- 18 Eylül 2021
- 1.901
- 2.000
- 63
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
Kızlar ben bir aydır belki daha fazla olmuştur multivitamin içiyorum. Demir ilacı da almam lazım. Sgk nın verdiği ilaç mideme dokunduğu için cesaret edemedim, daha önce kullanfım afedersiniz kusmaktan helak oldum midem mahvoldu, doktorum da başka biir ilaç önerdi. Ama onun içinde de folik asit falan diğer vitaminlerden de var. Ben bunu ilacı yazdığı zaman farketmedim. Sonradan gördüm. Hastaneye gittim, doktorum yoktu, başka doktora sordum, ikisini de aynı anda kullanabilirsin dedi. Sonra doktoruma ulaştım telefon ile, O da ikisini de kullan zaten demir ilacındaki vitaminler az dedi. sorun olmaz dedi. Vitamin fazla gelmez mi sizce ? Ama 2 doktor da kullan dedi. Gittiğim hastane çok iyi bir yer öyle herkesle çalışmayan bir yer diye biliyorum, ünlü bir hastane. Yani doktorlar hep tavsiye edilen, uzman kişiler.
Kafam çok karıştı. Demir ilacı Feroglobin diye bir ilaç. Multivitaminde de folik asit var bu demir ilacında da. 500 mg fazla diye ilk başlarda folbiol isimli folik asiti kullanma demişlerdi. Ama bu ikisşni de kullanırsan 800 mg folik asit olacak. İnternette fazla folik asitin otizm bozukluğuna sebep olabileceği yazıyor
Kafam çok karıştı. Demir ilacı Feroglobin diye bir ilaç. Multivitaminde de folik asit var bu demir ilacında da. 500 mg fazla diye ilk başlarda folbiol isimli folik asiti kullanma demişlerdi. Ama bu ikisşni de kullanırsan 800 mg folik asit olacak. İnternette fazla folik asitin otizm bozukluğuna sebep olabileceği yazıyor