

Hamilelikte öğrendim ki
* Kuru incir birkaç günde kurtlanıyormuş.
* İnsan eski Türk filmlerinde bile ağlayabiliyormuş.
* Tuvalet en sık uğranan mekan oluyormuş.

Sizde ne var ne yok :KK200::anneadayı:

- hayatta asla büyük konuşmamak gerekiyormuş
- devlet hastanelerinde doğum aslında o kadar kötü değilmiş, doktorlar, hemşireler, özel hastanedekilerden daha ilgili ve daha kibarlarmış
- sezeryan kolay bir doğum, zor bir lohusalık
normal doğum zor bir doğum, kolay bir lohusalıkmış... ama ikisinin de acısı geçiyormuş...
- hamilelikte alınan kilolar ve karın çatlakları bir şekilde gidiyormuş... önemli olan sağlıkla bebeğine kavuşmakmış
- iyi, merhametli, vicdanlı doktora düşmek şans işiymiş... fazla kurcalamak sonuç getirmiyormuş:((
- doktorun iyisi problemli durumda belli oluyormuş ( en ufak bir problemde seninle burada yollarımız ayrılıyor, diyerek seni sudan çıkmış balık gibi bırakanlarda varmış)
- doktorun muayene ücretinin yüksek olması veya çok popüler olması, onun harika bir doktor olduğu anlamına gelmiyormuş.
- mide bulantısı her hamilelikte yaşanmıyormuş. hamilelik kişiden kişiye değişmesinin yanı sırada, aynı kişide farklı da yaşanabiliyormuş.
- hamilelikte bol su içmek kesilikle gerekliymiş.
- her ne kadar kilo alıp, ayna karşısında çirkin gözüktüğünü düşünsen de bir daha belki de yaşamayacağın, yaşayamayacağın günlerin tadını çıkarmak gerekmiş.
- aşermesen bile aşeriyormuşsun gibi çevrene ve eşine nazlanmak gerekmiş:))
- kendini sevmek ve değerini bilmek gerekliymiş...
- hamilelikte her gün 20 dk yürüyüş hem bebek için hem anne için çok iyi bir şeymiş...
- hamilelik kıyafetleri pahalı olsa da - en azıdan özenilen 1 tanesi -sonradan bakıp imreneceğine alıp giymek gerekmiş
- hamile kalmadan önce kilo vermek gerekliymiş ( doğumdan sonra hamilelik kilosuyla verirsin laflarına inanılmamalı, kiloları üzerine yapıştırmamalıymış)
-yüz üstü yatabilmek şükredilmesi gereken bir özellikmiş

bunlar aklıma gelenler:))) biraz uzun oldu galiba

bebeğini erken doğumla (6 aylık, bebeğin rahatsızlığından dolayı) kaybetmiş bir anneden tesbitler...

- devlet hastanelerinde doğum aslında o kadar kötü değilmiş, doktorlar, hemşireler, özel hastanedekilerden daha ilgili ve daha kibarlarmış
normal doğum zor bir doğum, kolay bir lohusalıkmış... ama ikisinin de acısı geçiyormuş...
- hamilelikte alınan kilolar ve karın çatlakları bir şekilde gidiyormuş... önemli olan sağlıkla bebeğine kavuşmakmış
- iyi, merhametli, vicdanlı doktora düşmek şans işiymiş... fazla kurcalamak sonuç getirmiyormuş:KK43:(
- doktorun iyisi problemli durumda belli oluyormuş ( en ufak bir problemde seninle burada yollarımız ayrılıyor, diyerek seni sudan çıkmış balık gibi bırakanlarda varmış)
- doktorun muayene ücretinin yüksek olması veya çok popüler olması, onun harika bir doktor olduğu anlamına gelmiyormuş.
- mide bulantısı her hamilelikte yaşanmıyormuş. hamilelik kişiden kişiye değişmesinin yanı sırada, aynı kişide farklı da yaşanabiliyormuş.
- her ne kadar kilo alıp, ayna karşısında çirkin gözüktüğünü düşünsen de bir daha belki de yaşamayacağın, yaşayamayacağın günlerin tadını çıkarmak gerekmiş.
- hamilelikte her gün 20 dk yürüyüş hem bebek için hem anne için çok iyi bir şeymiş...
- hamilelik kıyafetleri pahalı olsa da - en azıdan özenilen 1 tanesi -sonradan bakıp imreneceğine alıp giymek gerekmiş
- hamile kalmadan önce kilo vermek gerekliymiş ( doğumdan sonra hamilelik kilosuyla verirsin laflarına inanılmamalı, kiloları üzerine yapıştırmamalıymış)

bebeğini erken doğumla (6 aylık, bebeğin rahatsızlığından dolayı) kaybetmiş bir anneden tesbitler...

Çok üzüldüm Allah sabır versin... Ama tespitleriniz bir harika. Yol gösterecek türden.

- iyi, merhametli, vicdanlı doktora düşmek şans işiymiş... fazla kurcalamak sonuç getirmiyormuş:KK43:(

Allah sabır versin canım yazdıkların gerçekten çok doğru tespitler :KK9:

Bi öğrendimki de benden gelsin ;
Acaba bebeğin hareketimi diye karnından gelen tıkırtıları nefesini tutup boğulurcasına kendini dinlemek te varmış..

Allah sabır versin canım yazdıkların gerçekten çok doğru tespitler :KK9:

Bi öğrendimki de benden gelsin ;
Acaba bebeğin hareketimi diye karnından gelen tıkırtıları nefesini tutup boğulurcasına kendini dinlemek te varmış..
teşekkür ederim canım
senin tespitte güzelmiş:D

*sola yatmak işkence gibi olsada bebeğin sağlıklı olsun diye dayanmak,
*bol bol fındık ,badem ,meyveler ,yumurta tüketmetmek
*asla sevmediğin sütü hergün içmek (günlük süt),
*Bol bol ağlamak
*İlk 3 ayda sağlığımı kaybettiğimi düşünmek
*Hemen hamile karnının çıkmadığını öğrenmek :)
*20 haftaya kadar ilk gebelikte bebeği hissedememek, hissedilen şeyin aslında gaz olduğunu öğrenmek.
*Sürekli bebeğin kalbi durursa korkusu.
*şiddetli kuyruk sokumu ağrısı ve bel ağrısı
*sürekli wc yolunu tutmak
*buğday ekmeğine geçmek bağırsakların daha rahat çalışması için
*bol bol su tüketmek
*Gaz sancısı için ayak altına sıcak su torbası koymak
*miğde yanması için havuç,süt bana iyi gelenlerdi.
*Ve bence bu çok önemli büyük tuvalet geldiğinde zorlamamak,geldiğinde ise nefes egzersizi ile yapıp bağsurdan korunmak.
*Abur cubura veda sucuk sosis salamdan uzak durmak -dışardan beslenmemeye çalışmak
*Hamilelikte karmakarışık rüyalar görmek,bazen çok korkmak hatta
*ve asla asla devlet hastanesine gitmemek( hamileiğimi öğrendiğim zaman dr arayışı içindeydim,çok miğde bulantısı yüzünden hastanede yattım etlik zübeyde hanımda 1 gün kaldım ömrümden ömür gitti iğrenç biyer ertesi gün hemen çıkış işlemlerimi yaptırdım. Allah düşürmesin ! )
şimdilik aklıma gelenler bunlar ben bunları öğrendim :)

Yerli yersiz kaçan uyku...
Sola yatmaktan uyuşan bir adet popiş...
Wc nin sadece tuvaletini yapmak için kullanılmadığını hatırlamak...
Öğürmekten kızaran gözlerini görüp gözümü kan bürüdü diye kocana espiri yapıp adamı kendinden soğutmak :KK49:
Şimdiye kadar hiç bir regl döneminde çekmediğin kadar kasık ağrısı çekmek...
Minicik kesene bakıp aptal aptal gülümsemek...
Kayınvalideni ve anneni daha şimdiden çok iyi anlamak...
Yavru kedi,köpek görünce zırlamak...:rolleyes:

Her istediğini yemek 26 kiloya mal oluyormuş ve vermesi çok da kolay değilmiş :)
Ters dönen kaplumbağa gibi hareketsizce yatmakmış (aldığım kilolar sağolsun)
Yatağın sağ tarafının çökmesi ve gıcırdaması demekmiş.
Deprem olduğunda hissetmemekmiş :) (Ben sağdan sola dönerken daha fazla sarsıntıya neden oluyordum da)

Her istediğini yemek 26 kiloya mal oluyormuş ve vermesi çok da kolay değilmiş :)
Ters dönen kaplumbağa gibi hareketsizce yatmakmış (aldığım kilolar sağolsun)
Yatağın sağ tarafının çökmesi ve gıcırdaması demekmiş.
Deprem olduğunda hissetmemekmiş :) (Ben sağdan sola dönerken daha fazla sarsıntıya neden oluyordum da)

Çok güldüm yaa:KK70:

* Her hafta balık yiyebiliyormuşum.
* İnsanlar sana sürekli ne yiyip içmen gerektiğini söylüyormuş.
* Bebeğin hareketlerini hissetmek muhteşem bir duyguymuş.
:anneadayı::KK200::KK200::KK200:

* insanların sürekli bunlar iyi günlerin demesi çok sinir bozucuymuş
* doğum yapan kadınlara hiçbir şey demesen de karnında sanki bir bela var gibi tehditkar konuşmalarına alışmak gerekmiş ( inşallah ben de öyle olmam:KK57:)
* kendinden çok bebeğine alışveriş yapmak mutlu ediyormuş
* eksikler hiç bitmiyormuş
* her ayın ayrı bir stresi ve mutluluğu varmış
* her kadının hamileliği çok farklıymış :anneadayı:

Back
X