• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte nexium mide ilacı kullananlar acil yardım!

Mavirose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
137
33
98
37
Hanımlar yardıma ihtiyacım var 15haftalık hamileyim hamilelikten önce gastritim vardı hamilelikle beraber reflü oluştu birde haşimato çıktı tiroid hormonu almak zorundayım doktor ilacı aç yutman gerekiyor dedi buda gastitimi arttırdı kadın doğum uzmanı hamilelikten önce kullandığım nexiumu kullanabilirsin dedi sağlık ocağına gittiğimde aile hekimi aklımı karıştırdı sen nexium kullanamazsın filan dedi kullanan varmı aranızda nexiumu hamilelikte.birde bu tiroid hormonu illa açmı yutulacak midemi mahvetti artık :KK43:

her ikisi de bende var. tiroid ilacı kesinlikle aç içilecek ama içtikten yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsin. nexiuma benim doktorum izin vermiyor. bende de gastrit var ama çok çok zorlanırsam rennie tablet çiğniyorum. başka bişey kullanmam yasak

her ikisi de bende var. tiroid ilacı kesinlikle aç içilecek ama içtikten yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsin. nexiuma benim doktorum izin vermiyor. bende de gastrit var ama çok çok zorlanırsam rennie tablet çiğniyorum. başka bişey kullanmam yasak
Bende gastrit hamilelik reflüsü var ve troid ilacı almam lazım hamileliğimin 16.haftasını doldurdum artık midem katlanılmaz bi hale gelmişti hiç bi şey yiyememeye başlamıştım aç duruyordum midem kasılıyor iki lokma yiyorum hemen kaldırıyordu ilk üç ay nexiumu kullandırmadı doktorum sonra başlattı ama aile hekimi kafamı karıştırmıştı.troid hormonu ile de bazı ilaçlar birlikte kullanılmıyor bilirsiniz sizde.mide koruyucuyu birlikte almamam gerekiyordu ama midem artık katlanılmaz olmuştu açlıktan yanmadan ağlıyordum artık gaviscon rennie falan bunlar anlık rahatlatıyordu ilk ben dahiliyeye gidiyordum haşimatom için araştırınca endokrine gitmem gerektiğini öğrendim endokrin doktoruna durumu anlatınca bu kadar seni zorluyorsa sabah aç diye dayatmanın anlamı yok dedi senin tedavi olmaya hakkın yokmu dedi o kadar iyi anlattı ki doktor uzun uzun birde nexiumun da sakıncası yok kullanabilirsin dedi mide koruyucu ve troidin yerini değiştirdi sabah ilk mide koruyucuyu alıyorum çok erken saatte öğlen yemeğinden öncede aç olarak troidimi alıyorum büyük ölçüde rahatlattı bu durum beni meğer midemi mahvediyormuş troid ilacı artık psikolojim bozulmaya başlamıştı haftaya da kan testi yapılıp durumuma tekrar bakacak doktor bu arada siz kaç haftalık hamilesiniz

Bende gastrit hamilelik reflüsü var ve troid ilacı almam lazım hamileliğimin 16.haftasını doldurdum artık midem katlanılmaz bi hale gelmişti hiç bi şey yiyememeye başlamıştım aç duruyordum midem kasılıyor iki lokma yiyorum hemen kaldırıyordu ilk üç ay nexiumu kullandırmadı doktorum sonra başlattı ama aile hekimi kafamı karıştırmıştı.troid hormonu ile de bazı ilaçlar birlikte kullanılmıyor bilirsiniz sizde.mide koruyucuyu birlikte almamam gerekiyordu ama midem artık katlanılmaz olmuştu açlıktan yanmadan ağlıyordum artık gaviscon rennie falan bunlar anlık rahatlatıyordu ilk ben dahiliyeye gidiyordum haşimatom için araştırınca endokrine gitmem gerektiğini öğrendim endokrin doktoruna durumu anlatınca bu kadar seni zorluyorsa sabah aç diye dayatmanın anlamı yok dedi senin tedavi olmaya hakkın yokmu dedi o kadar iyi anlattı ki doktor uzun uzun birde nexiumun da sakıncası yok kullanabilirsin dedi mide koruyucu ve troidin yerini değiştirdi sabah ilk mide koruyucuyu alıyorum çok erken saatte öğlen yemeğinden öncede aç olarak troidimi alıyorum büyük ölçüde rahatlattı bu durum beni meğer midemi mahvediyormuş troid ilacı artık psikolojim bozulmaya başlamıştı haftaya da kan testi yapılıp durumuma tekrar bakacak doktor bu arada siz kaç haftalık hamilesiniz
9.hftamın içindeyim. reflü gastrit hepsi var bende de. tiroid ilk tüp bebek tedavisine başlarken farkedilmişti ama hamilelikle birlikte ilacın dozu yetersiz gelmeye başladı. bende pek birşey yiyemiyorum ama hızla kilo alıyorum çok canımı sıkıyor bu durum. hem aç gezip hem kilo almak herkese nasip olmaz eminim. tiroid çok önemli takibini iyi yap olur mu bebişin zeka gelişimine bile etkisi var. bu arada sen artık cinsiyetini öğrenmişsindir?

9.hftamın içindeyim. reflü gastrit hepsi var bende de. tiroid ilk tüp bebek tedavisine başlarken farkedilmişti ama hamilelikle birlikte ilacın dozu yetersiz gelmeye başladı. bende pek birşey yiyemiyorum ama hızla kilo alıyorum çok canımı sıkıyor bu durum. hem aç gezip hem kilo almak herkese nasip olmaz eminim. tiroid çok önemli takibini iyi yap olur mu bebişin zeka gelişimine bile etkisi var. bu arada sen artık cinsiyetini öğrenmişsindir?
Benim hamileliğimi öğrendiğimde detaylı bi tahlil yapılınca çıktı değerim aşırı yüksek değildi ama hamilelikte 2,5 geçmemesi gerekiyormuş doktor hamile olduğun için yüksek doz almalısın dedi 100lük başlattı çok dikkatli kullandım her sabah aynı saatte aç yuttum ve yarım saat sonra kahvaltımı ettim çok şükür ki 1ay sonraki tahlilde çok normal bi seviyeye inmişti evet troid hormonu bebeğin zihinsel fiziksel ve hatta yaşaması için bile önemliymiş o yüzden takibimi çok iyi yaptım şu zamana kadar midemi mahvetmesine rağmen sabrettim ama artık kötü bi boyuta ulaşınca midem dayanamadım zaten ilk üç ay çok önemliymiş asıl bebek için tehlikeli zamanlar yani bende hiçbirşey yiyemedim aç durdum hep o zaman da kilo kaybetmeye başladım iki haftada iki kilo kaybettim doktorum ozaman vitamin kullandırttı toparladım şimdi biraz daha yiyebiliyorum.haftaya randevum var nasipse ozaman öğreneceğim bebeğimin cinsiyetini :KK36:

merhaba benimde şiddetli gastrit problemim var 3,5 aylık hamileyim su bile içsem şiddetli gaz oluyo ,artık gaz sancısı sırtıma vurmaya başladı,daha öncesindede endoskopi yapılmıştı yaklaşık 10 yıldır çekiorum hamilelikde 2 - 3 katına çıktı , doktorum banada nexium verdi sabah aç karnına içmemi söyledi ancak ben hala tam karar veremedim b grubu olduğu güvenli sayılabileceği yazıyor,ama dayanıcak durumda değilim muhtemel içmeye başlıycam

merhaba benimde şiddetli gastrit problemim var 3,5 aylık hamileyim su bile içsem şiddetli gaz oluyo ,artık gaz sancısı sırtıma vurmaya başladı,daha öncesindede endoskopi yapılmıştı yaklaşık 10 yıldır çekiorum hamilelikde 2 - 3 katına çıktı , doktorum banada nexium verdi sabah aç karnına içmemi söyledi ancak ben hala tam karar veremedim b grubu olduğu güvenli sayılabileceği yazıyor,ama dayanıcak durumda değilim muhtemel içmeye başlıycam
Çok zor mide problemlerini çekmek hele hamilelikte :( benimde hamilelik ten önce gastrit vardı ama çok kötü bi durumda değildi çok dikkat gerektirmiyordu hamilelikle beraber hamilelik reflüsü başladı troid hormonu kullanıyorum gastritimi arttırdı kabus gibi zamanlar geçirdim nexiumu kullanmak zorundaydım artık bana kadın doğum uzmanı kullanabilirsin dedi endokrin uzmanı kullanabilirsin dedi sadece aile hekimi sen kullanamazsın hamilelikte dedi ama onu dikkate almıyorum doktorlarımızı tenzih ederim onlar olmasa işimiz çok zor ama bizim aile hekimi garip bi doktor saçma saçma konuşuyor sürekli bende onu ciddiye almadım Allah korusun bişey olmaz inşallah Allahın izniyle nexiumu kullanmaktan başkada çarem yok dayanılmıyor yoksa bende 19+3 teyim

hamile.kalmadan once bende nexium.kullaniyordum.hamilelikte hicbirsekilde.mide.ilaci kullanmadim nexium da kullanilmamali.diye biliyorum

merhaba
bende 2 gündür kullanmaya başladım başka çarem kalmadı doktorumu arayıp tekrar sordum hergün içebilirsin dedi heralde bu kadar tecrübeli bir doktor kendini riske atmak istemez diye düşünüorum sonuçta b gurubu bir ilaç lansor kullananlar bile var bebekleri gayet sağlıklı,çok fazla düşünmekte iyi değil sanırım :)

hamile.kalmadan once bende nexium.kullaniyordum.hamilelikte hicbirsekilde.mide.ilaci kullanmadim nexium da kullanilmamali.diye biliyorum
Kadın doğum uzmanı endokrin uzmanı birde dahiliye uzmanına sormuştum bu kadar uzman doktor yanılıyor olamaz diye düşünüyorum dahiliye Dr hatta en basit lansor bile kendini kanıtladı mide ilaçları kullanılabiliyor demişti hamililelikte kadın doğum uzmanım ilk 3ay kullanamazsın demişti 3aydan sonra başlattı bilinçsiz bişekilde söylese hemen başla kullan derdi mide ilacını geçtim ben antibiyotik kullanmak zorunda kaldım ateşli şekilde bademcik iltihabı oldum kullanmak istemedim antibiyotiği ateş ilaçtan daha tehlikeli dedi doktorum düşük olabilir dedi mecbur kullandım bi arkadaşımda kullandı hiçbirşeyi yok bebeğinin maşallah.bence antibiyotik mide ilacında daha ağır olmalı siz kullanmamışsınız demek ki şiddetli bi mide sorunu yaşamamışsınız benim kabus gibiydi bi lokma yemek yiyemedim aç durdum hep kilo kaybetmeye başlamıştım şekerim düşüyordu açlıktan ayağa kalkamıyordum bunları yaşasanız mecbura kalırdınız sizde

ben 7inci haftamda b vitamini komplexinden zehirlendim avil iğne yapıldı.şimdide nexium kullanıorum bulantı hapıda kullandım,arada mecbur kalırsam minoset,yapıcak bişi yok allah korusun artık diyip devam edicez sürecimize ,nexiıum büyük nimetmişş artık daha rahat yemek yiebiliorum vallahi :)bende doktoruma 2 kez sordum 3ünücüsünde beni kovalıycak muhtemel şansımı zorlamıycam :)

ben 7inci haftamda b vitamini komplexinden zehirlendim avil iğne yapıldı.şimdide nexium kullanıorum bulantı hapıda kullandım,arada mecbur kalırsam minoset,yapıcak bişi yok allah korusun artık diyip devam edicez sürecimize ,nexiıum büyük nimetmişş artık daha rahat yemek yiebiliorum vallahi :)bende doktoruma 2 kez sordum 3ünücüsünde beni kovalıycak muhtemel şansımı zorlamıycam :)
Vitamin zehirleyebiliyormu öyle hiç duymamıştım çok geçmiş olsun bende yemek yiyemeyip kilo kaybederken decavit kullanmıştım şimdi kullanmıyorum. maalesef öyle mecbur kalıp kullanıyoruz Allah korusun bende hiç sorunum olmasa kullanmasam isterim ama napayım ben artık her gördüğüm doktora sormaya başlamıştım :) üç tane uzman doktor yanılmaz herhalde kaldı ki kadın doğum doktorumun ilk hastası ben değilim şimdiye kadar bir sürü doğum yaptırmış bi sorun olsa nexiumla alakalı kullanma der niye riske girsin özelde zaten benim doktorum.aynen öyle nexium çok iyi gastriti bırak reflümü bile hafifletti benim neler çektiydim artık yemek yiyebiliyorum bende :)

ilk 2 ay korkunç bulantı ve kusmam oldu beslenemdiğim için 7inci haftamda dokorum b vitamini komplexi yapalım seruma koyalım dedi serum takıldıktan 5 dakka sonra şiddetli mide ağrısı gözlerimde yıldızlarr,ve nefes alışlarımda zorlanma oldu mecburen avili yaptılarki c grubu bir ilaç ama 3 doktora sordum sorun yok bunu kullanıoruz dediler,yani ilaçtan kaçış yok herşey normal seyrinde şuan sakınan göze çöp batıyo rahat olmak lazım biraz herşey olucağına varıyo.. internette yazan şeylerde çok saçma ,sizde rahat olun hiçbir doktor kendini riske atmaz ,kutu kutu antibiyotik kullandı arkadaşım,neler nelerr çocukdada sorun yok gayet sağlıklı :=)

ilk 2 ay korkunç bulantı ve kusmam oldu beslenemdiğim için 7inci haftamda dokorum b vitamini komplexi yapalım seruma koyalım dedi serum takıldıktan 5 dakka sonra şiddetli mide ağrısı gözlerimde yıldızlarr,ve nefes alışlarımda zorlanma oldu mecburen avili yaptılarki c grubu bir ilaç ama 3 doktora sordum sorun yok bunu kullanıoruz dediler,yani ilaçtan kaçış yok herşey normal seyrinde şuan sakınan göze çöp batıyo rahat olmak lazım biraz herşey olucağına varıyo.. internette yazan şeylerde çok saçma ,sizde rahat olun hiçbir doktor kendini riske atmaz ,kutu kutu antibiyotik kullandı arkadaşım,neler nelerr çocukdada sorun yok gayet sağlıklı :=)
Allah korumuş beterinden saklasın inşaallah öyle öyle kaçış yok maalesef napalım olsun Allah daha kötüsünden saklasın inşaallah aynen öyle canım doktorlar neden riske girsin diymi

Bende nexium kullaniyorum canm. Ilk rennie ile basladim fayda etmedi. Daha sonra pulcet kullandim oda fayda etmedi. Doktor en son nexium verdi. Bunun daha etkilisini veremem dedi

ben 5 gündür kullanıorumm hayata yeniden doğmuş gibiyim şuan rahat rahat yemek yiğebiliorum.igaz problemim minimize halde devam ediyor ama bunada razıyım.Çünkü tüm gün işde düzgün beslenme şansım olmuyor malesef.

Bende nexium kullaniyorum canm. Ilk rennie ile basladim fayda etmedi. Daha sonra pulcet kullandim oda fayda etmedi. Doktor en son nexium verdi. Bunun daha etkilisini veremem dedi
Evet canım nexium gerçekten çok iyi ne rennie ne gaviscon fayda etmiyor anlık kısa bi rahatlama sağlıyor o kadar

Back
X