• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte mide bulantısını nasıl geçirdiniz neler yediniz neler yemediniz acil yrdm

arfatma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
139
0
46
midem fena bulanıyor bır haftadır birsey yıyemıyorum doktor ilaç verdi ama henuz 7 haftalıgım nasıl olacak bilemiyorum

midem fena bulanıyor bır haftadır birsey yıyemıyorum doktor ilaç verdi ama henuz 7 haftalıgım nasıl olacak bilemiyorum

öncelikle hayırlı olsun canım bende de mide bulantısı çok olmuştu hiçbişi yiyememiştim yoğutlu pirinç çorbasından başka tabii. bi de doktorun verdiği hap ağızda eriyen haplardan mı onlardan sa ii geliyor ben hep ondan kullandım . bişi olmaz canım bende kullandım ilaç doktor verdiyse çok takılma derim ben

nana limon çayı, tuzlu kraker, leblebi ve naneli/mentollü sakız bana iyi geliyordu. tabi bir de her sabah midem bulanmayacak diye uyanmak lazım;)

peynir ekmek, nane şekeri, zencefilli kurabiye, beyaz leblebi, tuzlu kraker vs. hepsini denedim ama mide bulantımı hiç biri geçirmedi 7-8. haftamdan sonra 2 ay boyunca defalarca hastanede yattım serum takviyesiyle hastanede yattığım sürece geçiyordu hastaneden çıktığım gibi de aynı şekilde devam ediyordu. Bir günde 20-25 defa kusuyordum. Şimdi nadiren sabahları ve çoğunlukla akşamları oluyor. bu halime şükrediyorum benim bulantımı bu kadar azaltan şeylerden biri doktorumun en son serumuma kattıkları oldu. zaten onun sonrasında bu kadar azaldı şiddetli kusma anne vücudunun bebeği yabancı cisim olarak algılamasından kaynaklanıyormuş bunu önleyecek bir şeyler kattılar seruma ama ben bulantımın son bir ayında 25 tane falan serum yedim.. tabi birde 12. haftadan sonra azalıyor diyorlar. Ama benimkini hiç bir şey kesmedi ne yiyecekler ne de haplar, fitiller.. Allah yar ve yardımcın olsun. :Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almanı nasip etsin

her dönemin kendine özgü dertleri var ben cok sükür ilk ayları bulantısız bas dönmesiz atlattım. simdi 6.aydayım. çok iyiyim. bi de su rahim genislemesinden kaynaklanan kasık agrıları olmasa.. o kadar da olsun ama di mi

kızlar çok saolun ben kraker leblebide yıyemıyoum cıkaramıyorum cıkarsam rahatlıcam. haşlanmış patates nasıl denedınızmı

bulantının sebebi hcg hormonudur... 13.haftadan itibaren hormon seviyesi düşmeye başlar ve bulantılar gittikçe azalır... biraz sabır sadece...

Benimde çok bulantım oluyordu ilk haftalar sadece günde birkaç meyve yieybiliyordum.Kusmaman daha iyi ne yiyebiliyorsan için neyi alıyorsa onu ye şimdilik sonra düzene girer inşallah.Bana zeytin ekmek iyi geliyordu birde fındık ceviz kuru meyve deneyebilirisn.

canım tuzlu kraker ve zencefilli çay içmeni şiddetle tavsiye ederim zencefil mide bulantısına birebir

tuzlu kraker, limonlu soda, yeşil elma, haşlanmış tuzlu patates bunlar bana iyi geliyordu. ilk 3 ayı bunlarla geçirdim sonrasında azalıyor ve tamamen kayboluyor merak etme, sadece biraz sabır. bide evde tek başına kalma kendini daha fazla dinleyip daha çok miden bulanıyor, dışarı çıkmak biriyle muhabbet etmek bana iyi geliyordu.

ayva ve bol bol uyku eğer uyuyamıyorsanda bulanır miden... benim çok ağır bulantılarım oldu 15 gün sonra serum verdiler vitamin ilacı ile rahatladım ben

off ben neler çektim nelerr 6 ay kustum içim dışıma çıktı 8 kilo verdim.başlarda bulantı vardı senin gibi çıkarsam rahatliycam sandım ama öteki daha kötü. ben 1 günde 8 kere kustum aç susuz yattım.sadece çubuk kraker ve su içtim oda zorla.serumlar yedim.yani pek bişey fayda etmiyo.üzgünüm ama sabredeceksin şükredeceksin daha kötüleride var.ilaç zarar vermez iç.dramine vermişti bana daha kötü etti.metpamid eh birazcık iyiydi.tabi sen dr.un ne verdiyse onu kullan.birde başka birinin evinde kalma şansın varsa arada git kal ben anneme gidince normale dönüyodum.

bnde başlarda mide bulantısından cok cektim. sabah kalkar kalkmaz cubuk kraker yiordum midemi bastırıordu. tuzlu seyler ii geliyordu bana. yatak odası komidinin ustunde bir kavanoz krakerim vardı:))

Hamileliğimin 7haftasi gibi başladı ogurmelerim ilk daha Cok sabahlari oluyordu. Ve ani biseyleri yerden alırsam oluyordu. O haftalarda başımın ucuna cubuk kreker koyuyordum.hemen uyandgm gibi ağzıma atiyordum. Ama ilerleyen haftalarda buda kesmedi. Hcg degerim artikcca daha kötü oldum.. kesinlikle Ac kalmamaya çalışın. Mide bulantisi yapan o.. herbiseyi deneyin ne iyi geliyorsa onu bulursunuz... Ben saf su kysuyordum asit gibi..yemek nadir kustum.. Cok zorlandım.. 4ayim bitince kesildi... Ama hic gecmicek sanıyor insan.. herguzel şeyin zorluğu var. Suan hic yok mide bulantisi.. ilac isteyn drunuzdan.. ii geliyor... Rabbim sifa versin hepinize... Gecicek. Biraz idaree..:)

ayran içmek ve taze sıkılmış portakal suyu ve serum iyi geliyr sayesınde yemek yedim ama etkisi gidince iki gun içinde eskı halıme donüyorum.iş yerınde cok zor oluyor.kapalı ortam hava alamzsam bulantım cok artıyor yemek yıyemıyorum zaten of ki ne off

Selamlar arkadaslar bn 2 aylik hamileyim bendede cok sidetli bulanti ve kusmalar oluyo gun boyu hapta fayda etmiyo ama onerebilcegim tek sey var bana yarayan sabah bir dilim siyah yada kepekli ekmek yedigimde mideme bastiriyo kusmayi onluyo bende ins sizede ii gelir

Back