hamilelikte kuyruk sokumunda ödem

Troubletone

IŞIL
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
153
1

Selam bayanlar;

15 haftalık hamileyim ve yaklaşık 2 haftadır kuyruk sokumuyla belim arasında bi noktada şişlik ve ağrı oluyordu otururken kalkarken hatta yürürken.. İş yapamaz hale geldim sonunda geçen h.sonu acile gitmek zorunda kaldım önce ortopedi sonra kadın doğum uzmanı kontrol etti. Ortopedist, daha önce belini incitmen dolayısıyla bi hasar olmuş ödem var gebelikte çıkıyor buz kompresi yapabilirsin çok dayanılmaz olursa plus olmaması şartıyla minoset içebilirsin dedi. Kadın doğum uzmanı ise minosetin bi yararı olmaz buscopan kullan dedi. Yine de körü körüne inanmak istemedim ve buscopanı almadan prospektüsünü okudum hamilelikte kesinlikle kullanılmamalıdır yazıyor. Kas gevşetici veya ödem sökücü jellerin hamilelikte kullanılabilirliği net olmadığı için önermediler. Fakat kadın doğum uzmanı böyle ağrın devam ederse normal doğum öneremem doğum anında kalıcı hasar oluşabilir sende dedi. İki doktor farklı şeyler söyledi neredeyse..
Aranızda böyle bi sıkıntı yaşayan var mı ve tedavi olarak ne yapıyorsunuz? Kontrolüme 2 hafta olduğu için tekrar gitmek istemiyorum gittiğimde kendi doktoruma sorucam elbette o beni daha iyi bilir ama deneyimlerinizi merak ediyorum. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederiim

evet bede 14 haftalık hamileyim. özellikle ayakta kaldığım zamanlar kuyruk sokumu ve yakınlarına öyle bir acı geliyor ki. yürümeyi bırak sağıma soluma dönemiyorum... bana doktor bişey demedi... ama bebekten değildir dedi... hareketlerimi o kadar kısıtlıyorki...

Araştırıp soruşturmalarım sonucunda o ağrının kengi denilen birşey olduğunu öğrendim. en çok kız annelerinde görülüyor ve ailede muhakkak(anne-teyze-hala) birine çekiyormuşsun bu konuda. Teyzeme çekmişim ben o da kuzenime hamileyken aynı sorunu yaşamış ayaktayken kilitleniyor yatınca kalkamıyor ayakta durup da oturduğunda baya of pof ediyormuş. Durum bende de aynı. Tek sıkıntım sezaryen istemiyor oluşum, doktorlar hemen sezaryen kilitleyecek bi durum kolluyorlar çünkü...
Sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun diyorum ne denir ki ayrıca sana da çoook geçmiş olsun bol bol dinlenmeye çalış başka türlü olmuyor zaten

şu an beni paniğe soktun, gözüm korktu. benimde sıkıntılarım aynı bide benim belkemiğimde hafif bir eğrilik var. küçükken çok yaramazdım, düşüp düşüp incittiğim yerlerin acısını şimdi çekiyorum... bu konuyu ciddiye almanın zamanı geldi.

Panik yapılacak bir durum bence yok bende ilk etapta öyle düşündüm ama araştırınca bir şey olmadığını öğrendim. Benim tek düşüncem sezaryen olmak istemiyorum o yüzden doktorumla konuşurken bu konuya bastırıcam dediğim gibi, artık burnum akıyor desen "aaa hemen sezaryen alalım" diyorlar çünkü özel hast.lerde bilhassa...
Sende doktorunla konuşurken iyi anlat ben daha önce söylediğimde iltihaplanma vardır akıntın olmuştur ondan ağrın olur dedi anlamazlıktan geldi biraz...
Ortopediste gittim çocuk veya hamileliğin için bir sorun olmaz ama ödem olmuş daha önce incitmişsin bu tarz şeyler hamilelikte çıkar dedi. Kadın doğumcular bazen çok abartıyor bence çok dinleme.. Haftaya kontrolüm var ne diyecek bakalım yazarım sende haber ver madem aynı dertten muzdaribiz.. Bol bol dinlen eğilip kalkmana dikkat et yükseklere uzanma (hamilelere söylenen klasik öğütler) Yorulma diyemicem başımızda kocalarla maalesef

ben sordum ağrıların normal dedi. kimi doktorlar felaket tellalı gibi benimkide bana bi bakış atıp işi çözüyo. gerçi ben artık uyurken sırtıma destek koymaya başladım ağrılarım bayağı bi azaldı. korkulcak bişey yok galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…