Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte Lustral kullanımı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Plumberry

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
2
1
1
27
Merhaba hanımlar, Hamilelik düşünüyorum lakin psikiyatristim anksiyete için lustral kullanmamı ve bir zararı olmayacağını söyledi bir çok yazı okudum kadınlar klübünde ama hiç doğum yapmış birisinin yorumu ile karşılaşmadım daha bu deneyimi yaşamış anneler varsa lütfen durumunuzu yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz lustral bebeği etkiliyor mu kullanmadan olmuyor da ne yapacağımı bilemedim ilk 3 ay son 3 ay kullanmayın diyenler var aniden bırakılıp başlanabilen bir ilaç değil bu kafam çok karışık yardımcı olur musunuz?

Bende gebe kaldigimda kullanıyordum doktorum bırak demişti bende bir anda bıraktım. Bence başka doktor görüşüde alabilirsin hepsine göre değişiyor gibi sanki

Gebelik döneminde ilaçlardan ne kadar kaçınabilirsek o kadar iyi fakat doktorunuz ilacı sizin için gerekli görmüşse bunun kâr/zarar dengesini hesaplayarak önermiştir. Lustral'in hamilelik durumundaki bilgileri sınırlı. Fakat gebelik düşündüğünüzü söylemişsiniz. Bu tür ilaçlar libido kaybı, vajinal kuruluk ve anorgazmi oluşturabilir. Psikiyatri ilaçları asla bir anda bırakılmamalı lütfen doktor kontrolü olmadan aniden bırakmayın, ciddi sonuçları olabilir. Sonuç olarak ilişki durumunu zorlaştırabilmekle beraber gebelik istediğinizden eminseniz ilk aylarda kullanabileceğiniz nispeten güvenli psikiyatri ilaçlarındandır. Hamileliğin son döneminde kanama yapabilir, mutlaka doktorunuza bilgisini verirsiniz

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…