Hamilelikte lekelenme yaşayanlar ne olur bir bakın :(((

Amin canım.Ben o kahverengi lekeleri ara ara yaşadım iki hadta kesildi çok mutlu oldum sonra kırmızı bir kan boşaldı benden hastaneye acile koştum iki akşam kaldım bugün taburcu ediliyorum.şu an sildikçe kahverengi bi geliyo bi gelmiyo Ultrasonda çok şükür durum normalmiş ama kan nerden geldi sorusunun cevabını alamıyorum nedense..iğne vermiyor kimse şimdi de yine hap yazıldı

Kizlar benimde adet kanamasi gibi kanamam var bugun 4 gun agri sizi yok ama pihtili geliyor kesenin altinda kanama alani var igne vuruldum ve gunde 200 mg progestan kullaniyorum sabah aksam carsamba kontrolun var ne kramp nede agri var kesede göründü ama bakalim nasolipte ne var rabbim yardimcimiz olsun

Canım çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin.. Benim de 7.haftada olan direk adet kanaması gibiydi. Kanama kırmızı olursa aktif kanama oluyomuş yani o anda meydana gelen ve direk rahmin dışına atılan. Ama kahverengi gibi olanlar ise belirli bir süre önce meydana gelen ve sonrasından rahim dışına atılan beklemiş kan oluyomuş. Önceki doktorum böyle izah etmişti. Her ikisinde de önemli olan bebeğin durumu, çok şükür ki bebeğinde bi şey yokmuş canım hiç korkma Sen hangi şehirdeydin, hangi hastaneye gitmiştin? Doktora iğne için sorabilirsin belki. Ben de 7.haftada işte kanama olunca Dr. Sami Ulus'a gittim ve densiz bir asistanı oturtmuşlar oraya "düşecekse düşer bebek, zaten sorunlu bi embriyoysa yüksek ihtimalle düşer" gibi saçma sapan konuşunca çıkıştım verdim ağzının payını "benim ilk gebeliğimde de oldu kanamalarım, ama şükür ki sorunsuz bi şekilde çocuğumu kucağıma aldım. Sizin görevinizin gerekli tedaviyi düzenlemek değil midir? hapın yanı sıra iğne de yazabilirsiniz mesela" dedim zorla iğneyi yazdırdım. Ama tam bilemiyorum etki etme noktasında farkları nedir iğneyle hapın. Sonrasında geçtiğimiz hafta Liv Hospital'da Çoşkun Şimşir hocaya gittik önce olanları anlattım hapı günde 1 kez al dediler dedim şok oldu. Hapı günde 2 ye çıkardı ve hemen iğne yaptırdı, üstelik iğneyi 3 hafta boyunca haftada 1 kez yapılacak dedi. Kahverengi lekelenmeler bitti çok şükür ama hala akıntının rengi hafif krem rengi Atlatıcaz sağlıkla inşallah bu günleri de

Öncelikle çok geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın? Kanama devam etmiyodur inşallah? Önemli olan bebeğin durumu, 9 ay boyunca adet görür gibi kanamalarla bebeğini kucağına alan anneler var. Allah'ım esirgesin korusun, inşallah bizler de sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza

Inşallah canım Ben ankaradayım kanama gece vakti olunca zübeyde eğitim araştırma hastanesine gittim doğum hastanesi olarak geçiyor.Toplam 5 doktora muayene oldum hiçbiri de iğneye gerek görmedi nedense.Burada okuyorum da herkes iğne oluyor kardeşimin de bu kanamadan 10 gün gelmiş ona da iğne yapmışlar anlamıyorum ben bişey.Kanama alanı var mıydı sende ?

Canım arkadaşımız bebeğimi malesef...

Benim kesenin hemen sağ tarafında 3cm. boyunda bir kanama alanı görülmüştü 7.haftada. Çok şükür 9.haftada 1cm. ölçtü doktor. Zaten kanama ya da lekelenme varsa kanama alanı vardır ama bazen ultrasonda görülemeyebiliyo galiba kese arkasındaysa. İğne konusunda devlet hastaneleri pek yanaşmıyo gibi geldi bana Aslında hap ile iğnenin bileşeni aynı: progesteron hormonu. Sadece iğne tek dozda 500mg hormon veriyo ama hap ile 200mg alıyoruz sanırım. Progesteron hormonu da şunun içinmiş:

"Progesteron hormonu, östrojenin etkisini baskı altında tutar ve östrojenle birlikte rahmin kas dokusundaki uyarımları azaltır, rahim kasılmalarını güçleştirir ve gebelikte düşük yaşanmasına engel olur."

Devlete de sordum özellere de sordum hiçbiri iğne yapmadi.Gerçi iğneye rağmen olan oluyor bazı kişilerde öyle görüyorum

Geçen pazartesi alttan bakıldı Ayrıntılı ultrasonda..orda da mi görülmez kese arkasında kanama varsa ?

Devlete de sordum özellere de sordum hiçbiri iğne yapmadi.Gerçi iğneye rağmen olan oluyor bazı kişilerde öyle görüyorum

Aynen canım iğne ve hap olmasına rağmen tamamen iyileşmedi bak benimki daha O hormon rahim iç dokusunu kalınlaştırıp bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyomuş sanırım. Doktor iğneye gerek yok diyosa demek ki var bir bildiği Kanama alanı göremediği için belki de gerek görmedi. Benim normal üstten ultrasonda bariz görünüyo o alan Kese arkasındaysa kanama, alttan bakıldığında görülmesi gerek bence mantıken ama sende göremediler mi? Bir de lekelenme sorunun tamamen geçtiyse hiç kafaya takma bence bebiş yerinde gayet mutlu ve huzurlu demektir

Evet alttan bakınca da görülmemiş belkide gerçekten de kanama alanı yoktur kaç haftalık oldun canım sen

Evet alttan bakınca da görülmemiş belkide gerçekten de kanama alanı yoktur kaç haftalık oldun canım sen

Eskilerin tabiriyle "üstüne adet görme" diyolar ya belki öyle bi şey olmuştur sende. Hamile olsa bile vücut buna alışana kadar yumurta üretimine devam edip onları atabiliyomuş. Kanama olan zamanı en son adet gördüğün tarihe göre bi hesapla canım yine adet görme zamanına denk geliyosa belki öyle bir şeydir? Kanama alanı yoksa içini ferah tut bence hiçbir sorun yok Benim bugün 10+1 Gazi Üniversitesi'ne gidicem bir de kontrole bugün 13:30'da. Bakalım ne yaptı benim minik yaramaz bıdık Sonucu paylaşırım mutlaka

Tabiki beklerim mutlaka güzel haberle gel inş.Ben de ankaradayım da gazi mi zübeyde mi sence ? Zübeyde bana çok yakın.Bayağı donanımlı diyorlar zübeyde için,gaziyi de düşünmüştüm de randevu nasıl alınıyo bilmedim

Gazi'de aylık randevu veriyolarmış, baya yoğunmuş ama ben Gazi Üniversitesi'nde çalıştığım için personel olunca aradan bi sıra verdiler (tabii bunu bile 2 hafta öncesinde alabildim ) Bana soracak olursan doğum hastanesinin ayrı avantajları, üniversite hastanelerinin de ayrı avantajları var. Ablam 2015'te Hacettepe'de doğum yaptı ve çok memnun kaldı, oraya çok iyi diyolar. Kadın doğum hastaneleri arasındaysa açık ara farkla Zekai Tahir Burak (nam-ı diğer Büyük Doğum) çok iyi diyolar. Bizim Gazi'de çalışan hemşirelik bölümündeki asistanların pek çoğu büyük doğuma gidiyolar ve memnunlar. Benim süreç biraz sıkıntılı olduğu için yine özelde başladım Liv'e gidiyorum ama ordaki hoca 3 hafta sonra gel diyince Gazi'den de bi randevu ayarlamak istedim, içimizde hep bi merak çünkü biliyosun

Bir arkadaşımın da hamileliği sıkıntılı, tiroidi var ve bi de hipertansiyon. Büyük doğumda yatıyomuş, geçen hafta konuştuk inanılmaz memnun. Anabilim dalı başkanı direk kendisi ilgileniyo falan dedi hatta bana da önerdi Zübeyde Hanım da doğum hastanesi sonuçta tabii orası da hem deneyimli hem de donanımlıdır. Karar vermek zor İlkini Koru Hastanesinde yaptım ben, özelde müthiş ilgi ihtimam var ama sonuçta ekstra özel bi şey de yapmıyolar açıkçası. Genel olarak memnundum ama sezaryen dikişim berbat yani ona kızgınlığıma tekrar gitmedim, zaten şu skandal haber çıkmış geçen yıl da. İnsan güvenemiyor. Şöyle de bir gerçek var tabii özelin bir yılda gördüğü toplam vaka sayısını doğum hastaneleri belki her ay görüyor. Çok daha deneyimli oluyolar

Ben de özel düşünüyordum aslında ama kendi doktorum bana dedi ki Ankara'nın en iyi özel hastanesi güven hastanesidir orası bile doğum esnasında bir risk gördüğünde müdahale etmeyip devlete yolluyor sana doğumhaneyi öneririm dedi devlet yani..boğulacaksın da büyük denizde boğul dedi.Zübeydeyi kastetti galiba..tamamen şans ya iyi personellerle karşılaştırsın Allah

Evet benim büyük doğumda yatan arkadaş da özele başlamış ama bu risk durumlarını görünce kabul etmemişler oraya yönlendirmişler. Zübeyde Hanım'da 28 haftalık doğum yapan ve doğduktan 2 hafta sonra bebeğini kaybeden bir yakınım var. Sanırım o yüzden oraya karşı biraz ön yargılıyım ben. Ablam ilk doğumunu da büyük doğumda yapmıştı ve memnun kalmıştı. Geçtiğimiz yıl Ankara üniversitesinin eğitim araştırma hastanesinde yakın bir arkadaşım doğum yaptı o da çok memnun kaldı. Randevu vs. de hiç sorun yaşamadı. Sezaryen olmasına rağmen gayet ilgili ve alakalı olduklarını söyledi.

Hastane seçimi biraz da bizim kendi beklentilerimizle alakalı diye düşünüyorum canım. Ben bu sefer devlete gideyim dedim işte Dr. Sami Ulus'un Turgut Özal binasına gittim sonra da büyük doğuma. Kanamam var görüyor ama rapor vermiyor. Yatırabiliriz hastaneye diyolar rapor vermek yerine küçük çocuğum var evde ben nasıl yatayım? siz rapor verin dediysem de vermedi iki hastane de. Böyle sorunlar yaşadığım için yine özele yöneldim ben. Bir de devlette sıra beklemek ya da ilgi konusunda problem oluyodu. İşten izin almam gitmem gelmem mesele. Bu açılardan özeli her zaman devlet hastanelerine tercih ederim (kendim de üniversitede çalışıyor olmama rağmen).

Bir de bence en çok da hamileliği takip eden hekim önemli. Ben bu kez bizim tıp fakültesindeki asistan arkadaşlardan adını sıkça duyduğum ve internette de baya arayıp taradığım bir hekim buldum: Yrd. Doç. Dr. Coşkun Şimşir. Hocanın CV'si iş deneyimi de önemli bence

Evet kontrolden geldim. Çok şükür aktif kanama geçmiş Ama o kan pıhtılarının atılması bir süre devam edebilir dedi. İğne ve ilaca devam

Evet kontrolden geldim. Çok şükür aktif kanama geçmiş Ama o kan pıhtılarının atılması bir süre devam edebilir dedi. İğne ve ilaca devam
Çokkkkk sevindim canım maşallahçok iyi hadi bakalım her şey yolunda ilerlesin hep

Kanama alanı çıktı bende de ve yine iğne yazmadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…