Hamilelikte nasıl besleniyorsunuz?

esssen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
310
11
Merhaba bu konuyu netten araştırınca çok çeşitli şeyler çıkıyor bende diğer hamilelrden eksik ne yapıyorum ya da ne yapmalıyım da haberim yok acaba diye açtım. Benim, doktorun tavsiyesi ile yediklerim;
Her gün mutlaka: kahvaltıda süt-yumurta-2 çeşit peynir (doktorun tavsiyesi)-taze biber-domates
arada ceviz-fındık-badem-1 tane hurma (badem ve hurma yiyemiyorum düzenli)
öğlen yemek (tercihen proteinli yani et)
arada her gün değiştirmeye çalışıyorum 2-3 çeşit meyve (çok şükür yaz mevsimindeyiz iş yerime muz-kiraz-üzüm-şeftali-elma dönüşümlü getiriyorum) ve bir haftadır malesef düzenli olmasa da her gün sütaşın küçük LİGHT yoğurdu
akşam yemek (mümkünse sebze)
ve mutlaka her öğünde ÇAVDARLI yada TAM TAHILLI ekmek yiyorum. beyaz ekmek uzun zamandır kullanmıyordum ama hamilelikte KEPEKLİ de yeme dedi doktor. Tabiki bol sebze ve meyve

Dışarda yemek yemeyi hiç sevmeyen ve ete de hiç düşkün olmayan biri olarak, yemeklerime et katmaya başladım. Böylece haftada 3-5 gün et yemiş oluyorum. Sebze zaten çok severim. Hamileliğin yaza gelmesi çok güzelmiş hem sebze hem de meyve açısından çok zengin.

Tek kusurum, balıktan nefret etmem. Zaten mevsimide değil. neyseki yakında sezon açılıyor, zorla haftada 1 tane yemeye çalışacağım. O yüzden bol bol ceviz yiyorum.

Sizin beslenmeniz nasıl merak ediyorum...

maşallah daha ne olsun:) ben her sabah 2 haşlanmış yumurta,beyaz peynir,gün içinde toplam 1 lt süt,öğleden sonra 1 dolu tabak meyve,her akşam yemeğinde sade yağsız et( haşşlama,kavurma,biftek gibi), her sabah aç karnına pekmez,sütle ceviz yiyorum.karışık yazdım ama hepsinin saati var.birde en az 3 lt su.balık yemiyorum doktor bu beslenme içinde cok dert deil balık dedi

anaaam maşallah kızlar ben hiç beslenemedim bu hamileliğimde.kanım,kalsiyumum çokk çok düştü.demirim 30 olması gerekirken 5 e düştü..şimdi evimin işini yapamıyorum..çocuklarıma doğru düzgün bakamıyorum..başım dönüyor yere düşüyorum..halbuki bu 2. gebeliğim ilkinde çok iyi beslenmiştim ben yaptım siz yapmadım hamilelilkte en önemli şey iyi beslenmek ve ilaçları düzgün kulllanmak.

essen ve kezzo tebrik ederim sizi, çok doğru ve kaliteli besleniyorsunuz..benim doktorum da benzer şeyler önermişti
güya ben de dikkat ediyorum ama yok sizin menüleri okuyunca benimki parlak değil. her gün bir öğün protein bir öğün sebze olsun istiyorum ama her zaman denk getiremiyorum..bir de maşallah hiç gereksiz karbonhidrat almıyorsunuz..canınız istemiyor mu hamur işi, makarna vs? ben bu ikinci hamileliğimde maalesef karbonhidratra aşerdim. ilk 3 ay protein alamadım..balık ben de hala yiyemiyorum..şimdi 5 aylık oldum,şu karbonhidrat işini frenledim ama yine de canım özellikle istiyor arada...bir de ben sabah yumurta yiyince öğlen kesinlikle acıkmıyorum, öğleden sonra yemek yiyorum öğünlerim şaşırıyor bu sefer..

essen ve kezzo tebrik ederim sizi, çok doğru ve kaliteli besleniyorsunuz..benim doktorum da benzer şeyler önermişti
güya ben de dikkat ediyorum ama yok sizin menüleri okuyunca benimki parlak değil. her gün bir öğün protein bir öğün sebze olsun istiyorum ama her zaman denk getiremiyorum..bir de maşallah hiç gereksiz karbonhidrat almıyorsunuz..canınız istemiyor mu hamur işi, makarna vs? ben bu ikinci hamileliğimde maalesef karbonhidratra aşerdim. ilk 3 ay protein alamadım..balık ben de hala yiyemiyorum..şimdi 5 aylık oldum,şu karbonhidrat işini frenledim ama yine de canım özellikle istiyor arada...bir de ben sabah yumurta yiyince öğlen kesinlikle acıkmıyorum, öğleden sonra yemek yiyorum öğünlerim şaşırıyor bu sefer..

Hamilelikten önce de tatlıyı hiç sevmeyen biriydim. En sevdiğim tatlı dondurmadır oda belli dondurmalar. Doktorum ilk haftalarda uyarmıştı zaten, gereksiz kilo almanı istemiyorum. İlk üç ay bebeğin sadece senden kalsiyum alacak o yüzden hergün yumurta-süt-peynir-yoğurt mutlaka ye dedi. Makarna,pilav, hamurişi, tatlı yememeye çalış dedi. Pilav bazen pişiriyorum ama tatlı-hamurişi yemedim. Su böreğini çok severim ama 2 kere yedim. 22 haftalık hamilelğimde. Bazıları yanlış anlıyor beni ama zaten aşermek olmuyor ya da canım isteyipte kendimi kısıtladığım olmuyor.

Günde 1 yumurta bile zor oluyor bazen hele yazın! 2 yi bende yiyemem galiba. Ama bence saati günü belli olmasada süt-peynir-sebze-özellikle et-ceviz ve bol meyveyi ihmal etmeyin. O kadar çeşit var ki eminim herkesin sevdiği bir meyve vardır. Mesela ben farkettim oğlum şeftali de harekete geçiyor. Bir de üzüm de. Demek oda seviyor. Bebeğinizin bazı besinlere hareket ettiğini hissedince eminim sizde istemesenizde yiyeceksiniz. Ben her yediğim şeyden yarım saat sonra oğluşumu dinliyorum. Ve çok mutlu ediyor beni. Hepimiz inş. sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize. Hem onlar hem de biz sağlıklı olarak :)

maşallah daha ne olsun:) ben her sabah 2 haşlanmış yumurta,beyaz peynir,gün içinde toplam 1 lt süt,öğleden sonra 1 dolu tabak meyve,her akşam yemeğinde sade yağsız et( haşşlama,kavurma,biftek gibi), her sabah aç karnına pekmez,sütle ceviz yiyorum.karışık yazdım ama hepsinin saati var.birde en az 3 lt su.balık yemiyorum doktor bu beslenme içinde cok dert deil balık dedi

gün içinde 1 lt süt içemiyorum ben :KK43: , evde olsam içerdim belki de, işe meyve ve yoğurt getiriyorum sadece. Birde öğlen ayrı akşama ayrı yemek yapmak zor oluyor. Bende haftada kaç gün et yediğime bakıyorum o yüzden.

Bir de tavsiyem, belki biliyorsunuzdur. Pekmez ve süt aynı zaman diliminde içilmiyor.

günde 1 lt sütü ne zaman içiyorsunuz kızlar yani hangi arada..ben içemem herhalde yav

kızlar ben hep evdeyim vakit bol yani:) bu arada ekmek makarna pirnç patates tüketmiyorum hiç ağzıma sürmüyorum.çok şükür 1 aydır ben hiç kilo almadım ama bebem alıyor maşallah

anaaam maşallah kızlar ben hiç beslenemedim bu hamileliğimde.kanım,kalsiyumum çokk çok düştü.demirim 30 olması gerekirken 5 e düştü..şimdi evimin işini yapamıyorum..çocuklarıma doğru düzgün bakamıyorum..başım dönüyor yere düşüyorum..halbuki bu 2. gebeliğim ilkinde çok iyi beslenmiştim ben yaptım siz yapmadım hamilelilkte en önemli şey iyi beslenmek ve ilaçları düzgün kulllanmak.

Miniğim bize gel bende 2 tane asker gibi abla 1 tane görümce var 2 mizede bakarlar şükür :)))

1 litre çok fazla değil mi, sütün fazlası da kansızlık yapıyor..ben AOÇ günlük pastorize alıyorum, 500ml..1 bardak sabah 1 bardak gece..seviyorum zaten soğuk soğuk iyi geliyor.

benim kemik ağrılarım başladı.bacak kemiklerim özellikle doktor o yüzden süte ağırlık ver diyor.kalsiyum ilacımda var.doktor diyor yani iç diye

Miniğim bize gel bende 2 tane asker gibi abla 1 tane görümce var 2 mizede bakarlar şükür :)))
ah çok teşekkür ederim canım.duygulandım birden.evet oturduğumuz yerde kimsem yok.bu aralar erkek kardeşim yanımda evin işine ve ikizlere bakmamda yardımcı oluyor sağolsun akşamları da eşim çocuklara bakıyor gece yatmadan çamaşırları asıyor ama beslenme işi ayrı bişey işte..anacığım burda olsaydı yedirirdi beni amaaa bayramdan sonra gelecek inşallah o zaman bakar..bi arkadaşım bile yok kızlaaar gurbet zor

ah çok teşekkür ederim canım.duygulandım birden.evet oturduğumuz yerde kimsem yok.bu aralar erkek kardeşim yanımda evin işine ve ikizlere bakmamda yardımcı oluyor sağolsun akşamları da eşim çocuklara bakıyor gece yatmadan çamaşırları asıyor ama beslenme işi ayrı bişey işte..anacığım burda olsaydı yedirirdi beni amaaa bayramdan sonra gelecek inşallah o zaman bakar..bi arkadaşım bile yok kızlaaar gurbet zor

Ben eşimden de ayrı yaşıyorum malesef :KK43: ayrı şehirlerde çalışıyoruz. Bulunduğum şehirde akraba da yok. :KK43: Ama işte Allah sorun vermesin. Yoksa düşündükçe kötü oluyor insan.

Arkadaşlar bende yeni hamileyim...Hergün 1 yumurta beyaz peynir yiyorum ama süt içemiyorum gaz yapıyor ve çok rahatsız oluyorum....

X